De Bruyne k Citizens v tuto chvíli nejde, kluby stále jednají

27.08.2015, 16:43
Aktuality
Spoustu práce má nejenom v tuto chvíli, ale také před sebou sportovní ředitel Wolfsburgu Klaus Allofs. Německému klubu se povedla loňská sezona a ve hře je varianta, podle níž za úspěch zaplatí odchodem své největší hvězdy. Ofenzivní záložník Kevin De Bruyne je objektem zájmu Manchesteru City a některá médií již informovala o hotovém přestupu...

24letý fotbalista v Anglii už působil, když ho z belgického Genku získala Chelsea, na Stamford Bridge se ovšem nedokázal prosadit a v lednu 2014 odešel za 22 milionů eur do Wolfsburgu. Působení u Vlků je pro něho daleko úspěšnější, loni nastřílel deset branek, dalších dvacet pak svým spoluhráčům připravil a neminulo ho ocenění pro nejlepšího fotbalistu 1. Bundesligy za ligový ročník 2014/2015.

De Bruyne se ihned dostal do hledáčků klubů jako PSG nebo Manchester City a ten je údajně připraven zaplatit sumu pohybující se mezi 75 a 80 miliony eur a s hráčem podepsat kontrakt, který Belgičanovi vynese 14,5 milionu eur ročně.

"Když vidím dnešní nebo včerejší zprávy informující o tom, že přestup do Manchesteru City je oficiální a všichni znají i přestupovou částku, tak mohu říct jenom: 'To není pravda'. Dohoda s Manchesterem City zatím není. Mohu potvrdit jednání, která začala ve chvíli, kdy jsme zjistili, že nedokážeme Kevina přesvědčit k dodržení kontraktu nebo jeho setrvání o další rok," nechal se slyšet Klaus Allofs.

"Ale znovu zopakuji jasné prohlášení: V tuto chvíli neexistuje žádná dohoda, Kevin zůstává hráčem VfL Wolfsburg a trénuje jako obvykle. Taková je situace," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (873)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele