Čvančara je důležitým hráčem Mönchengladbachu. Potřebujeme ho, říká trenér Seoane

01.04., 12:15
Aktuality
Tomáš Čvančara (© AFP)

Po více než třech měsících nastoupil Tomáš Čvančara (23) v německé Bundeslize za Mönchengladbach a trenér Gerardo Seoane (45) doufá, že se český útočník dostane po poranění vazů v kotníku brzy zpátky do formy. Borussia ho bude podle švýcarského kouče v závěru sezony potřebovat stejně jako dalšího ofenzivního hráče Francouze Alassanea Pléu (31), jenž se v sobotu rovněž vrátil po několikatýdenním zranění.

Mönchengladbach prohrál 0:3 s Freiburgem a v tabulce je třináctý osm bodů od 16. příčky, která znamená účast v baráži. Od sestupového pásma ho dělí devět bodů. Do konce soutěže zbývá odehrát sedm zápasů.

Čvančara i Pléa nastoupili proti Freiburgu po hodině hry krátce poté, co hosté dali třetí gól. "Ve skutečnosti na tom ještě nejsou tak, aby hráli takhle dlouho. Ale potřebujeme je," citoval trenéra Seoanea magazín Kicker.

Individuální statistiky Tomáše Čvančary. (©Opta by Stats Perform / Borussia Mönchengladbach)

Letní posila z pražské Sparty si zahrála v Bundeslize poprvé od 20. prosince. "Musíme je co nejrychleji dostat do formy tím, že budou chodit do zápasů alespoň na chvíli. Je otázka, jestli to půjde tak rychle. Ale jsou to pro nás důležití hráči, proto jsem je tam poslal, když to bylo 0:3," prohlásil Seoane.

Čvančara v této sezoně zasáhl do 16 soutěžních zápasů Mönchengladbachu a vstřelil šest gólů, z toho čtyři v Bundeslize.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
oli9

Snad vydrží zdraví. A pomůže Gladbachu... O euro určitě zabojuje

Reagovat
Pablos

Diplomatické řeči, při první příležitosti posilujou útok v létě a jde pryč… jeho působení nelze ohodnotit jinak, než provar ( a tu mu přeju).

Reagovat
doshcz

tak urcite

Reagovat
Pablos

No spíš jsem realistou si myslím… uvidíme v létě no kazdopadne

Reagovat
kilobyte

Jeho jediný problém je, že je hodně zraněný, ne?

Reagovat
Pablos

No však v tomhle kontextu je to myšleno. Že to je klub kterej potřebuje mít útočníka na víc jak na 3 zápasy v řadě, že si to nejspíš asi budou takhle vyhodnocovat.

Reagovat
kilobyte

Měl pár menších zraněních a jedno velké. Špatně asi nehraje, když mu pořád dávají šanci a čísla má. Podle mě je brzo ho odepisovat. Spíše by si měli vyhodnotit ty drobná zranění. Jestli tam není nějaké chyba, která by se dala odbourat.

Reagovat
Pablos

Já bych se prostě nedivil nějakému hostování no… celkově mají špatnou sezónu, tak do týmu určitě řezat budou.

Reagovat
Stannis Baratheon

Se s tim smiř

Reagovat
Kucka

Cože?

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Beči

Za 825 odehraných minut dal 6 gólů... to je provar? Za to, že se zranil přece nemůže.

Reagovat
Pablos

Ty zranění jsou provar …to není klub, který nad tím může mávnout rukou, protože má další tři stejně kvalitní v rukávu.

Reagovat
Kucka

Takže radši odpálí po pár zápasech posilu za 10M a prodělají na něm, než aby ho nechali dát se do kupy a v příští sezoně něco ukázat, to má fakt logiku.

Reagovat
Pablos

Hostovačka

Reagovat
kilobyte

Jenže za tu hostovačku moc nedostanou a budou muset přivést náhradu. A ta nebude levná. Sám píšeš, že to není klub, který nad tím může mávnout rukou. Ale pak píšeš o tom, že ho pustí hostovat a koupí si jiného.

Reagovat
Pablos

Myslím mávnout nad tím, že nedal skoro ani půl sezóny v součtu, že to jsou malé jistoty mít takovou jedničku na útok na kterou ho přiváděli. Tak někoho pořídí a jeho si ,,testnou” na hostovačce. Hele nejsem vědma, prostě úvaha, kterou fakt klidně předpokládám… v létě se mi klidně přijďte vysmát, však cajk… jak budu hlavně rád, když se mu bude dařit

Reagovat
Kucka

Tohle není BvB, ale Gladbach, který nebude utrácet za rok za dalšího útočníka. Siebatcheu navíc pouze hostuje z Unionu a Plea klidně může odejít, podle mě má Čvančara příští rok fleka docela jistého.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Beči

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Dali za neho dosť peňazí na to, aby ho odpálili po sezóne len kvôli tomu, že sa zranil, za čo nemôže. Zas tiež z neho netreba robiť (zatiaľ) nejak chronicky zraneného hráča.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Cotton

Reagovat
McSorly

Reaguj prosím jenom na to, do čeho vidíš a čemu rozumíš. Tvoje výplody jsou naprosto mimo mísu i když se snažíš navenek působit jako expert.

Reagovat
Werkrider

Tomáš si založil účet

Reagovat
McSorly

Klidně mi říkej i Adame, Honzo, Láďo,.. protože stejně reaguji i na hejtiče Hložana, Kuchtiče nebo Ládi Krejčího a dalších. Na frustráty nereaguji vůbec ale na někoho, kdo se tváří jako znalec , příležitostně ano.

Reagovat
Werkrider

Na "znalce" se neoplatí reagovat stejně jak na frustráty. Jsou to všechno tro(t)lové.

Reagovat
milan78

jeden by tomu nadpisu i věřil.., kdyby nebyl Apríl

Reagovat
Salfovic

Pravda, na aprílový článek tu nic jiného nesedí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Werkrider

Spíš jsem zvědavý, jak dlouho bude ještě Gladbach potřebovat Seoaneho...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele