CEE Cup jednoznačným způsobem ovládli Palmeiras, ve finále zdolali Beşiktaş

31.07.2018, 20:52
Komentáře a souhrny
Finále osmého ročníku prestižního mládežnického turnaje fotbalistů do 19 let CEE Cupu obstaraly týmy Palmeiras a Beşiktaşe. Oba týmy se představily na turnaji poprvé a hned při své premiérové účasti si toužily připsat premiérový triumf. Jak Beşiktaş, tak Palmeiras na své cestě do finále ve skupinách jednou remizovaly, ale i to jim stačilo na vítězství ve skupině.

Finále před kamerami ČT začalo ve vysokém tempu, ale diváci čekali na první šanci až do 15 minuty, kdy se k míči na hranici vápna dostal Adem Atas, ale jeho tvrdou ránu gólman Palmeiras Audenirton Da Silva dokázal vyrazil.

Oba týmy se začínaly dostávat do tempa a první šanci Palmeiras si připsal v 20. minutě Caio Neri, ale jako táhlou ránou dokázal brankář Özkan chytit. O vzrušení se na druhé straně hřiště postaral Emre Yildiz, který převzal v pokutovém území Brazilců centr, vystřelil, ale jeho střelu hýžděmi zablokoval jeden z obránců Palmeiras. Hráči Beşiktaşe se přesto dožadovali penalty, kterou rozhodčí Havira neodpískal.

Hra se přelévala z jedné strany na druhou a do další šance se dostali Palmeiras, když po dlouhém autu převzal míč Willian Forte, ale i jeho střelu dokázal brankář Beşiktaşe s obtížemi vyrazit. Na druhé straně tak mohli skórovat hráči tureckého klubu, když se po Yildizově přímém kopu do vzduchu pověsil stoper Erdogan Kaya, ale Da Silva jeho hlavičku dokázal zneškodnit.

S koncem poločasu se Brazilci dostávali stále blíže ke kýženému vedoucímu gólu. Nejprve v 39. minutě se po rohu dostal k zakončení Wesley, gólman jeho střelu částečně vyrazil a definitivně dokázal požár v tureckém pokutovém území zažehnat jeden z obránců Beşiktaşe, který vykopl balon z brankové čáry. O minutu později to byli opět Palmeiras, jmenovitě Gustavo Dos Santos, který převzal míč pětadvacet metrů od turecké svatyně, ale tvrdou ranou trefil pouze břevno branky Beşiktaşe.

Prvního gólu se Brazilci konečně dočkali ve 40. minutě, když balon na levé straně převzal Wesley, ladným krokem obešel obránce Beşiktaşe a z kroku poslal nechytatelnou střelou míč do šibenice branky bezmocného Özkana - 1:0 pro Palmeiras. Druhý úder přidali Palmeiras o tři minuty později, když kapitán Brazilců Anibal Vega dostal milimetrový pas na levé straně hřiště a přeloboval vyběhnuvšího brankáře Besiktase, který se za jeho bochánkem jen ohlédl - 2:0 pro Brazilce.

Vyloženě otřesení Turci se v těchto pasážích vůbec nedostávali do hry. Brazilci tak do poločasu přidali ještě třetí úder. Opět po levé straně unikl Wesley, místo střely však před brankou hledal někoho ze svých lépe spoluhráčů. Míč se po neúspěšném pokusu ho odvrátit dostal k Nogueirovi, který zblízka stanovil poločasový výsledek 3:0 pro brazilský tým.

Do druhé půle tak týmy nastupovaly za víceméně rozhodnutého stavu a hra na hřišti tomu odpovídala. První velkou šanci viděli diváci až v 65 minutě, když po krásné akci Turků Cenk Kusku hrudníkem srazil míč k nohám Muhammeda Aygüna, který parádní bombou z první provětral rukavice Da Silvy, který s obtížemi vyrazil balon na roh.

Místo snížení však přišel čtvrtý gól Brazilců. Anibal Vega v 73. minutě našel volného Caio Cezara, který zblízka upravil skóre na 4:0 pro Palmeiras. Beşiktaş se však nevzdával a měl několik dobrých příležitostí na snížení skóre. Nejprve v 76 minutě po úniku netrefil branku střídající Almos Kalafat a o čtyři minuty z dalšího úniku po pravé straně nedokázal svoji střelu mezi tři tyče vměstnat Ahmet Aksakal.

V poslední velké šanci zápasu se ocitli opět Brazilci, ale unikajícímu Santosovi dokázal pět minut před koncem brankář Özkan včasným vyběhnutím zmenšit střelecký úhel, takže Palmeiras pátý gól nakonec nepřidali. Po závěrečném hvizdu tak na světelné tabuli v Ďolíčku svítilo skóre 4:0 a Palmeiras si domů odvážejí při své premiérové účasti, po dominantním výkonu ve finále pohár pro vítěze osmého ročníku CEE Cupu.

Autor: články čtenářů / Michael Durčák

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Český web, tak proč píšete Besiktas s tureckými znaky? A nyní nenarážím na nějaký pofidérní hon za vlastenectví, jen mi to přijde zvláštní.

Jinak super článek, díky za něj?

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiální název klubu.Psaný v originále

Reagovat
Uwe háže buly

Arabský kluby se tu asi taky nebudou psát arabsky, stejně tak čínský.

Reagovat
Stannis Baratheon

takovýhle problémy bych měl mít. Já tu mám mezitím dilema, jestli jít na pivo nebo ne. To je teprve otázka života.

Reagovat
Uwe háže buly

Píčovinama se nezobírám, chodím každý den.

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
twelwer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mají psát Bešiktaš?

Reagovat
smazaný uživatel

Bakoš do Trnavy

Reagovat
papanegra

Tak snad se začnou tahat brazilci do naší ligy, aby jí zkvalitnili

Reagovat
smazaný uživatel

No, pokus se zkvalitněním týmu díky cizincům zkusila Sparta a moc to nevyšlo... Ale pravda je, že pár Brazilců by v naší lize rozhodně nebylo na škodu, pokud se na to půjde rozumně (max. 3 v týmu) a ne ve stylu Most 2007/2008.

Reagovat
smazaný uživatel

kanga stanciu nita spickovi cizinci co zkvalitnili jak spartu tak ligu, to ze se dotahlo dalsich 10 lemer v cele s biabianym mavubou mandjeckem a spol uz je vec druha, ale takovejm hracum by se kazdej normalni manazer vyhnul jenom ve vedeni sparty sou diletanti a kretinsky na to ocividne nema cas aby to dal do poradku, takovejch penez se mohlo usetrit a mohli prijit dalsi 1 az 2 opravdu kvalitni cizinci typu kangy nebo stanciua do pole a titul by byl jistej..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně mohl přijít někdo jiný místo Ben Chaima - za ty prachy se dá sehnat mladší, perspektivní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle kluci by uhráli naší ligu jedna radost.

Reagovat
smazaný uživatel

fakt skvělé, napsat výsledek zápasu až do poslední věty článku

Reagovat
Pablos

docela mi tu chybí výsledky všech zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině mrknout na ceecup.org

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele