Clarke chce do West Hamu, Chelsea je proti

12.09.2008, 12:44
Aktuality
Chelsea s West Hamem pravidelně bojuje o ligové body, nyní se oba kluby potkaly na další frontě. Rezignaci na post asistenta manažera Blues Luize Felipe Scolariho podal Steve Clarke, který by rád zamířil do Upton Parku, celá situace je ale hodně komplikovaná...

Clarke strávil na Stamford Bridge více než dvacet let, nejprve jako hráč, poté jako jeden z trenérů. Nyní by se v jednom klubu rád opět sešel s Gianfrancem Zolou. Bývalý italský reprezentant a fotbalista Chelsea byl včera jmenován novým manažerem West Hamu United a Clarke chce pracovat jako jeho asistent.

"Chelsea může potvrdit, že West Ham chce jednat se Stevem Clarkem. Nedostanou povolení. Steve Clarke nabídl svou rezignaci na funkci trenéra v prvním týmu. My jsme tu rezignaci nepřijali. Jednání nadále pokračují," sdělila Chelsea v oficiálním prohlášení.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
terry

Nechci, aby odešel.. To bychom mohli zapomenout na angličany v týmu Na druhou stranu, pokud by se za pár let vrátil se Zolou jako sehraná dvoja, proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

doufam, že u fotbalu rozhodujou schopnosti hráčů a né národnost. Na druhou stranu, pravidlo 6+5 stejně asi začne za čas platit, takže se nemáš čeho bát

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj máš v chelsea ale fandíš arsenalu co?

Reagovat
smazaný uživatel

tos to trefil teda já nefandim žádnýmu anglickýmu týmu, ale líbí se mi Chelsea, Arsenal, Tottenham....Sem Čech, takže fandim českýmu týmu, Slavii. Jak už sem tady psal, já vás nechápu klucí, jak můžete fandit anglickýmu, španělskýmu, nebo nevim jakýmu týmu, když ho vživotě ani live neuvidíte. To mi přijde zhovadilost a drobet póza.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu souhlasit s tou větou, že nechápeš jak někdo může fandit zahraničnímu klubu. Ale kdyz se hodně zamyslíš možná se ti to povede. Kdybych sám nikomu ze zahraničí nefandil, taky by to pro mě bylo těžký, ale věř tomu, že většinou to neni póza.

Reagovat
smazaný uživatel

já myslim, že je to pozerství jak bejk. Co bych to byl za fanouška, kdybych sem tam nezajel podpořit tým na zápas.....Spíš by se dalo mluvit o sympatiích, než o fandění

Reagovat
smazaný uživatel

muj nejoblibenejsi zahranicni klub, tedy TSV 1860, jsem videl live a opravdu to neni poza..

Reagovat
smazaný uživatel

kolikrát? třeba jsi světlá výjimka. Muj názor je, že když se nazývam fandou, musim chodit kua fandit na staďák, jinak sem fanda naprd. A právě tomu, fandit někomu přes půl světadílu se strašlivácky směju Ale zrovna tady na tom webu je tenhle názor asi mimo mísu jak sem se přesvědčil a jak sem moh logicky čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle se pěkně rozpadá Sice je pěkné,že by utvořili se Zolou dvojku a věřím,že se za pár let oba vrátí,ale taky bych o něj nerad přišel

Reagovat
smazaný uživatel

I když jak nad tím tak přemýšlím,nemuselo by být špatné ho pustit. Clarke je už dlouho asistentem u nás a asi se mu zajídá posluhovat postupně různým trenérům. Pokud by se v dohledné době nedostal na vyšší post,mohli bychom o něj přijít úplně. A asi nám nepomůže,když budeme mít Clarka jako nějakého podržtašku u Scolariho,angažmá se Zolou u WHU mu pomůže více.

Takhle bude prvním asistentem Zoly a spolu přijdou za pár let zpátky,získá zkušenosti a bude prospěšnější. Navíc uvidí od nás dobrou vůli,že mu nebráníme v jeho snu a o to radši se vrátí.

Reagovat
honziss

Hele Talkersi, já nevím proč pořád, nejen ty, ale všichni fans Chelsea píšete "za pár let se vrátí". Sice vás chápu, že byste si to přáli. Ale takhle mi to připadá, že děláte z West Hamu jenom nějakou nicotku, která má jen připravit Zolu na angažmá u vás. A snižujete tím naši prestiž. Chápu, že máte kvalitnější tým a větší cíle, ale takové chování "za pár let příjde k nám" se mi opravdu nelíbí.

A nemyslím, že Clarke jde k nám jenom proto, aby se za pár let mohl vrátit se Zolou a dělat u vás to, co dělá teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je špatného na tom,že věřím,že se vrátí,to nechápu Ty snad věříš,že WHU bude vrcholem jeho kariery,kde ji i ukončí? Zola sám prohlásil,že se vrátit chce a když teď Clarka nenaštveme tím,že ho tu budeme mermomocí držet,tak se bude chtít vrátit taky.

A že jste nějaká nicka? Ne,my vám Zolu nenutíme,vy jste si ho vybrali sami - nikdo z vás nedělá pokusného králíka Prostě Zola tu strávil 7 let,byl tu rád a snad se vrátí. Clarke tu strávil 20 let. Myslíš,že to doživotně opustí? Pokud bude dobrej trenér,tak se vrátí,samozřejmě ne na pozici 4. asistenta,ale jako asistent Zoly nebo v budoucnu hlavní trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. stejný příklad je Keane v Sunderlandu... Nikdo nemá jistotu,že se do MU vrátí,nikomu to neslíbil,ale prostě fanoušci tomu věří..

Reagovat
honziss

No já mluvím o tom s jakou suverenitou o tom mluvíte, že se vrátí. Prostě jako by už to byla jasná a dohodnutá věc. Co když se mu nebude dařit a stane se z něj neúspěšný manažer? Co když se mu u nás podaří vytvořit skvělý tým, který vyhrává a nebude chtít Upton Park opustit? Co když mu nabídne práci AC Milán? Kdybys říkal např.: Třeba se jednou vrátí. A možná se jednou vrátí. Nebo Do budoucna by se mohl vrátit, tak neřeknu ani půl slova, ale "přijdou za pár let zpátky", to nemůže říct ani Kenyon.

Ke Clarkovi. Jasně, beru že Chelsea je klubem jeho srdce a strávil v ní 20 let. Ale říkat něho taky že "se za pár let vrátí", je taky trochu přehnané. Taky mu může přijít nabídka na post hlavního kouče jiného týmu a taky ji může přijmout.

U Keanea se to samozřejmě taky nabízí a hodně se o tom mluví, ale ještě jsem tedy nezažil, že by někdo napsal že jednou nahradí SAF, ale pouze že by to bylo fajn kdyby jej jednou nahradil.

Reagovat
smazaný uživatel

´´... a věřím,že se za pár let oba vrátí,ale taky bych o něj nerad přišel ´´

Nechce se mi všude psát: ´´ a věřím,že´´,´´a doufám,že´´,´´snad se vrátí´´,´´do budoucna by se mohl vrátit´´

Ohledně Keana asi nečteš příspěvky,protože kolikrát tu bylo napsáno něco stylem: ´´Roy se nám v Sunderlandu pěkně formuje...´´,´´vypadá to,že nám roste nástupce SAF´´apod....

Já neříkám,že se k nám na tuty vrátí - ale že v to věřím

Reagovat
honziss

Nechce se mi všude psát: ´´ a věřím,že´´,´´a doufám,že´´,´´snad se vrátí´´,´´do budoucna by se mohl vrátit´´

Já neříkám,že se k nám na tuty vrátí - ale že v to věřím

Takže to je jenom proto, že se ti nechce psát "věřím, že..", doufám, že.." atd.? Ono si to tak krásně oponuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo... To,že jsem v jednom příspěvku nenapsal nějakou obdobu slova ´´snad´´,že jeho příchod není jistý se tu zvrhne ve slovíčkaření... Tohle mě nebaví,názor jsem ti na to napsal. Máš to v příspěvku 14:00.

Pokud chceš o tom debatovat a ne jen provokovat,můžeme. Navaž plynule na ten 14:00 a není problem.

Reagovat
honziss

Já že provokuju? Ale no tak, Talkersi. Tohle není provokace, pouze jsem napsal svůj pohled na to, že už bereš jako absolutní jistotu návrat Zoly k vám na SB. Nepleť pojmy s dojmy.

Nechci nějak poučovat nebo se tu dokonce hádat, ale prostě a jednoduše se mi jako fandovi WHU nelíbí ta vaše jistota návratu Zoly. Nic víc.

Musím končit, tak pěkný den všem.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovíčkaříš. A chápu,že se ti to jako fandovi WHU nelíbí,ale když napíšu,že vás porazíme,taky nemám jistotu. Jen v to prostě budu věřit.

´´Sice je pěkné,že by utvořili se Zolou dvojku a VĚŘÍM,že se za pár let oba vrátí,ale taky bych o něj nerad přišel ´´

Tady máš to slovíčko,předtím jsi ho asi neviděl.

Reagovat
honziss

No je to o pojmech a dojmech no. Nechme to tak.

Ale stejně až se J. Cole a Lampard k nám vrátí.... Ne sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

A že pak neprovokuješ...

Reagovat
honziss

To už byl jen takový dodatek. Takové ukončení diskuze menším rýpnutím. Omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo z nich pokusného králíka vskutku nedělá - toho ze sebe angažováním manažera, který nemá prakticky žádné zkušenosti, dělají Hammers sami... Stokrát logičtější by bylo udělat manažerem Clarkea a Zolu asistentem...

Reagovat
honziss

Sunderland ze sebe taky dělal pokusného králíka, když angažoval Keana? Blackburn ze sebe udělal pokusného králíka angažováním Inceho? Všechny týmu, které kdy angažovaly nezkušeného kouče ze sebe dělaly pokusného králíka? Proč by bylo logičtější udělat Clarkea hlavním koučem a Zolu asistentem? Odpověz.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože má nějaké zkušenosti s trenováním anglického týmu,zatímco Zola trenoval jen juniorskej výběr Italie?

Zola je nějakých 5let mimo premier league,neví nic moc o vedení týmu,neví nic o současných kádrech soupeřů. Clarke se pohybuje v anglické kopané 20 let,pochytával zkušenosti od špičkových koučů,většinou má absolutní přehled o hráčích,proti kterým bude hrát i které bude trenovat.

Reagovat
honziss

A myslíš, že se k Zolovi ty informace od Clarkea nedostanou?

Reagovat
honziss

A myslíš, že se k Zolovi ty informace od Clarkea nedostanou?

Reagovat
honziss

Sorry za dvojklik.

Reagovat
fantomas

Sledoval rozhodně dění v PL...prosim tě, dyt něco o soupeřích víš i ty a nemusíš trénovat, a kdokoliv jinej "amatér". Ve světě fotbalu se pohybuje nepřetržitě dvacet let a určitě to neni tak, že trénoval (dělal asistenta) jedenadvacitku Itálie, kde maj srazy jednou za uherskej rok, a během toho "nicnedělání" si válel šunky někde na Sardinii.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože zatímco Zola strávil chvilku u italské U21 repre., tak Clarke se už roky pohybuje v managementu fotbalových klubů a lze předpokládat, že se mnohem více orientuje v ostrovním fotbale. Dělal asistenta manažerům jako byli Gullit, Mourinho, Grant (tam prý dokonce vedl tréninky), chvilku Scolari.... Zkrátka zkušenosti vedením anglického klubu by měl mít mnohonásobně větší než Zola…

Reagovat
honziss

Opět to zopakuji, myslíš, že by se ty informace k Zolovi nedostaly, pokud bude dělat "pouze" asistenta? Navíc to co napsal fantomas je víc než pravda.

Reagovat
honziss

Pokud bude dělat Clarke toho asistenta samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je,nakolik jsou hodnotné zprostředkované informace a ty informace,které dlouhodobě víš.. Clarke něco považuje za samozřejmost,Zola zase o tom nemusí vůbec vědět.

Ty informace tam jsou,jen je jich prostě mín.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o informace, ale o zkušenosti... Informace a zkušenost je dost výrazný rozdíl... Praxe je opravdu hodně důležitá, ne-li rozhodující... Když nevíš, pokud to přeženu, co s určitými informacemi dělat, jak se s nimi vypořádat nebo na ně zareagovat, jsou ti docela na hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

že vám do toho skáču. Mně se zdá, že ono už pomálu na těch trenérech ani nezálež. Když vidíš jak se mezi klubama čenžujou. Támhle byl neúspěšnej, pak přejde jinam a vyhraje ligu....

Reagovat
fantomas

Tak jednoduché to samozřejmě není.

Reagovat
smazaný uživatel

jasný ale sledovat ty vyhazovy a angažmá je úsměvný, až si někdy řikam, až to někdy působí jestli to má vůbec cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale že na nich sakra záleží. Sice je spoustu dalších faktorů a občas se to neprojeví, jelikož dostanou třeba málo času na svou práci, ovšem trenér nebo spíš manažer je dost výrazný faktor.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc realita se často dost liší od mnohých informací...

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland ze sebe toho pokusného králíka rovněž dělal, Blackburrn vlastně taky, ačkoli Ince už zkušenosti měl, i když ne zrovna na nejvyšší úrovni.... Ovšem žádný z těch klubů neangažoval Itala, který Anglii chtě nechtě tolik nemůže znát. Přeci oni se v Británii pohybují téměř celý život, naopak Zola se pohybuje v Itálii a to je dost výrazný rozdíl. Jak už jsem napsal, v jejich případě to byl samozřejmě risk, ale z mého pohledu zdaleka ne takový jako v případě WHU.

Reagovat
fantomas

Jakej výraznej rozdíl? Zdejší kulturu, mentalitu, styl fotbalu a věcí kolem zná. Anglie je pro něj druhej domov a ty si myslíš, že snad po odchodu z Chelsea PL pustil z hlavy. Jistě že dopodrobna sleduje dění v anglické kopané, mluvil s Nanim, je se vším seznámen. Nemyslim si, že by vedení WHU bylo tak hloupé, že by jednohlasně zvolilo právě jeho a pořídilo si tak jakéhosi zajíce v pytli. Vědí, co od něj očekávat, tak se nech překvapit a nedělej tady předčasné soudy. Je to přinejmenším stejný risk jako angažování Inceho.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Incem rozhodně nesouhlasím - vždyť Zola ještě sám nekoučoval soutěžní utkání! A pozor, rozhodně nedělám předčasné soudy, jenom píšu, že je to risk.

Krom toho něco jiného je na ostrovech 7 let působit a třeba později ještě sledovat Premier League, než tam trávit celý život, vyrůstat tam, zažít více než dvacet let se spoustou britských trenérů a hráčů. Jenom čistě mimochodem Chelsea rozhodně nebyla za Zoly nějak příliš anglickým mužstvem, jednu dobu tam byl s anglickým pasem jenom jeden hráč (o manažerovi raději vůbec nemluvě)… nákupy Angličanů přišly až s Abramovičem...

Je velmi odvážné říct, že je v Anglii Zolův druhý domov… on je docela patriot a má silný vztah ke své vlasti a vždy se v ní snažil trávit, co nejvíc času.

Reagovat
fantomas

At má vztah k Itálii sebevětší, kdyby si měl po ní vybrat nej zemi, vybere jednoznačně Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

to netvrdím, ale "druhý domov" jsou silná slova...

Reagovat
smazaný uživatel

Když Clarke odcházel minule, taky se nakonec vrátil.... nezbývá než doufat, že tomu tak bude i nyní...

Chelsea si to může sama.... Scolari sází na jiné koně a zdá se, že poslední dobou se pozice Carkea hodně zhoršila... Snad to alespoň povede k návratu Wise.

Reagovat
smazaný uživatel

At jde do pekla když chce jít ke kladivářům

Reagovat
smazaný uživatel

já chci taky do realu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele