De Gea přestupuje z Atlética Madrid do Manchesteru United

29.06.2011, 12:34
Aktuality
David De Gea před několika dny vybojoval se španělskou reprezentací do 21 let titul evropského šampiona této věkové kategorie, další důležitý krok ve své kariéře pak udělal dnes. Mladý brankář přestupuje z Atlética Madrid do Manchesteru United, který dnes celý transfer potvrdil...

O De Geově talentu se ve Španělsku vědělo už delší dobu a sám mladý brankář naplno využil šance, která se mu naskytla v sezoně 2009/2010. 20letý gólman se při zdravotních problémech svých konkurentů posunul na post prvního brankáře Atlética a podával vynikající výkony, díky nimž si nejenom udržel pozici jedničky, ale zároveň si vysloužil i pozornost Manchesteru United.

De Gea se na Old Trafford už v pondělí podrobil zdravotní prohlídce, v pátek pak definitivně dojde k uzavření pětileté smlouvy.

"Jsem velmi pyšný a už se nemohu dočkat, až začnu chytat. Když se o vás začne zajímat takový klub, jakým je Manchester United, tak jste samozřejmě velmi šťastní. Vydám ze sebe maximum a ukážu, čeho jsem schopen," slibuje brankář, s nímž manažer Sir Alex Ferguson počítá jako s náhradou za Edwina van der Sara.

De Gea si svůj seniorský debut v dresu Atlética připsal v září roku 2009 v utkání Ligy mistrů proti Portu, od té doby pak nastoupil k více než stovce zápasů. Red Devils za něho mají zaplatit 18,9 milionu liber, což z španělského mladíka dělá druhého nejdražšího brankáře historie - dražší byl před deseti lety už pouze Gianluigi Buffon, za něhož Juventus zaplatil Parmě 32,6 milionu liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (735)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele