Choi vsadil na zkušenost

10.02.2012, 11:36
Aktuality
Trenér korejské reprezentace Choi Kang-Hee poprvé nominoval a hned připravil fanouškům pár překvapení. Pro závěrečný duel třetí kvalifikační fáze na MS proti Kuvajtu, v němž Jižní Korea potřebuje uhrát alespoň remízu, totiž povolal mimořádně zkušenou skvadru 26 hráčů.

Prvně od roku 2007 se například do reprezentace vrací 35letý záložník Kim Sang-Sik, po třech letech pro změnu 30letý Choi Tae-Wook. V nominaci se pak nachází jen tři krajánci. Vypadl například špílmachr Koo Ja-Cheol, jenž nyní v Německu měnil klub a ještě se nestihl optimálně zabydlet.

V trenérově výběru nakonec nechybí ani jména jako Park Chu-Young nebo Ki Sung-Yueng, která přitom poslední dobou figurují v klubových sestavách poměrně zřídka. Prvně jmenovaný kapitán národního týmu by se pak měl vepředu spárovat s dalším veteránem, Lee Dong-Gookem, který válí za Jeonbuk. Právě ten v prosinci Choi Kang-Hee opustil jakožto korejského mistra a vydal se nahradit odvolaného Cho Kwang-Raeho.

Korejská nominace na Uzbekistán (přátelsky 25. února) a Kuvajt (29. února):

Brankáři: Kim Young-Kwang (Ulsan Hyundai), Jung Sung-Ryong (Suwon Samsung), Kwoun Sun-Tae (Sangju Sangmu)

Obránci: Kim Hyung-Il (Sangju Sangmu), Lee Jung-Soo (Al Sadd, Katar), Kim Chang-Soo (Busan I-park), Kwak Tae-Hwi (Ulsan Hyundai), Park Won-Jae (Jeonbuk Hyundai), Choi Hyo-Jin (Sangju Sangmu), Hong Jeong-Ho (Jeju Utd), Oh Beom-Seok (Suwon Samsung), Cho Sung-Hwan (Jeonbuk Hyundai)

Záložníci: Kim Jung-Woo (Jeonbuk Hyundai), Kim Do-Heon (National Police Agency), Kim Chi-Woo (Sangju Sangmu), Han Sang-Wun (Seongnam Ilhwa), Ki Sung-Yueng (Celtic, Skotsko), Lee Keun-Ho (Ulsan Hyundai), Ha Dae-Sung (FC Seoul), Choi Tae-Wook (FC Seoul), Kim Sang-Sik (Jeonbuk Hyundai), Shin Hyung-Min (Pohang Steelers), Kim Jae-Sung (Sangju Sangmu)

Útočníci: Kim Shin-Wook (Ulsan Hyundai), Lee Dong-Gook (Jeonbuk Hyundai), Park Chu-Young (Arsenal, Anglie)

Autor: Tomáš Daníček / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
fantomas

Fu, to sem na to zvědavej teda...

Reagovat
smazaný uživatel

Lee Dong-Gook

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele