Chyboval jsem, přiznal chamtivý Luque

01.10.2007, 13:29
Aktuality
Každý sám svého štěstí strůjcem - tato slova si může do nekonečna opakovat Albert Luque. Kdysi velká naděje španělského fotbalu a hvězda Deportiva La Coruňa před více než dvěma roky přestoupila do Newcastlu a takřka celé angažmá v Anglii proseděla na lavičce. Luque si za své trápení může vlastně sám, při odchodu z Galície ho totiž zajímaly pouze peníze...

"Když mi z Newcastlu původně volali, byla moje odpověď záporná. V Deporu se mi dařilo, jejich nabídka se však nakonec nedala odmítnout. Poté jsem jednal s předsedou Freddiem Shepherdem a řekl mu, kolik bych chtěl vydělávat. Byla to absurdní suma. Šel jsem vydělávat spoustu peněz do klubu, o který jsem se nikdy nezajímal a přestěhoval se do města, o němž jsem nic nevěděl," přiznává Luque.

Luque oblékl dres Newcastlu jenom v 34 zápasech, v nichž nastřílel pouhé tři branky. Během jeho angažmá na St. James' Parku se o něho zajímala řada klubů. Angažovat ho chtěly například PSV Eindhoven nebo Levante, uspěl však až letos v létě Ajax.

"V létě jsem zjistil, že peníze nejsou jedinou věcí v životě každého z nás. Novému předsedovi Newcastlu Chrisi Mortovi jsem řekl, že peníze mě už dále nezajímají a ať mě nechá odejít. Už jsem měl dost toho proplouvat životem jako turista," říká Luque.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
M11

kdyby ho nezajimaly jen penize... mohl byt ted nekde jinde i financne... ale zajimave priznani...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to frajer, tleskám mu, určitě to nebylo snadný

Reagovat
smazaný uživatel

Jo taky mu tleskám, škoda jen že se na St. James Parku nechtyl. Zklamání.

Reagovat
Xavi

No máš co si chtěl, budíš varování pro všechny podobně smýšlející nejen fotbalisty. V dobách kdy dal mimochodem naší 21gól, sem ho považoval za obrovský talent.

Reagovat
smazaný uživatel

To více lidí...

Reagovat
smazaný uživatel

To všichni...

Reagovat
HOST*Romanulus

To je dobry takovy maly komensky asi bych ten nadpis dal zaramovat a dal do dveri kazde prace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele