CEE Cup čeká exotické finále, brazilskou sambu bude chtít zastavit Beşiktaş

30.07.2018, 20:58, aktualizováno 30.07.2018, 20:58
Previews
Osmý ročník prestižního mládežnického turnaje CEE Cup vyvrcholí už v úterý od 18:00 stadionu v Ďolíčku, kde svoje domácí zápasy hrají prvoligoví Bohemians 1905. Zatímco loňské finále turnaje fotbalových talentů kategorie U19 bylo díky účasti Evertonu a Burnley čistě anglickou záležitostí, letos se můžou diváci těšit na exotický souboj brazilských Palmeiras s tureckým Beşiktaşem Istanbul.

O poznání snazší cestu do finále měli Brazilci, kteří s přehledem vyhráli skupinu A. Ve svém prvním zápase lehce přehráli v poměru 5:0 bosenské Sarajevo, v druhém zápase na ně však dolehla únava cestování a "pouze" remizovali 1:1 s Nitrou. V posledním zápase skupiny se fotbalisté Palmeirase utkali o postup s dorostem pražské Sparty, který i díky dvěma penaltám zdolali 3:0 a se ziskem sedmi bodů postoupili bezpečně z prvního místa ve skupině rovnou do finále.

V dresu "bílozelených" během skupinových bojů nejvíce zářilo duo Wesley a Tomas De Olivera, které zatížilo konto soupeřů celkem čtyřmi brankami. Oba hráči se trefili dvakrát, přičemž Wesleyho fotbalové kvality si pochvaloval po utkání Sparta-Palmeiras i šéf sparťanské akademie Jaroslav Hřebík: "Wesley je hráč, který měl v sobě zažité všechny principy posledního vývoje fotbalu. V zápase předvedl fantastickou útočnou fázi, rychlost, výběr místa, první dotek, obejití, technickou vybavenost, prostě všechno. A nelze podceňovat, že pomáhal celému týmu bránit," uvedl zkušený trenér.

Cesta druhého finalisty - tureckého Beşiktaşe Istanbul - byla směrem k úternímu zápasu v Ďolíčku mnohem složitější. Na první zápas proti rumunské Academii totiž turečtí dorostenci přijeli rovnou z letiště a minimální příprava byla na jejich výkonu znát. "Orli" však přesto zvítězili těsně 1:0 a do tabulky skupiny B si tak mohli připsat veledůležité tři body. Ve druhém zápasu Beşiktaş narazil na loňské vítěze turnaje z Evertonu, kteří potřebovali nutně vyhrát, aby si zachovali alespoň teoretickou šanci na obhajobu titulu vzhledem k tomu, že ve svém první vystoupení podlehli 1:3 pražské Slavii. Oba týmy se v zápase plném šancí nakonec rozešli smírně 1:1 a Beşiktaş potřeboval k vítězství ve skupině v posledním zápase skupiny bezpodmínečně porazit pražskou Slavii.

Sešívaným stačil po dvou výhrách k postupu do finále i bod a po gólu Jakuba Zeronika patnáct minut před koncem k němu měli skutečně blízko. Inkasovaný gól však turecké fotbalisty ohromně nabudil a po bleskovém vyrovnání vstřelil vítěznou branku po chybě ve slávistické rozehrávce Oguzhan Akgün. Vítězství 2:1 tak posunulo Turky na první místo ve skupině B. Beşiktaş tak postoupil při své premiérové účasti na CEE Cupu rovnou do finále, kde se tým plný mládežnických reprezentantů země hvězdy a půlměsíce pokusí získat vavřín pro vítěze.

Než však turecko-brazilské finále vypukne, mohou se příchozí diváci těšit od 15:00 na dětský den s Tomášem Junem, kde jsou pro děti připraveny soutěže a také testování podle programu společnosti Football Analytics, jehož části si mohou příchozí vyzkoušet. Pro rodiče i jejich ratolesti je vstup na dětský den a finále turnaje do 17:00 zdarma. Pro pozdější příchozí bude vstupenka na finále stát 100,- a celý výtěžek poputuje na projekty UNICEF.

Autor: články čtenářů / Michael Durčák

Komentáře (6)

Přidat komentář
shitcool

Díky za článek

Reagovat
Dufan

Skvělá akce. Pořadatelům víc takovejch

Reagovat
smazaný uživatel

V Ostravě byl turnaj taky pro 8 U19 týmů, kde kromě Baníku byl West Ham a Swansea.

Ve finále porazil Baník Karpaty Lvov 2:1, vítězný gól najdete zde:

https://youtu.be/gudzD5WA2F0

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
plechi

k

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele