Chtěl bych se stát anglickou jedničkou, přiznává Butland

07.10.2017, 17:56
Aktuality
Jack Butland má za sebou hodně těžké období, dokázal se však po těžkém zranění kolena vrátit do sestavy Stoke City a rovněž do reprezentace Albionu. 24letý brankář přiznává, že by se chtěl stát anglickou jedničkou...

Odchovanec Birminghamu City na sebe poprvé upozornil právě ve svém mateřském celku, odkud si ho následně vytáhli Potters, ovšem Butland dlouho musel čekat na šanci.

Ta po sérii hostování a plnění role náhradníka přišla během předminulého ročníku, následně však účastníka Olympijských her 2012, zastavil přetržený přední zkřížený vaz.

Butland tak vynechal prakticky celou minulou sezónu, nyní se však dokázal vrátit do formy, patří k oporám Stoke City a zítra by měl nastoupit i za reprezentaci proti Litvě.

Stále mladý brankář by se chtěl postupně dostat na pozici jedničky Albionu, kde by rád nahradil svůj vzor Joea Harta. "Joe strávil jednu sezónu na hostování v Birminghamu City, když mi bylo 15 let, vyhrál jsem ocenění pro hráče sezóny a díky tomu jsme se seznámili," řekl Butland. "Máme spolu zvláštní vztah, stal se pro mě vzorem a jsme na stejné cestě. Jednoho dne bych ho ale chtěl nahradit na místě reprezentační jedničky," vyhlásil gólman.

Autor: Jiří Vojík / clubcall.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
Hunt

Je lepší než Pickford?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si že áno. Hlavne to dokazuje min posledné dve sezóny, takmer v každom zápase vytiahne par skvelých zakrokov vďaka ktorým tých drevorubacov podrzi. Vedel by som si ho predstaviť v Arsenale, pasoval by tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni. Budou asi tak na stejno,Woodman a Edwards se k nim brzy taky priblizi. Bohuzel na jednicku Anglie uz od dob konce legend Shiltona a Seamana jsou velke naroky a Anglie by potrebovala vetsi hvezdu. Repre ovsem doplaci ze v lize chyta prilis cizincu. Do budoucna ovsem Butland poroste,jen proboha nechod cestou Harta,ten mel sanci byt v top 3 golmanech sveta a zbabral si to

Reagovat
smazaný uživatel

co furt lidi mají se Seamanem? to byl naprosto průměrný brankář v evropském měřítku, za Anglii chytal jen proto, že v té víc než dekádě nikoho jiného neměli, plus byl sehraný s několika obránci z Arsenalu. I Hart je 100 krát lepší než kdy byl Seaman.

Reagovat
samson192

Reagovat
prevadec spojitosti

i když nějaké wondersavy měl

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole v jeho ere byli Shilton, Woods,James a dalsi, ne jako dnes ze Anglie ma Harta a jinak nema z ceho vybirat a budes mlit takovy nesmysly. Do repre se dostal z Queens park rangers tak co placas o Arsenalu. Videls ho beztak jen u toho jednoho MS kde dostal blbej gol a uz ho velice znas. Kurata budou orla ucit litat

Reagovat
Zaschrona

Hart fakt neni lepsi nez Seaman.

Reagovat
kattos

Zas tak bych ho nepodcěnoval, ale z části pravda

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Asi spis zustan u sledovani Stary Damy.

Reagovat
TheTopFootbaler

Butland > Pickford

Reagovat
fenixLFC

Stopro

Reagovat
dextroza_m

"Chtěl bych se stát anglickou jedničkou" kdoví, co to znamená?

Reagovat
smazaný uživatel

asi kazdy, kto za tym nehlada nejaku chujovinu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Teoretik

Proč je ta anglická brankářská škola tak dlouhodobě špatná?

Reagovat
smazaný uživatel

Premier je plna cizich golmanu,prakticky mimo Southamptonu dlouhodobe nikdo nema anglickou jednicku

Reagovat
Teoretik

No ale ta otázka, proč je ta anglická brankářská škola špatná, stále trvá.

Reagovat
kattos

To nevysvětluje, proč má Anglie špatné golmany.

Reagovat
smazaný uživatel

To je důsledek, ne důvod

Reagovat
PlackaSKS

co příspěvek, to perla...

Reagovat
dinss

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Málo tlustých děti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen brankářská. V PL spousta anglických hráčů vysedává na střídačce, tribuně, nebo v lepším případě hostuje v nižších ligách nebo v zahraničí, kde nedostává moc prostoru.

Spousta týmů jen splní povinný počet Angličanů na soupisce a pak na ně kašlou. A když se podíváš i na hráče v poli, tak vidíš spoustu případů, jak se za prachy plýtvá talentem. Například Ings v Liverpoolu pořádně nehrál, Delph v City taky nedostal pořádnou šanci atd.

Reagovat
Teoretik

Tak tady vidím hlavní problém cenu, raději nějaký WBA koupí Jamajčana, než by musela za velký prachy vykupovat Anglána z Champu, takže tam ty hráči "hnijí", ale díky tomu je aspoň ta Anglie dost vyrovnaná

Ale pořád je schopná Anglie dát z těch hráčů v poli velmi kvalitní tým, to se však nedá říct o brankářích, ti by si snad nezachytali ani v naší repre. Samozřejmě to může být tím, jak to mají gólmani složité se dostat do hry, když mají jen jeden flek v základu, a zas ty prachy donutí nakoupit na ty omezené brankářské fleky radši levné Jamajčany. Angličana pak nechají na tribuně jako trojku.

Ale i tak mě ta kvalita vůbec nepřesvědčuje a zdá se mi, že je špatně někde něco v jejich výuce.

Reagovat
LeonardoUžoa

za přiznání.

Reagovat
Pasha

Už je načase, aby začal pravidelne chytať Butland a Pickford. Cpat do brany Harta len vdaka menu je nonsens.

Reagovat
LeonardoUžoa

Jakou váhu má jméno Hart, že je tak protěžovaný? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hart > Butland

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je asi touha vsech dvojek, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak třeba Charles Itandje by kolem roku 2009 nesouhlasil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele