Conte se stal novým trenérem Juventusu

31.05.2011, 17:24
Aktuality
Novým trenérem Juventusu Turín byl dnes odpoledne jmenován bývalý kapitán klubu Antonio Conte. Ten dosud vedl Sienu, se kterou postoupil do Serie A. Conte se na tiskové konferenci svěřil, že příchod do Juventusu je pro něj návratem domů.

K Conteho příchodu se schylovalo už několik týdnů. Dosavadní trenér Juventusu Luigi Delneri před posledním kolem ligy oznámil, že u týmu skončí. Prezident Staré dámy Andrea Agnelli to dnes potvrdil oficiálně a zároveň potvrdil příchod Conteho. Italská média brala jeho příchod už několik týdnů za hotovou věc.

"Jako bych se vrátil domů. Sedm let jsem byl pryč a teď jsem zpět jako trenér, o tom jsem celou dobu snil," svěřil se Conte na tiskové konferenci po podpisu dvouleté smlouvy. "Že jsem nezkušený? Je na mně, abych ukázal, že to tak není. Tuhle příležitost jsem si zasloužil."

Conteho nejbližším úkolem bude dát dohromady úspěšný tým, který vylepší letošní sedmé místo. Na přestupovém trhu se očekává velká aktivita Juventusu. "Tenhle klub miluju. Kdybych ale nedostal záruky ohledně rodícího se projektu, tak na angžmá nekývnu. Potřebujeme vhodně posílit, už probíhají jednání," uvedl nový kouč.

Jednačtyřicetiletý Conte hrál za Juventus mezi lety 1992 a 2004 a získal s ním čtrnáct trofejí. Trenérské zkušenosti sbíral v Arezzu, Bari, Bergamu a naposledy v druholigové Sieně, kterou dovedl k postupu do první ligy.

Angažování Conteho přivítal i jeho někdejší spoluhráč a současný člen vedení Juventusu Pavel Nedvěd. "Byl to skvělý hráč a vůdce, na kterého jsme se mohli spolehnout," řekl bývalý český reprezentant. Nedvěd byl přitom podle italských médií rovněž kandidátem na trenéra Juventusu, na tuto roli se prý ale ještě necítí.

Autor: Radim Šantrůček / football-italia.net, čtk

Komentáře (367)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele