Další nová akvizice pro Spartu, na hostování z Lazia přišel Kamenović

30.12.2022, 11:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (88)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně to vypadá, že Slavia půjde zase hrát střed tabulky

Reagovat
bartes

Slávia začne nakupovat úplně stejně, aby neskončila 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia nemá peníze, takže si bude muset vystačit s tím průměrem, co jí tam po odchodu 2-3 posledních slušných hráčů zbyde.

Reagovat
Axelrose

Slavie vám vytře prdel.

Jednou vám to se Štramákem nestačilo, tak si dejte druhý kolo.

Protože do stejné řeky dokáže dvakrát vstoupit jenom slavná Spartička

Tak krásný rok 2023, vy věčně třetí

Reagovat
kilobyte

Nikdo nedokáže vstoupit dvakrát do stejné řeky. V tom je právě smysl toho přísloví.

Reagovat
Remt

Myslím že jsi to přísloví nepochopil

Reagovat
kilobyte

Smysl toho přísloví je, že nemůžeš vstoupit dvakrát do stejné řeky, protože voda odpluje a tím se ta řeka změní.

To, že si to hodně lidí vykládá špatně, neznamená, že jsem to nepochopil já.

Reagovat
Neon

Reagovat
Bakary3

vím díky EF

Reagovat
KingMaster13

Edukativní EF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

EF, víc než život

Reagovat
twelwer

konečne niekto

Reagovat
eleven11

Reagovat
KingMaster13

Jako tohle se říká od odchodu Součka že tam máme poslední 2 slušné fotbalisty Od té doby se prodali dalších 10 solidních hráčů a furt tam ještě na prodej solidní fotbalisty máme

Reagovat
smazaný uživatel

Nákupy Sparty s příchodem Priskeho dávají smysl, Plzeň dlouhodobě dělá fotbal dobře, Slovácko má nového spolumajitele + prachy z KL, Mikloško v Baníku je taky člověk na správném místě...

a LuftJaryn si jede to svoje Trpiš už je vyhořelý a připomíná mi to paralelu s Vrbou, kdy z top trenéra se stal šašek kvůli svému egu a neochotě se posouvat Snad Trpiš půjde do zahraničí do nového, ve Slavii jeho škoda

Reagovat
bartes

tak to není jen o Trpišovi, ale o celém sportovním úseku. Dokud tam byl Nezmar, tak i přes všechny jeho kauzy ty nákupy měly smysl. Jakmile to převzal Bílek, jde to do kytek. Jinak s Trpišem souhlas. Měl by začít se sebou něco dělat, aby nedopadl jako Vrba.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bucky

Počkej, fanoušci Slávie ti vysvětlí, že sportovní ředitel u nich vůbec posily neřeší.

Reagovat
kilobyte

Toho mají jen na šedou zónu a jízdu na oranžovou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo když LuftJarda půjde někam pryč, budou mít nový ředitele a Trpiš ztratí pozici neohroženého a začne na sobě makat, tak by to mohlo fungovat Ale to co se teď děje ve SKS v zákulisí je smutný

Reagovat
bartes

Tvrdík je v podstatě neomezeným vládcem, dělá ve Slávii zástupce Číny a je hlavní šéf. Aby byl nahrazen, museli by to Číňani buď prodat nebo udělat sami čistku. Což se mi nezdá moc pravděpodobné. To už spíš, že se Tvrdíkovi zase rozjede ta jeho nemoc tak, že nebude moci pracovat.

Reagovat
bartes

Slovácko uvidíme, čeká je generační obměna, musí začít nakupovat i mimo region, tak jestli to zvládne. Z té EKL moc peněz není. Slávia měla loni cca 4 mega €, Slovácko může mít půlku. Dostalo nějaké startovné, když padalo z EL. Aby se udrželo nahoře a mohlo myslet na poháry, tak taky musí začít nakupovat to lepší v lize a dívat se do ciziny.

Baník je taky neznámá. Uvidíme na konci sezóny, jak se s tím Mikloško popere. Vrba není špatný trenér, ale je neochotný se učit nové věci.

Reagovat
kilobyte

Slovácko dostane 4,5 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba se to ukáže jinak za pár let bůhví, ale mně se docela postupný posilování/nahrazovaní starejch borců Slovácka líbí. Místo Reinberka jim roste Tomič, místo Kalabišky Doski. Teď přivedli toho jihokorejce z dukly, maj ještě Kohúta z těch mladších. Ve střední generaci Holzer, Břečka, Havlík, Mihálik, Siniavsky. Kdybychom teď škrtli všechny ty starý pardály, tak jasně je to ztráta, ale na ligu by furt docela v pohodě stačili imo.

Reagovat
bartes

tak na ligu, udělali si takové jméno, že by měli hrát o poháry, bojovat o místo s Plzní (zázemí atd) a občas jít na titul. A aby tohle zvládli, tak se musí naučit bojovat o ty nejlepší možné hráče. Zrovna teď jim to Slávia dost ulehčuje.

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo to zas nevim. Nemaj takový zázemí jako Plzeň, jsou docela malá spádová oblast a v tý evropě byli zatím jen 1 ve skupině. Je oproti Plzni nic. Takový peníze taky nemaj, spíš maj podle mě cíl se teď etablovat v tom druhým sledu což se jim celkem daří. Reálně si myslim, že pro jaro jsou zas největší favorit na 4. místo, v čemž jim teda hlavně okolní konkurenti dost pomáhaj

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Lof

Reagovat
El-Pistolero-68

45 minut na hřišti za poslední sezonu a půl, z toho moc nejásám. Ale je to jen hostovačka, snad to neznamená odchod Höjera.

Kairinen má být zase vcelku labilní, takže nejlíp vypadá asi ten Albánec.

Reagovat
Rarášek

Nejlíp rozhodně vypadá Kairinen,už jen protože to je hráč na pozici, kde nás tlačí bota.

Reagovat
Igli

Albánec je labilní automaticky

Reagovat
ACSeRw!n

Rosa jede jak utrzenej ze retezu spouste hracum konci po sezone smlouvy, tak to bylo urcite potreba

Reagovat
kilobyte

Zrovna levý bek je potřeba asi nejméně. Nebo budeme pokračovat na 3 stopery? Ale to bych byl stejně radši kdyby přišel někdo na pravého beka/wingbeka.

Reagovat
smetos

Hraje teda spis kraj, nez stred obrany?

Reagovat
kilobyte

Na TM má většinu zápasů na kraji, ale v Laziu má jen jeden start v soutěžním zápase a to na CB. Ale nevím jestli ho zkoušeli na stopera i v přípravě. Za nároďák má zase většinu startů na stoperu.

Takže to bude asi nový Hancko.

Reagovat
smazaný uživatel

mi teda přijde, že bude typ hancko. Lepší bude na stopera, zvlášť do 3 obráncový hry, co jsem tak zaslech

Reagovat
Mr.Mike

No Casper byl dost zranenej takze sem rad ze prichazi hrac na tu pozici.. Navic wing-beck mu moc nesedi pokud nebudem hrat na 4 vzadu

Reagovat
Salfovic

Jsem zvědav, jestli tahle internacionalizace Sparty dopadne jako se Štramákem.

Reagovat
ACSeRw!n

prichazeji mladi hraci, kteri maji jeste motivaci se posouvat, to je hlavni rozdil

Reagovat
bartes

hlavně to mají celé mnohem líp postavené. Probudil se Rosický, že jeho kroky dávají smysl. Přivedl kvalitního kouče a postupně ten tým doplňují. Už v létě byly náznaky, že by to mohlo dávat smysl, viz např. Hojer. Teď přivedli další zajímavé hráče za pár šupů, navíc využívají hostovačky, kdyby se to náhodou nepovedlo. A přivádějí hráče, kteří se dají dále zpeněžit, takže jdou cestou jako s Hanckem.

Reagovat
smazaný uživatel

22 let? Na té oficiální fotce vypadá jako kdyby se vrátil jenom na silvestrovské derby.

Reagovat
Salfovic

To je i tím, že kdyby neměl Rosa vousy, tak vypadá na patnáct

Reagovat
Marv

Tohle vypadá jako náhrada za Hancka, podobný parametry, stejné pozice na hřišti.. předpokládám, že Čelůstka už se vracet nebude, s Panákem je to vždy loterie kvůli zranění, Krejčí nejpozději v létě zmizí. Ale teda není to úplně přesvědčivý přestup vzhledem k hernímu vytížení.

Ve středu hřiště byl problém evidentní, ani jednoho z nich neznám, tak snad alespoň jeden do základu zapadne a bude posilou.

Líbila by se mi ještě posílá na pravý kraj obrany nebo tu pozici záložníka v 3-5-2 . A to Priskeho křídlo by taky nemusela být špatná volba.

Celkově zajímavé přestupy, v lize už toho moc není a nebo za nesmyslné ceny, Ševčík doufám vyjde v létě a zbytek rozebrala konkurence. Každopádně to vypadá, že se do výběru hráčů výrazněji zapojil i trenér, což na Spartě není úplně obvyklé a mohlo by to tedy být konečně vidět i na hřišti.

Reagovat
Bakary3

Nejdříve cestou zahraničních hráčů se Stramakem.

Pak Rada, Vrba atd.

Ten zase Priske a hráči zvenku.

Že je to zase antikoncepce je docela zřejmy, na druhou stranu na rozdíl od Stramaka to nejsou vysloužilci a primadony.

Jen jsem zvedavej, jaká bude jejich kvalita, na první pohled to nějak úžasně nevypadá.

Reagovat
kilobyte

Tak teď je to dost jiné. S Italem se koupila v podstatě celá základní jedenáctka cizinců. A pak se divili, že to nefunguje.

Teď jsou to hráči na doplnění. Snad vhodný do trenérova stylu. Jádro týmu zůstane stejné. To mi jako antikoncepce nepřijde.

Reagovat
Bakary3

Tu antikoncepci jsem spíš myslel v tom smyslu, jak často se mění přestupová politika, jinak neříkám, že momentálně je to špatně

Reagovat
kilobyte

Ale teď se přestupová politika neměnila. Třeba Kamenovič je v podstatě stejný přestup jako Hancko (22 let, obránce, hostování s opcí, z Itálie). Podobný přestup byl i Haraslín.

Kairinen je náš klasický příchod ze severu (střední věk, neprosadil se ve větším klubu, ze severské země). Třeba Karlsson a Hojer.

Reagovat
Bakary3

Možná jo, na druhou stranu Sparta to zkoušela zprava zleva, vždycky někde podobnost najdeš

Já neříkám, že je to špatně, jen teď to možná je nápadnější, když jdou hned tři cizinci po sobě.

Ale ten Laci, ten mi trošku evokuje tou Francií Mandjecka

Reagovat
exot12

Prečo si väčšina myslí, že medzinárodný tím nemôže v ČR fungovať?

V čom je ČR a obzvlášť Praha tak špecifická, že medzinárodné zloženie fungovať nemôže?

Myslíš, že problém zo Štramákom bol, že to boli cudzinci?

Reagovat
Melda

Ten problém reálně neexistuje.Jen je to jednodušší, než hledat chyby jinde.Všude to funguje i v Kazachstánu, tak proč by nemohlo tady?To jen, že trenéři umí jen Česky zřejmě.

Reagovat
exot12

Reagovat
kilobyte

Byl to jeden z problémů. Ono když si přivedeš v jednom přestupáku 8 cizinců do základu, tak není jednoduché je aklimatizovat. V každé kabině jsou nějaké zvyky a když tam hodíš víc než 10 nových hráčů a z toho 8 nemluví česky, tak je problém nějak začlenit.

Ale hlavní problém byla nesehranost a že ty přestupy nevypadaly podle nějakého plánu.

Reagovat
PBLead

Já si myslím, že v kabině nedělalo dobrotu mj. i to, že ti noví hráči měli taky mnohem větší platy, byť lepší nebyli. Plus to, co píšeš ty. Byla tam celá řada důvodů, proč se to sesypalo.

Reagovat
kilobyte

Mě nejvíc naštval Lafata, když si u Šípa stěžoval, jak to chodí u nich v kabině. Že tam mají dvě skupinky a mezi sebou se moc nebaví. A tvářil se u toho, jak kdyby za to mohli jen cizinci. Přitom byl v té době kapitán a kabinu měl teda na starost on.

Reagovat
didosh

Lafata, nesympaticky kokot...

Reagovat
kilobyte

To zase ne, ale jako kapitán byl slabý.

Reagovat
El-Pistolero-68

Tak to nikdy nebyl žádný velký lídr, spíš introvert. Ale sypal góly a ve Spartě měl vítěznou mentalitu, svým přístupem šel příkladem. Hecíř typu LK37 to ale nikdy nemohl být.

Reagovat
kilobyte

Jedna věc je, že na kapitána nemá vlohy. To bych mu nezazlíval. Že dělal kapitána nebyla chyba jeho, ale těch co ho vybrali.

Ale stěžovat si pak v televizi na věci, které měl zařizovat on z pozice kapitána mi přijde blbé.

Reagovat
rufus

Presne, nikdy jsem ho nemel rad, ani ve Sparte.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bakary3

Já si nemyslím, že to nemůže fungovat, ale v našem prostředí je prostě základ, aby se za to postavilo vedení.

Lidí do trenérských funkci i k mládeži nabírat už se znalosti jazyků.

A prostě to trošku v tom týmu zakořenit, to je u nás pořád problém.

Stramak tomu u nás udělal jen špatnou reklamu, jak píše kilobyte, těch hráčů bylo hodně, někteří za zenitem, a někteří charakterově špatní (problémový mandjeck, primadonka Ben chaim, kterýmu práce na hřišti moc nevoněla...)

Jasně, to můžou být i čeští hráči, jen u cizince je to, zejména u nás, víc na očích...

My jsme asi pořád moc zaprdeny na to, abysme pro to připravili vhodný podmínky.

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě vzato to možná vychází z faktu, že naše liga není nějak extra bohatá, což tlačí cenu hráčů (kromě mladých) dost dolů. Takže kdybys chtěl dělat mezinárodní kádr, tak podobnou kvalitu za tydle peníze většinou nepřivedeš. Problémy zahraničních přestupů u nás dlouhodobě jsou, že pražský S přivedou hráče, nasypou jemu a jeho klubu peníze, co by v Česku nikdy nedali a pak zjistěj, že ten kluk není špatnej, ale že kdyby si radši vzali někoho z ligy tak udělaj líp. Plus teda jsme liga, kde se nejvíc cení pracovitost, výdrž, tým a ne technicky vyspělé individuality. Takže ty hráči z ciziny můžou mít jako ty italovi kluci tendenci to trochu podcenit, ale pak když je někde ve Zlíně pokopou, tak je to trochu přestane bavit.

Já nevím, jestli to nemůže fungovat, ale jsem za to, jak to v Česku funguje v tomdle směru, rád. Ty týmy maj mít i nějakou lokální identitu, s odchovancema, Čechama. Hlavně pražský S vzhledem ke svým velmi dobrým akademiím rozhodně mají i nějakou odpovědnost za český fotbal, že prostě vychovají budoucí reprezentanty.

Reagovat
didosh

souhlas...Vždyť o akademii Sparty se mluví jako o jedné z nej v Evropě

Reagovat
ondrvo

Já bych teda hrozně rád viděl nějakou statistiku nákupu Čechů/cizinců a jejich následnejch prodejů, protože mi přijde, že se spíš vyplatí zkusit nějakýho mladýho cizince, protože je tam větší potenciál dalšího prodeje, ať už z důvodu odlišný typologie hráče, vyhovující standardům západních lig (Bah, Sor), nebo i prostý chuti se posunout dál, když pocházíš z horších poměrů, než je panelák někde v Olomouci (viz třeba Bony).

Reagovat
bartes

ten nákup vytypovaných cizinců se minimálně Slávii vyplatil. Koupila po vstupu Číny Baha, Olayinku za větší peníze, doplnila o české hráče a protože celý tým šlapal, tak prodala Součka, Krále, Coufala a byly nabídky na další hráče. Přitom vůbec tým neoslabil. Koupila Stancia a zase ho za stejné prachy prodala za rok prodala. Pak z této politiky ustoupili, koupili Sora "za levno", prodali Baha, teď Sora, ale úplně přestali mít výsledky v Evropě, protože ten tým už není konkurenceschopný.

Takže to není jen o nákupu a následném prodeji 1 hráče, ale je třeba to brát jako tým. Je úplně jedno, jestli to jsou češi nebo cizinci, ale jde vidět, že prostě v ČR ti kvalitní hráči prostě nejsou, aby přední týmy byly v Evropě konkurenceschopné a uhrály něco v LM nebo EL, takže je třeba se dívat do ciziny.

Reagovat
Messy<3

Snad to všichni nebudou další Minčevové. Zajímalo by mě, co se stane s Nitou, respektive s Láďou Krejčím 92. Rok nehrát fotbal je zajímavá taktika, chápu, že penízky chodí, ale kam se po tomhle dostanou (hlavně druhý jmenovaný)?

Reagovat
Uwe háže buly

Nita má jít do Rumunska, Ladu si netroufal tipovat, max někam na Kypr ne?

Reagovat
Neon

Největší chyba asi je, že ani jeden nemá jméno na H. Hojer, Hancko i Haraslín byly super přestupy.

Reagovat
r.mrazik

jsem na ne zvedav...Sorensen se ale vydaril extremne, tak snad aspon dva ze tri budou podobni

necekam,ze se chytnou vsichni...to by byla velka nahoda

Reagovat
Pablos

Jindy ČTK vypíše každej prd milionkrát a teď žádná zmínka kdo jsou ty dva předchozí příchozí. Stejnak bych to nečetl teda, ale očima možná přelétl a věděl bych. Takhle jsem v háji

Reagovat
Pablos

Tak už vím

Reagovat
luismiksak

Odehrany poločas za sezónu a půl je trochu drsná story zakrytá CV, ze přichází z Lazia. Cukaricky ho údajně prodali za 2,5 míče a Sparta v létě pokryje tenhle fail za 2 mega s ovcí.

Rad bych se mýlil, ale tohle je internacionalizace Sparty vol. 2 ??

Reagovat
Marv

Tak odcházel jako velká naděje do Itálie a nevyšlo to. Třeba měl udělat nějaký mezikrok, ale výrazně se to neliší od Hancka. Podmínky pro Spartu jsou v tomhle transferu ideální, tak nechápu ty negativní komentáře

Reagovat
südkurve

Prozradíš nám podmínky kontraktu?

Reagovat
Neri04

“ Je stále mladý, a má tak velký potenciál se zlepšovat a rozvíjet.”

No ale je to s opci? V clanku to neni, tak pokud je to bez opce, tak to hostovani i tenhle komentar moc nechapu…

Reagovat
Mr.Mike

Puvodne se psalo ze by to melo bejt s opci.. To by bylo super.

Jinak sem ani v clanku na Sparte nenasel jestli tam je.

Reagovat
südkurve

Reagovat
romeo351

pokud tam není opce, tak ta hostovačka dává smysl max pro Budějky nebo nás (Zbrojovku)

Reagovat
ACSeRw!n

mela by byt na 2m euro

Reagovat
Neri04

Diky, kdes to cetl? Ja to prave nikde oficialne nenasel…

Reagovat
Martin9719

Další plácnutí do vody jako s tím Albáncem. Jo, ještě to bude trvat než se ve Spartě něco změní.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta z toho zase dělá mezinárodní svloč

Reagovat
Pipo123

Hráč k hovnu

Reagovat
ACSeRw!n

to si poznal za ten jeden zapas ?

Reagovat
King Ciro

Tak u nas jo,Sparte muze pomoct.U nas zatim Romagnoli a Casale hrajou vyborne,jedna z nejlepsich obran v lize,tezky se dostat do sestavy,hlavne byl 5 stoper v Laziu,na kraj nema dynamiku...uvidime jak na tom bude

Reagovat
El Matador

OT: Čaute, vybírám si teď sportovní balíček přes internetovou telvizi a jde mi primárně o italskou ligu, ligu mistrů a tenis. Takže vybírám mezi O2 a Telly. Je tu někdo, kdo by měl idaálně zkušenost s obouma? Jde mi o kvalitu přenosu, funkčnost aplikace na Android TV a v iOS (tablet, telefon). Za případnou reakcí díky

Reagovat
rel7

Měl jsem obě app a mám i do T-mobilu. TV mám od Samsungu a tam pro mě byla dlouho Telly 1 hlavně skrze app. Po upgradu se i O2 app hodně zlepšila.

Na telefonech to šlape perfektně. Za mě Telly snad dnes už nemá význam. Vyplatí se zkombinovat O2 s Tmobilem (máš komplet fotbal). U O2 se myslím že platí příplatek (100,-) za sledování na více jak 1 zařízení, to nikdo jiný nemá.

Pokud bych měl hodnotit i app od TM na Samsungu tak asi nejhorší z těch 3. Občas při startu zamrzne, to se u ostatních nestává, na druhou stranu je tam pro mě přehlednější program oproti O2.

Snad ti to trochu pomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele