Chelsea posílí Mineiro

21.09.2008, 21:15
Aktuality
Chelsea se chystá představit veřejnosti ještě jednu letní posilu. Na Stamford Bridge má namířeno brazilský záložník Mineiro, což dnes potvrdil manažer Luiz Felipe Scolari. Celý transfer by měl být dotažen v průběhu zítřka...

"Mineiro je hráčem, jehož potřebuji, protože jsme na šest měsíců přišli o Michaela Essiena a na tuto pozici máme k dispozici jenom Johna Obiho Mikela," prozradil Scolari.

Mineiro v loňské sezoně hájil barvy berlínské Herthy, v létě mu pak nebyla prodloužena smlouva a stal se volným hráčem. Zájem o jeho služby měl rovněž Arsenal a 33letý fotbalista byl v klubu dokonce na testech, manažer Arsene Wenger se ale nakonec rozhodl mu smlouvu nenabídnout.

"Příští týden hrát ještě nebude, na hřiště se dostane tak za deset dnů. Potřebuje si zahrát za rezervní tým a také trochu času, ale pro mě je to dobré, hned mám daleko více možností. Bude nám chybět Deco, to není dobrá zpráva. V tuto chvíli je těžké říct, jak moc je to vážné," řekl dále Scolari.

Deco se v průběhu rozcvičování před dnešním zápasem proti Manchesteru United poranil stehenní sval, čerstvě na marodce pak je i jeho kolega z portugalské reprezentace Ricardo Carvalho. Ten musel v průběhu prvního poločasu střídat pro problémy s kolenem.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Big Phil je v poslednom case nejaky cudny

Reagovat
smazaný uživatel

Horší zpráva přijít nemohla...

Reagovat
smazaný uživatel

Jn... Ještě že nefandím Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

"Mineiro je hráčem, jehož potřebuji, protože jsme na šest měsíců přišli o Michaela Essiena a na tuto pozici máme k dispozici jenom Johna Obiho Mikela,"

At mi neříká,že to nemůže odehrát Mikel,Beletti a Ivanovič... Popřípadě Woods a Cork..

Reagovat
smazaný uživatel

to chces ako vazne povedat ze essiena by tito nahradili?

Reagovat
fantomas

To je fakt, Mineiro to vyloženě vytrhl.

Reagovat
smazaný uživatel

ani to som nepovedal ale tito drevenaci?

ani mikel nema v zaklade co hladat

Reagovat
fantomas

Jenže on narážel na to, že je tento příchod zbytečný. Kupovat hvězdu je ted blbost, protože až by se vrátil Essien zbytečně by byly dvě star na jeden post. Takže se to musí lepit kvalitativně horšími hráči, jako je třeba Mikel. Je to ted jasná jednička a Talkers chtěl jen naznačit, že krýt Mikelovi záda mohl stejně dobře jako Mineiro i Ivanovič či Belleti.

Reagovat
smazaný uživatel

a aku hviezdu by si mimo prestupoveho okna teraz kupil? zbytocny nakup to byt nemusi. je to skuseny borec, ma nieco odkopane, moze sa chytit. navyse nic nestal aj ked v pripade chelsea to asi velku rolu nehra. skratka bol volny tak po nom siahli, do januara cakat by sa nemuselo vyplatit.

Reagovat
terry

Čekat do ledna ? A proč by asi někoho kupovali v lednu, když se vrátí Essien.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty vies pocitat do 6? essien sa nevrati v lednu. bude mozno marec, kym sa vrati naplno do zapasu bude aj po sezone

Reagovat
terry

Nikdo přesně neřekl 6! Pokud to půjde dobře, můžou to být 4 nebo 5 a nebo si už nemusí zahrát vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Řeklo se 5 měsíců,což odpovídá max únoru. Navíc většinou jsou tyhle propočty hodně pesimistické,Čech se vrátil o půl roku dřív,Eduardovi se říkalo,že si rok nezahraje a už jde do treninku pomalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitativně horší Mikel,který je momentálně oporou a jedním z nejlepších hráčů? To nemyslíš vážně

Reagovat
smazaný uživatel

zase essien je lepsi nez mikel nebo snad nejsi toho nazoru?

Reagovat
smazaný uživatel

essien je o triedu lepsi nez mikel

Reagovat
terry

Pokud bych měl srovnat momentální výkonnost (tu co předváděl Essien před zraněním), Mikel hrál jasně lépe. On je totiž typičtější DMF, Essien tam ne vždy zahraje úplně skvěle. On je spíš takový CMF.

Reagovat
smazaný uživatel

Essien je možná o něco lepší,ale Mikel za poslední 2 roky strašně vyrostl... Před rokem jsem mu říkal Obi-Magor,protože pravidelně kosa zezadu,špatná rozehra,zbytečný faul.

Teď? Míč udrží i když po něm jdou 2 hráči,dovolí si kličku a zaveze míč dopředu.Přihrávky nekazí,nepřihrává už jen dozadu na obránce,ale i dopředu,zbytečně nefauluje,jen když je potřeba zastavit hru a hasit za ostatní. Essien je můj nejoblíbenější hráč současného kádru,ale pokud se bude Mikel zlepšovat tak jako doposud,asi skončí na lavičce...

Reagovat
terry

Já se jen bojím toho, aby se ho nebál Scolari posadit. Myslím tím na delší dobu. I když po zranění se dá čekat, že ho tam hned nenasadí.

Reagovat
smazaný uživatel

To je problem.. Ono je to vidět na těch křídlech,nedá šanci Sinclairovi a spoléhá na Maloudu a Joeyho. I když Malouda není prostě křídlo a Joe je totálně z formy a je jasně jedním z nejhorších hráčů na trávníku...

Stejně tak je zraněnej Deco a alternativou za něj je Stoch,ale místo něj bude hrát Ballack,i když ví,že si s Lampsem překáží a on vedle něj podá nulovej výkon..

Reagovat
smazaný uživatel

no tak toho Stocha by som bral vsetkymi 10timi

Reagovat
terry

Tak o Stochovi bych nemluvil. To ani nemá cenu a šanci nedostane. Malouda je sice křídlo, ale v PL naprosto tragický, LM mu svědčí víc. Joey než spíš, že je z formy, hraje na takovém hodně divném postu, který nesvědčí jak jemu, tak naší hře. On má být totiž podle mě křídlo, ale spíše než to, tak se stahuje do středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Malouda hraje poslední dobou slušně - alespon na sebe... Jenže nikdy nebude hrát na úrovni,kde by rozhodoval zápasy. Momentálně je to nejslabší článek našeho týmu a to je ve slušné formě.

Mě připadá,že hrajeme 4-6-0,kdy se pravidelně střídají na hrotu křídla+záložníci,jako v portugalské repre... Dneska jsem zahlédl Drogbu až někde ve druhé linii,stejně jako byl několikrát na hrotu Joe. A to není jen dneska...

Reagovat
terry

Jak jsem už tady někde napsal, Joe hraje něco, co naprosto nechápu. Chce to Drogbu, který prostě bude stát na hrotu, ať se děje, co se děje. Ne Anelka, kterej lítá všude, jen ne tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě sis všiml toho rohu v 70. minutě... Odražený míč jde na Drogbu,který na hranici 16tky střílí... Nechápu,co zrovna hlavičkář typu Drogba dělal vně pokutového území,tam měl být nějaký prcek... Ten systém je nějakej divnej,nejvíce mi připadá,že hrajeme těch 4-6-0 s tím,že na hrotu je zrovna ten,komu se chce nejvíce dopředu...

Reagovat
smazaný uživatel

Se koukni,jak hrál s Portugalci,tam hrál také 4-6-0,ale to bylo dáno tím,že neměl kvalitního středního útočníka. U nás ho má,ale už je tak zblblej,že si to ani neuvědomuje...Ví vůbec,že trénuje CFC v anglický lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že si Drogbu s Cristiankem splést nemohl... I když náturou jsou si dost podobní

Reagovat
terry

Jasně, ale tak Drogba hrál víceméně poprvé a naskočil do takového divně rozjetého vlaku (sestavy) a musel se tam nějak vměstnat. Scolari to pak postavil na 4-5 útočníků a každej musel být někde. Ale pokud bude hrát Drogba s Anelkou dohromady, tak jsou jen dvě řešení. Buď jim to bude fungovat - Anelka si bude lítat, tam co doposud a Drogba bude klasický střeďák - a nebo vyhoří a spolu hrát moci nebudou (asi tak jako Lamps s Ballackem, i když dá se to přežít). Jiná možnost podle mě není. Hrát s nima takhle deset zápasů a zkoušet, jestli se chytnou je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tohle nehrajeme od střídání Drogby,tohle hrajeme dlouhodobě A je ještě jedna možnost - budeme hrát 4-3-3 s Anelkou a Joeym na křídle a Drogbou na hrotu... Což by bylo asi nejlepší,protože Anelka aspon má šanci projít 1 na jednoho...

Reagovat
terry

Vsadil bych si, že Anelku skutečně na hrot postaví.

Reagovat
smazaný uživatel

A Mineiro ano, viď !

Reagovat
smazaný uživatel

no ber to tak, ze je to hrac zadarmo, ak sa mu nezadari, aj tak budu hrat ti tvoji... a potom ho pustite k vode...a ak sa mu zadari tak viac nez 2 sezony mu aj tak nedavam, takze zbytocne emocie...a je jasne ze LFS si privedie Brazilcana, takze neplac nad rozliatym mliekom, snad ta LFS niecim potesi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Jsme na tom celkem dobře, když hráče, který se u nás vůbec neprosadil, bere všema deseti Chelsea...

Reagovat
fantomas

Reagovat
hefy

A vy jste si vážně mysleli, že si nepřivede své krajany a bude stavět na angličanech? Každý to dělá Benitez, Mourinho, Wenger, Ramos.. Bohužel se těhle trenérů do PL žene víc a vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem to ve fm nedělal, nebylo z čeho vybírat :D

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt:D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak byl na výběr Mineiro a Appiah... Přitom je jasné,že 2 z těch tří budou sedět,kdo si sedne radši,Appiah v plné síle nebo Mineiro,který si přišel přivydělat...

Reagovat
hefy

Ale proč vzbe cněkoho kupovat.. sám si řek, že máte Ivanoviče, Belletiho, Woodse a Corka.. Ivanovič by si to víc než zasloužil a jestli mu nedát šanci teď, tak kdy? A s tímhle příchodem se to pro něj ještě víc komplikouje.

Reagovat
Arne

Nemyslím si, že by si přišel přivydělat... Může vám pomoct, je zkušenej a v brazilské reprezentaci asi není náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno nwm....přiznám se, že toho hráče moc neznám, ale když , tak bych koupis spíše toho Appiaha...

Reagovat
Tsigi

Appiah by asi chtěl hrát, zatímco 33letej Mineiro se s lávkou asi smíří

Reagovat
smazaný uživatel

a kam s nim, ked sa vrati Essien? Jasne, Stephen je mladsi aj lepsi ale nahustit to na jeden post 3 africkymi DM... to by nechcel ani Appiah, pre ktoreho by navrat Essiena automaticky znamenal lavicku a aj na nej boj s Obi Mikelom o zaklad....

Reagovat
terry

Prostě mě Scolari nasral. Menší útěchou pro mě je, že to mohl být taky Appiah, ale stejně.. Proč další zbytečnej hráč, když už teď jich několik přebejvá

Reagovat
smazaný uživatel

Roman na plat da, hrac je zadarmo, uz nepozije dlho, sak to nejak prezijete aj s nim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejde o to,že ho zaplatí Roman. Ale konečně měl Scolari šanci zapracovávat mladší hráče a pracovat s tím,co má a co on neudělá? Přivede si dalšího hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

no nvm ci to nebolo tak 50:50 nutene, ked chce vyhrat "vsetko" potrebuje mat v talone nieco viac nez len mladikov bez skusenosti a casto s nevyrovnanymi vykonmi... Ale jasne ze by bolo krajsie keby sa pustil do odchovancov

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně se hraje jen o výchozí pozici,LM bude hodně náročná až po zimě a to už bude zpátky Essien.

Ono nejde o to,že by měl hrát pravidelně s Corkem a Woodsem v základu... Ale měl by je zkusit,aby věděl,jestli je ten Mineiro potřeba. Proč kupovat hráče,když má na ten post 4 hráče,kteří tam dokáží zahrát a on 3 úplně vynechá a přivede si pátého...

Reagovat
terry

Přesně. Ale on je, zdá se mi, vynechává úplně. Například takového Ivanoviče se Sinclairem naprosto vyškrtl ze sestavy. Těžko se dá počítat i s Di Santem, který má ovšem na svém postu velkou konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Cize mohol kupit Mineira ale az potom co dajme tomu "neuspesne" vyskusa mladikov.. No asi sa riadil heslom kuj zelezo za horuca a povedal si ze ak ho nepodpise teraz tak si ho uchmatne niekto iny...a navyse skoda prist o moznost angazovat Brazilca

Reagovat
smazaný uživatel

On má na jednu pozici čtyři nebo pět hráčů. Zkusil jednoho. Na DM může hrát Cork, Woods, Ivanovič, Mikel, Bosingwa. Ivanovič se místo toho nedostane ani do nominace,stejně jako mladíci. Místo toho jistí Mikela Belleti,kterej jde za chvilku do důchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Belleti hral proti Spurs na DM slusne... Mikel je jasny...Bosingwa mi na tom poste moc nesedi... Ivanovic zahra DM? (videl som ho zatial len ako stopera ale moze byt...), no a ostali uz len mladici a obaja len konstatujeme stav aky je a aky sa asi ani nezmeni... To ze vo velkokluboch su posty napr ztrojene je normalne a bez urazky to ze ma CFC kopu zbytocnych hracov (resp prebytocnych) nie je nic nove pod Slnkom

Reagovat
smazaný uživatel

Belleti moc slušně nezahrál,až na gol to byl průměr. Dá se tam využít,ale nic navíc neodvede. Bosingwa na tom postu prý začínal. Ivanovič je ofenzivní stoper nebo RB. Něco jako Kompany...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ak je ako Kompany tak by to mal zvladnut... a co sa tyka zaciatkov Bosingwu... Aj Škrtel zacinal ako utocnik

Reagovat
smazaný uživatel

Bosingwa začínal profesionální karieru jako DM Něco jako když Essien zaskakoval na RB,tak teď by zaskakoval RB na DM... Na RB máme 4 hráče,tak proč nehodit toho nejlepšího na DM?

Reagovat
smazaný uživatel

ak to zvladne nie je o com, ale z toho ako hra mu to RWB vyslovene sedi a je to dost ofenzivny hrac, taky sa na DM nehodi aby po nom zostavala diera a musel ju platat niekto iny... podla mna sa uz za tie roky preorientoval cisto na RB ale ved aj DM len kope do lopty no nie mozno by to slo... Tak ci onak uz je ruka v rukave a Mineiro pride takze je zbytocne lamat si nad tym hlavu a hlavne preto hundrat na LFS. Je vsak jasne ze slovo koncepcia vela nehovori nikomu v CFC... Pretoze vychovat si odchovancov a ked dojdu do veku kedy by mohli hrat zaklad, nahradit ich starsimi vyprofilovanymi hracmi sa rozhodne neda oznacit ako koncepcne...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně máme na DM ještě tuším 16tiletého Kakutu,který je oporou rezervy,Woodse,Corka(ti se mi pletou,jeden CM jeden DM) a ani jeden nedostane šanci... Tohle opravdu není koncepce... Zvlášt po odchodu Maky,kdy ho nahradí Mineiro,který na něj pravděpodobně ani náhodou mít nebude....

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kakutu som podvedome pri tvojich prispevkoch zabudol.. no videl som ho jeden zapas , myslim ze s ManCity (rezerva) a tam bol perfektny, vedel podrzat loptu, spravne nahrat aj zastavit suprov utok... navyse si skvele obhadzoval hrcov Rainbow stylom takze to uz mame 6-7 hracov na jeden post, zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

Kakuta je obrovskej talent... Ono těch talentů máme strašné množství,jenže na co nám jsou? Aby vyhrávali trofeje na juniorských šampionátech a v juniorských ligách? Neměl by být účel spíš zapracovat je do ATýmu spíš než je nechat hnít?

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze ano ale ked uz nic z nich tak by ste na nich mohli aspon zarobit

Reagovat
terry

To určitě, odejdou za pár liber někam do druhý ligy nebo do Arsenalu, kde z nich budou hvězdy

Reagovat
smazaný uživatel

lepsie byt hviezda v mensom klube aj take hostovanie by bolo pre nich lepsie ako hrat za rezervu alebo sediet na lavicke (MU - Evans hostovacka v Sunderlande- navrat - zaklad pri neucasti stopera)(MU - Campbell hosotvacka v Hull 15 golov v Championship - navrat - kvalitne vykony - kvoli Berbatovovi odchod na hostovanie do Spurs...uvidime ale hral slusne, ak nic ine tak to bude kvalitny predaj )

Reagovat
terry

Campbell to bude mít po příchodu Bulhara hodně těžké. Kdyby tam nebyl, měl by velkou šanci zahrát si. Co se týče Evanse, pro MU jen dobře. Jde tady taky o to, že SAF si pěstuje Evanse od mládí, zatímco Scolari přišel do týmu a ligy, které vůbec neznal, natož aby měl ponětí o hráčích v rezervě. Navíc tu máme ještě Bena Sahara, se kterým opravdu nevím, co bude. Za Izrael mu to celkem střílí, ale hostování u Pompey je k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

no chcelo by to iny tym nez Potrsmouth, ti su ako fackovaci panaci... Mas pravdu az na jednu vec ze Campbell uz je u Spurs, takze ak sa o rok vrati, v co dufam, tak potom to bude mat tazke, teraz ho vsak asi Ramos nasadzovat nebude, lebo 1 bod a posledne miesto, nie je velmi kde experimentovat...

Reagovat
terry

Belletti podle mě ani DMF nehrál. Navíc zahrát slušně deset minut na DMF proti týmu, kterej se nevyhrabe z vlastní poloviny je fakt úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

ak by aj neslo o to, novemu trenerovi vzdy ide o flek a na lavicke CFC to plati dvojnasobne, takze ak ma financne kritie, bude robit brazilsku miniobdobu Mourinhovych nakupov a v lige a poharoch obsadi popredne priecky... Potom si nikto okrem niektorych fanusikov po celom svete ani len nespomenie na nejake vyhlasenia o zabudovani odchovancov akademie CFC

Reagovat
terry

Blbost. Ne každý je takový, který bere jen úspěchy a nekouká na ostatní. Musí se taky myslet do budoucna. A já nechci vidět, že za pár let (v záloze třeba za jeden nebo dva roky) přijde obměna stylu zkoupení všech hráčů z celého světa, kteří "by mohli být jednou dobří", nakoupí se za miliony, rok se to bude dávat dohromady a mladíci se na to vyserou. Protože pokud se neprosadí z rezervy Sinclair, nemají šanci ani ostatní. Pokud se tam jeden dostane, ostatní uvidí, že to je možné a půjdou si za tím. Jinak nám utečou hned v útlém věku a máme po srandě. To radši přečkám sezonu bez úspěchu než abych se dočkal tohohle.

Reagovat
smazaný uživatel

On je tu problem,že ten scouting a akademie nás vyjde dráž,než nákup Shevy a SWP dohromady...Ale co z toho je,když nejnadějnější hráč není na nominaci do LM

Reagovat
terry

A místo něj si tam nahází dohromady 12 obránců (a to číslo myslím vážně)

Reagovat
smazaný uživatel

no co k tomu dodat, asi len to ze vas chapem, stastie ze u nas sa o to SAF aspon pokusa, Evans hral velmi dobre jak proti VCF tak proti vam...skoda Campbella, este Gibson do zakladu ::biggrin

Reagovat
smazaný uživatel

Já ještě LFS neodsuzuju... Ale pokud dá Mineira do základu a posadí Mikela,tak se pro mě dostane zase o krůček blíže k oblíbenosti,kde je momentálně Mourinho...

Reagovat
smazaný uživatel

a pod Mourinhom hllllboka tma

Reagovat
terry

U mě už naopak může Scolari pouze stoupat. Klesat už nemá moc kam

Reagovat
terry

Přesně tak. Jeho kecy o tom, že dá prostor mladým. Přitom nedává šanci ani tomu nejtalentovanějšímu, teďka dostal šanci vyzkoušet někoho na DMF, ale ne, on si radši přivede dosluhujícího fotbalistu, který nám nemá co dát. Navíc se neprosadil ani v Herthě

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,před sezónou rozvážeme smlouvu s Makou,aby si mohl na stará kolena dohrát v poklidu kariéru doma ve Francii a pak podepíšeme horšího,skoro stejně starého hráče. Majstrštych.

Reagovat
terry

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea zbira zbytky po arsenalu

Reagovat
honziss

Nejnesmyslnější přestup posledních měsíců.. By mě zajímalo, co se teď honí hlavou Corkovi, Woodsovi a Ivanovičovi. Ikdyž Cork je tuším na hostovačce, v Southamptonu? Nebo se mýlím?

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim...ale co ty vies mozno nas prekvapy

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby raději podepsali toho Appiaha... To je výborný a stále relativně mladý fotbalista... Navíc je rovněž bez angažmá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele