Češi zářili v Liverpoolu

07.11.2002, 12:10
Aktuality
Všichni tři Češi včera nastoupili v dresu Liverpoolu k utkání ligového poháru proti Southamptonu. A všichni se zapsali do zápasových statistik, Patrik Berger a Milan Baroš dali po jednom gólu, Vladimír Šmicer dostal žlutou kartu. Liverpool nakonec porazil Southampton 3:1.

První gól dali Reds těsně před odchodem do kabin. Patrik Berger se postavil k přímému kopu a z dobrých 35 metrů vyslal na branku Southamptonu dělovku, která se od bránícího Michaela Svenssona odrazila za záda bezmocného Anttiho Niemiho. Southampton pak sice zásluhou Agustina Delgada vyrovnal, Reds ale vítězství strhli zpět na svou stranu. Dvě minuty po vyrovnání se na branku hostů hnal Milan Baroš, toho gólman Niemi ještě vychytal, ale na dorážku El-Hadji Doiufa už nestačil. A o tři minuty později bylo rozhodnuto, po centru Patrika Bergera se trefil také Milan Baroš. O chvilku později se mohl mezi úspěšné střelce zapsat také Vladimír Šmicer, jeho střelu z voleje ale gólman Niemi chytil. Liverpool vyhrál a postoupil do čtvrtfinále, může za to ale děkovat nejen autorům gólů, ale hlavně brankáři. V utkání, v němž trenér Houllier nechal několik největších opor odpočívat, se do branky postavil náhradník Jerzyho Dudka, Chris Kirkland. Ten předvedl několik fantastických zákroků a kdyby dostával více šancí hrát, určitě by z něj byl jeden z nejlepších gólmanů v Anglii.

V dresu Liverpoolu se také po dlouhých 15 měsících objevil německý obránce Markus Babbel. Ten se dlouho potýkal s vážnou nervovou nemocí, která ho na dlouhou dobu připoutala na lůžko. Babel ale boj vyhrál a včera poprvé nastoupil a odehrál celých 90 minut. Velkou pochvalu od Gerarda Houlliera si za svůj výkon vysloužil také 19-letý mladík a odchovanec Liverpoolu, obránce John Otsemobor. Když byl v 70. minutě střídán, sklidil zasloužené ovace od slušně zaplněného stadiónu.

Sestava Liverpoolu: Chris Kirkland, Gregory Vignal, Markus Babbel, Igor Biscan, John Otsemobor (70. Djimi Traore), Vladimír Šmicer (76. Salif Alassane Diao), Patrik Berger, Bruno Cheyrou, Steven Gerrard, Milan Baroš (64. Emile Heskey), El Hadji Diouf.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele