Do Lokomotivu se vrací Sjomin, Kyjev ho nahradí Gazzajevem

25.05.2009, 20:40
Aktuality
Kormidelník Dynama Kyjev Jurij Sjomin je tím, kdo by měl spasit tápající Lokomotiv. Nejúspěšnější trenér v historii moskevského klubu se vrátí na na místo činu v nejbližších týdnech. Ukrajinský mistr si za něj v předstihu našel náhradu, dohodl se s Valerijem Gazzajevem.

Jurij Sjomin trénoval Lokomotiv od roku 1986 do roku 2005, pod jeho vedením docílili červenozelení svých největších úspěchů jak na domácí, tak evropské scéně. S jeho odchodem se začala psát smutnější historie "železničářů", která vyvrcholila vyhazovem Rašida Rachimova v průběhu této sezony.

S novým trenérem Maminovem sice přišlo zlepšení, ale klubová legenda skončila s fotbalem teprve minulou sezonu a ještě nemá potřebné trenérské zkušenosti. V Lokomotivu ale Maminov neskončí úplně, Sjomin mu svěří funkci asistenta.

Po úterním utkání posledního kola ukrajinské ligy, ve kterém se mistrovské Dynamo Kyjev postaví proti Šachtaru Doněck, by měl Sjomin oficiálně oznámit, že odchází do Lokomotivu Moskva, v těchto dnech ruský stratég mlčí. "Zatím jsem trenérem Dynama Kyjev," opakuje.

Jeho kolega Valerij Gazzajev je o dost sdílnější, pro ruský deník Den za Dnjom se pochlubil, že se s vedením Dynama Kyjev dohodl na tříletém kontraktu.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aspoň nejde do Spartaku ....

Reagovat
Arbiter

dobře pro Kyjev

Reagovat
smazaný uživatel

Především dobře pro Lokomotiv.

Reagovat
Arbiter

tež fakt, ale asi na tom ani jeden až tolik neprodělá, mám tim na myslí kluby

Reagovat
smazaný uživatel

A Rachimov v létě prý do Permu, snad se pod ním Amkar zvedne, takhle by dělali v Evropské lize tak akorát ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

lokotka skvele vydela a ani kyjev by na tom nemel tolik tratit, oboustranne vicemene vyhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda chtel sem videt Gazzajeva nekde vic na zapadu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele