Costa podle tisku požádal o lednový odchod z Atlética Madrid

28.12.2020, 14:41
Aktuality
Diego Costa se chystá na svůj další odchod z Atlética Madrid. Naturalizovaný španělský útočník nehraje důležitou roli v plánech trenéra Diega Simeoneho a neprodlouží smlouvu platnou do konce sezony, v ideálním případě by dres rád změnil už v průběhu ledna, vedení o tom podle tisku také informoval...

32letý Costa v létě 2014 přestupoval do Chelsea a o dva roky později se vrátil na Pyrenejský poloostrov. Situaci mu hodně komplikují zranění a letos také velká konkurence, do základní sestavy patří mladík João Félix a z Barcelony před několika měsíci přišel Luis Suárez, na původem Brazilce tak zbylo místo na lavičce náhradníků a letos naskočil jenom k sedmi zápasům.

Costa za Atlético zatím sehrál 215 zápasů a v nich dal 83 branek, dalších 36 zásahů pak pro své spoluhráče připravil. Sám se naposledy trefil před devíti dny do sítě Elche.

Costovo jméno je spojováno s možným přesunem do Tottenhamu nebo PSG, podle některých zpráv ho sleduje také Neapol.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (57)

Přidat komentář
John Obi Mikel

To by mě zajímalo, kam půjde.

Reagovat
Bucky

Nemít Braithwaite smlouvu až do roku 2024, tak si myslím, že ho vezme Barca, tak nějak to zapadá do jejího vzorce zimního posilování. Ale jinak? Fakt těžký. Neapol? Marseille? Nebo nějaký východ za výplatou?

Reagovat
mrann1x

Costa má ve smlouvě, že nesmí pod pokutou do Barcy, Realu a Sevilly, takže či tak smůla. Stejně tak do týmu, který současně hraje LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Inter, jako backup za Lautara a Lukaka

Reagovat
cink

Další senior

Reagovat
PISTOLERO

To ani nevyslovuj

Reagovat
LeonardoUžoa

Mne by hrozne sedel do Porta, byl by hrozny zvire v ty lize+kazdy rok pohary. Ale nezaplatili by jej.

Reagovat
Bucky

To jo, no. Tam by se možná mohl dostat třeba za 2 roky z nějakého východního angažmá, kde si vydělá.

Reagovat
dendo10

tam sa vráti Hulk

Reagovat
Seydou Doumbia

OM určitě ne. Tak na také chuje nejsou prachy.

Reagovat
Bucky

Záleží jak by byl ochotný jít dolů s požadavky, což asi za současné situace stejně bude muset. V Atleticu bral zhruba dvojnásobek, co bere v OM Payet nebo Strootman (u něj je to s ohledem na současnou vytíženost hodně vtipný, bohužel má smlouvu do 2023). A i s ohledem na to, že by šel skoro zadarmo, tak by si OM mohlo dovolit dát mu i něco navíc na mzdě. Nebylo by to snadné, ale myslím si, že by se něco takového mohlo stát, kdyby Costa nechtěl nikam na východ. OM útočníka potřebuje jako sůl, support mají fantastickej, ale Benedetto s Germainem nestačí na to, co chtějí hrát. Na hrot šel kolikrát hrát i Thauvin, který je ale podstatně lepší na křídle.

Reagovat
Hristo Stoichkov

V jeho stavu možná tak do Číny, na něco lepšího už nemá.

Reagovat
Bucky

Čína to dost omezila, teď už je pravděpodobnější jít někam na Blízký východ nebo do MLS.

Reagovat
Witcher

Inter

Reagovat
smazaný uživatel

zapadl by

Reagovat
The Krupy

Reagovat
John Obi Mikel

Za Contem?

Reagovat
pistacik11

Po tom čo ho Conte posadil v Chelsea by tom bol slušný trolling

Reagovat
Zark

ja myslim, že by ho koupil jen proto, aby ho posadil aj v Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, stejně jako Eriksona

Reagovat
LeonardoUžoa

Wow, Erikson, mas neuveritelny prehled.

Reagovat
smazaný uživatel

dement

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak, překlep a vy tady z toho děláte bůh ví co

Reagovat
smazaný uživatel

wow, kteryho Eriksona myslis presne?

Reagovat
Rudnevs

Sony

Reagovat
AnnelieseMichel

Ale veď Sony bol Andersen

Reagovat
Recoba Inter

To teda ne, Geralte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
7kaka7

Útočník pro PL jak stvořený...Mourinho to s takovými typy navíc umí, takže Spurs by dávali smyls.

Reagovat
Rattlesnake

Luis rozesrávač

Reagovat
Zdechlina

Ke slepicím by se hodil. Tam by byl mezi svými...

Reagovat
smazaný uživatel

Do Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidí se, jestli ho Slavia bude chtít.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi najhorsi obchod Atletica v novodobej historii. Po nom asi Gameiro.

Reagovat
LeonardoUžoa

Lemar

Reagovat
smazaný uživatel

..jednoznačne lemar

Reagovat
Elliasson

To nebude pravda, uvidíš.

Za mě Cerci.

Reagovat
Kily

Cerci je vítěz i u mě, za zmínku by asi stál i Gelson Martins a pomalu se do téhle kategorie dostává Šaponjić

Reagovat
herbage

jaký jsou kritéria? Jestli po herní stránce, tak Gelson Martins tam jednoznačně spadá, ale jestli po finanční, tak přišel za 22 a odešel za 30, takže jsou v plusu. Podobně pohořel třeba Jackson Martínez, ale finačně to taky nebyl provar, protože přišel za 35 a odešel za 42. Cerci jasně vede v obou kategoriích, protože přišel za 14 a odešel zadarmo. Mezi propadáky lze zařadit i Gaitána, který přišel za 25 a odešel za 5 nebo Vietta, který přišel za 20 a odešel za 11. Pokud pohoří Lemar, tak se může dostat do vedení, protože cenovka 72 opravdu není málo

Reagovat
smazaný uživatel

herbage , Kriteria su jednoznacne cena - vek / výkony / cena za ktorú odišiel. Costovu cenu ešte nevieme, ale pre ten vek a výkonnosť to bude skôr symbolická suma, a ako si dobre naznačil Martins dokonca zvýšil svoju cenu, takže určite nie, Martinez bol jednoznačne sklamanie, ale taktiež ešte dokázal navýšiť svoju cenu. A na Cerciho som zabudol, to máš pravdu.

Reagovat
Phillipinho

Mozna nakonec nebude. Momentalne patri zaslouzene do zakladni sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

..čokoľvek sa stane, Lemar je najväčšia tragédia v histórii ..musel by rozhodnut finále LM, alebo v poslednom kole vybojovať titul.. tieto dva posledné zápasy neodčinia to všetko čo odchodil, odflákol, ..do základnej zostavy píšeš len kvôli tomu, že saul a correa sú momentálne úplne v lese..preto, že herrera na takúto úroveň rozhodne nemá, že šaponjic nedostane asi nikdy príležitosť sa ukázať, ..že vitolo je na rovnakej úrovni aj keď on občas aspoň niečo klubu dal..že mladí hráči sa vôbec ale vôbec nechytajú..

..a čo sa týka Costu: treba mu poďakovať, dohodnúť sa s ním a nechať ho ísť..za mna vždy bojoval, vybojoval titul, superpohar..veľmi pomohol adaptovať sa felixovi a udržoval dobrú naladu v kabíne ..ale žiaľ často je zranený a už proste z neho nebude nič viac

Reagovat
LeonardoUžoa

Costuv prinos pro atletico nelze zpochybnovat, ale borci mysli asi vylozene ten navrat, nicmene ziskali s nim pohar uefa, minimalne v tom roce mi a predevsim v ty soutezi mi prisel porad jako nadprumer, takze bych jej stejne neoznacoval jako nejvetsi tragedii.

Reagovat
Phillipinho

Mas sice pravdu, ale poslednich 5 zapasu hraje fakt uplne jinak nez predtim. Nabizi se, hraje sebevedome a je schopen prejit pres hrace, zrychlit hru a vystrelit. Ja doufam, ze mu to vydrzi, protoze ukazuje, ze je tak desetkrat lepsim hracem nez je splasenej Correa, kterej sice ma spoustu asistenci, ale vetsinou se na jeho mezihru neda divat. Lemar zaslouzene posadil jeho i Saula a ti se budou muset sakra snazit, aby se vratili do sestavy. S Costou souhlas, ten je uplne dead. Ted jenom dotahnout toho Milika a ne Lorena nebo co jsem se to vcera docetl

Reagovat
smazaný uživatel

..k tomu lemarovi ešte treba dodať, že v tej jeho “super forme” netrafil za stavu 1-0 na reale prázdnu bránu z 5 metrov ..aj keď beriem, že bod sme si tam nezaslúžili..

..neviem, mne Milik nejak do atletica nepasuje ..škoda toho Moratu, ten vždy dal zo seba vsetjo, navyše si veľmi dobre rozumeli s Marocosom..(s Joaom si však nesadli).. za mna strašne potrebujeme nejakú myšlienku, nápad keď sa nedarí..a stále mám v hlave len jedno meno: Eriksen

Reagovat
Phillipinho

Kritizovat Lemara za to, ze nepromenil sanci a druhym dechem litovat toho, ze tu neni Morata, kterej byl schopen spalit nemozny, je zvlastni Suarez za zenitem je proti nemu porad neskutecnej upgrade.

Reagovat
smazaný uživatel

..no neviem, skús si pozrieť priemer minuta/gól ..alvaro, mal dokonca lepšie štatistiky ako griezmann aa to koľko gólov mu edte zrušil var (či už oprávnene alebo nie)..

..lemara kritizujem za to, že je to najväčší tragéd aký jedy po futbalovom ihrisku behal..dokonca sa vyjadril že ľutuje prestup do atletica, že chce odísť a podobne..žiaľ nikto ho nechcel a tak mu meostalo iné ako zostať..

Reagovat
Elliasson

Je to pravda, že jeho výkony nebyly dobré. Nicméně, nikdy si nestěžoval, nikdy nechtěl odejít a nehrál mediální hry tak jak to dělají jiné hvězdy z jiných týmů a jestli bude takhle pokračovat, tak budu nadšený.

Reagovat
smazaný uživatel

Lemara by som vôbec medzi tie najhoršie nákupy ešte zatiaľ nezaraďoval. Lemar bol skôr dlhodobejší projekt, preto ešte stále dostáva šance. Dôvod je jeho vek, on to môže ešte výkonnostne úplne otočiť a svoju cenu potvrdiť. Navyše pohľad na jeho výkonnosť je dosť subjektívny. Podľa mňa svojou kreativitou má ešte čo ponúknuť.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

co by dělal v totenhamu?

Reagovat
Front hell

Zapadl

Reagovat
smazaný uživatel

teď záleží jak je to myšleno

Reagovat
smazaný uživatel

Treba si ho svatej vezme dom a necha Costu na sebe flusat, kdyz mu tahle jeho vlastnost na nem imponuje

Reagovat
AnnelieseMichel

Po návrate z Chelsea je to už len odvar predošlého Costu - backup, ktorý dá 5-10 gólov v lige. Trocha ma mrzí, že chce odísť v takto rozbehnutej sezóne...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele