Del Bosque vybral 25 hráčů, v předběžné nominaci není Costa

17.05.2016, 12:48
Aktuality
Pětadvacet fotbalistů zařadil trenér španělské reprezentace Vicente del Bosque do předběžné nominace na evropský šampionát ve Francii. Ve výčtu chybějí některá známá jména, doma zůstanou například Juan Mata, Diego Costa nebo Fernando Torres...

Brazilský rodák Costa dostal španělské občanství před dvěma roky a do této chvíle se nestal neodmyslitelnou součástí národního týmu, vedle horších výkonů v letošní sezoně v dresu Chelsea pak za jeho opomenutím stojí i svalové zranění, které si nedávno přivodil. Torresovi nominaci nevynesly ani zlepšené výkony v jarní fázi sezony a ve velké konkurenci nezůstalo místo ani na Matu nebo Santiho Cazorlu, který se teprve nedávno zotavil z vážných problémů s kolenem.

"Je zde velká konkurence. Nemůžeme nominovat všechny, bereme jenom ty nejužitečnější," zdůvodňuje svou volbu Del Bosque, který bude muset ze současného týmu vyřadit ještě dva fotbalisty.

Španělé budou ve Francii soupeřem českého národního týmu a v základní skupině si zahrají rovněž s Tureckem a Chorvatskem.

Nominace Španělska:
Brankáři:
Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla).
Obránci: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San Jose (Athletic), Juanfran (Atlético Madrid).
Záložníci: Bruno Soriano (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Thiago Alcantara (Bayern), Andres Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Pedro Rodriguez (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea), Saul Niguez (Atlético Madrid).
Útočníci: Aritz Aduriz (Athletic), Nolito (Celta Vigo), Alvaro Morata (Juventus), Lucas Vazquez (Real Madrid).

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele