Cesta na ME 2024 povede přes Sylvinha, Brazilec je novým koučem Albánie

03.01.2023, 13:15
Aktuality

Sylvinho se znovu stěhuje do Evropy, kde si našel další trenérskou výzvu. Někdejší brazilský obránce se stal novým koučem národního týmu Albánie, v nadcházejících měsících ho tak čekají dvě přímé konfrontace s českým fotbalem...

"Jediným cílem naší dohody je postup na mistrovství Evropy v roce 2024. Finanční podmínky se budou odvíjet od výsledků," oznámil albánský svaz v oficiálním prohlášení.

48letý Sylvinho je evropským fanouškům velmi dobře znám, jako aktivní hráč oblékal dresy Arsenalu, Celty Vigo, Barcelony a Manchesteru City a na klubové úrovni si zahrál i proti Spartě. Svou kariéru přitom začínal v domovském Corinthians a ten také naposledy vedl, propuštěn byl před jedenácti měsíci.

Sylvinho se na starý kontinent vrací po nezdařeném angažmá na lavičce Lyonu (podzim 2019) a letos se dvakrát potká s českou reprezentací, která bude kvalifikačním soupeřem Albánie. Dalšími účastníky skupiny E jsou Polsko, Faerské ostrovy a Moldavsko, postup na Euro si zajistí nejlepší dva týmy.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
FC-RUBRIKA

mohli bychom se inspirovat Srbskem a misto na ME postoupit na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bourbon

my to povýšíme tím, že se budeme inspirovat třeba San Marinem a pro jistotu nepostoupíme nikde.

Reagovat
Seydou Doumbia

to při současném formátu už skoro nejde, postup zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Pro funkcionáře FAČR je klíčové vždycky Euro, protože se tam dá postoupit relativně snadno, takže je to takový vrabec v hrsti (stamiliony do kasy - a část z nich kapsy), zatímco kvalifikace na MS se u nás vždycky bude brát jako příprava na kvalifikaci na Euro. Přestože pro zbytek Evropy je MS absolutní vrchol a Euro jen přípravný turnaj.

Reagovat
srbic13

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele