CISSÉ SI ZLOMIL NOHU

07.06.2006, 23:00, aktualizováno 08.06.2006, 16:05
Aktuality
Na poslední přípravný zápas před MS nebude v dobrém vzpomínat francouzský útočník Djibril Cissé. Mistři světa z roku 1998 si pozvali Čínu, ale pro střelce Liverpoolu utkání skončilo po necelé čtvrthodině. Do Německa se místo něj může těšit Sidney Govou.

Běžela dvanáctá minuta, když Cissé po souboji s čínským kapitánem Zhengem zůstal ležet. Výraz jeho tváře nevěstil nic dobrého, ti, kdo měli možnost shlédnout opakované televizní záběry, měli jasno. Až po několika dalších minutách byl odnesen na nosítkách a po dalším ošetření odvezen do nemocnice. Utrpěl otevřenou zlomeninu holenní i lýtkové kosti na pravé noze a ihned se také podrobil operaci. Vyřazen je nejen z mistrovství světa, ale určitě nestihne ani velkou část podzimní části sezóny 2006/2007. Zranění by navíc mohlo zhatit jeho případný přestup - v těchto dnech by v Liverpoolu měli být na jednáních zástupci Olympique Marseille.

"Cissé byl odvezen rovnou do nemocnice a momentálně podstupuje operaci," prohlásil francouzský kouč Raymond Domenech. "Má otevřenou zlomeninu holenní kosti," dodal. Na téma náhrady se po utkání nechtěl bavit. "Jméno náhradníka zatím neznáme, nechceme nic uspěchat. Tohle je šok a velké trauma pro celý tým."

Soucit s kamarádema a kolegou z útoku vyjádřil i Thierry Henry. "Je to hrozné, slyšet Djibrila takhle křičet bolestí. Ale je to tvrdý chlap, vrátí se," řekl Kanonýr z Arsenalu. "Budeme v Německu hrát za něj," dodal Eric Abidal.

Stejné zranění, jen na levé noze, 24letého útočníka postihlo už v říjnu roku 2004 v utkání s Blackburnem. Tehdy mu lékaři předpovídali konec sezóny, ale nakonec se dokázal vrátit dříve a pomohl Liverpoolu ve finále Ligy mistrů porazit AC Milán.

Výsledkově zápas pro Francii dopadl dobře, byť to tak dlouho nevypadalo. Soupeře po celý zápas tlačila, ale Zidane nedal penaltu, Číňané naopak po ojedinělé akci penaltu proměnili a ještě minutu před koncem byl stav 1:1. Až v 90. minutě si dal nešťastný vlastní gól Yun a v nastaveném čase pečetil na 3:1 do prázdné branky Henry.

Na jmenování nového člena týmu měl Domenech dostatek času, uzavřít soupisku musí až 12. června v šest hodin odpoledne, den před výkopem prvního zápasu, který Francie sehraje se Švýcarskem. Nakonec však celý čas nevyužil a náhradníka jmenoval už dnes. Spekulovalo se o Ludovicu Giulym, Nicolasi Anelkovi, Robertu Piresovi či Johanu Micoudovi, ale Domenech povolal někoho jiného - Sidneyho Govoua z Lyonu. Hovoří pro něj univerzálnost, kromě útoku může nastoupit i na křídle. V dresu "Les Blues" odehrál už 19 zápasů, poslední v listopadové přípravě s Kostarikou.

Autor: Petr Starý

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak teď jsem zvědav, jestli Ludva pojede, když ho Domenech osloví. Já osobně bych se mu na to už vybodl. Když ho po takový sezoně nevzal hned a vzal radši například tohohle nekopu z Liverpoolu ...

Reagovat
Messiáš

jj ten trenér je fakt výmaz.Vezme kupu hráčů , kteří nic nedokázali a Ludovica ne...

Reagovat
HOST*merengues

Nemyslím si, že by měl Giuly nějak zvlášť povedenou sezonu. Tipoval bych to na Anelku.

Reagovat
smazaný uživatel

On ho ta pičus stejně nevzal, ale jinak souhlasím, měl se na něj vysrat.

Reagovat
HOST*Kewell

Ty by si se na něj vysral, kdyby si měl jet na MS?

Reagovat
Messiáš

Asi jste to už slyšeli, ale stejně to tu píšu Barca nabídla 30 milionů liber + Deca za toho vola. Doufám, že to Chelsea odmítne!!!http://www.tribalfootball.com/article.php?id=449.

Tak se uvidí.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, to jsem taky četl a myslím, že to kachna není. Něco takovýho se z různejch zdrojů ozývá už asi půl roku

Deca a prachy za Lamparda? Vždyť není jistota, že se chytne, že mu bude svědčit la liga a ještě se zbavíme našeho nejlepšího playmakera ...

Si asi dělají srandu

Reagovat
smazaný uživatel

Kachna to je skoro storpocentně, Lampard může odejít za pár drobných, taže není důvod dávat tolik peněz...

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně jestl ise něco takového uděje, tak je to katastrofa...a byla yb to katastrofa i kdyby byla výýměna jen Deco-Lampard bez doplatků.

Reagovat
ronaldinho_10

Jenže Lampardovi se blíží konec smlouvy a podle pravidel UEFA je jeho cena nízká, takže by bylo bláznovství nabízet prachy a ještě Deca... Kdyby Lampard chtěl přijít, tak stačí složit tu částku podle UEFA a Chelsea nic nezmůže... Ale je otázka, zda by chtěl on a zda taky Rijkaard by o něj měl zájem...

Reagovat
Messiáš

No tak jasný taky jsem se nad tím zarážel...

Deco je můj oblíbenej hráč má i jeho dres a nechci si ted kupovat novej.Jinak Lampard za malé prachy mi by tolik nevadil, ale za Deca

Reagovat
HOST*Miki

Jak vola je lepší než Deco a to nejmíň desetkrát tak tu

nepiš blbosti ale stejně neodejde

Reagovat
smazaný uživatel

Messiaš: Njaka kachna zas

Hm CIsse ma fakt smolu..ten lame tie nohy dost casto

Reagovat
Radin

Pokud to pak zjistíte co nejdříve please tak napište jméno náhradníka co za něj pojede,díky

Reagovat
HOST*Luis

Je to Sidney Govou!

Reagovat
HOST*kofr

Pro Francii určitě ztráta.Takový koncový hráč se vždycky hodí.

Reagovat
HOST*Ryan Atwood

Ještě sem neslyšel větší diverzantskou debilovinu než že si někdo zlomí nohu špatným došlapnutím, to se fakt může stát jedině cissému 3 dny před MS

Reagovat
PJ

Zato ty si sežral všechnu moudrost světa, co?

Reagovat
HOST*klasik

to je videt žes nehral v životě fotbal, jinak bys takovou blbost nikdy neplácl...jediny co te u me omlouva je O.C.

Reagovat
HOST*Kewell

Sorry ale nevim co je na tom vtipnýho. Mě to teda vůbec vtipný nepříde, když si někdo zlomí nohu - a ještě podruhý za dva roky.

Reagovat
HOST*Andy

Hey! taky se tak těšíte? Já se těším jako prase na dlab! Už ať to začne!!!!!

Reagovat
HOST*Luis

Taky se těšim, jako malej pachant na lízatko! Jinak si myslim, že pozve Domenech Anelku, je to podobný hráč, takže Ludovic má smůlu. Jinak sem slyšel, že Lampard má nějakou španělskou kočku, která chce, aby hrál ve Španělsku- nevim, co je na tom pravdy. Jinak by to byla pro Barcu super posila- je to špičkovej kopáč!!

Reagovat
smazaný uživatel

na lavicke by bol super s tretinovym platom ...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*Andy

ty krávo viděli jste někdo jak si to udělal? To byl humus!!! Málem jsem omdlel ... já už asi nikdy nebudu hrát fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

tak zas takový brutální to nebylo....Nebo mi chceš říct, že mu tam tu nohu uřezal někdo v přímém přenose?

Reagovat
PJ

No vypadalo to docela hnusně. Po kontaktu se soupeřem padal na zem, přitom se pohyboval směrem dopředu, nohu měl před sebou, zaryl jí do země, normálně by se ohnula v koleni a v pohodě by "přistál", ale jemu se ohnula v půlce holeně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele