Další změny ve Slavii: končí trenér Uhrin i sportovní ředitel Jinoch

29.08.2016, 11:58
Aktuality
Ačkoliv měl být původně dle předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka po dva roky nedotknutelný, Dušan Uhrin kvůli neuspokojivým výsledkům končí na lavičce Slavie už po jediné kompletní sezoně. Osudným se mu stal špatný start do ligové sezony i neúspěch v pohárech, kde si Pražané nevykopali ani základní skupinu Evropské ligy. Spolu s Uhrinem odchází rovněž sportovní ředitel Josef Jinoch...

"Jsme mimořádně nespokojeni s přístupem některých hráčů. Za klub jako je Slavia se hraje se srdcem a nasazením, což se v řadě zápasů nestalo. Od nového realizačního týmu proto očekáváme razantní změny jak v herním projevu, tak v přístupu hráčů. S hráči navíc chceme o tom, jak si představujeme hru za Slavii, důrazně hovořit," prohlásil Jaroslav Tvrdík k rozhodnutí.

Dušan Uhrin mladší na lavičku sešívaných usedl loni v červnu a po podzimní i jarní části své debutové sezony se Slavií vždy seděl na páté příčce.

Účast v evropských pohárech nakonec Pražanům přihrál až triumf Mladé Boleslavi v MOL Cupu, aby vzápětí Slavia po rozpačitých postupech přes Levadii Tallinn a Rio Ave v posledním předkole Evropské ligy po dvou prohrách 0:3 skončila na Anderlechtu.

Ještě hůře se ale vedení patrně skousávala ligová forma. Slavia měla pod Uhrinem tradičně problémy udržet koncentraci po celých 90 minut, což platilo i o včerejší prohře 1:3 v Plzni, kde sešívaní o pauze vedli 1:0. Po čtyřech kolech se tým z Edenu může pochlubit jenom pěti body.

Bývalý fotbalista Josef Jinoch se do Slavie vrátil spolu s Uhrinem před loňskou sezonou a byl zodpovědný mimo jiné za výběr posil.

Autor: Tomáš Daníček / slavia.cz

Komentáře (469)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele