DORTMUND SE ROZLOUČÍ S METZELDEREM

05.03.2007, 14:11
Aktuality
Po sedmi letech se v létě rozejdou cesty Borussie Dortmund a reprezentašního obránce Christopha Metzeldera. Vedení německého klubu se se 26letým kapitánem nedohodlo na prodloužení stávajícího kontraktu...

Metzelderovi v červnu vyprší v Dotmundu kontrakt a od vedení Borussie dostal čas do konce února na to, aby si rozmyslel, zda přijme novou smlouvu. Jeho agent Jörg Neubauer se však do stanoveného termínu neozval a Borussia tak nabídku stáhla.

"Christoph Metzelder byl vždy prvotřídním zástupcem Borussie Dortmund na hřišti i mimo něj. Přejeme mu všechno nejlepší do zbytku jeho kariéry," rozloučil se s hráčem prezident klubu Hans-Joachim Watzke.

Metzelder přišel na Westfalenstadion v roce 2000 z regionálního celku Preußen Münster. Svůj debut ve žlutočerném dresu si odbyl ve dvaceti letech, o dva roky později pak slavil zisk mistrovského titulu. Jeho kariéru však často brzdila zranění a na svém kontě tak má jenom 117 ligových startů, v nichž zaznamenal dvě branky.

26letý obránce byl členem německého reprezentačního týmu, který v polovině loňského roku získal na mistrovství světa bronzové medaile. O Metzeldera nedávno projevil zájem Juventus, jedno místo v obraně se v létě zřejmě uvolní v Bayernu Mnichov, odkud by mohl odejít Lucio, o něhož se shodou okolností zajímá rovněž "Stará dáma".

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shevchenko

Končím s tipligou po 6 sezónách, už na to nemám nervy!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pokaď hraješ aspoň 5 soutěží, tak je to opravdu velmi náročné.. hlavně na čas jinak vynikající výmysl ta tipliga někdy mě baví, někdy štve, ale mám ji rád!!! hlavně pocit vítězství je k nezaplacení!!!

Reagovat
HOST*1860

urcite patri k tomu lepsimu co Nemecko nabizi, jinak do Juve bych bral radsi lucia nez chrise..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele