De Jong: Od začátku jsme věděli, jak proti Ajaxu hrát

23.09.2018, 21:45
Aktuality
Nizozemská liga měla o tomto víkendu na programu šesté kolo a tečku za ním udělal šlágr mezi PSV Eindhoven a Ajaxem. V něm se už potřetí v řadě zrodil výsledek 3:0 a radoval se úřadující mistr, jednou trefou k tomu přispěl i útočník Luuk de Jong...

Philips Stadion viděl všechny branky už v průběhu první půle, během níž domácí rozhodli o osudu duelu. Ve 21. minutě otevřel skóre Gastón Pereiro, o tři minuty později se prosadil De Jong a ve 35. minutě stanovil nakonec konečný výsledek Hirving Lozano.

"Od začátku jsme věděli, jak proti Ajaxu hrát a je báječné, když proměníte své první šance, jste tak odměněni za vydanou energii. Věděli jsme, že Ajax na nás bude chtít zatlačit, proto jsme hráli o něco výše a snažili se sbírat odražené míče. S rychlými hráči okolo mě jsme byli hodně nebezpeční," hodnotil po utkání De Jong.

"Ajax umí zahrát velmi dobře, to všichni vědí. Museli jsme k utkání přistoupit velmi disciplinovaně, tvrdě pracovat a obětovat se jeden za druhého. Cítili jsme, že jsme všude byli o krok dříve. Před utkáním jsme se dívali na záběry z loňských zápasů, to nás motivovalo ještě více," připomněl prosincovou porážku 0:3 z Amsterdamu a následnou dubnovou odvetu, která přinesla stejný výsledek ve prospěch PSV.

PSV Eindhoven letos ještě neztratil ani bod a vede tabulku s pětibodovým náskokem na druhý Ajax, podobně jako amsterdamský celek na tom jsou i Feyenoord a překvapivě také Heracles.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
Phreak71

Tak. To bychom meli... :)

Reagovat
Stiksxx

de Jong včera hrál opravdu skvěle. Byl vpředu, vzadu. Je báječné, že opět podává tyhle svoje výkony a ještě se odmění góly.

Ale i Angelino piloval lajnu jak zběsilý.

Reagovat
Seydou Doumbia

takový lepší Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Isaksson - Popescu, Numan, Koeman - Farfan, Afellay, Cocu, Robben - Romario, Nistelrooy, Ronaldo

Reagovat
AjaxFans

Mám to poskládat u Ajaxu Jinak stačila expreska

Reagovat
smazaný uživatel

nic si z té prohry nedělej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele