Debuchy se vrací do Francie, bude hostovat v Bordeaux

01.02.2016, 21:55
Aktuality
Mathieu Debuchy podle očekávání odchází z londýnského Arsenalu. Francouzský obránce na Emirates Stadium nepatřil do základní sestavy a pro zbytek sezony se vrací do vlasti, na hostování ho získalo Bordeaux...

"Mathieu Debuchy přichází na hostování do FC Girondins de Bordeaux. Odchovanec Lille a fotbalista Arsenalu bude v klubu působit do konce letošní sezony. Oblékat bude dres s číslem 24," stojí v prohlášení na internetových stránkách Bordeaux.

30letý pravý obránce hrával dlouhé roky za Lille a před třemi lety vyrazil do Anglie. Rok a půl strávil v Newcastlu, než ho za patnáct milionů eur koupil Arsenal.

V Londýně toho Debuchy ovšem mnoho nenahrál, v první sezoně ho zastavila dvě vážná zranění, letos pak prohrál boj o místo v základní sestavě s mladým Héctorem Bellerínem. Jeho bilance v probíhajícím ligovém ročníku čítala pouhé dva ligové starty.

Debuchy se hodlá poprat o nominaci na domácí evropský šampionát a o jeho odchodu se spekulovalo už delší dobu. Vedle Bordeaux o něho stály i Lyon, AS Řím, West Bromwich Albion, West Ham United nebo Aston Villa.

Autor: Tomáš Pavlík / girondins.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

že se jemu i Enriquemu ty přestupy vyplatili... kdyby radši oba zůstali, mohli jsme mít parádní kraje obrany

Reagovat
kissak

přesně tak ti oba dopadli

Reagovat
nevros

Prisel jako jasna jednicka k nam. Nebyt toho smolneho zraneni, tak mohlo byt vse jinak. Ale jsem rad, ze Hectorko dostal sanci, hraje paradne.

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
SunFells

Čau ahoj, za půl roku pak snad natrvalo. Tady mě Arséne neposlechal

Reagovat
SunFells

*neposlechl

Reagovat
nevros

Musel dojit, nez dosel Hector nehral nikdy za acko, nemohl si dovolit hrat Jenksem, Hectorkem a Chambem. Naprosto logicky krok, ze se tak Hector chytil byla stastna shoda nahod. Takze kdyby vlastne dosel nekdo jinej, takby treba ani nehral. Diky Mathieu.

Reagovat
SunFells

Někdo musel dojít, ne průměrák Debuchy.

Reagovat
nevros

Bud rad, ze prisel prumerak a Hector ho posadil. A nevim kdo jinej by pred tema 2 rokama prichazel v uvahu. Budme radi, ze to tak dopadlo... Pokud z nej v lete vytriska 3mega liber tak sme na nem zastak neprodelali. I kdyz on asi nebral uplne malo co?

Reagovat
SunFells

Nejsem rád, protože to nebyl dobrý tah. Stál přes deset mega, tak jestli ti to od třech nepřipadne jako takový rozdíl ...

Reagovat
nevros

Ale on zezacetku hral docela dobre co si pamatuju. Kdovi co by bylo nebyt toho zraneni. ale ano mas pravdu, takhle to byl proste provar.

Reagovat
SunFells

Hrál slušně, ale ve skutečnosti toho kvůli zranění hned zkraje ani nestihl moc odehrát, aby se dal nějak posuzovat. Už za Straky nehrál tak, aby o něj Arsenal měl za takovou cenu stát. Celkově to bylo hororové léto v posilování defenzívy od Wengera, pak jsme hráli s Debuchym, Chambersem a Nachem jako dalšími volby na stopera za klasickou dvojicí. Mě tehdy příchod Debuchyho strašně mrzel i kvůli propásnutí příležitosti získat asi i levnějšího Auriera, který si ve Francii též vedl dobře a už ve svém věku na MS ukázal, že má vrchol někde jinde než Debuchy.

Reagovat
Heisenberg

Auriera byla škoda, toho jsem moc chtěl. Chvíli vypadal jako tutovka, klasický Wengerův nákup. Jinak souhlas s tím létem, jedna z věcí, co Wenger vůbec nezvládl a spolu se 4-1-4-1 to bylo na podzim příšerný, ale paradoxně se mu to vyplatilo, Monreal a Bellé se dostali na úplně jinou úroveň. No nic, teď musí Wenger vymýtit z Bellého všechny katalánské vazby a snad mu dá ve dvojzápase proti Barce špunty do uší.

Reagovat
Thab

Za nenákup Auriera jsem rád, buď jeho nebo Auriera by to podle mě kariérně (aspoň u nás) zabilo.

Reagovat
Thab

*nebo Bellerína

Reagovat
Heisenberg

Škoda, že nezůstal Bac. Snad Debuchyho aspoň na Euru posadí.

Reagovat
SunFells

To je celkem tutovka, Debuchy se asi bude muset nemálo činit, aby dostal vůbec pozvánku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy před 2 rokama už jsme měli skoro Auriera. Ale pak se přestalo o něm psát v souvislosti s nama a koupili jsme Matěje, ale tak aspon, že to tak dopadlo, jinak by třeba nedostal Bell tolik šancí

Reagovat
Heisenberg

Snad se mu bude dařit a Wenger ho pošle po konci sezony do pryč aspoň za nějaký peníze. Náhrada Chambers, což tak nevadí, ale toho chtěl bych vidět hrát jinde. Jenkinson je out do konce sezony?

Reagovat
nevros

9 mesicu pry, ale nevim jak moc duveryhodne to je

Reagovat
Mastný Chobot

to boli prvé odhady, mal ísť na test, ale nejako som nezachytil výsledky ešte

Reagovat
Heisenberg
Reagovat
Mastný Chobot

čo najrýchlejšie predať. Prišiel zadarmo, takže niečo na ňom zarobíme, milión-dva a het

Reagovat
jacobT

Pls, teraz keď šiel hosťovať do Charltonu? Tam podpíše zmluvu s diablom ako Coq a po návrate z neho bude čierny Kanenátor.

Reagovat
smazaný uživatel

A pred ním Song

Reagovat
Mastný Chobot

Škoda, mohol to byť iný príbeh, keby nemal tie 2 smolné zranenia... ale zasa by nebol Bel a radšej on. Nepáčil sa mi jeho prístup tento rok, ale čo už, všetko dobré mu prajem, vďaka za gól Liverpoolu a veľa šťastia.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger tam má lepší hráče takže pak přestoupí třeba zrovna do Bordeaux tam si třeba zahraje víc

Reagovat
smazaný uživatel

aspom si chlapec zahrá som na neho strašne zvedavy či bude patriť medzi najlepších

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele