Španělé jsou kompletní, Del Bosque doma nechává Isca se Saúlem

31.05.2016, 19:47
Aktuality
Je rozhodnuto o identitě posledních dvou nešťastníků v táboře španělské reprezentace: Vicente del Bosque už dříve zeštíhlil svůj výběr na 25 jmen a z toho seznamu nyní vyškrtl záložníky Isca (Real Madrid) se Saúlem Ñíguezem, kometou sezony z Atlétika Madrid...

Již dříve bylo rozhodnuto o tom, že pro zranění do Francie neodcestuje Dani Carvajal z Realu - toho v nominaci nahradil Héctor Bellerín, jenž proti Bosně a Hercegovině debutoval v seniorském národním týmu.

Del Bosque se měl rozhodovat ještě mezi Lucasem Vázquezem a Kokem, nakonec ale padla volba na jejich kolegy z madridských klubů a finalistů Ligy mistrů.

Isca nejspíš vyšla draho nepravidelná herní zátěž, Saúla zase relativní nezkušenost.

Z neokoukaných jmen na mezinárodní scéně dále ve španělské nominaci figurují také třeba stoper Barcelony Marc Bartra, brankář Sevilly Sergio Rico, obránce Athletiku Mikel San Jose, ale i zkušení kanonýři domácí soutěže, Aritz Aduriz (Athletic) a Nolito (Celta Vigo).

Španělé zítra odehrají předposlední přípravný zápas s Jižní Koreou, pak je před otevíracím duelem Eura s českou reprezentací čeká ještě generálka proti Gruzii (7. června).

Nominace Španělska na Euro 2016:

Brankáři:
Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla);

Obránci: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique, Jordi Alba, Marc Bartra (všichni Barcelona), Héctor Bellerín (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San Jose (Athletic), Juanfran (Atlético Madrid);

Záložníci: Bruno Soriano (Villarreal), Sergio Busquets, Andrés Iniesta (oba Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Thiago Alcantara (Bayern), David Silva (Manchester City), Pedro Rodriguez, Cesc Fabregas (oba Chelsea);

Útočníci: Aritz Aduriz (Athletic), Nolito (Celta Vigo), Álvaro Morata (Juventus), Lucas Vázquez (Real Madrid).

Autor: Tomáš Daníček / rfef.es

Komentáře (366)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele