CISSE: HENRY JE NEDOTKNUTELNÝ

07.02.2007, 16:55
Aktuality
Francouzský útočník Djibril Cisse, který je v této sezóně z Liverpoolu na hostování v Olympique Marseille, se na jaře dostal do slušné formy, a proto jej Raymond Domenech znovu povolal do francouzského národního týmu. Stalo se tak poprvé od Cisseho vážného zranění.

Cisse minulé léto přišel o start na mistrovství světa v Německu. V posledním přípravném utkání před tímto fotbalovým svátkem, který Francie odehrála s Čínou si zlomil holenní i lýtkovou kost.

Nyní se extravagantní střelec znovu dostává do formy. Doufá, že se v dnešním přípravném utkání s Argentinou dostane alespoň an pár minut na hřiště. Zároveň však dobře ví, kdo je ve francouzském národním týmu nyní útočníkem číslo jedna a dvě. Thierry Henry a David Trezeguet mají svoje pozice hodně pevné.

"Někteří lidé říkají, že je to příliš brzy po zranění. Prý ještě nejsem v odpovídající formě," ví Cisse. "Je tu samozřejmě obrovská konkurence. Francie má skvělé útočníky. Henry, Trezeguet, Anelka, Saha. Pak jsem tu samozřejmě já. Budu se sanžit hrát co nejlépe, abych si svoji pozici také vybudoval."

"Musím říct, že Thierry je téměř nedotknutelný a Trezeguet je nyní také přede mnou," uznal jinak velice sebevědomý útočník. "Myslím si ale, že mojí výhodou je sehranost s klubovým spoluhráčem Franckem Riberym.

"Proti Argentině budu rád i za pár minut, které dostanu k dispozici," řekl Cisse.

Cisse odjížděl na reprezentační sraz se smíšenými pocity. Sice odehrál dobrý zápas proti Paris Saint Germain, vstřelil i úvodní branku, ale PSG se podařilo srovnat, a proto utkání skončilo remízou.

"Jsem zklamaný. Určitě jsme byli lepším týmem. Měli jsme vyhrát. Sice jsem neprohráli, ale i remíza pro nás je zráta," myslí si Djibril Cisse. "Po vstřelené brankce jsme měli udělat víc pro udržení výsledku. Měli jsme se zaměřit více na obranu a určitě by se nám vyhrát podařilo. Ovšem my jsme naopak asi na 2 až 3 minuty ztratili koncentraci a to nás stálo důležité 2 body."

Autor: Ondřej Štícha / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele