Chelsea dotáhla příchod záložníka Barkleyho

05.01.2018, 18:39
Aktuality
Ross Barkley se dočkal kýženého přestupu do Chelsea. Ta anglického reprezentanta získala za 15 milionů liber z Evertonu a podepsala s ním kontrakt na pět a půl roku...

Čtyřiadvacetiletý ofenzivně laděný středopolař je odchovancem liverpoolského klubu, za jehož první tým debutoval v roce 2011, natrvalo se však prosadil až za další dva roky.

Postupem času se Barkley zařadil k nejvýraznějším oporám Toffees, za které v Premier League nastoupil do 150 utkání, ve kterých si na své konto připsal jednadvacet gólů.

Vzhledem ke končící smlouvě se o přestupu Barkleyho na Stamford Bridge hlasitě mluvilo již na konci letního přestupového okna, nakonec však z chystaného transferu sešlo.

Londýnský velkoklub se však k přestupu vrátil a nakonec uspěl s nabídkou ve výši patnácti milionů liber. "Je stále velmi mladý a má tak dostatek prostoru pro zlepšení," pochvaluje si novou akvizici, která se stále kurýruje ze svalového zranění, manažer Antonio Conte.

Na změně dresu měl zájem i sám reprezentant Albionu, za který doposud odehrál 22 mezistátních utkání s bilancí dvou branek, jenž chtěl novou výzvu. "Mám před sebou nový start v Chelsea, to je něco neuvěřitelného," řekl Barkley po podpisu smlouvy do roku 2023.

Barkley bude ve svém novém působišti oblékat dres s číslem 8, čímž se mu dostává velké pocty, neboť tuhle číslici před ním na zádech nosila legenda Frank Lampard anebo Oscar.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (755)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele