David Silva se zavázal Manchesteru City do roku 2019

12.08.2014, 17:28
Aktuality
Španělský záložník David Silva spojil svoji fotbalovou budoucnost s Manchesterem City. Dnes ráno podepsal s anglickým mistrem zbrusu nový kontrakt, jenž jej má na severu Anglie udržet až do léta 2019.

28letý špílmachr přišel do Premier League před čtyřmi lety z Valencie za 24 milionů liber. Stávající smlouva mu přitom měla vypršet až v roce 2017. "Cítím se v klubu jako by to byl můj druhý domov," vysvětlil Silva.

"Na hřišti i mimo něj mě to tu naprosto naplňuje, tak proč bych neměl zůstat a pokračovat v získávání trofejí ve fantastickém týmu?" sdělil klíčový hráč celku, v němž od léta 2010 vyhrál dvakrát Premier League, jednou FA Cup a jednou i ligový pohár. Úspěch v Lize mistrů však anglickému velkoklubu chybí.

Není proto divu, že se dvojnásobnému mistru Evropy a světovému šampionovi se Španělskem nechce z Manchesteru odcházet. Nově si navíc podle anglických médií přijde na 200 tisíc liber týdně.

"Za ty čtyři roky jsme toho společně hrozně moc dokázali, udělali jsme ze City dominantní sílu na Ostrovech. Když se nyní v šatně podívám okolo sebe, nevidím jediný důvod, proč bychom se nemohli stát jedním z nejlepších týmů na celém světě," uvedl Silva pro oficiální stránky klubu.

David Silva podpisem napodobil spoluhráče a kolegu z ofenzivní vozby Samira Nasriho, jenž podepsal do roku 2019 už v červenci. "Bylo to snadné rozhodnutí. Klub má neuvěřitelné fanoušky, kteří mě vždy podporovali," zakončil Španěl.

Autor: Marek Ustohal / bbc.co.uk

Komentáře (933)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele