Další změny v Teplicích: Odchází také Žák, Grigar bude pokračovat

31.05.2023, 17:32
Aktuality

Teplice po sezoně opouští také útočník Filip Žák. Už dříve severočeský prvoligový klub oznámil, že v týmu skončí zkušení obránci Tomáš Vondrášek s Aloisem Hyčkou, jimž vedení neprodloužilo smlouvy. Naopak nový roční kontrakt v Teplicích podepíše zkušený brankář Tomáš Grigar.

Žák přišel do Teplic vloni v lednu z druholigového Prostějova a v 45 zápasech nejvyšší soutěže za Severočechy dal osm branek. Dařilo se mu především v podzimní části uplynulého ročníku, kdy si připsal sedm ligových gólů. Na jaře však už sedmadvacetiletý útočník další trefy nepřidal.

"Odvedl tu spoustu práce. Nabídli jsme mu v zimě smlouvu, ale on nabídku odmítl a na jaře už nebyla jeho minutáž taková. Hráli jiní. Rozhodli jsme se, že dáme šanci jim," citoval teplický web sportovního ředitele Štěpána Vachouška z dnešního setkání s novináři.

Na Stínadlech končí také mladý senegalský útočník Babacar Sy, který na severu Čech hostoval ze Slavie. Během 10 ligových startů si připsal jediný gól. Hostování vypršelo i dvacetiletému záložníkovi Adamu Čičovskému.

Klub už v minulých dnech oznámil, že končí dvě dlouholeté opory z obrany. Pětatřicetiletý pravý bek Vondrášek působil v Teplicích od roku 2003 a až na hostování v Ústí nad Labem a v Sokolově na počátku dospělé kariéry strávil celých 20 let na Stínadlech. Odehrál 346 ligových zápasů, ve kterých zaznamenal 21 branek a stejný počet asistencí.

O tři roky mladší Hyčka působil v Teplicích od ledna 2017. Za šest let odehrál rovněž krajní obránce v dresu Severočechů 139 ligových utkání s bilancí tří gólů a osmi asistencí. Podobně jako Vondráška ho v jarní části uplynulé sezony trápilo zranění.

"Po sezoně jim končila smlouva, rozhodli jsme se ji neprodloužit. Bylo to velmi těžké rozhodování. Nabídli jsme oběma to, co Honzovi Rezkovi a Admiru Ljevakovićovi, tedy že budou hrát za béčko a trénovat mládež. Oba ale naši nabídku odmítli, ještě chtějí dál pokračovat ve fotbalové kariéře na vrcholové úrovni," řekl Vachoušek.

Působení v Teplicích si naopak minimálně o rok prodlouží brankář Grigar. Čtyřicetiletý gólman je v klubu od února 2009. V uplynulé ligové sezoně odchytal 19 zápasů, v závěru ročníku obdržel trest za červenou kartu a v posledních zápasech dostal přednost Filip Mucha.

Svou budoucnost zvažuje Tomáš Kučera. Jednatřicetiletému středopolaři, který se rovněž věnuje hudbě, v Teplicích končí smlouva. "My máme zájem, aby byla prodloužená, ale bude záležet na něm, jak se rozhodne. Jeho hudební kariéra je na vzestupu, skloubit ji s fotbalem není jednoduché. Je velký profesionál, fotbal rozhodně nešidí. Šidit nechce ani svou hudební kariéru, chce být férový ke klukům z kapely. Budeme v kontaktu a uvidíme," řekl klubový ředitel Rudolf Řepka.

V týmu zatím zůstává s devíti góly nejlepší klubový střelec uplynulé sezony senegalský útočník Abdallah Gning. "Žádná oficiální nabídka na něj na stole neleží. Na jednu stranu jsme rádi, že ho tu budeme mít. Na druhou stranu by pro klub bylo dobré, kdyby přišla vysoká nabídka a prodali bychom ho. Jsem z toho rozpolcený. Byl bych rád, kdyby zůstal, ale finance klubu jsou nad sportovní stránkou. Peníze za něj by nám otevřely dveře k jiným hráčům," uvedl Vachoušek.

K A-týmu by se mohl od příští sezony zapojit bývalý reprezentační obránce Michael Lüftner. Odchovanec klubu zatím nastoupil za teplickou rezervu. "Chceme, aby s námi začal přípravu. Vidíme to podobně jako trenér Frťala - byl by obrovskou posilou. Ale záleží jen na něm," podotkl Vachoušek.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
monty25

Nejvíc mě mrzí ten Žák, to byl pracant a mohl se Teplicím ještě hodit. Vondrášek byl ikona, ale bohužel nikdo nemládne a poslední dobou ho srážely zranění. Jinak mě docela překvapuje, že není žádná nabídka na Gninga. Čekal jsem, že touhle dobou už v Teplicích nebude, asi za to může jeho slabší jaro. Ale věřím, že Teplicím ještě pomůže a pak ta nabídka bude stát za to.

Reagovat
ondrasch77

Kdyby odehrál jaro podobným stylem jako podzim, tak už u vás není...

Reagovat
monty25

Taky si myslím. Já už teda čekal, že odejde v zimě.

Reagovat
Witcher

Žák půjde nejspíš do Baníku za tijaniho kterej půjde do Slavie

Reagovat
ondrasch77

Za Tijaniho tam šel Tanko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele