Dejte Favremu čas a dovede vás k titulu, říká Hitzfeld

24.01.2009, 09:24
Aktuality
Již téměř 80 let sní v Berlíně o dalším titulu. Co se naposledy povedlo týmu kolem Hanneho Sobecka v roce 1931, může však Hertha opět dokázat v nynější éře pod Lucienem Favrem. Je o tom alespoň přesvědčen Favreho krajan a v současnosti trenér švýcarské reprezentace Ottmar Hifzfeld...

"Pokud bude Lucien Favre moci pracovat dlouhodobě, bude mít úspěch. Na titul se mu ale musí dát alespoň pět let času," myslí si Hitzfeld.

A pokud někdo ví, jak to s tituly ve fotbale chodí, je to právě 60letý Švýcar. Hitzfeld získal s Grasshopperem Curych, Borussií Dortmund a naposledy Bayernem Mnichov hned devět mistrovských titulů, s oběma bundesligovými celky vyhrál také Ligu mistrů.

"Je to dobrý analytik a má dobré oko na posouzení silných a slabých stránek hráče. Navíc má dobrou ruku při vybírání sestavy mužstva," řekl dále o Favrem bývalý vynikající útočník. Vše ale potřebuje čas. "Noví hráči se musí dobře integrovat a najít se. Důležité jsou také určité mechanismy a to nejde ze dne na den," upozornil lodivod reprezentace země helvétského kříže.

Favre přišel do Berlína před minulou sezónou, v níž skončil se "Starou dámou" na desátém místě. Letos je to zatím o mnoho lepší, Hertha po podzimu okupuje třetí pozici za Hoffenheimem a Bayernem. "Že jsou nyní berlíňané třetí, je jeho zásluhou. Z dobrého týmu udělal velmi dobrý."

"Jsem si jist, že Hertha zůstane letos mezi první pěticí,"
prorokuje Ottmar Hitzfeld, který by rád Favreho viděl i jako svého nástupce: "Luciena Favreho jako reprezentačního trenéra bych švýcarské reprezentaci přál."

Autor: Petr Vaněček / Berliner Kurier

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otmar je nejlepsi kouc!!!!

Reagovat
Paddy

Herta hraje letos velice dobře. Má výbornou obranu, ale s tím sřílením branek je to horší. Až budou mít lepší útok, který bude dávat jednu branku za druhou, tak proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím favre je dobrej trenér (ikdyž zprvu přišel do herthy a začal si ji dělat k obrazu svému a obměnil hodně pozic) ... když mu hertha bude dále důvěřovat a když zvládnou odchod Hoenese tak s herthou počítám do první pětky...

Reagovat
Arne

"Zvládnou odchod Hoeneße.." Myslíš, že je to pro nás tak zásadní postava?

Reagovat
smazaný uživatel

do Herthy moc nevidím, ale myslel jsem, že důležitej bude...

Reagovat
Arne

Já právě nevim... Hodně lidí v Berlíně je proti němu, a zvlášť když ho má nahradit bývalej bomber Michael Preetz, tak k tomu roku 2010 řada lidí vzhíží jako na smilování.

Za těch třináct let udělal řadu chyb a hloupostí, na druhou stranu to byl on, kdo přivedl Herthu z druhé ligy až do současného lehkého nadprůměru bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejradši bych viděl na titulu co nejdřív dortmund

Reagovat
herbage

Arne, nevíš jak je to s Herthou a Babičem?

Reagovat
Arne

Moc informací o jednáních k dispozici není, ale sám Babić do Herthy chce za každou cenu. My někoho na kraj obrany potřebujeme, to je jasné, i proto si myslím, že přijde.

Reagovat
$dolar$

Neni to spis zaloznik? Pokud teda myslite Marko Babice.

Reagovat
Arne

Jj, toho myslíme. Je to pán levé lajny, umí hrát jak v obreaně, tak i záloze. Prioritně ale spíš v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

+ bude hrát krásně ofenzivně ne?

Reagovat
One-Real

Přal bych jim to

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych zase chtěl titul konečně pro Leverkusen...

Reagovat
smazaný uživatel

zase?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Z těch týmů, který maji na titul reálnou šanci, bych to Bayeru přál nejvíce... Ale myslim si, že ten kádr je na to ještě moc mladý a nevyzrálý. Avšak rád bych se mýlil.

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad dopředu jasné, že se mýlíš, ne? ()

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele