Chorvaté utrpěli další ránu, vypadl jim také křídelník Pjaca

04.10.2016, 21:01
Aktuality
Velmi oslabeni půjdou Chorvaté do kvalifikačních duelů s Kosovem a Finskem. Na reprezentační sraz se kvůli zranění ani nedostavili hvězdní středopolaři Modrić a Rakitić, přičemž nyní se během tréninku s národním týmem vrchem zranil také křídelník Marko Pjaca. Ten navíc bude Juventusu scházet déle, než se čekalo...

Pjaca kvůli bolavému lýtku už jednu tréninkovou jednotku zmeškal a pro oba zmíněné zápasy se s ním v chorvatském táboře příliš nepočítalo, další vyšetření však odhalila prasklou lýtkovou kost, která si vyžádá až měsíc a půl rekonvalescence.

Pro Pjacu jde takto o výraznou komplikaci vstupu do nového angažmá. Jednadvacetiletý účastník Eura do Turína zavítal v červenci z Dinama Záhřeb a pomalu se zabydloval v A-týmu Staré dámy. Zasáhl celkem do sedmi soutěžních zápasů, ani jednou však nefiguroval v základní sestavě.

Pro Chorvaty jde o nepoměrně větší oslabení. Modrić, Rakitić i Pjaca totiž všichni načínali zahajovací duel s Tureckem, a tak na trenéra Anteho Čačiće čeká řádné přeskupování řad.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vôbec mi do toho Juventusu nepasuje. Nie je to hráč do ich štýlu, navyše do základu sa dostane len veľmi ťažko. Dosť možno si tam pribrzdí sľubne začínajúcu kariéru...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos si zahraje až až, teda pokud nebude zraněný, je to jediná alternativa za Dybalu.Postupem času může Juve klidně přepnout systém hry, zatím se toho Max bojí, ale stejně k tomu dříve nebo později dojde, sem tam už nějaký náznak byl.Juve s ním podepsalo na 5 let, dobře vědí co dělají a nějaký záměr to má.Všichni ale s Pjacou v klubu počítají, je to výtečný fotbalista, což už nám letos v momentech kdy dostal šanci ukázal.Osobně mu moc fandím a věřím že v Juve bude mít dlouhou karieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to ani útočník, nie je to ani wingback. Do 3-5-2, ktoré Juventus dlhodobo preferuje je podľa mňa najmenej použiteľný. Potreboval by, aby tím hral štýlom ako chorvátska repre, ideálne 4-2-3-1. Za Dybalu tam nikto nie je, ale nezdá sa mi, že by ho mal práve Pjaca nahradiť, je to iný typ hráča. Ja mu prajem, sledoval som ho už v Diname, ale nemyslím si, že Juventus bol pre neho ideálny prestup. Uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

zatím máš pravdu.My doufáme, že Max začne postupem času měnit i styl hry čím dál častěji.Ale zatím jak říkáš Pjaca nemá ideální podhoubí pro svoji hru.

Reagovat
Furia Ceca

Vůbec. Max mu prostor pomalu a jistě dává, navíc se prakticky neustále plánuje zapracování dalšího systému s třemi útočníky (4-3-3, 4-3-1-2, 4-3-2-1). A i kdyby se nepřepnulo a hrálo se dál na 3-5-2, tak to v pohodě zvládne, při jeho fyzických parametrech bych se toho vůbec nebál, navíc aktuálně do tohohle rozestavení naskakoval a náznaky měl víc jak slušný (i když bylo patrný, že na křídle je prostě doma).

To zranění je ale škoda, pro něj navíc zrovna teď, kdy si ukrajoval čím dál víc prostoru.

Reagovat
Furia Ceca

Jací Chorvaté?! JUVENTUS hlavně utrpěl ztrátu! Měsíc a půl v háji, minimálně. Zrovna, když konečně dostával víc času...

Reagovat
db18

Co btw. Benatia? Jak hrál, když ještě hrál? (Koukám, že je překvapivě zase zraněný )

Reagovat
Furia Ceca

V přípravě dával pravidelně góly, ale pak jsme často kvůli jeho blbostem inkasovali. S ostrejma zápasama se ale hodně zlepšil a v zadu byl na něj absolutní spoleh. Takže se jak naschvál musel zranit.

Reagovat
Pinturicchio

Kdy jsme inkasovali po Medhiho chybě? Já si nevybavím snad jediný gól.

Reagovat
10

https://youtu.be/X-_3tBa5_50?t=26s

jediná chyba vedoucí ke gólu soupeře, navíc společně s Netem, jinak jsme s ním na hřišti dostali asi jen další 2, který šly přes jiný hráče...takže je Furia klasicky mimo

Reagovat
Pinturicchio

Myslel jsem si to.

I tenhle bych spíš přičítal Netovi, zbytečné vyběhnutí, možná si nekřikl a ještě zbourá obránce, který o něm neví a na ten centr skáče.

Reagovat
Furia Ceca

Dobře, "často" je silný výraz, ale nějaký chyby v přípravě udělal. Ale vyladil to a v ostrých zápasech, kdy byl, jak píšu, absolutně spolehlivej. Tak jsem byl včera už docela unavenej a nevyjádřil jsem se úplně šťastně - se neposer.

Reagovat
10

byl si klasicky mimo, no...tak se neposer

Reagovat
Furia Ceca

Nemůžu být immerwere klasicky in jako ty.

Reagovat
Pettirosso

Ty ses unavenej docela casto, co?

Reagovat
Pettirosso

mne se libi, jak ty si to vsechno vykladas podle sve pravdy, ktera te zrovna napadne.

Benatia zadnou chybu vedouci ke golu neudelal. Naopak, dokud hral, tak byl vytecny

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Furia Ceca

Viz reakce na 10 výše - v tvým případě až na tu poslední část věty.

Reagovat
Pinturicchio

Hraje výborně, jak v přípravě, tak v ostrých zápasech. Nepovedl se mu první poločas na Laziu, ale v druhém už byl super a 3 body jsme brali i díky němu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej Airusem.

Reagovat
Airus

potřebuju překlad

Reagovat
smazaný uživatel

Že "má problém s Chorvaty".

Reagovat
Airus

Nah...

Já teda ani nevim jak moc důležitou roli Pjaca hrál v repre. Ale zranění je na hovno už jenom kvůli tomu že byl v plánech reprezentačního trenéra.

Pro nás je to průser, protože máme teď tři útočníky, jeden z nich je poleno a připadný doplnění z kádru je asi Cuadrado

Reagovat
Pipo123

De Vrij by mal predĺžiť do roku 2021 a mať len výkupku 35 miliónov eur, to isté aj Keita u ktorého by mala byť výkupka len 25 mega. to je trošku vychcanosť od agentov a hráčov, v PL by si De Vrija za takú sumu mohol dovoliť každý klub

Reagovat
db18

de Vrije stejně nikdo nekoupí, jestli nevydrží aspoň půl roku bez zranění...

Reagovat
Pipo123

Koleno drží, odohral celú prípravu + 7 zápasov a teraz ide aj k repre. Ak by mu to koleno držalo aj naďalej tak tých 35 časom niekto zaplatí. To je pri dnešných cenách nič, mňa skôr sklame ten fakt že hráči chcú pristúpiť na predĺženie, ale majú jednu podmienku a to výkupku v hodnote akú si nastavia.

Reagovat
spider_8

Tak, tak. Pokud vydrží celou sezonu tak šup do Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

25 u Keity je k smíchu. Měl by mít 50.

Reagovat
Pipo123

Za takých podmienok predĺžia, inak odmietajú predĺženie zmluvy. To je daň za to že im nemôže dať viac penazí, De Vrij si príde na nejakých 1,5 milióna eur ročne, Keita to isté. Takže preto si tam vedome nastavia výkupku akú chcú hráči a ich agenti. Obaja by dostali v iných kluboch aj cez 3 mega ročne a to dobre vedia. Neapol to robí dobre, tá dá hráčom poriadne prachy a tie výkupky im nastaví na vysoké sumy, príklad Koulibaly, ale u nás je to zjavne nemožné keď Keita aj De Vrij hlasno pokukujú po PL

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ta otázka kompenzace platu je pochopitelná. Ale jinde by měl asi výkupku vyšší. 25 je za hráče s takovým potenciálem k smíchu, to ti vysmrkne i tým z PL hrající o záchranu.

Reagovat
Pipo123

To hej, ale Lazio nemá inú možnosť, ak by dostal Keita plat cez 2 mega len kvôli tomu aby bola výkupka viac než 25 mega, tak by to robilo asi bordel, už teraz sa píše o tom že v prípade 1,5 pre De Vrij a Keitu bude chcieť navýšenie platu aj Anderson, Lulič, Radu a ďalší. To by si Lazio nemohlo dovoliť a spravilo by to len zlú krv, takže táto situácia sa dá chápať, hráčovi sa trošku na plate polepší a dostane tam tú svoju výkupku, ktorú do roku 2021 ak bude takto hrať niekto určite aktivuje, to je aj prípad De Vrija.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, tomu rozumím. Je zkrátka potřeba udržovat nějakou rovnováhu a tým je na prvním místě, pochopitelně.

Reagovat
Pipo123

O dva roky vidím článok na EF "Juventus aktivoval prestup De Vrija"

Už vidím ako by si si honil ego že Rugani-Leo, De Vrij

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

Na hovno tohle Aspoň že je to zlomenina a ne přetrhaný svaly nebo šlachy. To při správný léčbě (kterou J-medical zaručí) sroste a bude silnější. Rozhodně je to zbrždění a bojím se dne kdy Cuadrado nastoupí za Dybalu.... vlastně ne (chci být co se toho retardovanýho přestupu pozitivní), bude to super!

Reagovat
smazaný uživatel

o Brozovica ma udajne zaujem AS aj AC. najradsej by ho Inter ale predal do zahranicia a minimalne za 20 mega.

ked sa zamyslim nad tym stredom, kde je teda na jeho pozicii zaklad Medel - J. Mario, tak on by mal byt ako prvy nahradnik za nich. K-Dog je mimo bohuzial, Melo je pruser co by mal ist do gangu za Adrianom, Gnoukouri je este moc mlady a vyrovnane vykony podavat nebude. tak FdB by mohol uz konecne mu odpustit vsetky hriechy, ked ho uz zobral spat do treningu tak asi az take vazne to nebolo co spravil... je momentalne potrebny. a moj oblubenec. cize taketo su fakty

Reagovat
GEGE

Broza bych bral klidně...společně s Banegou jediní interisti,kteří by mi nevadili...

Reagovat
smazaný uživatel

ostatni ti nejak ublizili? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Brozovič nic neřeší a stejně na něj nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

1.50 na chorvatsko je ale stale luxusní a pokud nedojed k nějakemu podcenění, tak nevím proč by chorvatsko neporazilo kosovo

Reagovat
Shevchenko

18.10. Olympique Lyon - Juventus ČT Sport

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Prosím

Reagovat
Votas

tak jestli na něm vyděláme aspoň 10 mega, tak by to zas nebylo tak špatný. Určitě bych ho ale neprodával v lednu.

Reagovat
smazaný uživatel

urcite ked predavat tak az po sezone. ja stale verim ze sa chyti

Reagovat
Pipo123

Atalanta by vraj chcela na stálo získať Berishu, ale ten má výkupku 7 mil e, reálna by vraj mohla byť výmena za Sportiella. Marchettiho limitujú neustále zranenia a do tej starej formy sa už asi nikdy nedostane. Sportiello by bol ideálna náhrada, ale nejak sa mi nechce veriť že by do takej výmeny Atalanta vôbec išla.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tam bude Gasperini, tak jim asi nic jiného nezbyde. V létě chtěli 8-10. S tím, že Marca nechávají vysedávat, jim nikdo víc jak těch 6-8 nebude chtít dát. Dejte to kus za kus, resp. smažte 7 za 7 a máte vyhráno.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Pettirosso

Za chvili prijde olis s tim, ze na nej maji predkupni pravo

Reagovat
CubONE

Reagovat
Milan.B

Reagovat
olis
Reagovat
Zark

nejlepsi bekoš v lize

Reagovat
Pipo123

Futbalisti Thomas Strakosha,Danilo Cataldi,Franjo Prce,Marco Parolo a bývalý hlavný tréner Lazia Delio Rossi pracovali ako čašníci na charitatívnej večerí, z ktorej výťažok pôjde na pomoc ľuďom postihnutým zemetrasením z 24. augusta.https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14589964_10154448788937347_2688441312215959631_o.jpg

Reagovat
Pinturicchio

“Higuain was a great, professional player,” De Laurentiis told Sky Sports UK after the Football Leaders event in London.

“You can’t oblige people to remain, especially when in the contract there’s a price at which they will automatically be sold.

“I was not expecting an Italian club like Juventus to do that, that was new and for me it wasn’t very elegant.”

Ach jo, Aurelio, už se přes to přenes.

Reagovat
olis

v tomto jedinom ma pravdu inak dava bludy s tym 20 tisicovim stadionom, a tie jeho dalsie "napady" ktore radsej ani neprelozili vypadaju tiez dost sialene

Reagovat
Pinturicchio

ADL prostě nečekal, že tu výkupku aktivuje italský tým, ale to měl mít ošetřené a ta výkupka měla být relevantní jen pro týmy ze zahraničí.

Ale o Pipitovi už mluví hezky, přejde ho i tohle.

Reagovat
Mr.Jindros

Dostal 94 milionů euro a vypadá to, že to bere jako prohru.

Hustý.

Reagovat
Pinturicchio

Jenom 90 právě, možná proto to tak bere.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele