Smalling se zastal kritizovaného de Gey. Je to pouze otázka času, sdělil

19.08.2011, 17:08
Aktuality
David de Gea sice exceloval v letní přípravě Manchesteru United, naostro to ale mladému španělskému gólmanovi příliš nevychází. Právě po jeho chybách zatím padly dvě ze tří inkasovaných branek Red Devils. Svého nového spoluhráče se ale zastává obránce Chris Smalling.

Nová posila anglického velkoklubu ze španělského Atlética Madrid se již v úvodním utkání o anglický Community Shield s rivalem z Manchesteru City nepředstavil zrovna v nejlepším světle. Právě po jeho chybě dokázal vstřelit branku již na 2:0 bosenský spící kanonýr Edin Džeko. Dvacetiletý gólman pak mohl pouze děkovat svým spoluhráčům, kteří po urputném boji nakonec utkání dotáhli do vítězného konce.

Ani záznam ligové premiéry si de Gea do svého alba pravděpodobně nezařadí. Po jeho nepřesvědčivém zákroku totiž dokázal z nepříliš nebezpečné pozice skórovat pro změnu Shane Long. V pondělním utkání proti Tottenhamu tak bude gólman španělské reprezentace do 21 let pod velikým tlakem - a to i přesto, že jeho chyby dosud nevedly ke ztrátě bodů.

"Některá média provedla na základě prvních zápasů příliš úsudků," myslí si obránce Smalling. "Tento týden trénoval opravdu velice tvrdě. Můžete pouze žasnout nad tím, jak je hbitý a rychlý, navíc má skvělé výkopy. Bude to pro nás ještě vynikající posila," řekl na adresu svého nového kolegy teprve jednadvacetiletý Chris Smalling, jenž se letos prokousává do základní sestavy United.

Smalling si také dobře dovede představit, jak musí být pro mladičkého de Geu těžké vyrovnat se s tlakem poté, co do anglické metropole zamířil za - na svůj věk - astronomických dvacet milionů eur. Sám totiž před rokem přišel na Old Trafford za 8 milionů eur z Fulhamu.

"Za Atlético Madrid hrál pokaždé báječně, sir Alex Ferguson mu opravdu hodně věří. Je to pouze otázka času, kdy celému světu ukáže, jak skvělým je gólmanem," je si jistý reprezentant Anglie do 21 let.

Autor: Anna-Marie Kroupová / bbc.co.uk

Komentáře (397)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele