Čvančara na odchodu ze Sparty, měl by posílit Mönchengladbach

13.07.2023, 13:40, aktualizováno 13.07.2023, 14:29
Aktuality

Tomáš Čvančara má blízko k přestupu ze Sparty do Mönchengladbachu. Sportovní ředitel Pražanů Tomáš Rosický v rozhovoru s novináři na soustředění v Rakousku potvrdil, že se dvaadvacetiletý reprezentační útočník odpojil od mužstva a odcestoval za týmem, který o něj má už delší dobu zájem. Kluby mezi sebou ještě musejí doladit detaily transferu.

Čvančara se odpojil od týmu a dnes dopoledne už se spoluhráči netrénoval. "Tomáš dostal svolení od klubu odcestovat. Jsme před dohodou s týmem, který o něj měl dlouhodobý zájem. Ještě je třeba doladit detaily," citoval sparťanský web Rosického z rozhovoru s novináři v Bad Kleinkirchheimu.

Konkrétní klub sportovní ředitel českého mistra nejmenoval, Mönchengladbach ale o Čvančaru stojí už delší dobu. V uplynulém ročníku skončil na 10. místě bundesligy s bilancí 11 vítězství, 10 remíz a 13 porážek.

Jelikož Čvančara již odcestoval do Německa, přestup by mohl být téměř hotový. "Takhle bych to úplně neřekl, ale je to samozřejmě velký signál, že se ten transfer pravděpodobně stane," uvedl Rosický.

Čvančara v závěru jarní části kvůli zranění nehrál, i tak dokázal dát v uplynulé ligové sezoně 12 gólů a pomohl Spartě k prvnímu titulu po devíti letech. Na kontě má dva starty za reprezentační "áčko", při nichž vstřelil jednu branku.

Čvančara přišel na Letnou předloni v prosinci z Jablonce, předtím působil také v Opavě a ve Vyšehradu, v mládeži hrával za rivala ze Slavie. Se Spartou v úvodu letošního roku podepsal novou víceletou smlouvu.

Rosický připustil, že rozhodování o uvolnění Čvančary bylo hodně složité. "Dlouhodobě jsem mluvil o tom, že chceme nechat tým pospolu. Stejně tak víme, jaká je naše role na trhu. Všechny zásadní hráče máme pod dlouhodobými smlouvami, takže, když se transfer stane, je to za velké peníze. Pokud se stane, tak za částky, které je složité odmítat," řekl Rosický. Podle spekulací médií by Letenští za Čvančaru mohli inkasovat v přepočtu více než čtvrt miliardy korun plus další částku za bonusy.

V případě dotažení přestupu by Sparta hledala do útoku náhradu. "Pokud k odchodu Tomáše Čvančary dojde, a my počítáme s tím, že zřejmě ano, tak určitě počítáme s příchodem hráče s podobnou typologií," poznamenal Rosický.

Zájem ze zahraničí je i o další sparťany, například Boloňa usiluje o ofenzivního záložníka Adama Karabce. Dvacetiletý talent rovněž odjel ze soustředění, na vině jsou ale drobné potíže s kolenem.

"Nemůžu říct nic bližšího, co se týká příchodů i odchodů. V kádru bude nadále pohyb a nemůžu vyloučit nic. Co se týká odchodů, jsme v komfortní pozici. Pokud prodáme, tak za velké peníze," řekl Rosický.

"Uvidíme, co se stane. Samozřejmě zájem o naše hráče je velký a nás to na jednu stranu těší, protože se ukazuje, že ti kluci mají kvalitu. Konkrétní jednání jsme ale vedli jen kolem Tomáše Čvančary," doplnil Rosický.

Stále věří, že se Spartě znovu podaří z Manchesteru United získat brankáře Matěje Kováře, který na Letné v uplynulé sezoně coby gólmanská jednička hostoval. "Matějův návrat je nadále ve hře. My bychom samozřejmě byli moc rádi, kdyby Matěj tady s námi byl i nadále. Všechno má ale své limity a nemůžeme čekat donekonečna," podotkl Rosický. "Pokud by nepřišel Matěj, přijde jiný brankář," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (444)

Přidat komentář
Losinho

11 mega v pohodě sumička takže Olatunji asi jasnej

Reagovat
Bechy1893

Za ty prachy se to odmítnout nedá no, navíc Olatunji je vážně podobnej typ. Asi to tak klapne. Snad to bude jedinej velikej odchod. Pokud by měl jít někdo další že základu, tak už to bude smrdět pruserem

Reagovat
Greny

Olatunji hlavně má problém s vizem

Reagovat
zorz767

Ano, za trest za špatné známky prej má zaracha.

Reagovat
Prometheus

Olatunjiho nebrat, raději Tuptu

Reagovat
bartes

na sport.cz píšou 350 mil. českých, kde je rozhovor s Rosickým, což je cca 15 mil €

Reagovat
schuby

to je ale i s bonusy zakladni je tech 11

Reagovat
Prometheus

Každopádně přestup léta. Skvělá suma, super soutěž, zavedený tým

Reagovat
Dortmunder

Reagovat
Lemond Laws

Přesně... teď z hlavy mě taky nenapadá žádný přestup nad 10M českého hráče na západ

Reagovat
Bucky

Jurásek 3 dny zpátky?

Reagovat
Lemond Laws

Gratulace, bereš první cenu

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj?

Reagovat
Bucky

Tvoje máma.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zark

Reagovat
Hunt

Paměť je mrcha

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro něj rozhodně super, zase ale Gladbach mi rok co rok příjde slabší a slabší brzy tímhle tempem budou hrát o udržení

Reagovat
romeo351

Reagovat
Losinho

11+4+procenta, tak radši zmiňuju jen ten základ.

Reagovat
Mass

Ještě mě napadá, že by Priske překvapil a ukázal na někoho ze zahraničí, myslim tim někoho schopnějšího než Birmančevič.

Reagovat
bartes

No už aby začal , jinak se bude opakovat loňský Stavanger. Z Kováře jsou v MU docela nadšeni, takže už aby Sparta hledala náhradu a jak vypadal útok Sparty bez Čvančary, bylo vidět na konci sezóny.

Reagovat
Prometheus

Soudit po dvou PU, že je Birmančevic špatnej,to chce oko opravdového experta. Říčka, který léta skautoval pro HSV, Chelsea, City by ti mohl závidět

Reagovat
Greny

Říčka prý teď skautuje pro Plzeň

Reagovat
10adam

Blbost, hraje za Pardubice

Reagovat
Mass

Nepíšu že je špatnej, ale že to není žádná pecka. Nesoudim ze dvou přípravných utkání, ale z toho, že v minulý sezoně měl jako křídelník 0+1.

Reagovat
kilobyte

Když přicházel Sorensen, tak se většina smála, co za dřeváka jsme přitáhli.

Reagovat
Mass

Nebyl sem mezi nima. Sorensen v Norimberku hrál všechny zápasy, takže nějakou kvalitu mít musel.

Reagovat
kilobyte

Birmacevic zase hrál ligu mistrů. V minulé sezóně dal 5 gólů asi za 1000 minut. Takže pokud se koukneš na jeho opravdové statistiky, tak jsou na křídelníka dobré, ne?

Reagovat
Bucky

Taky by se dalo argumentovat předchozími 3 sezónami, kdy hrál skvěle. Dost podobně k nám přestupoval Stanciu, taky rychle z nepovedeného angažmá v Anderlechtu.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Mass

Stanciu se v Anderlechtu neprosadil do základu a přesto měl 8+7. Trochu rozdíl. Tam se asi trenérovi nehodil do systému, přesto evidentně kvalitní hráč.

Birmančevič byl před dvěma rokama dobrej, ale jeho výkony sou na sestupu. Podobnej přestup jako Sinyan do Slavie. Tihle hráči můžou překvapit, ale do základu bych je neviděl.

Reagovat
Bucky

Čísla nejsou zdaleka všechno, obzvlášť když Birmančevič nedostal ani čuchnout. To je jako experti, kteří tu hodnotili Paixaa jako nekopu, ačkoli nedostal ani čuchnout a byl úplně odstavený asi po 5 zápasech. Stanciu měl v Anderlechtu jen ta čísla, jinak byl hodnocený jako nepovodený přestup. Kdyby se trenérovi jen nehodil do systému, tak by nešel po roce a půl do Sparty za částku, která jen lehce přesahuje třetinu, co za něj klub zaplatil. To je flop jak prase, obzvlášť když je to do dneška nejdražší posila v historii Anderlechtu.

Reagovat
Marisic

v ligue 1 ale kde nehrál základ

v allsvenskanu mu to padalo krapet jinak

Reagovat
Bucky

Reagovat
Losinho

U těch útočníků je to těžší, kvalita je drahá a Sparta asi bude chtít hráče rovnou do základu.

Reagovat
Lemond Laws

Sparta by hlavně měla začít trochu utrácet, pokud chce být top tým východu... Když umějí už prodat za cca 10M, buhví jak to bude s Karabcem, tak by prostě měli být schopni dotáhnout někoho za 3M přímo do základu

Reagovat
Hasan Šáš

Je pravda, že žezlo krále východu je teď po logickém úpadku Šachťaru a D. Kyjev uvolněno. Razgrad šel krutě dohajzlu, Rumuni na to nemaj, Slávie se dvěma účastma v LM v celý svý historii je spíš vtip a Rusáci neexistujou. Sparta by se o to měla aspoň rvát s Ferencvárošem a CZ Bělehradem, dokud to jde. Protože za pár let to tady celý ovládnou Poláci a bude po všem.

Reagovat
St. Pauli

Budiz. Tohle je kvalitni nazor. Je to pravda, ale neverim tomu.

Reagovat
žrout

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
romeo351

Reagovat
kilobyte

A co Turci?

Reagovat
Hasan Šáš

To už je moc na jihu, to by ti Lemond neuznal.

Reagovat
meno

Reagovat
Bucky

A jak vypadá útočník za 3m, který nemá nějaké výrazné riziko, že by za ty prachy nestál? 3 a půl roku zpátky šel třeba Šporar ze Slovenska (které je úrovní pořád o dost níž) za 6 mega a v podstatě nikde se neprosadil, jediný Sporting si ho podržel déle než rok, všude jinde se po roce pakoval. Božénik šel za 4 mega a nemá ani na druhou německou. Strelec šel skoro za 2,5 mega a Italové moc nadšení nejsou. Kdo by se dal sehnat za 3 míče a měl by mít větší kvalitu nebo pravděpodobnost se prosadit než to, co máme k dispozici teď? V téhle cenové kategorii je pořád těžký sehnat jasného hráče do základu, vždy to bude někdo po jedné dobré sezóně, naopak někdo po jedné slabé sezóně nebo někdo stabilně kvalitní, ale z o dost horší ligy. V lize nejlepší útočník, který by se dal koupit je Almási a tam by to upgrade před Kuchtu nebyl. Co jsem se tak koukal na přestupy z poslední doby, tak tam moc jasných hráčů není. Líbil se mi třeba Vipotnik do Bordeux asi za ty 3 mega, ale má za sebou taky jednu sezónu v první lize Slovinska, což je pořád riziko. A nebo pak můžeš koukat na hráče jako Oršič (který teda hraje na pozici, která nás netrápí), kterému je pořád "jen" 30, ale ty 3 mega, co za něj dáš už asi nikdy kvůli věku neuvidíš a ještě si řekne nesmysl na mzdách. Moc útočníků za 3 mega, kde by sis řekl "jo, to je paráda, to bude šlapat" neseženeš.

Reagovat
bobis21

Letos těch důvodů sledovat BL přibývá. Vloni to s počtem českých hráčů byla po dlouhé době bída, tak snad návrat k normálu.

Ale jak bude Gladbach vypadat, z toho úplně dobrý pocit nemám...

Reagovat
Seydou Doumbia

naštěstí díky těm bochumim damrstadum heidenheimum a podobným v té lize jsou pořád horší týmy tak na sestup to nebude...jinak tým rok co rok více v piči mi tak příjde

Reagovat
Mass

To je ten podle Suchopárka zraněnej hráč?

Reagovat
GabrielBatistuta

Počkej, až neprojde prohlídkou

Reagovat
inferno08

Ten přestup mu přeju hned ze dvou důvodů. Jednak je to pro českého hráče další skvělý angažmá A jednak už v lize neuvidím ten jeho ksicht.

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Typický hráč, který je ti sympatický jen když hraje v tvém týmu

Reagovat
Mass

Reagovat
Stannis Baratheon

To já to tak mám teda skoro u každého Sparťana (třeba LK37). Když pak hrají v repre, tak mám takové svrbění na kulkách, že mi jsou i sympatičtí. Naštěstí po konci repre pauzy se vše vrátí do normálu a můžu je zase vesele nenávidět.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
risk je zisk

Kdo je LK37? To je nějaká exoplaneta?

Reagovat
Salfovic

exotplaneta

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Axelrose

Tak doufejme, že se nevrátí ve stylu Franze Straky (na koksu, tataráčku a hubou plnou chytrých keců)

Jak pak to mimochodem vypadá s dalším z velkých chytrých televizních hlav, panem Haškem?

Už ho v Brně někde zakopali do země, nebo zase vyplave a bude za nejchytřejšího z chytrých?

Reagovat
romeo351

Hochu, ten z Brna vypadnul al nejrychlej to šlo. To bylo absolutně nedůstojný

Reagovat
kilobyte

U něj bych se nedivil, kdyby tam čekal, až mu postaví sochu.

Reagovat
Prometheus

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Beči

Přesně, takový Suárez nebo Bruno

Reagovat
Mass

V Atleticu měli rádi i Diego Costu. Nevim jak v Chelsea.

Reagovat
Edgar Davids

Ja ho mel rad vsude dokonce i kdyz prasil jednoho hrace Arsenalu za druhym, kterymu jsem v te dobe dost jakoze pral..

Reagovat
db18

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Zrovna fanoušek Plzně může mluvit o nesympatických ksichtech

Reagovat
Beči

Tak pro každého fanouška jsou logicky nesypmatické ksichty právě hráči soupeře.

Reagovat
Imos

u Plzně to je ale fakt a ne jen pocit že jsou to soupeři

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Přesně.

Reagovat
kilobyte

Tak Chorý je podle mě extrémní případ, kdy ten jeho ksicht snad musí vadit i plzeňákům.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
oli9

Reagovat
Kily

Sparta dobrý tah, když mu zatrhla ME21 a nedovolila, aby mu klesla cena

Reagovat
Salfovic

Jako Slavie s Juráskem.

Reagovat
Mass

Sparta z Juráska ale nedělala zraněnýho hráče

Reagovat
verv

Ty jsi Spartou tak posedlej, že si ji pleteš i s vlastním klubem.

Reagovat
Mass

Ještě si zapomněl napsat, že zase brečim.

Reagovat
verv

Teď zrovna nebrečíš, jenom píšeš sračky.

Reagovat
10adam

Spíš kombinace slz i těch sraček

Reagovat
Greny

Na to by se hodil kapesnicek

Reagovat
Salfovic

Hlavně nesplést pořadí jeho použití.

Reagovat
10adam

Reagovat
verv

Reagovat
Kucka

Reagovat
Moshe Dajan

To jo, slzy by v prdeli dost pálily.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Bex5

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mass

Tak to tě dohánim, ty je píšeš pořád.

Reagovat
verv

Stěr level mateřská školka

Reagovat
Mass

Na hloupého sparťánka tahle úroveň stačí.

Reagovat
Mass

Podobnym stylem toho u21 nikdy moc neuhraje, pokud nebude brát ty největší hvězdy.

Reagovat
JeséRodriguez

ME U21 nikoho nezajímá

Reagovat
Manik...

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
kilobyte

Reagovat
r.mrazik

krome skautu zahranicnich klubu

Reagovat
kilobyte

2 největší přestupy z naší ligy jsou hráči, co tam nebyli.

Reagovat
Salfovic

No právě.

Reagovat
r.mrazik

kdyby byli,tak by pri postupu ze skupiny mohli stat jeste vic penez

rikat,ze ME21 nikoho nezajima je hrozna kravina

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím. Za víc by asi nešli. To by tam fakt museli hvězdit. Ten turnaj spíše může pomoc těm, kteří ještě nejsou v hledáčku týmů z top lig.

Reagovat
r.mrazik

kdyz by zahrali dobre,tak by rozhodne za vic jit mohli

rikat,ze ME21 nikoho nezajima je ale proste blbost

Reagovat
kilobyte

Skauti tam určitě jezdí, ale podle mě to má čím dál tím víc menší váhu.

Reagovat
Seydou Doumbia

není lepší si odpičnout a zregenerovat dělo než šaškovat někde v gruzii ? kvalitu ukazoval cely rok

Reagovat
r.mrazik

kvalitu proti komu? proti pardubicim?

pohary byly v podani S ten rok dost marny a teda Jurasek pak opravdu zahvezdil akorat proti Polsku

Reagovat
Seydou Doumbia

třeba proti pardubicím...jako pořád to je dvoutýdenní turnaj, který zas tolik v měřítku celé sezony neznamená...a repre fotbal a klubový fotbal je taky něco jinýho

Reagovat
Bakary3

S tím juraskem to není pravda, protože on si tu výkonnost držel furt hodně vysoko.

Už jen to, že měl jako bek za 55 zápasu 3+15 je mazec.

Reagovat
meno

A mohl mít víc, někdy ta nemohoucnost v zakončení fyzicky bolela

Reagovat
Lemond Laws

Jan Kliment se libí Váš příspěvěk

Reagovat
pingla

Kliment se prodal díky Vlašákovi, ne kvůli tomu, že dával góly

Reagovat
Aldeano

Reagovat
JeséRodriguez

Napsal jsem to blbě...týmový úspěch na ME U21 nikoho nezajímá jde o individuality, ty lepší v tomhle věku už tam ale stejně nehrají. Pár hráčů si řekne o zajímavý přestup a pak třeba i prestoupi na zajimavou adresu, ale rozhodně ne na základě týmového úspěchu.

Reagovat
r.mrazik

zajima to dost lidi, stacilo to,jak se tu resilo,ze nasi porazili nemecko

"týmový úspěch na ME U21 nikoho nezajima"...asi se budu bavit o necem jinym,nez vyvracet tuhle blbost

samozrejme i tymovy uspech dela hodne,se staci podivat,kam se dostali prumernejsi hraci tehdy kolem Fenina

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Imos

Reagovat
ACSeRw!n

slusny penize za nej to asi neslo rict ne.. ted hlavne dobre zainvestoval do posil.. cas se ale krati

Reagovat
Mass

Kdo tam bude hrát, Olatunji nebo Sejk? Ti mi přijdou přece jen o něco horší.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pablos

Dobrej přestup... do prvního vypíčování trenéra, že ho střídal

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Podobne dobrej deal jako s Juraskem, docela fajn, ze uz z cesky ligy neodchazej hraci za kazdy drobny.

Reagovat
Mass

Reagovat
sound la

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Selänne

Hlavně je fajn, že začínáme vychovávat individuality, který tu cenu opravdu mají.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
$$CaptainKokotko

Olatunji, Sejk, Ševčík a Pešek je zpátky po zranění. To by měli prodat i Karabce. Jen pokud odejde Vitík tak to bude na hovno. Málo stoperu, prává strana nepořešená a ještě Kovář vlastně pořád nic. Uvidíme. Snad se dostanou do EL

Reagovat
Salfovic

Na Kováře můžete zapomenout, to už je naprosto jasné.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hlahart

Aha

Reagovat
Salfovic

Buď si ho necháte nebo dáte na hostování do PL/Champu, abyste ho měli na očích, to se klidně vsadím.

Reagovat
Hlahart

A je to i založený na nějaký indicii k tomuhle, nebo proč by to mělo být jinak než loni?

Reagovat
Salfovic

Byl by to takovej logickej vývoj, navíc při vaší současné situaci s brankáři.

Reagovat
Hlahart

V Anglii už byl a vůbec se mu to nepovedlo

Reagovat
Salfovic

Jako že se mu tam v 21´ nedařilo v nějaký prdeli znamená, že se tím pro něj Anglie navždy uzavřela ?

Reagovat
Hlahart

lol, já se tě ptám, jaký máš indicie k tvýmu kategorickýmu tvrzení. Chápu, že žádný, ale rozhodně to neotáčej do druhýho extrému. Faktem je, že byl na dvou hostováních, z jednoho šel po půl ruce zpátky a hrál hovno i za U21, z druhýho se vrátil ve stavu, že se uvažuje, že zůstane jako dvojka. Pokud by teď někam šel, tak je pravděpodobnější, že do Sparty, než někam do Champu

Reagovat
Hunt

Zase tak jistý bych si nebyl, Sparta už moc dlouho vyčkávat nemůže. A třeba Leeds při odchodu Mesliera nejsou úplně špatná volba.

Reagovat
Hlahart

No však já bych si taky jistej nebyl

Reagovat
Sigma Olomouc

Možná by ho mohl koupit West Ham do budoucna za Fabianskeho a ještě ho rok poslat do Sparty díky Křetínskému

Reagovat
schuby

to je hodně velké fantasy myslím že sparta si může dovolit čekat už tak max týden a nevěřím že do té doby se vyřeší situace v united

Reagovat
Sigma Olomouc

A nebo taky proč by Kovář chodil do Sparty, když by mohl být na hostování v PL nebo v týmu, co hraje o postup v Champu

Reagovat
kilobyte

Jedna z jeho předností je hra nohama. Tu využije více v týmech, které hrají nahoře. Do takové týmu v PL hostovat nepůjde. Je boj o postup v Champu lepší než hrát o ligu mistrů?

Reagovat
Salfovic

Pokud chce hrát PL, tak určitě.

Reagovat
Sigma Olomouc

právě

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím. Kdyby postoupili, tak tam stejně nezůstane. A z Champu se tolik do PL nechodí. Navíc jeho kvality se nejvíce projeví v týmu, který rozehrává odzadu na krátko. Což mi zrovna nepřijde jako nějaké velké plus v Champu.

Za mě by měl větší šanci se dostat do PL stabilně přes nějaký lepší tým v zahraničí. Španělsko by mu mohlo sedět.

Reagovat
Sigma Olomouc

Taky možnost to Španělsko

Reagovat
Prometheus

Nevadí, přijde lepší Vaclík

Reagovat
Uwe háže buly

Kdysi

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Greny
Reagovat
Mass

Adrianus Leonardus Franciscus Kruf

To zní jako jméno nějakýho perníkáře, kterej seděl s Peltou ve vazbě.

Reagovat
Salfovic

Spíš jako jméno ředitele té konkurenční školy v Potterovi.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Bex5

Reagovat
Keboto

Reagovat
jsemdement

Reagovat
ratusek

Drahý příteli, mé jméno je Adrianus Leonardus Franciscus Kruf. Pracuji s financním domem zde ve Spojeném království. Behem mé poslední setkání a zkoumání bankovních úctu v naší bance, moje oddelení našel spící úcet s obrovskou cástku ve výši US 52,500,000.00 (padesát 2.500.000 amerických dolaru), která byla uložená pozdní pan Andreas Schranner z Nemecka pred jeho smrtí. Z našeho šetrení nemel žádné príbuzné tvrdit techto prostredku.

a tak dále ...

Reagovat
Mass

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Reagovat
Selänne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Neon

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
žrout

Reagovat
Jardin

Reagovat
jsemdement

Reagovat
naheCZ

Reagovat
dantetomas

Jsem Adrianus Leonardus Franciscus Kruf. Velitel severní armády ze Strelnice. Generál legie FK Jablonec . Věrný služebník pravého císaře Miroslava Pelty….

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Neon

Reagovat
Losinho

Reagovat
Pablos

Reagovat
Mass

císaře Miroslavuse Peltuse

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Euphael

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Smoula14

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
_Blind_

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Thorrin

Reagovat
cr7sux

Podle jména šlechtic

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto, že odchází. Určitě pro Spartu rozdílový hráč. Ale to je holt život. Já mu plat dorovnávat bohužel nemůžu

Reagovat
Freedo

Tak to bylo jasný, že ho po té kauze z jara budou muset prodat, než se to skutečně provalí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Taky proto jde takhle pod cenou a ne za těch očekávaných 30-40 mega.

Reagovat
kilobyte

Tak už víme pravý důvod, proč si to ten slávista vymyslel. Chtěl nás oslabit.

Reagovat
IgorMičinec

Gladbach už taky rezignoval na veškerý ambice? Já měl furt za to, že v Německu ten skauting uměj, tohle je pro ně hrozná píčovina, ještě za takový prachy

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Seydou Doumbia

já si zas myslel že mají nějaké finanční problémy

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Hachim Mastour

Krmenčík je lepší

Reagovat
db18

Kuchta se vlastně nemusí vrátit do Ruska?

Reagovat
10adam

když ho koupili, tak nemusí

Reagovat
Greny

Kuchta už je hráč Sparty

Reagovat
Salfovic

Kolik mu ještě zbývalo sezon v Rusku ?

Reagovat
db18

Jedna, ale prý se ta smlouva automaticky prodlužuje o to, co je mimo Rusko na základě té výjimky UEFA (nebo takhle končila smlouva Královi? Možná se mi to plete...)

Reagovat
10adam

Neplete, tak to je

Reagovat
Salfovic

Podle mě se to neprodlužuje, to se teď přeci řešilo u toho hráče Doněcku.

Reagovat
10adam

Fakt? Ale minulý rok to bylo určitě jinak

Reagovat
db18

Hm, člověk chvíli nezapne internet a přijde o tolik informací...

Reagovat
Pablos

nelži, že to na teletextu nebylo

Reagovat
Shevchenko

V dnešní době se tam nemusí vracet opravdu vůbec nikdo.

Reagovat
Godwinson

Prej posilit

Reagovat
Cotton

Z českého pohledu skvělý přestupák. Hráči v Unionu, Wolfsburgu, Gladbachu, Benfice. Navíc Slavia skupuje celou norskou ligu a oslabuje tím konkurenci.

Reagovat
Salfovic

To je fakt, na Norský koeficient ztrácíme cca bod, dobrej tah

Reagovat
Mass

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Cotton

právě

I když ty týmy, ze kterých Slávka kupuje, asi poháry nehrají

Reagovat
kilobyte

Takže těm týmům ještě oslabují protivníky v lize, aby se mohli více soustředit na poháry.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
deiw

+ještě je možný Vitik do Ajaxu a Karabec do Boloni ( i když jemu moc nevěřím). A taky Jankto v Cagliari .

Reagovat
mario23

totální blbost. Nepotřebujeme je teď prodávat.

Reagovat
Kucka

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Rudnevs

To mi zaňho príde veľa, zvlášť v situácii Gladbachu, pre ktorý je to teraz dosť také zlomové leto a tie prestupy im musia vyjsť, ináč to môže vypáliť hocijako.

Len to ukazuje, ako moc sú cenení hroťáci, keďže ich teraz je celovetový nedostatok… myslím, že na túto pozíciu sa tréneri a všeljaki “vývojári” mládežníckych centier začnú opäť zameriavať viac.

Reagovat
mario23

Normální cena za nejlepšího útočníka ligy.

Reagovat
Bakary3

A kolik nejlepších útočníků ligy (a i to je diskutabilní, roli hraje v ceně věk, ale Řezníček, kuchta, Jurečka...) za takový prachy šlo ven, když je to normální cena?

Reagovat
Rudnevs

Na Gladbach je to dosť, aj fans sa čudujú a tvrdia, že to nakoniec bude určite menej.

Reagovat
Hasan Šáš

Fans Gladbachu jsou notoricky známí svou neodborností. Kdysi blinkali i na Bertiho Vogtse, naopak byli nadšení z Bénese. Tohle hovoří za vše. V Německu se jim za to každý pošklebuje.

Reagovat
Rudnevs

Tak o tomto som v živote nepočul

Reagovat
Hasan Šáš

Je to jen taková perlička, spíše historického charakteru. Poslední dobou už se o tom moc nemluví, asi se na to už pomalu zapomíná. Já jako fanoušek Karlsruhe se jim ale přesto vždy rád vysměju.

Reagovat
Rudnevs

Fanusika KSC som tu snad este nevidel ako si sa k nim dostal?

Reagovat
Hasan Šáš

Už kdysi dávno v době, kdy KSC válel v Bundeslize - v 90. letech!

Reagovat
adalbertus

plus Michalovce

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Kiss Me Polka!

Tohle nezkazuje vůbec nic. kdybys měl zahrnute všechny prestupy a jejich ceny, tak by to mohlo nějaký trend ukazovat, ale tohle je jen zrnko...

Reagovat
Lemond Laws

A to si představ, že ještě nehrál už rok hroťáka

Reagovat
Rudnevs

Netuším, ale Transfermarkt ho vedie ako hrotového útočníka, tak som vychádzal z toho.

Reagovat
Lemond Laws

Takže netušíš kde hraje, jak hraje, ale přijde ti to za něj hodně..

Reagovat
Rudnevs

Ano, pretoze sa mozem vyjadrovat len k hracom, ktorych mam osobne vyskautovanych. To by som asi nerobil v zivote nic ine nez sledoval kazdu jednu futbalovu ligu. Beriem to najmä zo strany Gladbachu, v ich situacii je proste divne vysekat skoro vsetky prachy za nejakeho neprevereneho mladika z ceskej ligy. Kebyze to da Lipsko, Wolfsburg alebo nejaky Arab, tak okej, ale na Gladbach to je proste vela, aby sa dopustili takeho risku. Najmä že to isté si myslia nemeckí fans Gladbachu, to isté tu píšu českí fans,… Len pre poriadok mne je úplne u prdele, že to je Čech, žiadnu posranú národnú rivalitu, ktorou tu provokujú mnohí Slováci i Česi, necítim, lebo som normálny človek. Napísal by som to isté, aj kebyže je z Barbadosu alebo odkiaľ chce.

Reagovat
Lemond Laws

Proto mi přijde divné, že tady píšeš nějaké rozbory, když vlastně nevíš, jak hraje atd.

Je mu 22 let, poslední dvě sezony 39/19 v lize, starty a gol i v reprezentaci. 2 sezony zpátky 4 goly v EKL.

Vysokej, technickej, celkem rychlej útočník. Správně drzej. Mně přijde, že klub typu Gladbachu si nemůže dovolit úplně moc lepších útočníků, co jsou k dispozici...

Reagovat
Rudnevs

Tak je to útočník alebo ako? Ja o ňom všade čítam ako o hrotovom útočníkovi, tak s ním VfL zrejme aj ráta…

Reagovat
Lemond Laws

Ano, je to původně hrotový útočník.

Ve Spartě ale hrál zprava v rozestavení 3-4-3 A pro mě až překvapivě mu to sedlo. Nicméně záleží na stylu hry celého týmu, klasické křídlo to určitě není

Reagovat
Rudnevs

Diki za info Tak uvidíme, ako sa mu bude dariť, ale Gladbach čaká ťažká sezóna…

Reagovat
Seydou Doumbia

alespon ten honorat

Reagovat
Mönchengladbach

Směřuje to k sestupu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Moc nechápu, co tam bude dělat, neverim, že to nebude provar. Nemá nic, čím by vyčníval v mezinárodním srovnání..

Reagovat
mario23

Reagovat
Pablos

Vůbec to tam nesypal v evropských pohárech už za Jablonec …a vůbec nemá čísla ani v lize.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
FCSL

To se Gladbach zbláznil ne Takový prachy za dřeváka a dementa. Pro Spartu luxus prodej.

Reagovat
KoryVCF

Fenin 2.0

Reagovat
Salfovic

To určitě, Fenin dal 4 góly za zápas, ten bude rád, když je dá za sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

van Nistelrooy 2.0 když už.

Reagovat
Kepy_FCB

Lokvenc v Německu

Reagovat
7kaka7

Super přestup pro všechny strany ale za mě se podceňuje jak těžký ho bude nahradit, typologicky byl pro úspěch "trojzubce" a jarního rozestavení naprosto klíčovej... Spoléhat, že ho nahradí Olatunji, kterej tady ani není, je ještě bláhovější, než že Vorel nahradí Kováře. Troufám si dokonce říct, že Priske bude nucen změnit rozestavení.

Reagovat
Bakary3

Suma krásná, ale to neznamená, že se peníze nazpátek investovány vyplatí a bude tam stejná kvalita.

Navíc on měl obří přínos ve standardkach, který Spartě přinesly hrozně moc.

Takových hráčů mi přijde, že dnes moc není.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
doshcz

hlavne jak prestal hrat tak sel celej tym strasne dolu..klicovej hrac

Reagovat
Pablos

Ale sranda bude až za něj příjde náhrada v podobě Juliše v zimním přestupáku

Reagovat
Sigma Olomouc

Snad ne :D

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
r.mrazik

kazdopadne jestli odejde i Vitik,tak Rosicky pekne zaspal,protoze jestli mel Gladbach trvaly zajem,tak nahrada za Cvancaru mela behat uz v priprave s tymem...

(a typka,co rok nehral,tak fakt nepocitam)

Reagovat
Pablos

no počkej tak to si zase nemohli dovolit, aby ti už běhala náhrada hotová s týmem... teda pokud ta náhrada není Olatunji (kterej bude max do 20-40míčů), to zase ano ten klidně být už měl.

Reagovat
Tevezinho

a jak když nemá víza a netrenuje ani s libercem?

Reagovat
Pablos

no v tom případě ten dovětek ruším

Reagovat
r.mrazik

nemohli no, evidentne se nepoucili

titul byla celkem klika a misto toho,aby toho vyuzili,tak zaspali...achjo

s timhle jako mame hrat o LM? bez poradneho posileni a s odchodem hlavniho utocneho hrace?

Reagovat
Pablos

Já souhlasím, že zaspali ...a jinde to taky kritizuji, ale jestli chtějí nadruhou stranu opravdu dobrou náhradu za něj, tak jí prostě nemůžou přivést dřív, než to klapne. Však nemusí třeba projít zdravotní prohlídkou nebo co já vím.

Reagovat
Pablos

Otázka je spíš, jestli jsou ve fázi ...kdy po jeho odchodu do týdne mají náhradu. Což být nemusí a to už průser je, jestli nemají jednání už rozjetý jinde.

Reagovat
r.mrazik

no prave

Reagovat
81Tomas

A bez golmana

Reagovat
Sigma Olomouc

Snad tu LM dáte. I když jsem Slávista

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Jak můžeš být s tímto nickem slávista

Reagovat
Sigma Olomouc

V derby fandím Slavii

Reagovat
kilobyte

Hvězda jako hvězda.

Reagovat
Freedo

Kam má jít Vitík?

Reagovat
Lemond Laws

Asi spíš nikam.. je jenom na širšim seznamu Ajaxu

Reagovat
Freedo

A Krejčího juniora nikdo nechce? U toho bych taky čekal nějaké zájemce z venku

Reagovat
bartes

O Vitíkovi se taky mluví chvíli a sama Sparta ví, že prodej Krejčího by už byla sebevražda. Takže je v plánu možných odchodů, ale není zveřejněno žádné jednání. U Krejčího se nejspíš čeká na pohárovou Evropu a pak půjde ven.

Reagovat
Salfovic

Vždyť ale o Krejčím nejsou ani žádné spekulace, ne ?

Reagovat
bartes

jen jsem četl článek na infotbal tak měsíc zpátky, že se čekají nabídky na hráče, včetně Krejčího. V podstatě všichni jmenovaní až na Krejčího jsou teď v jednání, takže je asi jen otázkou času, kdy se něco objeví.

Reagovat
bartes

btw. zrovna Krejčí je dle mě hráč, který má ve Spartě nejvyšší hodnotu, tzn. je mladý, vyhraný, lídr obrany, ale limitují ho zranění, takže by mohl jít za rozumnou cenu cca 10 mega. Jinak by šel za 2x tolik

Reagovat
VersaceChain

kdyz da sezonu bez zraneni tak muze jit ven fakt za hodne

a ze vsech hracu v lize mu verim nejvic, ze to muze nekam dotahnout

Reagovat
bartes

Přesně, s tím souhlasím. Pokud by se mu vyhýbala zranění, tak on je hráč pro top tým Evropy. Proto čekám, že si to nějaký průměrný evropský tým brzo uvědomí a bude brzo házet laso za těch cca 10 mega. A pokud vydrží zdraví, tak ho může střelit za 5x tolik do top týmu.

Reagovat
Salfovic

Tak se zase uklidníme.

Reagovat
KnoxXx

za 10 by som ho nepustal

Reagovat
žrout

Sice tady to všechno zní moc hezky, ale u Krejčího je strašně viditelný problém rychlost. Hodně ho to limituje na stoperu i v lize, kde kdo je rychlejší než on. To zrovna není nic pro moderní fotbal ještě k tomu v nějakém velkoklubu do budoucna. Jako přál bych mu to, přeju všem našim, ale tohle na top úroveň rozhodně nebude, za mě max střed Bundesligy nebo Serie A

Reagovat
kilobyte

Stačí když nabere zkušenosti a bude hrát chytře jako Bonnuci. Ten si ve finále Eura vytřel s rychlíkami z Anglie prdel. Jen jednou to "nezvládnul", tak tam musel jednoho usadit na prdel za žlutou.

Reagovat
romeo351

To byl Chiellos (legenda)

Reagovat
St. Pauli

Jo, Chris Chellios, legenda Blackhawks a Red Wings.

Reagovat
romeo351

Taky pořádnej zmrd s hokejkou zpravidla na hákování

Reagovat
kilobyte

Já jsem si říkal, že si je určitě spletu.

Reagovat
žrout

V tom případě platí to, co jsem napsal, že může max do Itálie nebo menších celků Bundesligy se zataženou obranou. Není to stoper do vysoko postavené obranné linie.

Reagovat
romeo351

Hlavně je to taky dobrej kikser - ten namaže soupeřovi snad každej zápas něco . Nechápu, že to v našem rybníčku tolik nezmiňuje

On půjde ven, až vylítnete z pohárů…

Reagovat
romeo351

*se to nezmiňuje

Reagovat
bartes

Taky jsem si všiml, že občas skvěle namaže. Na druhou stranu to vyvažuje zápalem pro hru, někdy až přehnaným a pak hlavně díky jeho návratu do sestavy se celá obrana Sparty srovnala a dodala potřebný klid k tomu, aby celá Sparta táhla za 1 provaz a nakonec titul získala. Taky je třeba vzít v potaz jeho přispění v útočné fázi a že je schopen dávat pravidelně 5-10 gólů za sezónu. Co by za jeho staty dal kdejaký "útočník" v lize.

On už dnes převyšuje ligu o parník na své pozici a přitom je mu teprve 24.

Reagovat
romeo351

Tak určitě. Jeho plusy daleko předčí mínusy. Ramos taky kolikrát posral co mohl a je to kapitán kapitánů . Takovou auru měl v české lize naposled snad Řepka, ale přál bych mu, aby se vyvaroval těm zákeřnostem. Nicméně ocení zrovna tohle v zahraničí?

Reagovat
Freedo

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčí podle mě ven ani nechce, to by musela být top nabídka pro něj i pro klub, aby na to kývl. A jemu cenu dost sráží ta historie zranění.

Reagovat
bartes

Být týmem středu BL, tak Krejčí by byl hodně vysoko na seznamu vzhledem k jeho kvalitě. Bylo mu teď 24, má ještě 1,5 roku smlouvu, je lídr a kapitán Sparty. Je nejvyšší čas ho prodat, dokud je zdravý a pod smlouvou, kde se z toho dá vytěžit maximum........

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax Amsterdam.

Reagovat
ACSeRw!n

AC Milan

Reagovat
Witcher

"posílila"

Reagovat
Vinci

To by byl masakr, dostat 350 mil. Kč za takový kopyto

Reagovat
Anetis92

Jak je na tom vlastne Drchal? Na pripravu ani neodjel, ne?

Reagovat
ondrasch77

V Jablonci...

Reagovat
Sigma Olomouc

To je vtipný. Pomůže Bohemce do Evropy a za odměnu má tým, co hrál o záchranu...

Reagovat
meliooo

Trenér Bohemky říkal, že ho chtěli koupit, ale Drchal a jeho agent upřednostnili nabídku Jablonce.

Reagovat
Sigma Olomouc

Fkat??

Reagovat
ondrasch77

Mě to vtipný ani nepřijde..., v Jablonci dostane víc prostoru.

A Bohemka stejně vyletí už v první dvojzápase...

Reagovat
Sigma Olomouc

Je pravda, ze hned vyletí.

Reagovat
3ivo3

Jak si dělají sparťani naději, že budou veliké příchody když budou mít takové hezké peníze. Bohužel pro Křéťu to je nic moc, tak max. na jednoho koně pro paní KellnerovouKřetínskou

Reagovat
Pablos

A že těch příspěvků tady ale je o tom za jaký rance se přivedou hráči

Reagovat
Anetis92

Neco pres 300mio je pro Kretu, jako pro me 30 litru, kdyz o ne prijdu, tak to trosku zamrzi, ale nijak to cloveka nezruinuje a v klidu to prejde, protoze je to jen cast mesicniho prijmu.

Takze asi tak k tomu, co pro nej ty prachy muzou znamenat…

Reagovat
Kepy_FCB

Čvančuráka nechci v mém nejoblíbenějším týmu v D

Reagovat
Salfovic

To už sis ho stačil smazat z oblíbených ?

Reagovat
Kepy_FCB

Tam se nikdy ani nevešel

Reagovat
smazaný uživatel

Za dva měsíce už pro tebe bude Čvanmiláček.

Reagovat
Pepe1911

Čvanšulínek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Tocvan

Reagovat
smazaný uživatel

Běž před jejich stadion a na protest se tam přilep k silnici.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Kepy_FCB

Vondroušová

Pouze Fiala a jeho poskoci zklamáni

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Salfovic

Možná ve finále uvidíme v její lóži Šádka

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí, když tam bude Černošek klasicky v rozhalené košili.

Reagovat
Salfovic

To jo, ale bez Kvitových už to nebude mít ty správné grády

Reagovat
Greny

to finále ale bude hodně těžký snad chytne Jabeur no tam by měla podle mě větší sanci

Reagovat
Kiss Me Polka!

speciálně mě to těší, protože marketa má i správně hodnoty, jak v prvním kole říkala, že je speciálně ráda že vyřadila kudermetovou, protože je to ta kráva co podporuje putina a rusaky

Reagovat
Salfovic

Sice vypadá, jak kdyby právě vyšla ze školky, kde jí daly Rohypnol, ale co.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kang & Kodos

Jediný, co se tomu dá vytknout, tak že se nepočkalo až po předkolech. Ale pro nás top přestup. Čvančara je samozřejmě skvělej fotbalista, ale je to dost horká hlava (redka s Hradcem, ten výstup v Pardubicích při střídání) a bůhví, jestli by se na podzim něco neposralo, kdyby zůstal. Je super, že i odsud se dá odejít za pořádný peníze. Přitom Jurásek ani Čvančara toho moc nepředvedli ani v Evropě. Hlavně abysme konečně někoho přivedli, zatim je ten přestupák velkej průser

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
r.mrazik

jo, prestupak je uplne sileny a nevim,co tam kluci vyvadi za picoviny

Reagovat
verv

Tohle zoufání nad nepovedeným přestupákem, kterej přitom pokračuje ještě asi 2 měsíce, mě fakt baví

Reagovat
Losinho

Protože není nad to kupovat hráče během rozjetý soutěže a předkol.

Reagovat
verv

Priske už tam je rok, ten tým je postavenej a zaběhlej, jde pouze o doplnění pár jednotlivců, v tom nevidím žádnej zásadní problém, když dorazí později. Spousta úspěšnejch přestupů se udělalo až ke konci přestupáku, viz třeba Haraslín, Hancko...

Navíc předkolo pro Spartu začíná až skoro za měsíc.

Reagovat
r.mrazik

to jo,hlavne ten hancko,kterej nez se rozehral,tak bylo skoro po sezone

Reagovat
verv

Takže šílenej přestupák tehdy, když přivedli hráče, kterej se stal oporou a nakonec na něm ještě výrazně vydělali?

Reagovat
r.mrazik

sileny prestupak je ted

hanckovi trvalo rok,nez se rozehral

logicky mirim na to,ze kdyz mame predkolo LM uz zacatkem srpna,tak je u zadku,ze prestupak konci koncem srpna

hancko nehancko

Reagovat
kilobyte

Zase až budeme mít jistou skupinu LM, tak s k nám pohrnou lepší hráči.

Reagovat
verv

Hancko byl příklad, klidně si tam dosaď třeba Sorensena kterej přišel pozdě a okamžitě zapadl a stal se oporou. A to ještě v týmu, kterej se teprve tvořil.

Reagovat
r.mrazik

to uz jsme byli z evropy taky pryc ne?

ale to je porad dokola, bud chceme do LM a nebo se placat za Cinanama

Reagovat
verv

Přišel podle mě tak den před Vikingem. A hned šel do základu a patřil k nejlepším. A to tady původně schytával výsměch, co je to za posilu z druhé ligy. Stejně tak Kovář, totální výsměch proč se přivedl další gólman (i když se do té doby pičovalo na Holce) a nakonec to byl dost důležitej článek mistrovskýho týmu.

Prostě nikdo z nás do toho zákulisí nevidí, takže mi přijde dost předčasný pičovat na nepovedenej přestupák, když absolutně nevíme, co se řeší, kdo potenciálně má přijít, kdo se zkoušel a nevyšel atd.

Pičovat můžeme, až nikdo nedorazí a vypadnem v předkole LM a EL. Do té doby bych byl v klidu nechal to na povolanějších. To je celej můj point a víc už k tomu asi nemám co dodat.

Reagovat
Kang & Kodos

No dobrý, tak tím spíš by těch "pár doplnění" mohli zfouknout hned, když letos není tolik práce. Že nemáme golmana, s tím bych se smířil, protože se čeká na Kováře, ale bek tu měl bejt už měsíc. Samozřejmě loni jsme vzali Asgera na konci přípravy a Kováře až někdy koncem září, a jakou udělali parádu. Jenže teď máme po deseti letech reálnou šanci na LM, tak by kurva měla bejt absolutní priorita mít nejpozději do prvního kola kádr kompletní, aby měli čas se co nejvíc sehrát.

Reagovat
verv

Samozřejmě by bylo ideální, mít kádr pohromadě už na začátku přípravy. Ale nejsme velkoklub typu Bayernu, že si ukážem na hráče a ten přijde.

Neočekávám, že přijde 5 novejch hráčů. A u fungujícího týmu, s daným a zažitým herním stylem (za což se pevně doufám dá ten sparťanskej považovat) nevidím problém v tom, že hráč, kterej se kupuje s tím, aby do toho herního stylu zapadl, přijde až v průběhu přestupáku.

Tohle pičování na nezvládnutej přestupák je takovej folklór každýho půl roku. Jakmile se hned na začátku nepodepíše několik hráčů, tak se nadává, jak se to nezvládá a jak nám konkurence utíká. Přitom spousta těch povedenejch přestupů se udělala až v pozdější fázi.

Reagovat
Kang & Kodos

Pokud potřebujeme nutně posílit na určitej post (v tomhle případě RB), tak ten hráč tady musí bejt už na přípravu. Jestli přijde v druhý půlce srpna a bude výbornej, tak je to fajn, ale my ho potřebujeme hned. Mejdr je sympaťák, ale za celej rok se do toho nedostal. Dopředu je nulovej. Wiesner ať je klidně jako backup, na ligu proti slabším týmům dobrý, ale neumim si představit, jak bude bránit v LM.

Už během jara prostě musíme mít vytipovanejch pár hráčů, který by šlo koupit a po sezóně do toho šlápnout. Nemůžeme čekat, až se propadneme někam do KL a pak konečně někoho vzít. Sice nejsme Bayern, ale zase nejsme ani Pardubice nebo Teplice, který budou čekat do září, jestli jim někoho ze Slavie/Sparty nepustí. Oni čekat můžou, pro ně bude klíčový až jaro a případná skupina o záchranu. My máme první klíčový zápasy už na začátku srpna, tak bysme se podle toho měli zařídit.

Reagovat
kilobyte

Já bych se nedivil, kdyby zkusili na wingbeka Peška.

Reagovat
Kang & Kodos

Ty vole, nedělej mi to ještě horší

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
verv

Jo však o pravým bekovi píšu, že to je jediná věc co nechápu, že se neřešila dávno.

Předpokládám, že vytipovaní hráči byli. Taky přišel třeba Birmančevic, o kterým až do potvrzení přestupu nikde nepadla ani zmínka. Nikde není psaný, že takhle nepřijde další hráč během třeba týdne. Předkolo je téměř za měsíc, pořád dost času někoho přivést. Víc už k tomu nemám co říct, akorát bych se furt opakoval.

Reagovat
Kang & Kodos

Ať hráči na ostatní posty klidně přijdou později, když bude možnost udělat třeba top stopera, tak klidně, protože Asger-LK37-Vitík jsou v pohodě a nebál bych se s nima jít do předkol. Ale u toho beka prostě nejde čekat, ten má bejt na prvním místě a musí to bejt to první, na čem se má pracovat. A nepochybuju, že Rosa na tom dělá. Ale když tu pořád není, tak to je špatně

Reagovat
r.mrazik

asi tak nejak

rikat neco o tom,ze prestupak konci v srpnu je uplne mimo,kdyz hlavni zapas hrajes zacatkem mesice

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
r.mrazik

to mas super

liga zacina pristi tyden a 8 srpna se hraje prekolo LM

ty pokracujici dva mesice jsou mi nejak jedno,kdyz hlavní zapas je uz zacatkem srpna

Reagovat
verv

Liga začíná příští týden a ten kádr je skoro totožnej, jako ten co vyhrál titul.

Předkolo LM začíná skoro za měsíc. Fakt mi nepřijde na místě ta panika, která se rozjela.

Důležitější, než přivést kupu posil, mi přijde to, že ten tým zůstává, až na jednu vyjímku, pohromadě.

Reagovat
r.mrazik

titul byl prekvapujici

chlacholit se jim je fakt srandovni

kadr je totozni az na to,ze chybi brankar a odchazi dulezity utocny golovy hrac

uz tak ten kadr mel diry jak ve stary stodole

Reagovat
verv

Já se ničím nechlácholím, jenom říkám, že ten kádr je skoro totožnej, takže to asi taková bída nebude, když se s ním vyhrál titul. Odchází důležitej útočnej hráč, za kterýho má dle Rosovejch slov přijit typologicky podobná náhrada. Asi těžko budou utrácet prachy z přestupu, kterej ještě není dokončenej. U gólmana je jasný, proč to tak je, takže zbytečný ho vůbec zmiňovat.

Do toho přišlo ofenzivní křídlo, s kterým se počítá do základu. Pak talentovanej ofenzivní hráč na pomezí základu a lavičky. Fakt mi to nepřijde na půlku července tak zoufalý, aby kvůli tomu byla taková panika.

Jediný, co mě dlouhodobě sere je neposilování na pravým beku.

Jinak si myslím, že do toho vedení vidí líp, než fanoušci co pičujou na sítích, akorát udělat přestup není tak jednoduchý a rychlý, jako v FMku. A že se o žádnejch dalších posilách nepíše neznamená, že se nemůžou během pár dnů přijít. O Priskem se taky vůbec nepsalo a najednou byl podepsanej.

Reagovat
r.mrazik

no a to je prave ta blbost

sparta nema cekat na prachy z prestupu,ale byt uz na ten prestup pripravena

s kym se pocita do zakladu? Birma ktery rok nehral nebo Sevcik,ktery byl jaro marny?

a zase...chceme do LM a ti hraci by tam meli uz byt na pripravu

ze prijde koncem srpna bude nadherny,ale to uz budeme z kvalifikace doma na Letny blbe cumet

Reagovat
verv

Tak vzhledem k tomu, že Rosa mluvil o typologicky podobným hráčovi, tak asi připravení jsou. Čvančara ještě ani ofiko neodešel a tady už se panikaří, že nepřišla náhrada.

Birmančevic se podle mě dělal s tím, že bude hrát základ.

A kdo mluví o konci srpna? Znova opakuju, že předkolo začíná téměř za měsíc, pořád dostatek času přivést hráče, kterej bude okamžitě platnej.

Reagovat
kilobyte

V každém přestupu jsou 3 strany. Zatímco Spartu třeba teď tlačí čas, druhá strana může klidně začínat teprve přípravu. Další věc je, že některé příchody musí navazovat na odchody. Což věc taky jen prodlužuje, ale nedá se s tím nic dělat.

Reagovat
r.mrazik

to jsou jen takove reci

kdyz vim,ze o cvancaru ma zajem gladbach,tak ten hrac uz mel byt v priprave

kdyz vim,ze pravy bek je k hovnu,tak na kvaldu LM nepujdu s wiesnerem a mejdrem

o brankari nemluvim,tam chapu,ze se ceka na Onanu do MU

Reagovat
kilobyte

Tak v přípravě na jeho pozici hraje Birmačevič a Daněk. Takže náhrada za něj v podstatě přišla. A přivést ještě jednoho kvalitního hráče na ten post by byl docela velký risk, když by se přestup nepodařil.

Reagovat
r.mrazik

jestli si myslis,ze to jsou ti spravni hraci,kteri ten post minimalne nezhorsi a posunou nas do LM...ok

Reagovat
kilobyte

Tak pořád může ještě někdo přijít.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Salfovic

OT: Brabec odmítl Panathinaikos

Reagovat
Moshe Dajan

Erich?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Vladimír

Reagovat
žrout

Fakt? Asi by tam byl back up, na základ by to nebylo, takže zase pochopitelné

Reagovat
ACSeRw!n

a Aris privedl Moberga Karlssona

Reagovat
oli9

Je km dobře pro český fotbal když budou tito mladí kluci chodit do takových klubů a lig

Reagovat
romeo351

Příjde Sejk a ten z toho Liberce.. Sparta tím ještě posílí. Ty prachy jsou dobrej přestřel

Reagovat
Nuno čomes

Se v tom Gladbachu zbláznili?

Reagovat
Bakary3

"standardní cena za nejlepšího útočníka ligy" prej

Chápu, že Sparta ho nechtěla pustit jen tak, ale čekal bych, že se sejdou někde na 6-7

Reagovat
Nuno čomes

Se tam budou divit až promluví

Reagovat
romeo351

Zas kvalitu i ty statistiky pořád má. 23 let, odkopanýho už taky něco. A strašně nepříjemnej soupeř (v týmu takovýho borce taky chceš). Jen teda v Německu nebo jinde by to mohla být nadějnější destinace

Reagovat
romeo351

I když beru zpátky s tím Gladbachem - furt tým středu tabulky BL

Reagovat
verv

Podobnej případ jako Jurásek. Post, kde je nedostatek kvalitních hráčů, dobrý statistiky v lize, povedenej vstup do repre. 6-7 by bylo k smíchu.

Reagovat
Bakary3

Nevím, Jurásek mi přijde jeho herním pojetím fakt top, snad všechny herní atributy má vysoko, i si myslím, že Benfica nemusí být konečná.

Cvancara je hodně neprijemnej hráč, neradim ho ke klasickým kolohnatum-utocnikum v naší lize, ale zase že by na tom byl individuálně tak dobře si taky nemyslím. Proto mi ta cena přijde přestřelena.

Ještě tedy v kombinaci s tím, že něco se kolem něj asi dělo na konci sezóny, nebo ne?

Že najednou vypadl, docela na dlouho, nic moc se že začátku nevědělo...

No prostě takovou cenu jsem nečekal

Reagovat
verv

Zrovna Čvančara je taky dost komplexní hráč, má dobrou techniku, krytí míče, zakončení nohou i hlavou, rychlost taky není jeho slabina. Může hrát na hrotu i na křídle.

Zrovna s tím Juráskem je tam fakt hodně společnejch znaků, plus třeba i to, že se prosadili i v evropskejch pohárech. K tomu všemu byl dost zásadní při zisku titulu. Nedávalo by smysl, aby šel za polovinu toho, co Jurásek.

Na konci sezóny byl zraněnej, však kvůli tomu střídal v zápase s Plzní asi po půl hodině. Nebo jsi to myslel tak, že by mu měla cenu snižovat ta kauza vycucaná z prstu?

Reagovat
Bakary3

Jako křídlo mi nesedí, ale dost mě překvapil, jaký má s míčem tah, těžko se zastavuje.

U toho Juraska mi přijde, že má prostě lepší parametry na vyšší úroveň, ale tak uvidíme.

Ta kauza nějakou roli taky hrát mohla, ale třeba to nevím přesně, myslel jsem, že tak byly už před ní nějaký otazníky, proč najednou nenastupuje, že k tomu chybělo bližší info, ale tím si nejsem jistej

Reagovat
verv

Žádný otazníky nebyly, se Slováckem stál kvůli nějakejm drobnejm zdravotním problémům, pak s Plzní byl v základu, ale po půlhodině musel odstoupit, protože si to obnovil/zhoršil. A pak přišel ruik s tím, že ho Sparta napsala na injury list, protože se ho chce zbavit.

Ta kauza mu fakt cenu nesnížila. Ve vedeních klubů zpravidla nejsou takový retardi, aby věřili každý píčovině, co si někdo vycucá z prstu.

Reagovat
Bakary3

Ok

Reagovat
Greny

Tak dle té logiky co jsi napsal udělala Sparta super transfer , za to Slavia se nechala Benfikou za Juraska oškubat.

Za mě jsou obě částky úplně v pořádku a dokonce si myslím že se prosadí oba

Reagovat
Bakary3

Ne, Sparta udělala super transfer dle mě nad kvality cvancary.

Slavia dostala peníze adekvátní kvalitám Juraska.

Když se prosadí oba, tak jen dobře.

I za tu částku u cvancary jsem rád, to je super, jen mi to za něj přijde až moc

Reagovat
Freedo

Jakože seš rád, že rudý dostali víc peněz? Proč? S prvníma dvěma větama souhlas.

Reagovat
Bakary3

Jakože...

Obecně jsem rád, že to může ukazovat trend, ze se z naší ligy bude chodit za víc.

Reagovat
Salfovic

Ale v takovém případě by měly české kluby prodávat hráče SS za padesát a víc milionů.

Reagovat
Bakary3

A není to málo, Antone Salfoviči ?

Tvl, za 90 minimálně, ne?

Ani ze srovnatelných lig za tolik nechodí.

A taky musíme koukat na to, že nemáme moc individualit.

Reagovat
Salfovic

Takže dřív prodávaly SS ven za 100 mil, teď za 300 mil, ale české kluby jim budou pořád prodávat hráče za 10-25 mil? Jo, to dává logiku.

Reagovat
Losinho

Dřív byl 25M přestup léta v rámci ligy, dneska za tu sumu jde do Slavie a Sparty každý mladý ucho.

Reagovat
romeo351

Ony ty částky v rámci ČR se nebudou zas o tolik zvedat. Pojede se v těch dalších procentech

Reagovat
Kang & Kodos

Mně teda nepřijde adekvátní ani jedna cena, ale je super, že to oba týmy dokážou podojit

Reagovat
kilobyte

Čvančara vynechal jeden zápas, pak nastoupil a musel střídat po půlhodině. To je najednou?

A myslím, že ta obvinění přišla, až když byl na marodce.

Slávista, co se specializuje výhradně na Real Madrid, najednou napíše "článek" o Spartě. Vůbec to nebylo vycucané z prstu. A to rychlé stažení a výmluvy to jen potvrzují.

"Jen jsem sdílel zdroje, kterým věřím." To je rétorika dezolátů, když se dostanou před soud.

Reagovat
KingMaster13

5-7 a ten tímhle přestupem bude asi zapomenut

Reagovat
Bakary3

Branil jsem se napsat 5-7

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by se dalo použít: 5-7 + inflace. Jinak škoda hlášky, no

Reagovat
Marisic

wtf současný ceny už jsou někde trochu jinde než na 6-7 mega. Proč dělat furt charitu a podceňovat naše hráče. Pak i díky tomu v zahraničí nehodlaj dát pořádnou šanci klukům jako Zima a Trmal, stáli je na jejich poměry drobný, tak si jich neváží.

Čvančarovi je 22, je rychlej, důraznej, vysokej. Typologicky mu fakt nic extra nechybí, chce to možná větší klid do zakončení, ale na tom se dá pracovat. Už od mládežnických kategorií je brán jako talent, dostal se do repre.

Trošku přestřelenej je naopak Jurásek díky podmínkám na trhu. Benfica se nedohodla s Kerkezem, lb nutně potřebovala, tak krapet připlatila. Ale říkám krapet, žádnejch nesmyslnejch 6-7 mio, oba 10-12 úplně v pořádku

Reagovat
Bakary3

Jak říkám, jsem rád, že naši hráči chodí za takový ceny, jen mi to u cvancary přijde moc.

Ale možná jsem se ještě neaklimatizoval na nový ceny

Jurásek mi přijde úplně v pohodě, tomu i věřím, ze půjde za větší peníze ještě dal

Reagovat
kilobyte

Takže Čvančara si vykope přestup do top klubu a Jurásek se zakope a půjde někam do Turecka.

Reagovat
Bakary3

To už jsem tu někdy měl tak špatnej odhad ?

Reagovat
kilobyte

To nevím, ale často tyhle prognózy jsou na konci úplně mimo. Čvančarovi už se jednou nevěřilo v "souboji" s Basseym.

Ve sportu stačí maličkosti, aby byl výsledek úplně jiný než by "měl" být. Zranění, forma, konkurent, který zázračně vystřelí,...

Ale tak snad za 2 roky budeme spolu řešit, jestli je Čvančara za 105 mega do United stejně adekvátní, jako Jurásek za 105 mega do Arsenalu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

Aklimatizace na nový ceny je celoživotní proces. Včera jsem si vzpomněl, že jsem si coby kluk chodil nechat stříhat vlasy za pět korun.

Reagovat
kilobyte

Jestli chceš oživit vzpomínky, tak přines nůžky a pět korun. Já ti pomůžu.

Reagovat
smazaný uživatel

To není blbej nápad. Dej mi čas. Nejdřív se vsadím, že mám holiče, co mě stříhá za pět korun...

Reagovat
Salfovic

Obě částky za ty dřeváky jsou naprosto přestřelené, na druhou stranu za takové částky chodí dřeváci i z jiných zemí, no a v Anglii už se úplně zbláznili.

Reagovat
Bakary3

Jo, jurásek je dřevák ..

Tys ho asi neviděl hrát, viď?

Mi tady poslední dobou přijdeš úplně mimo

Reagovat
Salfovic

Ale viděl, a z našich současných reprezentantů si označení český dřevák nezaslouží jem Černý. Holt mám vyšší laťku.

Reagovat
Bakary3

No to nevím, kde tu latku máš.

Jurásek má na beka super techniku, ale u beku zas nebývá zvykem, že udělají slalom mezi 5 hráči.

On je skvěle vybaven rychlostně a fyzicky, má tah na bránu, super centr i střelu.

Neúnavná podpora dopředu a dozadu nic neošidi.

Ale není to Cafu nebo Marcelo, no.

Reagovat
Losinho

Já Juráska nemusím, ale technicky lepších beků v Evropě moc neběhá. Není náhoda, že toho beka původně nehrál.

Reagovat
kilobyte

Já třeba vždy když mluvím o fotbalistech, tak většinou říkám dřeváci. Když mluvím se slávistou, tak mu většinou vysvětluji, jak naši dřeváci jsou lepší než vaši dřeváci.

Reagovat
Bakary3

To mi nevadí

U cvancary i ta jeho figura k tomu svádí.

Ale čím si to zasloužil jurásek, to nevím

Reagovat
Salfovic

Ty jsi byl vždycky soudnej kluk

Reagovat
smazaný uživatel

Jako proč ne, za 2 roky je zpátky zadarmo, ale náhrada musí přijít fakt kvalitní a ne nějaký Olatunji Naprostá nutnost z těch 11 mega 3-4 investovat do rozdílového útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už je to ofiko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele