Coutinho na odchod nemyslí, rád by zůstal v Interu

09.05.2011, 11:00
Aktuality
Philippe Coutinho loni v létě odešel z Vasco Da Gama do Interu Milán a za Nerazzurri si zatím příliš nezahrál. Mladý brazilský záložník tak je spojován s odchodem z italského klubu, on sám by ale nejraději zůstal...

Italská média hodně spekulují o odchodu 18letého středopolaře na hostování a padají jména klubů jako Chievo nebo Malaga.

"Doufám, že zůstanu tady. Pokud by to záleželo jenom na mně, zůstal bych," řekl v rozhovoru pro Inter Channel.

Coutinho přišel do Interu před letošní sezonou z Vasco Da Gama a zatím naskočil jenom ke třinácti ligovým zápasům, o víkendu si v duelu s Fiorentinou připsal na své konto premiérovou branku. "V porovnání s Brazílií znamenala největší problém rychlost fotbalu. Třeba Wesley Sneijder, který hraje na stejné pozici jako já, je opravdu rychlý. To byla největší výzva, s níž jsem se musel popasovat," hodnotí Coutinho.

"Je poctou být srovnáván s někým, jako byl Zico. Viděl jsem ho často na DVD a moc bych si přál, abych byl jako on. Ale rád bych byl i jako Ronaldinho, když hrál za Barcelonu," svěřuje se Coutinho.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (38)

Přidat komentář
Jajinek

Na podhrotovi by příští sezónu na 99% nebyl jedničkou, na křídle hraje poměrně strašně a není produktivní. Nejlepší varianta je hostování či spoluvlastnictví v Calciu. Bohužel se potvrdilo to, co jsem očekával a poměrně vyhořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ani včera se mně mimo ten gól moc nezdál, dost často kazil. A co myslíš o Castaignosovi, bude to podobný případ?

Reagovat
Jajinek

úpřímně...mám obavu, že bude ještě horší...tedy případ Arna. Ten skok Nizozemí - Itálie je v tak mladém věku něco neskutečného a v Evropě snad neexistují dvě více odlišné ligy. Z Nizozemí se prosadí jen ti jejich největší talenti. Jen se koukni, jak dopadl třeba Hunter, který sázal gólů nespočetně více. Párkrát jsem se na Feyenoord na betu koukl. On je šikovnej, hodně důraznej, někdy připomíná tank...viděl jsem jeho 5 gólů a o 4 z nich můžu tvrdit, že by je v Itálii nedal. Ale tak nechci ho zatracovat, protože na rozdíl třeba od Arny by to měl mít v hlavě srovnanější a něco v něm opravdu bude. Pokud ale neodejde Milito či Panděv a do útoku ještě přijde zvučnější posila, tak naprosto nemá šanci dostat nějaký postor. Měl by se rozehrát v nějakém menším klubu, aby si zvyknul na Itálii...

...toť můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, asi by mu to jen prospělo, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho nezatracoval, přecejen mu je pořád 18!! Potřebuje zamakat.

Reagovat
Jajinek

Kolik bylo Patovi když přišel....?

Samozřejmě...je mladý, ale už v takovém věku se dá poznat, jestli bude hráč supertalent, nebo prostě průměr. Šancí měl dost, na podzim hrál hodně. Povedly se mu max 2 zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

17 a pul roku se cekalo nez mu bude 18...

Reagovat
smazaný uživatel

aha recnicka otazka

Reagovat
j_mrazik

Pato je jinej případ. Výjimka. Nemůžeš z něj dělat pravidlo.

Reagovat
Jajinek

ale právě tyhly vyjímky pak znamenají to, že se talent prosadí.

Coutinho odehrál 13 zápasů v lize...10 na křídle a 3 na podhrotu. Paradoxně se mu povedly spíše ty zápasy, kde hrál na křídle...tedy Sampdoria a pak v základní skupině LM. Na podhrotu vždy spíše horší, proti Palermu pak přímo tragický. Přesto, že se účastnil většiny útočných akcí mužstva, tak má jeden gól a jednu asistenci. Samozřejmě, netřeba čekat zázraky, ale to je prostě málo. Navíc když se na něj koukneš herně, tak je tu pro Itálii velký problém. On má techniku, zakončení, střelu, přehled, nahrávku...ale neumí to prodat v zápase. V klíčových chvílích volí špatné řešení situace. Když má vyrazit proti míči, neudělá to, a naopak. Když má nahrát, jde sám a naopak. V itálii nedostane tolik šnací za zápas jako v Brazílii. V Itálii je ten fotbal o řešení těch klíčových situací, které přijdou. A to mu dělá problémy. Možné to přijde s věkem, možná ne. O jeho tělesné konstrukci, které ho třeba diametrálně odlišuje od Kaká, nebo i Wese, už jsem tu taky kolikrát psal. Já ho nechci nějak zatracovat, ale pokud neodejde Wes, tak si skoro nekopne. Pokud odejde Wes, tak se bude shánět náhrada, páč Coutinho na to plnohodnotně ho nahradit určitě nemá. Hostování podle mě ideální varianta. Může se stát, že vyletí jako Biabiany a dostane druhou šanci na to se prosadit. A už to pak podruhé bude jen na něm. Ale nevím, jak by mohlo být prospěšné držet ho v týmu ještě další rok. Pro něj i pro klub.

To budiž odpověd i na příspěvky níže.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak řešení klíčových situací přijde s věkem, ne každý má tu intuici od narození, tohle se prostě musí 90% fotbalistů naučit. A pokud to ostatní má, tak stačí se zklidnit, odehrát 1-2 sezony na hostování v Itálii a ono to přijde. Tohle je o zkušenostech prostě, klidně může ve 21letech hrát jako bůh, jen musí teď 3 roky hrát, dělat náhradníka mu moc nepomůže s tím, co jsi psal.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Supertalent to asi není, ale talent jo. Podle mě mu paradoxně naopak možná uškodilo, že tolik hrál, protože hrál, jak píšeš, na křídle. Ale třeba včera to taky nebylo nic moc, i když hrál po dlouhé době. Uvidí se, já bych byl pro to hostování/spoluvlastnictví. Gansa neznám, ale nehraje podobný post? Protože kdyby Ganso přišel a chytil se, tak by se na Coutinha rychle zapomnělo. Tím nechci říci, že bych Gansa nějak chtěl, protože vůbec nevím, jak hraje, nikdy jsem ho hrát ani neviděl.

Reagovat
Jajinek

Ganso je také podhrot. Výhodou pro něj je lepší tělesná stavba, nevýhodou to, že by asi nešel předělat na křídlo. Podle všeho ale půjde do AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

na křídlo je pomalý, stylem hry mi připomíná Zidana, takže asi tak...

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jenže rozdíl mezi Patem a Coutinhem byl velký už když přicházel. Pato byl/je brazilske wonderkid, hráč s obrovským potencionálem. Coutinho je jen další hvězdička, která může, ale taky nemusí zapadnout do průměru..

Reagovat
JacoBee

Ježiš ne hostování zabijí hráče...snad krom sturridge

Reagovat
j_mrazik

Hostování pomůže spoustě hráčů. Třeba Ibra.

Reagovat
smazaný uživatel

A co třeba Wilshere nebo Bartley?

Reagovat
pospech11

tak ani ne podívej se na Kweukeho nebo Aquillaniho či Matriho, je to individuální a podle toho kam ten hráč taky jde hostovat.

Reagovat
smazaný uživatel

A Wilsherea, Cleverlyho, Welbecka.... Trošku soudnosti..

Reagovat
smazaný uživatel

blbosť...

Reagovat
Filip12

z něj bude nový Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten priamy kop na tak mladého chalana bol neskutočný Takže už len z toho vyplýva, že niečo v ssebe musí mať. Napr kľudne sa môže presadiť za 2, 4 roky. Stále je veľmi mladý. Ešte by som ho vyskúšal v nejakých zápasoch, Sneijder je itak zranený, tak nech hrá Coutinho a potom sa uvidí, čo a ako. Ale momentálne je najpravdepodobnejší jeho odchod na hosťovania a pravdepodobnosť , že sa mladý hráč nepresadí, sa len potvrdila.

Reagovat
Jajinek

MSgoo

13.04.2010 20:30

yes yes yes...Bravo Moratti

MSgoo

25.10.2010 19:29

Zatiaľ moju dôveru, ktorú som do neho vkladal, ked mal prísť, nesklamal

Reagovat
smazaný uživatel

že sa ti to chcelo hľadať v tom ťa obdivujem, i keď ak to bolo pod článom o Coutinhovi, tak to netrvalo moc dlho:)...ale: ja som optimista a dúfal som, že sa presadí, neviem, prečo by som mal myslieť pesimisticky a hneď ho zatracovať:P...ten vyššie uvedený moôj príspevok bol realistický

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho nový Kaká ? Asi ne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jeden priamak a sa teras neposerme doteraz sedel na lavicke.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by se měl posrat? Kde je něco takového napsáno?

Reagovat
smazaný uživatel

budem ti to vysvetlovat a hadat sa tu s tebou nemam cas

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to prosím stručně vysvětli, nemusíš tu psát sáhodlouhé odstavce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Podobný prípad ako Giovinco.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele