Dostane Amauri pozvánku mezi Azzurri?

09.04.2008, 19:04
Aktuality
Brazilský rodák Amauri, který v současnosti střílí branky za Palermo, dostane brzy italský pas a podle mnohých by měl od Roberta Donadoniho dostat pozvánku do italského týmu pro mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku.

Jelikož Amauri nikdy rodnou Brazílii nereprezentoval, bude po zisku italského pasu způsobilý nastupovat za Itálii. Amauri nastřílel v této sezóně Serie A za Palermo 13 branek a po sezóně s největší pravděpodobností ze Sicílie odejde za lepším.

Amauri-mánii však nepropadá ten, na němž nejvíc záleží jestli Amauri bude Itálii reprezentovat nebo ne. Trenér Azzurri Roberto Donadoni prohlásil, že podle jeho názoru bude pro Amauriho složité dostat se do výběru pro Euro. "Až bude vyřízena potřebná dokumentace, tak se k tom vyjádříme," řekl mimo jiné Donadoni, jenž musel mimo jiné také čelit otázkám, které se týkaly prodloužení stávajícího kontraktu.

"Mým cílem je pokračovat, to je to na co se soustředím," řekl trenér jehož smlouva s italským svazem vyprší na konci mistrovství Evropy.

Autor: Jiří Fišara / goal.com

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve fotbale se vyznam ale jmeno Amauri,ne ze bych ho jeste neslysel ale s tim narodakem nwm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze nie

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu to přeju, v Serii A odvádí skvělé výkony a Brazílie ho nepovolala nikdy. A ještě bude mít italský pas, ...... není coi řešit!

Reagovat
fantomas

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

No to teda je co řešit! Tohle kupčení s reprezentantama je vážně nechutný. Smysl reprezentace je přece porovnávání sil mezi jednotlivými národy, tak proč cpou do italský repre ortodoxního brazilce? Pochybuju že Amauri se cítí byť jen z desetiny jako Ital. Už u Camoranesiho jsem kroutil hlavou že ho tam brali, když sám všude tvrdí, že se vždycky cítil býti Argentincem i když má Italské kořeny. Jestli to takhle půjde dál, tak vážně nevím jakej má fotbal na reprezentační úrovni smysl... !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

nejlepší sou hlavně ty snahy afričanů a asijcu o přetažení co nejvíc evropských hráčů, pro svou repre absolutně nepotřebných

Reagovat
Kapřík

No to je fakt, celý je to strašlivě nesmyslný...třeba vůbec nechápu, jak můžou francouzi považovat svojí reprezentaci za vlastní...vždyť je to do nebe volající!

Reagovat
fantomas

no tak sou tam sice kluci pocházející z Afriky, ale koneckoncu vyrustali už jako teenageri (minimalne) ve Francii...to je neco jinyho...

Reagovat
Kapřík

No já ti nevím...Vieira ze Senegalu, Makelele tuším z bývalého Zairu atd...většina z nich se přistěhovala do Francie pracovně, dostali občanství a tradá do repre...stejný případ podle mě.

Reagovat
fantomas

...Malouda z Ghany tušim, Zizou z Alžírska...ano, ale např Zidane tam přišel s rodiči už jako malý kluk, Vieira přišel do Francie ze Senegalu v osmi letech, Makelelemu dokonce byly v době jeho stehovaní jen 4 roky...proste to tak neni, tihle hráči sou prakticky odchovaný ve Francii

Reagovat
Kapřík

Tak Zidana jsem nemyslel, ten se už narodil v Marseile. No já to zkrátím...repre by měla odrážet zemi jíž reprezentuje...a jestli je ve Francii dle základu repre děvět přistěhovalců na dva "původní" francouze, tak nevim nevim...mě už to připadá jako slušnej extrém. Ale když se jim to nevadí...

Reagovat
fantomas

jo sry se Zidanem sem se sekl, nevim proč sem si ho spletl s Vieirou ...no jako sice se nenarodili ve Francii, ale do školy chodila většina z nich ve Francii apod...zkrátka Francouzi takřka se vším všudy, je to asi věc názoru no, já proti tomuto "přistěhovalectví" nic nemám, horší a nežádoucí jsou ty případy jako je tento Amauriho...

Reagovat
Kapřík

Tak ten Amauriho případ je už vážně do očí bijící, to je fakt...docela výsměch mezinárodnímu fotbalu. A přesto se tu najdou lidi, který to ještě uvítaj... .

Reagovat
smazaný uživatel

Globalizace, no...A to bylo tak před dvaceti lety raritou, že za reprezentaci Francie hrál fotbalista tmavé pleti.

Reagovat
Kapřík

Pravda...jen je tady ta Globalizace až moc velkej extrém. Ale ten vývoj je zajímavej, někdy v padesátých letech prý hráče pro francouzskou reprezentaci vybírala jistá komise, která prošetřovala jestli je hráč hodný toho reprezentovat Francii...

Reagovat
smazaný uživatel

Pod tenhle názor se můžu podepsat.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Amauri je bezesporu dobrý hráč, ale na post útočníka tu jsou lepší adepti - Toni, Cassano, Del Piero, Iaquinta, Di Natale, Quagliarella a letos famózní Marco Borriello ... jinak souhlasím s Kapříkem

Reagovat
Kapřík

Tak jsem rád že to takhle nevidím jedinej . Vždyť oni tam ani s těma hráčema cos vyjmenoval někoho jako Amauri nepotřebujou, tak je mi záhadou že už poněkolikátý se čtu na netu o tomhle záměru. Hlavně že italové kritizovali Francouze po MS za to, že jejich repre vlastně ani není francouzská...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale pořád Francie je hodně nefrancouzská jako... v Itálii by to byl po Camoranesim teprve druhý "přejatý" hráč pokud se nepletu .. ale jak již bylo řečeno, je to zbytečné .. měli by hrát za Squadru Azzurru převážně Italové a kráčů kvalitních mají nespočet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. Je to paradox. Ale nemusíme chodit daleko - Gebre Selasie hraje za ČR fotbal, čistokrevnej Kanaďan Hayer lyžoval za ČR ...

Reagovat
Kapřík

Tak co jsem poslouchal v rozhovorech Gebreho, ten už se docela cítí jako čech, takže to mi vůbec nevadí...pokud samozřejmmě nebudeme mít takových Selasiů 90procent mužstva. Ale ty ostatní případy co píšeš jsou vážně k zamyšlení... .

Reagovat
smazaný uživatel

anebo Movsesjan v Šachách. Rodilej Gruzínec reprezentoval ČR, teď reprezentuje SR. Rusák Radčenko zase reprezentuje ČR v házené, Čech Metlička reprezentuje Slovensko v cyklokrosu, Svorada je zase Slovák, co reprezentoval nás.

Vrcholem byl ale asi Miro Hlinka, kterej jako rozenej Slovák reprezentoval ČR a pak se zase vrátil do repre SR.

Jsou to paradoxy

Reagovat
exot12

Podla mna tu o ziadne kupcenie nejde tak ako to ty pises! On Taliansky pas dostane pre nieco ine a nie preto aby mohol reprezentovat Taliansko tak ako to robia napriklad v Azii.

Myslis ze ten co vyrasta od svojich 8 rokov v inej krajine ako ten co sa tam prestahoval ako 18 rocny ma vacsie narodne citenie??? Ak by mal Amauri ceske obcianstvo tak by si nechcel aby bol vo vasom narodaku?

Tomuto sa hovori globalizacia!!!

Reagovat
panca

tak jeho babicka a deda byli italove ne myslim ma i italsky jmeno a me kdyby nechteli v narodaku vlastnim tak bych jinym nepohrdnul a myslim ze vy taky ne!!!!

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Tsigi

No takhle to udělal Deco a to se mi zdálo dost hrozný.

Reagovat
Tsigi

Buffon

Zambrotta Matrix Barzagli Chiellini

Pirlo Gatusso De Rossi

Cassano

Toni Del Piero

Takhle nějak by se mi to líbilo. Neuvěřitelně chybí někdo na pozici Tottiho

Reagovat
smazaný uživatel

Amauri a Italie?? hmm zacinam si myslet, ze Italie nasla noveho Baggia!! Amauri je vazne trida!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Del Piero na repre uz nema! Di Natele taky ne! Quagliera mozna, Totti jenom kvůli jménu, jinak je to taky bída!!! VBorielo a Iaquinta souhlasim!!

Reagovat
Tsigi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je strasne tezky, to neni kupceni, kupceni je neco jineho napr. kdyz arabove skoupi vsechny kenany aby reprezentovali jejich zemi. U fotbalu je to bohuzel\ mnohem tezsi! Rozhodne kdyz se kluk narodi v senegalu ci nigerii a od 6 nebo klidne 12 let zije ve francii je podle me spis francouz nez african. dale zeme z afriky hledaji ve francii do repre hrace kteri se nevlezou do repre a jejich prarodice jsou z jejich zeme tak reprezentuji je - kanoute, sissoko, cretien. stejny argument muze byt u amauriho, deca a camoranessiho, jejiz pra ci praprarodice jsou z dane zeme... a tihle fotbaliste zije v dane zemi 5 i vice let, treba kanoute si myslim mozna v mali predtim nikdy nebyl. nejtezsi je rozhodnout z pohledu legislativy zeme napr. kdyz se narodite v USA jste american - napr G. Rossi - rodice ITalove, G.ferrariq narozdil od nemecka kde proste nemec pri narozeni nejste - pripad turku.

Reagovat
smazaný uživatel

a jestli je nekdo cerny, bily, zluty na to se tu davno nehraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele