Čtvrtfinále LM nabídne odvetu šlágru mezi City a Realem, Bayern hostí Arsenal

16.04., 13:36
Aktuality
Etihad Stadium (© AFP)

V Lize mistrů se ve středu rozhodne o zbývajících dvou semifinalistech. Obhájce titulu Manchester City po úvodní přestřelce 3:3 přivítá v odvetě Real Madrid. Další anglický celek Arsenal čeká duel v Mnichově proti Bayernu, úvodní zápas skončil rovněž nerozhodně (2:2). Obě utkání mají výkop ve 21:00.

Manchester City s Realem mají po Novém roce skvělou formu. Madridský velkoklub neprohrál 15 soutěžních utkání v řadě, angličtí šampioni dokonce 27 duelů. Oba celky jsou v tomto ročníku LM neporažené a na čtvrtfinálovou odvetu se naladily v sobotu ligovými výhrami.

"Máme velkou šanci na semifinále Ligy mistrů, fanoušci nás poženou dopředu. Moji hráči milují, když jsou pod tlakem. Stále jsme ve hře ve třech soutěžích a chceme dál každý týden vítězit," řekl kouč Pep Guardiola po domácím triumfu 5:1 nad Lutonem, díky němuž se jeho tým posunul do čela Premier League.

"Citizens" budou chtít zopakovat scénář z minulé sezony, kdy po úvodní remíze v Madridu doma soupeře deklasovali 4:0 a prošli do finále. Kouč Realu Carlo Ancelotti ale věří, že tentokrát jeho svěřenci navážou na nadějný výkon z prvního zápasu a v šestém utkání na hřišti City v LM poprvé zvítězí. "Bílý balet" útočí na 12. postup ze čtvrtfinále v řadě, naposledy v této fázi neuspěl v ročníku 2003/04.

"Končit dvojzápas venku je malá nevýhoda. Ale věříme si, že i v Manchesteru dokážeme zopakovat podobný výkon, jaký jsme předvedli doma. Hráli jsme skvěle, zejména do té doby, dokud nám stačily síly a dokázali jsme soupeře vysoko presovat," uvedl kouč lídrů španělské ligy.

Bayern v neděli definitivně přišel o šanci na 12. bundesligový titul za sebou, protože soutěž poprvé s předstihem ovládl Leverkusen. Bavorský velkoklub alespoň po výhře 2:0 nad Kolínem nad Rýnem po třech soutěžních utkáních ukončil čekání na vítězství.

Kouč Thomas Tuchel nebude moct ve středu využít zraněné ofenzivní záložníky Kingsleyho Comana a Serge Gnabryho, jenž skóroval v úvodním utkání, ani vykartovaného Alphonsa Daviese. "Chcete mít co nejvíce variant, zvlášť když může jít zápas do prodloužení. Ale my si poradíme. Důležité je, že jsme po delší době zase zvítězili, což nám dodá klid na přípravu," řekl německý trenér.

Arsenal v neděli prohrál doma 0:2 s Aston Villou a přišel o první příčku v anglické lize. Na poslední dvě střetnutí v Allianz Areně nemá dobré vzpomínky, v obou případech utrpěl debakl 1:5. S Bayernem navíc vypadl v pohárech ve všech čtyřech případech, pokaždé v osmifinále LM.

"Po každé porážce jste zklamaní, ale to se může stát. Pokud nás jeden špatný výsledek položí, tak nejsme dost silný tým," podotkl trenér Arsenalu Mikel Arteta po utkání s Aston Villou. "Teď máme jedinečnou možnost po 15 letech postoupit do semifinále Ligy mistrů. Musíme ji využít," dodal španělský kouč, jenž se možná bude muset obejít bez kapitána Martina Ödegaarda. Norský špílmachr kvůli zranění nedohrál poslední zápas.

Vítězové středečních čtvrtfinále se utkají v dalším kole proti sobě. Druhou dvojici utvoří postupující z úterních odvet Dortmund - Atlético Madrid a Barcelona - Paris St. Germain.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Arteta zatím po vzoru svého učitele Pepka působí spíš jako super trenér pro ligu, ne na poháry. Dnes může proti tuchelballu jen překvapit.

Reagovat
Mönchengladbach

*Zítra

Reagovat
El Cid z City

T o jsi vyčetl z toho, že má v PO LM úspěšnost postupu 100%?

Reagovat
Mönchengladbach

Že vyřadil se štěstím na penalty třetí tým portugalské ligy?

2023 - v EL konec proti Sportingu

2021 - v EL konec proti Villarealu

2020 - v EL konec proti Olympiakosu

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele