De Geovo setrvání je nejisté, nahradí ho případně Cillessen?

20.05.2015, 21:16
Aktuality
Kádr Manchesteru United prošel za posledních dvanáct měsíců velkou přestavbou a další přestupy se na Old Trafford očekávají letos v létě. Změny by se mohly týkat i pozice brankáře, kde představuje jistotu a oporu španělský reprezentant David de Gea...

24letý někdejší gólman Atlética Madrid podává vynikající výkony a po zásluze dostal ocenění pro nejlepšího hráče Manchesteru United v sezoně. Problém pro Red Devils ovšem představuje jeho smlouva v kombinaci se zájmem Realu Madrid. De Gea má na Old Trafford kontrakt na poslední rok a k podpisu nového se v tuto chvíli neschyluje.

"Je to Španěl, je španělským reprezentantem a teď se o něho zajímá španělský klub. Jeho přítelkyně je Španělka a otec s matkou sem za ním cestují každé dva týdny, aby ho viděli. Je to složité," naznačil manažer Louis van Gaal, že United čeká hodně složitý úkol, pokud budou chtít De Geu udržet.

Van Gaal ještě loni na světovém šampionátu vedl nizozemskou reprezentaci a při přestupech už několikrát vsadil na hráče, které z národního týmu zná. Loni koupil z Ajaxu Daleyho Blinda, novou akvizicí na další sezonu se co nevidět oficiálně stane Memphis Depay a ve hře by jakožto náhrada za De Geu mohl být gólman Ajaxu Jasper Cillessen.

Z Cillessena se v posledních letech stala jednička mezi tyčemi Nizozemska a za Ajax v ligovém ročníku 2014/2015 nastoupil ke 42 zápasům, v nichž patnáctkrát udržel čisté konto. Myšlenka na jeho ztrátu se ovšem vůbec nezamlouvá vedení amsterdamského celku.

"Není na prodej, a to ani za 25 milionů eur," vzkazuje případným nápadníkům sportovní ředitel Marc Overmars.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (1017)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele