Chorý varuje před Gzirou: Sice to není tak známý soupeř, ale pořád má kvalitu

09.08.2023, 21:58
Aktuality
Tomáš Chorý (© AFP)

Ačkoliv jsou hráči Plzně v úvodním domácím utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Gziře velkým favoritem, podle útočníka Tomáše Chorého bude důležité soupeře nepodcenit. I proto, že v obraně maltského týmu hrají urostlí a tvrdí "chasníci" z Brazílie. Osmadvacetiletý hráč na tiskové konferenci také řekl, že pro Viktorii je jasným cílem postup.

Plzeňští se v předchozí fázi kvalifikace nečekaně trápili s jiným outsiderem Dritou. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka po domácí remíze 0:0 vydřeli v Kosovu postupové vítězství 2:1 díky proměněné penaltě v závěru nastaveného času.

"Tyhle zápasy nelze podceňovat. Sice to nejsou tak známí soupeři, ale pořád mají kvalitu, jsou tam šikovní hráči. Bude to zase o nás, jak k tomu přistoupíme a zachováme se v daných situacích. Věřím, že jsme se z předchozích zápasů ponaučili a jsme připravení podat výkon, aby se všechno podařilo," řekl Chorý novinářům.

"Recept na úspěch? Budou to centry z hloubky pole, průnikové přihrávky. Budeme chtít otáčet hru a dostávat se co nejrychleji do jejich vápna, abychom jim zatopili. Samozřejmě bude důležité, aby se hra co nejméně kouskovala, abychom je zavařili a dali co nejrychleji gól. Čím dřív ho dáme, tím líp pro nás," doplnil olomoucký rodák a odchovanec Sigmy.

Neví, zda Gzira vzhledem k mnoha Jihoameričanům v kádru může Plzni vyhovovat více než kosovská Drita. "Jsou tam urostlí hráči, mají vzadu sice brazilské stopery, ale už jsme dostali informace od trenérů, že jsou to takoví chasníci, kteří do toho umí jít. Ve středu pole mají také šikovné hráče, co umí s balonem. Musíme do toho jít na sto procent. Když budeme táhnout za jeden provaz, tak to dopadne. Naším jasným cílem je postup," prohlásil Chorý.

Západočeši se v úvodu sezony musí vypořádat s náročným programem. "Určitě to není jednoduché. Ale chceme hrát evropské poháry, každý z kluků vám řekne, že raději chce hrát než trénovat. V rámci možností jsme na tom dobře, až na nějaké bolístky, které se asi nepovede zaléčit. Věřím, že jsme připraveni podat maximální výkon," dodal bývalý reprezentant do 21 let.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
fabec1222

Ajaj...

Reagovat
Mönchengladbach

Duševně Chorý varuje před kvalitami čtvrtého celku maltské ligy.

Reagovat
Witcher

Klíčí ve mě podezření, že se chystá hrát

Reagovat
Martin9719

Ne, on se to mletý maso chystá prodávat.

Reagovat
srandamač

nezapomenutelné

Reagovat
Witcher

Reagovat
Infeld Prácheňský

já jsem jeden z jeho nejzapálenějších odpůrců, ale je třeba uznat, že od začátku sezony není zdaleka nejhorším útočníkem. Což je smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti tomuhle soupeři může klidně v útoku nastoupit Koubek, přestože je původně brankář.

Reagovat
rabbitweed

Bože můj, alibistické kecy o síle soupeře z Malty jsou fakt ubohý. Nejen že stojí jako útočník úplně za hovno ale kdykoliv dává rozhovor je jak z pomocné školy.

Reagovat
smetos

Reagovat
Ahoso Widaho

Alibista, bezmozek a duševní polotovar.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
pobody's nerfect

Plzeň je na tom opačně. Jméno celkem má, ale kvalita nevalná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele