Cavanimu hrozí trest za rasistický příspěvek na instagramu

30.11.2020, 13:24
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (381)

Přidat komentář
TheMally11

Ciao negritos

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar tě péro bílá hubo!

Reagovat
smazaný uživatel

jebnutý svet toto. asi fakt treba 3. svetovú vojnu aby ľudstvo riešilo skutočné problémy a nie kokotiny

Reagovat
jenage

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
kiwwi

vyspele krajiny sa uz maju natolko dobre, ze si uz mozu konecne dovolit riesit aj temy, na ktore nebol nikdy cas, lebo boli vaznejsie problemy v historii

co je na tom zle a preco by sme sa mali vratit do horsieho?

Reagovat
stuff

Reagovat
Bucky

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rakoid

Problém je, že se jako rasismus řeší věci, které rasismus nejsou a 99,5% populace jsou si toho, že nejde o rasismus, vědomi. Vědí to i ti, co to řeší, ale ze strachu, že by při neřešení byli za rasisty označeni oni, to prostě řešit musí. Je prostě třeba rozlišovat skutečné rasisty (ti co hází banány, co jednoznačně nadávají černochům atd.), kterých je bohužel také hodně, od "neopatrných" vyjádření, které nikdy neměli rasismem být. Já také někdy používám slovo černoch, vůbec né ve zlém, a vlastně už si nejsem jistej, jestli to ještě můžu používat.

Jinak ty skutečné rasisty bych řešil mnohem razantněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na černochovi špatně?

Reagovat
Nebelung

Je to Černoch!

Reagovat
smazaný uživatel

čERNOCH.

Reagovat
Sandstorm

Karel.

Reagovat
kiwwi

Vždy je treba pozerať na kontext... Ked niekoho opisujes ako Black man tak to rasistické nie je, ale keď povieš Black cunt, tak to je nielenže urážlivé kvôli tomu cunt ale aj rasistické.

Reagovat
Salfovic

Vždyť je to taky popis.

Reagovat
Rakoid

No to je jasné, bohužel se ale právě v dnešní době stále více řeší věci, kde je ten kontext jednoznačně nerasistický a všichni to i ví. Naprostá většina populace se jen bojí, aby za rasisty neoznačil někdo je. Bojím se, kam až se to dostane, protože si myslím, že řešení takových maličkostí naopak ten rasismus ve společnosti zvedá.

Reagovat
kiwwi

> naopak ten rasismus ve společnosti zvedá

myslim, ze je to presne naopak - rasizmus zo spolocnosti coraz viac mizne a smeruje to k lepsiemu - nehovorim, ze je to len tym, ze sa to tresta - celkovo je spolocnost cim dalej tym tolerantnejsia (nie len co sa tyka rasizmu alebo aj homofobie, zenskym pravam a pod.), hlavne ta zapadna. V postsovietskych krajinach alebo na balkane je to ovsem stale tragicke (v podstate na vychod od Nemecka)

Reagovat
veikko

Ptám se bez jakéhokoliv útoku. Na základě čeho si myslíš, že rasismus ze společnosti mizí? Já bych souhlasil spíš s Rakoidem, že vytváření umělých problému, viz zde Cavani, nějaké rasové toleranci jen škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Rakoid

To záleží o jakém časovém úseku se bavíme. Ano, oproti době před 25 lety je společnost díkybohu jednoznačně tolerantnější. Já ale mluvím o posledních řekněme 5 letech, kdy se začal vyskytovat ten problém s řešením blbostí, co nejsou rasismus. Opravdu myslíš, že za poslední třeba 3 roky díky tomu ustupuje rasismus? Já si to nemyslím. Akorát to lidé třeba drží více v sobě a tolik to neventilují, ale rasistů je dle mého více.

Reagovat
veikko

Navíc on to v tomto případě není ani rasismus v původním slova smyslu, kdy někdo věřil, že je nadřazený druhému kvůli barvě kůže a že ten druhý je stěží lidská bytost. Toto spíš směřuje k určitému novému druhu třídního problému.

Reagovat
Lacko_Boh

Racism is not dead, but it is on life support — kept alive by politicians, race hustlers and people who get a sense of superiority by denouncing others as "racists."

Inak, rasismus je urcite aktualna otazka, najma v Azii a v Afrike. To iste s otroctvom, bohuzial tieto krajiny nemali stastie ako my/europa a neboli tak ovplyvnene USA.

Reagovat
kiwwi

ako mam na mysli vacsi casovy usek a v podstate to, co bolo este relativne nedavno bezne je uz teraz neakceptovatelne...

s tym obdobim za poslednych 3-5 rokov je to tak ako so vsetkym podobnym - vzdy to tu existovalo, len teraz je taka doba, ze sa tie informacie siria neuveritelne rychlo a o vsetkom sa dozvies v priebehu radovo minut!

To mas ako napr. s migraciou v Europe - vzdy sa to dialo a mozno aj vo vacsej miere, ale teraz sa ti moze zdat, ze je toho tak vela, ze to v historii nema obdobu a je to na skodu veci

celkovo sa svet zlepsuje takmer v kazdom smere (snad s vynimkou globalneho oteplovania, ktore je ale prioritne dosledok minulych dekad) a bolo by to este lepsie, keby nebolo po svete tolko nezodpovednych lidrov

btw odporucam knihu Factfulness od Hansa Roslinga - clovek celkovo zmeni nazor na tento svet smerom k pozitivnejsiemu videniu

Reagovat
Rakoid

Jenže to, že to momentálně není vládnoucí společností tolerováno neznamená, že mizí rasismus. Ten dle mě naopak u méně vzdělané populace v posledních letech roste, i vlivem tohoto nelogického "stíhání" v podobných případech jako zde Cavani. Rasismus je třeba vymýtit z lidí, jinak se za 100 let zase může vše vrátit k tomu, jak to bylo dříve.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
gazza62

Co to meleš za sračky?!!Tady v USA to tím trestáním a vyhazováním ze škol jak za bolševika právě bobtná!!BLM a podobné organizace jsou vysloveně rasistické ,ale samozřejmě pozitivně .Západ jde právě do kytek a stává se z něho levičácký západ ,kde mizí svoboda slova.Máš vidět co je zde mezi lidmi a bude to špatné ,protože jak jsou černoši ve všem zvýhodňováni je šílené.Jo západ jde do kytek .

Reagovat
Kapřík

Ve skutečnosti je to opačně. Současná progresivisticka ideologie a rozvoj sociálních sítí udělaly (pochodem institucemi od 90. let) z rasismu, sexismu, homofobie atd. uhelné kameny společenské diskuze. Jsou na to jasna data, kdy v posledních 10 letech (tedy od hospodářské krize, která vše akceleruje) nastal enormní nárůst pouzivani souvisejících termínu na netu bez zjevné priciny. Důvodem je, že stare pojetí rasismu a spol. jako přímé diskriminace na zaklade rasy bylo nahrazeno tím, že rasismus a spol. je vlastně celé nastavení bílé společnosti a její privilegia. Problém se tedy hleda úplně všude, misto toho aby se řešily priciny (Napr. proč jsou v USA Asiate v pohodě a černoši ne?). Např. v našich vědeckých kruzich se momentálně vede zcela vazne diskuze, jak moc je rasistické vůbec porovnávat státy a skupiny na zaklade kritérií vybraných bílým heterosexuálním mužem (hdp, konkurenceschopnost, indexy rozvoje či svobody atd.). A to zákonitě vytváří protitlak a radikalizaci na druhé straně (proto Trump, Brexit atd.). Pridej zvysenou imigraci a tedy i vetsi treci plochy a máme tu kulturní válku.

Reagovat
kvasha16

" Např. v našich vědeckých kruzich se momentálně vede zcela vazne diskuze, jak moc je rasistické vůbec porovnávat státy a skupiny na zaklade kritérií vybraných bílým heterosexuálním mužem (hdp, konkurenceschopnost, indexy rozvoje či svobody atd.). "

no to si robis prdel

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
smazaný uživatel

no tak ma partially pravdu kiwwi, zalezi na kontextu

Reagovat
Kapřík

Kontext je takovej, že pojem rasismus strašně naboptnal, protože se ho chopila nová ideologie. My ji říkáme progresivismus nebo levicoví liberálové, v USA si říkají Wake. Rasismus už je u belocha principielni, tedy když něco napíšeš co tak může být za jistych okolnosti bráno, tak to tak bude bráno, protože máš dedicne bílé privilegium. Neomlouvá te, ani kdyz to delas soukrome. Mensiny tak cinit naopak muzou, protoze jsou principielne znevyhodnene a neplati na ně tedy stejna spolecenska meritka. Doba se na Západě změnila, ale někteří si ještě nevsimnuli.

Reagovat
kvasha16
Reagovat
icemike

Black cunt... Podívej se na gentlemany, tam je to krásně vysvětleno

Reagovat
Stannis Baratheon

Problém je v tom, že hledají problémy i tam kde nejsou, jako v tomto případě. (nemluvím o rasismu jako takovém - to problém je, ale v tomto případě se o něj nejedná)

Reagovat
mistr129

Reagovat
OTASi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Y.N.W.A

trochu jinak - neřek bych, že je to takto černobílý... ano s první větou souhlas... ale dál je to problém, protože ty nové témy právě vytvářejí nepokoje a rozbroje, který paradoxně nás vrací zpět a narušujou těžce budouvanou demokraciii a přirpavují návrat nebezpečným komunistickým a totalitním myšlenkám..... jinými slovy - jasně, je potřeba řešit diskriminaci menšin, ale ne doprčic takto! ...aneb pozor na progresivismus

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
QooBo

Reagovat
Sandstorm

tak na Slovensku tyto temy ještě neřešíte.

Reagovat
kiwwi

to je pravda...u nas sme este este nedospeli na taku vyspelu uroven

Reagovat
ramm+

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Freedo

A opravdu si myslíš, že vážnější problémy teď nejsou?

Reagovat
icemike

Vážně zasloužil Silva trest?

Reagovat
Kapřík

A fakt resi ta spravna temata spravnym zpusobem? Povýšit urazlivost některých skupin (a přímé uraženi jiných) na statni ideologii je nerozum. Mnohe západní krajiny mají obří demografické a kulturní problémy (Fakt sis nevsimnul? Klidně ti tu zaslu pár desítek odkazů, stačí říct.), ale přistupují k nim tvým způsobem, takže si je prostě zakazaly řešit, aby dotyčné neurazily. To bude a leckde už je (Francie a Belgie jsou v tom poučné) průšvih.

Reagovat
Mercury

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

I když s nějakým vyšetřováním nebo dokonce trestem pro Cavaniho nesouhlasím, tak tyhle kecy o potřebě války atd jsou mnohem horší, než nějaká hyperkorektnost

Reagovat
Bucky

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
cink

Reagovat
Sandstorm

Války byly, jsou a budou vždy třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyby ano, tak nic to nemění na tom, že přát si globální válku je zhovadilost. Vzhledem k současné technologii a k dříve nepředstavitelné celosvětové propojenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

jsi měkejš

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Každá válka je zbytečná, každá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

ta idea vojny/vojnoveho prolemu ako riesenia depresivnych blogerov, chudobnych /nezamestnanych absolventov humanitnych vied je pekne popisana v Jungerovej knihe Tribes, kde dlhodobo sledoval vysledky kriminiality, depresii(lol) a samovrazd vo vojnovych regionoch (Londyn druhej svetovej vojny, juhoska, Irak a USA po 9/11.)

Jeho vysledky su take, ze kriminailita, depresie a pocet samovrazd klesa, komunity su priatelskejsie a tuhsie. Podla neho je to vysledkom toho ze clovek potrebuje pocit uzitocnosti ktory pocas vojny ma takmer kazdy, adrenalin, ciel a komunitu. Velmi zjednodusujem, pozeral sa a ja sexi.."sexizmus", co je to hrdinstvo atd.

Problem je, ze Junger je dost optimisticky, cela ta kniha je dost ruzovucka a voci jeho datam, ako k vacsine liberalom, treba tiez pristupovat s rezervou. Napriklad ta kriminalita mi ako prva buchla do oci. Je to typicky novinar ktory si precital Kerouaca, bol spatny a stopovanie prislo kundam cool tak to zacal robit a BOOM bol novinar. Ale je fajn. Ja dufam ze vojna nebude, tak isto fajn ze ludia riesia sracky ale ked sa tu nicia zivoty/kariery bez ziadnych konsekvencii, potom je otazkou casu kedy to buchne...a pri tom verim ze niektore liberalne pice to myslia dobre.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
protiproudu

Tak snad to myslí v přenesením slova smyslu ty citróné hloupej.

Reagovat
verv

A ten přenesenej smysl slova je teda jakej?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Thorrin

Reagovat
Thorrin

* Překlik

Reagovat
Thorrin

* Kurva

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Y.N.W.A

teda

Reagovat
cink

Reagovat
bobis21

Vážně tady dementi dávají " " na 3. světovou? Tak se zabijte navzájem a netahejte do toho nás ostatní, díky.

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mikelinos

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
avicii

Reagovat
adoxx

Tak to je dost vytržený z kontextu..

Reagovat
Neon

Reagovat
Kucka

Reagovat
Y.N.W.A

ale tak šmarija, to byla evidentně nadsázka ne? nebo aspoň já jsem to proto palcoval... proč se tu tolik lidí toho chytá?...aneb máme tu problém, ale všichni budeme od problému odvádět pozornost chystáním za slovo toho, kdo na problém upozornil... typický moderní politický PR

Reagovat
QooBo

Reagovat
Sandstorm

Lidi neprobrala ani pandemie koronaviru. Lidi si zaslouží něco daleko horšího. 3. Světová by mohla pomoct nejen lidem ale i celé planetě. Pokud by se to nezvrtlo v jadernou válku.

Reagovat
pingla

válka je zbytečná, stačila by obrovská sluneční erupce, která by zasáhla např. západ Evropy

Reagovat
Sandstorm

A sever Ameriky.

Reagovat
pingla

klidně kdyby to trefilo třeba New York (myslím samozřejmě oblast Lower Manhattanu...)

Reagovat
smazaný uživatel

+California,Oregon a Washington

Reagovat
nani92

netreba to brať úplne doslovne, negrito :

Reagovat
patas92

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Nebelung

Vždyť si nikdo třetí světovou válku nepřeje. Bobis, zrovna ty máš na víc.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Právě kvůli rasismu byla ta poslední světová válka, tak to asi taková kokotina není, ne?

Reagovat
Y.N.W.A

upozorňuje na hyperkorektnost, ze který taky válka může být

Reagovat
Sandstorm

Nastuduj si historii ty rasisme.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá světová válka byla, protože se Němci cítili poníženi od první světový a Hitler je oblbnul sladkými řečmi.

Reagovat
Sandstorm

Byl to takový cukrousek a Němci naivové.

Reagovat
smazaný uživatel

A dal jim práci....

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku byli naiové, jinak by se nedostal k moci. Pak ho následovaly už jen ze strachu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
bobis21

Ani si nezkoušej hrát na to že představa etnické nadřazenosti tam nehrála roli.

Reagovat
smazaný uživatel

U Hitlera a skupiny fanatiků jo, ale ne u obyvatelstva jako celku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ta role rasismu se tam obecně hodně přeceňuje.

Reagovat
bobis21

Pěkná představa. Ale nevysvětlíš tím březen 1939 ani invazi do Sovětského svazu. Rozhodně to nebyla žádná okrajová myšlenka jeho politiky. Nenávist k Židům nebo Slovanům nikdy neskrýval, proto je každý kdo ho i přesto podporoval vinen. Není to jak omluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píše kolega nahoře. Pro Ádu to bylo důležité, ale pro německý lid to bylo marginální. Prostě to " jen" tolerovali, pro pozitivní věci, které jim Adolf přinášel. Nikdo je neobhajuje.

Reagovat
bobis21

V roce 1933 Hitler řekl, že dobytí území které označovali jako "Lebensraum" (patřila tam prakticky celá východní Evropa) a jeho germanizace jsou konečnými geopolitickými cíli říšské zahraniční politiky. Všechny podřadné rasy (židé, romové, slované) měly být buď deportovány na sibiř, zotročeny nebo zlikvidovány. Jaká "pozitivní" věc může něco takového vyvážit?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to sice říkal, ale nikdo ho nebral vážně. Ani doma ani v cizině, si nikdo nemyslel, že to myslí opravdu. Však i Stalin byl týden úplně paf, že je Němci napadli a to snad znal Mein Kampf...

Reagovat
bobis21

Takže ho lidé podporovali s tím, že nebrali vážně to co říká že chce? Víš že to nedává smysl, že?

A Stalina UK i USA několikrát varovali že se Hitler chystá na invazi, takže neměl nárok být překvapený

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on říkal i jině věci, jestli nevíš. Lidi zajímá, jestli mají práci, love, co do huby, prostě praktické věci. Měl i datum no......A přesto prý byl vykulenej.

Reagovat
Muffi

A proč by to mělo dávat smysl?

třeba tolik vyzdvihovaná armáda včetně absolutních špiček jako Manstein byla plná politicky extrémně naivních lidí. Rommel měl údajně jednou Hitlerovi říct, že nechápe, proč by nemohl být žid Gauleiterem. A když se vyhrávalo a drtila Evropa, koho by zajímali židi nebo utrpení Poláků a lidí v SSSR. To je začalo zajímat až po válce, když se museli obhájit a začali si hrát na politicky čistou armádu.

A co se týče obyvatelstva, nikdo na sebe nevzal odpovědnost za 1. světovou, Hindenburg dokonce zneužil legendu o Dolchstossu v kampani na prezidentské volby, přestože sám stál v čele armády, která žádala císaře o mír a ty slavné hyperinflace byly do značné míry zapříčiněny politikou meziválečných vlád zhoršující ekonomiku a měnu, aby nemuseli platit reparace. Ti lidé byli 15 let lídry obelháváni, že za všechny jejich problémy můžou jiní a neustále jim někdo ubližuje. Celá společnost pak byla vůči autoritám mnohem poslušnější, bylo mnohem víc tabu(volební právo žen jako novinka, stále diskriminace v řadě oblastí života, segregace v USA) a mnohem menší míra praktického vzdělání v humanitních oborech jako právo, politologie, sociologie, ekonomie atd. Sice uměli latinsky a řecky a dokázali citovat Cicera, ale to ti znalosti o fungování společnosti moc nedá, že.

Stalin byl varován tolikrát, že už tomu přestal věřit. Lidi navíc mají tendenci věřit tomu, co zapadá do jejich vidění světa a ostatní ignorovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To ale není problém celýho národa, že měli ve vedení fanatiky. Taky na Hitlera snad 15x zkusili atentát vlastní lidi. Za komunismu taky nebyli všichni zarytí komunisti, jen se báli těch pár nahoře.

Reagovat
Sandstorm

Kdyby jen představa...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

naspat do skoly

Reagovat
smazaný uživatel

doučiť histórii

Reagovat
icemike

Hitler bojoval proti rasismu, akorát z opačného konce

Reagovat
smazaný uživatel

To určite nie, skutočným dôvodom americkej občianskej vojny Severu proti Juhu tiež nebolo otroctvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

Takže vytvoříme skutečný problém (válka je podle mě dost hloupí problém), abychom neřešili kokotiny? Co až ta válka skončí? Nebudeme zase řešit kokotiny? Nebo spoléháš na to, že lidstvo 3. sv. válku už nepřežije?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
mickey mouse

K smíchu. Běžte s tou hyperkorektností už do prdele

Reagovat
Svatej

Reagovat
Thorrin

Reagovat
ramm+

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Salfovic

Debilové v té Anglii fakt.

Reagovat
YNWA__MSN

Tohle už fakt není ani k smíchu. Za chvíli, když někdo řekne černoch, tak půjde sedět na deset let.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
cink

jako z učebnice

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nejsem si jistý, jestli je snaha o racionální diskuzi příliš racionální. Jde pořád o komunikaci zvířat,tedy lidí v tomhle případě a tam mají emoce své místo a tedy i iracionání chování.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Tě tady palcuje kdejakej kotot ze základky. Akorát jim uniká fakt, že v UK a i v Neměcku, tě za "hatespeech" klidně do vězení posadí.

Reagovat
pobody's nerfect

Pokud za stejný výraz dostal trest Suarez, musí Cavani dostal to stejné.

Reagovat
C-M@ster

Rozdíl je, že Cavani ho nevěnoval protihráči na hřišti.

Reagovat
martin.b

Podle tebe je teda rasistická urážka jen ta, která směřuje na nepřítele ? Rozdíl bych spíš hledal v údajném Suarezově výrazu "negro" a Cavaniho "negrito" Jejich přesný význam/rozdíl/použití ale neznám.

Reagovat
Salfovic

Tak negro je ve španělštině černý.

Reagovat
smazaný uživatel

Koncovka -ito je ve španělštině zdrobnělina. Takže negrito a negro je vlastně to samý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Nedokážeš napsat černoch a černoušek?

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
VersaceChain

No v jizni americe je to prave velky rozdil.. pokud reknes negrito kamosovi nebo nekomu koho potkavas, mate v pohode vztah tak je to neco ve smyslu "dude".. pokud to reknes o nekom napr ve smyslu "chudy negrito" tak je to rasisticky.. je to docela slozite asi, nevim k cemu bych to prirovnal. Nicmene popisoval to napr Chicharito v te kauze se Suarezem kdy to vysvetloval presne takhle a to slo o jeho spoluhrace (Evra).

Reagovat
Gazdo

nie ze by som sa chcel zastavat suareza co je pre mna moralny odpad ale Evra sa v tej kauze choval ako uplny ublizenecky curak.. ja si tiez nemyslim ze Suarez to myslel nejako rasisticky

Reagovat
C-M@ster

Mám dojem, že Suarez řekl taky negrito.

Tak ty kamarádovi můžeš říct pičo a je to vpoho, ale cizímu člověku je to urážka.

To tak je.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl.

Reagovat
C-M@ster

Oukej, já nevím, jen jsem včera hned jak vyšlo to s Cavanim ven, viděl v diskuzích nějaký screeny s článku, že suarez použil negrito taky.

Podrobnějc jsem to nezkoumal.

Reagovat
vodka

šak v těch diskusich jsou i odkazy na tu zpravu FA

Reagovat
cristiano.K.

Suaréz tvrdí, že řekl negrito. Spisy FA tvrdí negro. Jak hledali pravdu, nevím. Věřím Suarezovi, Evra je ubrečená plačka.

Reagovat
smazaný uživatel

ze veris nekomu jako je suarez, to klobouk dolu, ale spis je to tim, ze ses tupej. A to se nebavime ani o tom, ze si ho v zivote nevidel.

Reagovat
cristiano.K.

jestli já jsem tupej, tak to nevím, co jsi ty ještě s o dost tupějším názorem

Reagovat
vodka

Suarez přiznal, že použil negro, ale tvrdil, že jen jednou...

Reagovat
cristiano.K.

četl jsem knížku od Suareze a tam to popisuje jako Negrito

Reagovat
vodka

a v té FA zprávě je, že přiznal negro...

Reagovat
Front hell

ty vole to bych asi raději věřil Gacymu že ty kluky ve sklepě nezabil on.

Reagovat
Fernando_Torres

Tak na kontextu očividně záleží dost, jak jinak bys vysvětlil, že černoši si mezi sebou negře říkaj v jednom kuse a bělochy za to samé dnes pomalu lynčujou...

Reagovat
martin.b

Černoši si mezi sebou můžou říkat jak chtěj, o to nejde. Jde o to, že PL vede dlouhodobě kampaň proti rasismu a Cavani, potažmo MU, má obrovskej dosah a propagace jakýchkoli rasistických slov (otázka samozřejmě, jestli se to dá za rasistické slovo považovat) je dost nebezpečná a pro PL nežádoucí.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi kedysi tiež pokrikoval po Roystonovi Drenthem "negro, negro" a keď si to s ním Drenthe chcel hneď na ihrisku vybaviť rúčo-strúčo, tak nechápal o čo mu ide... Messi sa vtedy tuším následne odvolával na to, že u nich doma v Argentíne je úplne bežné oslovovať osoby tmavej pleti negro a nie ja v tom žiadny rasizmus.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vzhledem k tomu, že Suarez za tenhle výraz žádnej trest nedostal, tak Cavani taky nedostane.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
GrimeBaller98

Svet se v prdel obraci, bezte s tou korektnosti uz vazne doprdele!

Fuck BLM!

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže pro černochy (většinu) je slovo negr prostě urážka, tak jasně, že se jim to nelíbí.

Reagovat
Salfovic

Tak proč jí sami tak hojně používají ?

Reagovat
GrimeBaller98

Joo? Tak proc se vetsina z nich oslovuje navzajem ,,nigga'' kdyz je to tak moc urazi

Reagovat
Shevchenko

To můžou používat jenom oni, zkus nějakému černochovi říct nigga a uvidíš

Reagovat
r.mrazik

asi jako kdyz ti kamaradi rikaji curaku...

teda...mozna nejenom kamaradi,ale u tech to beres jinak ze jo

Reagovat
Stannis Baratheon

A co třeba pochopit že španělština, ze které to slovo pochází, nebude měnit výrazy jen kvůli tomu že je v anglosaském světě zneužíváno k urážejícím výrazům?

Reagovat
Stannis Baratheon

*jsou zneužívány

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se taky s kamarády oslovuješ píčo, vole, ale kdyby ti to řekl někdo cizí, tak by se ti to nelíbilo.

Reagovat
Stannis Baratheon

Co to je z debilní přirovnání?

Reagovat
Walter_Sobchak

pretože z historie slovo "nigger" bolo použivane pre otrokov belochmi tak je jasne že ked nejaky beloch tak nezve černocha tak sa mu to páčiť nebude

Reagovat
Stannis Baratheon

Děkuju za osvětu, to jsem netušil.

Ale je naštve i když to slovo není mířené na žádnou osobu. A v tom případě by mě mělo urazit, že někde bude napsané samo o sobě slovo p*ča?

Reagovat
Walter_Sobchak

Nie, ale napríklad nejakeho slovaka môže urazit ked ho nazveš madarom ako to mate vo zvyku. Tiež je to proste dane historiou.

Reagovat
Stannis Baratheon

Asi si nepochopil, že já nikde nepíšu že nemá černocha urazit to, když ho běloch osloví tak jak píšeš. Já jen píšu jak debilní přirovnání tamten borec nahoře použil.

Reagovat
Walter_Sobchak

Tak ťažko to k niečomu prirovnat, v ramci možnosti ok prirovnanie. Je to proste velmi špecificka situacia a myslim že v prvom komente som to dostatočne vysvetlil.

Reagovat
eleven11

Pre slováka ,by to mala byť pocta!

Reagovat
Han střelil první

úplně jednoduchá logika

Reagovat
veikko

Cavani je ale původem mestic.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
H.N.T.

To bys nepochopil

Reagovat
Sandstorm

Fakt? Ty ses jich ptal?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za debilni otazku.

Reagovat
Sandstorm

Zajímalo by mě jak to může vědět, když pravděpodobně není černý a nežije v jejich komunitě. Ale možná to slyšel na Netflixu.

Reagovat
smazaný uživatel

To ted tady vazne zpochybnujes to, ze cernochum vadi "nigger"?

Reagovat
Sandstorm

Já to nezpochybňuji. Já vím, že jim to vadí jen v určitých situacích.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Ty ses jich ptal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, já žádnýho černocha neznám. Ale ty to můžeš jít zkusit.

Reagovat
Sandstorm

To jsem si myslel. Ty žádného neznáš, ale vyjadrujes se jako bys znal jejich kulturu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusím žádnýho znát, abych věděl, že je to pro ně urážka.

Reagovat
Sandstorm

Pro ně je to urážka jen když se jim to hodí.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Jakou kulturu? Severoamerickou? Negerskou? Africkou? Afroamerickou? Otrokářskou?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
avicii

Som veľmi zvedavý na trest, dúfam ze bude viac ako na jeden zápas, je to blbosť ale FA je banda... Tak nech je teda sranda

Reagovat
Modroočko

"Portugalec Silva zase v žertu přirovnal klubového spoluhráče Benjamina Mendyho k figurce z čokoládových bonbónů, která má také tmavou pleť."

Fíha. Nevedel som, že čokoládové figúrky majú pleť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neutron

Pici presne toto som chcel napisat. To je caro Eurofotbalu, ma aj edukacnu funkciu

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš se ještě hodně učit.

Reagovat
smazaný uživatel

to chce doživotní zákaz!

Reagovat
Salfovic

Nucené práce na plantáži.

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale například trest na sedm zápasů + finanční pokuta (cca 50tis £) by byla na místě

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno. Za co jako?

Reagovat
protiproudu

Ty bílá svině, co mu to přeješ?

Reagovat
Generalní Gladiator

Běžte do prdele s takovejma kokotinama

Reagovat
repkajebuh

Stejně absurdní jako Suarez nebo Silva. Všichni ví, ze Suarezuv trest byl nepřiměřený, teď už to musí uznat i fanoušci United. . Za normálních okolnosti bych to přešel bez trestu, ale protože je ve formě a chci satisfakci za Luise, tak jsem pro 8 zápasů stop.

Reagovat
Front hell

Právě že ten zubatý zmrd dostal ještě málo. Měli z něho udělat exemplární příklad a ukončit mu kariéru

Reagovat
Stannis Baratheon

Jestli za to dostane jakýkoliv trest, tak je to výsměch jako prase.

Oslovil svého kamaráda v jeho rodné zemi naprosto standardní oslovením. A pokud si Angláni a Amíci myslí že se na vše dá nahlížet jen jejich úhlem pohledu, tak jsou ti ignoranti oni.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Sandstorm

Amíci a Anglani jsou snad největší rasisti ever, takže jsou nyní trochu přecitlivělí.

Reagovat
Gazdo

Akoze tu poslednu vetu myslis vazne? Ved to je nad slnko jasne ze Amici a Anglani na vsetko nahliadaju len svojou optikou pretoze su to velmoci sveta (aj ked anglicko viac z historickeho hladiska). Poznam bezpocet anglicanov a americanov. Vela z nich ani netusi za Ceskoslovensko uz neexistuje (u Americanov este ako tak ospravedlnitelne). To su proste namyslene ignorantske narody a pravdepodobne to este dlho tak bude

Reagovat
VersaceChain

Tak snad omluva a dobry, max nejaka pokuta. Ale FA jsou nekompetentni klauni takze ocekavam stopku aspon na 4 zapasy.

Reagovat
Stannis Baratheon

Proč by se měl za tohle vůbec omlouvat?

Reagovat
Salfovic

To by mě taky zajímalo.

Reagovat
veikko

Reagovat
VersaceChain

A kde rikam ze by mel?

Reagovat
Stannis Baratheon

To byla spíš jen taková řečnická otázka.

Reagovat
VersaceChain

Podle mého názoru by se omlouvat neměl. Ale z hlediska fanouška United je pro mě důležité aby nechyběl na hřišti.

Reagovat
Sandstorm

Měl by se omluvit všem negritum. A říct Sorry, dudes.

Reagovat
Gazdo

Ja v jeho veku s karierou uz zazitou by som sa just neospravedlnil. I ked ja by som ani neklakal v strede ihriska cize k tomuto zapasu by ma ani nepustili asi (s nadsazkou)

Reagovat
avicii

Zrazu

Reagovat
Walter_Sobchak

však v FA su vaši ludia tak je jasne že nič z toho mat nebude

Reagovat
fenixLFC

za negra bolo 8, negrito je mensie takze aspon 4

Reagovat
VersaceChain

DDG pry zraneny - to bychom mohli PSG porazit.

Reagovat
HorajzmAmmann

A když nějakej negr napíše na internet, že jsem syn od pekaře a na koupáku svítím jak jsem bílej mám to brát taky rasisticky, nebo ne?

Už se nevyznám v tom co je nebo není špatně ..

Reagovat
Neutron

Tvoja rasa nebola v minulosti tolko utlacovana takze ta nikto riesit nebude.

Reagovat
Kapřík

Zrovna Slovani byli v historii tak v pohodě, že se dostali do anglického termínu pro otroky. Relax...

Reagovat
Neutron

Ja som to, ale nemyslel vazne

Reagovat
protiproudu

:D

Reagovat
Rich

Je to směšný... Jenom pro to, že napíše poděkování ve svém jazyce a může to vyznít rasisticky, tak prostě ho bude řešit disciplinární komise? To je svět tedy, který jde do hajzlu...

Reagovat
CHONG

Klasičtí angličtí dementi

Reagovat
Spejbl

Nicméně je to od něho kokotina, v dnešní hyperpseudokorektní době, podobný "post" vypustit do socek, ať to myslel sebelíp, resp. nijak rasisticky.. Tohle prostě musí vědět, že za rohem na něj bude čekat nějaký "pseudodozor", který čeká na podobný - vůbec ne zle - myšlený "přešlap" (těžce v uvozovkách), navíc když to uvidí xxx tísíc lidí... Pokud dostali tresty Suarez i Bilva, přijde trest i Cavanimu, no...

Neberte mě špatně, je správné rasismus trestat a potírat, ale ať se potírá skutečný, vážně a jasně míněný rasismus..

Hyperkorektnost, pseudomorálové a svět bez humoru je cesta do sraček...

Reagovat
Salfovic

To je ale právě chyba, těm hyperkorektním debilům neustále ustupovat.

Reagovat
Spejbl

Já neřekl, že to chyba není. Ale pokud jim neustoupíš, zválcují tě, bo to - ne náhodou - je nejhlasitější a často nejublíženější skupina, kterým vadí kdejaká banální 3,14čovina a tyto pak dávají do stejné roviny jako ty skutečné a vážné problémy, incidenty (dost obecně, tímto už se dostáváme daleko za problém rasismu, do jiných [problémových] témat)... Nebudem si nalhávat, že ty problémy nemáme, ale hyperkorektní "řešení" je stejně tak extrém, jen z opačné strany... Kecy, že je potřeba válka, jsou over, nicméně... Dostali jsme se do spirály, z které se teď budeme těžko dostávat.

Ono, v jednom bodě už to prostě bude moc a přestane se ustupovat. Pak je otázka, jaké budou pro všechny skupiny následky... Je to z extrému do extrému a ani jeden z nich není dobrý...

Reagovat
rave

"To může v určitém kontextu vyznít urážlivě a rasisticky, ale podle United je v Jižní Americe vnímáno jinak."

Tak podle United, jo? Před pár lety to ještě byla z úst jiného Uruguayce urážka na kriminál.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

suarez pouzil jine slovo

Reagovat
stiflerovamama

,,To může v určitém kontextu vyznít urážlivě a rasisticky, ALE PODLA UNITED je v Jižní Americe vnímáno jinak."

Ajajaaaj koľké to pokrytectvo ... Samozrejme ak platia rovnaké pravidlá pre všetkých musí dostať 8 zápasov ako Suarez dostal za rovnaké slovo.... A samozrejme že to je blbosť, obaja sú Uruguajcania a je jasné, že to slovo používajú v inom význame tak ako celá Južná Amerika.

Ale ako vravím, rovnaké pravidlá pre všetkých takže čokoľvek iné ako 8 zápasov bude výsmech tomu divadlu so Suarezom.

Reagovat
Rakoid

Chápu to správně, že chceš aby opakovali stejnou chybu, kterou udělali minule, jen aby to bylo pro oba stejné?

Reagovat
stiflerovamama

Tak ak to bolo zo strany FA považované za rasizmus vtedy, prečo by to teraz za rasizmus považované byť nemalo. Ale samozrejme, radšej by som bol ak by nedostal trest ani Cavani ale stým že by sa Suarezovi ospravedlnili že ho označili prakticky za rasistu.

Reagovat
VersaceChain

A rozdíl mezi tím zda to řekne protihráči během zápasu nebo nekomu jinde jako už nevidíš?

Reagovat
rave

Pokud se chce vážně FA srát i do veřejné komunikace na sociálních sítích, tak by v tom rozdíl dělat neměla. Dovést to až do extrému, tak takový příspěvek uvidí miliony lidí na rozdíl od jednoho protihráče, kterému to řekneš při zápase.

Reagovat
stiflerovamama

Aha takže Suarez v hektickom momente, v zápale emócie v rozhraní pár sekúnd, bleskurýchlo vykalkuloval, že slovo, ktoré bežne používa celý život, teraz použije ako rasistickú urážku.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jí použít šestkrát (jednou to přiznal) a FYI bylo to jiné slovo.

Reagovat
vodka

suarez řekl, že Evru kopl, protože je černý a že se s ním nebude bavit, protože je černý, to je úplně to samé tvl

Reagovat
kiwwi

ved ale niekto ma cislo domu 88, to je predsa rovnake ako ked Kotleba dava sek na 1488 eur

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně dvě rozdílné situaci Suarez a Evra měli konflikt, kdežto tady ten borec bude zřejmě Cavaniho známý, když sdílel jeho stories, takže tady nemůže být o trestu ani řeč a pokud bude tak je to výsměch

Reagovat
iamek

Vždyť jen trolli

Reagovat
kiwwi

henten? vobec...mysli to vazne

Reagovat
smazaný uživatel

nehlede na uplne odlisny kontext, cavani navic pouzil jine slovo nez luis

Reagovat
mesyas

Tenhle svět jde do píči. Na světe budou země se slovíčky, které budou zřejmě znít jinak a přece je nemůžou trestat za to, že používají slovíčka z jejich rodného jazyka.

Reagovat
cink

To je určitě houks

Reagovat
r.mrazik

je to mozny

Reagovat
protiproudu

100%

Reagovat
Heresy

hovado

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

Není to ten, co odzbrojil toho českýho myslivce ?

Reagovat
Whitemedia

Puškin?

Reagovat
naheCZ

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
kilobyte

Splnil se mu sen. Konečně ho brali takového, jakým se cítil.

Reagovat
smazaný uživatel

To je spíš problém týhle doby. Lidi, co si myslí, že existují stovky pohlaví

Reagovat
Kapřík

Tak to je mazec.

Reagovat
kvasha16

ludom jebe

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

U Černej Madony, to už je moc

Reagovat
Sandstorm

Chudák Edison. Teď na něho bude Pogba naštvaný a Rashford mu nebude chtít přihrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

A vy se jim divíte? Doufám že se zasadí o trest na minimálně 10 zápasů za jakýkoliv náznak rasismusu. Podle rozsahu bych udělovat flastry. Klidně na sezónu!

Reagovat
Salfovic

Špatnej titulek, má tam být: za rádoby rasistický příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani dal 2 góly a na všech a tedy celkovém vítězství se podílel? To snad ne, vždyť největší odborníci ho hodnotili jako zcela nemožného, přestárlého a pro United zbytečného hráče. Mnohem lépe prý měli koupit dvacetiletého perspektivního hráče, který by ty dva góly dal za dvacet zápasů ale byla by tvořena jistá konsensuální strategie. Stejně jako je zcela nevhodný Ibrahimovič v AC, kvůli tak nepotřebné mi hráči tam nešel ani jistý trenér, nač ho také mít, vždyť ostatní hráči kádru dokážou dat dohromady stejný počet gólů.

Reagovat
Jacks11

Arnold SchwarzeNEGGER je taky rasista

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Salfovic

No jéje, jenom těch mrtvejch negrů v jeho filmech.

Reagovat
Sandstorm

TO slovo bys tady raději neměl používat. Očividně jich sem na forum hodně chodí a mohlo by se to tak někoho dotknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spejbl

Ono i to Schwarz dnes už není úplně košer...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
Gazdo

Cierny neger tak co tam nie je jasne

Reagovat
smazaný uživatel

A to znamená, že je rasista?

Reagovat
andrew96

Schwarzen-, egger. Ale zkusils to pěkně spojit.

Reagovat
Anacron

Proč nedáte ro rasistický v nadpisu do uvozovek? Vždyť je to šaškárna největšího kalibru. Ale překvapivého na tom není nic. Dementní hyperkorektní společnost to dotáhne mnohem dál než k tomuhle. Výsledek je takový, že normální lidi co mají nějaký rasismus u prdele a vůbec to neřeší, budou označováni za rasisty, protože řeknou něco, co se západním dementům nelíbí, ale opravdových rasistických hovad, se to ani nedotkne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pověsit za koule šmejda jednoho. Už v PSG všem lezl na nervy, nakonec mu Neymis ukázal kde je jeho místo a Icardi ho vytlačil že sestavy jak nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to že je o tři třídy lepší než Icardi

Reagovat
smazaný uživatel

A proč se nikde nepíše, jestli ten, komu děkoval, byl opravdu negrito nebo ne? To mi připadá zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc má jméno podle známého rasisty Alvy Edisona! UPÁLIT!

Reagovat
smazaný uživatel

nepotvrdzuje inak sposob akym to pouzil suarezovu nevinu?

ze sa to v uruguay fakt nepouziva pejorativne?

Reagovat
kiwwi

cakal som kedy vyskoci z krabicky vrchny Evrov hater

Reagovat
smazaný uživatel

ok,ale k veci co si o tom myslis? nebol vas argument vtedy ze to ze sa to tak pouziva si len vymyslel?

Reagovat
smazaný uživatel

ja si to fakt pamatam tak ze ste tento argument uplne vysmiali

Reagovat
vodka
Reagovat
smazaný uživatel

Tam nešlo o náš argument. FA si na to nechala udělat lingvistický posudek a ten zněl mj. tak, že "negro" a "negrito" je rozdíl, a že tím spíše u "negro" záleží na kontextu (styl rozhovoru, obsah, povaha adresáta, atd.). Taky tam šlo o to, zda to nepoužil opakovaně.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm ok

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. ten FA report je sice extrémně obsáhlý (115 str.), ale nemusí se to číst celé a ty pasáže jsou zajímavý, jak FA postupuje (a je to lehce dostupný přes google).

Reagovat
nani92

Suarez je odsúdený rasista, jeho skutky sú už premlčané, nerozpitvával by som to..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Lacko_Boh

201. pre Cavaniho, sympatak

Reagovat
h8_sfatto

Cavani a Falcao ...ani jeden za sebou neměli top zálohu a jací to byli útočníci

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Edinson Cavani statement: "The message I posted after the game on Sunday was intended as an affectionate greeting to a friend, thanking him for his congratulations after the game." (1/2) #mulive

Edinson Cavani statement: "The last thing I wanted to do was cause offence to anyone. I am completely opposed to racism and deleted the message as soon as it was explained that it can be interpreted differently. I would like to sincerely apologise for this." (2/2) #mulive

Reagovat
smazaný uživatel

#mufc statement: "It is clear to us that there was absolutely no malicious intent behind Edinson’s [Cavani] message and he deleted it as soon as he was informed that it could be misconstrued." (1/2) #mulive

#mufc statement: "Edinson has issued an apology for any unintentional offence caused. Manchester United and all of our players are fully committed to the fight against racism." (2/2) #mulive

Reagovat
smazaný uživatel

Vytajte v neomarxistickej budúcnosti. Čo čakať od krajiny ktorá zavádza: "If you see it report it" metódy na štadiónoch. A spravme ešte nespokojnú rabovačku v centre Manchestra. Pretože takto konči demokracia za búrlivého potlesku.

Reagovat
vodka

uz za to "vytajte" zpatky do skoly..

Reagovat
smazaný uživatel

Piči to za hrubku som spravil díki

Reagovat
smazaný uživatel

*Vitajte

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Jednoduchý řešení tady vedených debat. Zeptat se toho osloveného, zda ho to urazilo, nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten do toho nemá co mluvit. Federace má pravidla, žádný holubník

Reagovat
h8_sfatto

slovo vytržený z kontextu, kdy nevidíme původní text má stejnou hodnotu jako ANO,BUDE LÍP, ale vždycky se chytna ta tupá třetina

Reagovat
smazaný uživatel

Svět se v prdel obrací

Reagovat
cristiano.K.

Jako Cavani asi není z nejchytřejších, když tohle slovo použije a určitě kauzu Suaréze zná.

Trička s Cavaniho podobiznou na podporu bych nedělal

Je to bizár, nesouhlasím s tím, ale trest dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zaklade tehle situace hodnotit neci inteligenci svedci o te tvoji.

Reagovat
cristiano.K.

děkuji za lichotku

Reagovat
Sandstorm

To nebyla lichotka. To ti naznačoval, že jsi velmi hloupý a ty jsi to nepochopil, hlupáčku.

Reagovat
cristiano.K.

tys to nepochopil tak se zase přeloguj na Karocha.

Reagovat
LeonardoUžoa

Tyvole, humus co si to dovolil. Mne kdyby nejaky Pedro rekl "gringo", asi bych jej zaloval no tyjo.

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
smazaný uživatel

Takze situace je takova, ze osoba napsala druhe osobe dekovnou zpravu a pouzil pro to styl, kterej je v dane zemi vnimany kladne, bezproblemove a adresat s tim nema sebemensi problem a nejaka treti strana se do toho vlozi, narkne ho z rasismu a chce ho potrestat? chapu to spravne?

Reagovat
Gazdo

tomu sa vravi pokrok ludskej spolocnosti

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Člověk už nemůže napsat co si myslí natož tak použít slova jako negr, buzik, poslat ženskou k plotně.. Prostě západní civilizace ve sračkach díky tehle zhyckane době...

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný, co? Nemůžeš urážet lidi na základě předsudků

Reagovat
smazaný uživatel

To, ze ty predpokladas, ze by tyhle vyrazy mohly nekoho urazit, neni PREDSUDEK? Ono totiz urazit se kvuli slovu, neni automaticky. Je to dokonce degenerace a odchylka. Stavet se do role obeti neni normalni a nikdy nebude. To, ze je to ted trend na tom nemeni nic.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Zakladni civilizace je ve srackach protoze se nemuzes chovat k jinym lidem jako naprosty prase?

Reagovat
smazaný uživatel

A proc ty podle tebe muzes urazet prasata? Divoky prase je jedno z nejinteligentnejsich zvirat na planete. Kognitivní schopnosti na urovni 3letyho ditete, coz znamena, ze po urcitou dobu je prase chytrejsi a vyspelejsi nez si byl ty. Kdyz by se dotahla tvoje uvaha k dokonalosti, muselo by se brat jako nevhodny i hanlivy prirovnani nekoho k praseti. To uz by se rovnou mohlo zakazat mluvit, protoze takovych "predsudku" pouzijes denne nekolik treba nevedome. Vadi ti, ze se nekdo chova k lidem jako naprosty prase, ale sam se tak chovas vuci prasatum. Neni rozdil rict "chovat se k lidem jako naprosty negr" a jestli v tom rozdil chces hledat, tak ses pokrytec co se chova jako naprosty prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže prasata nejsou lidi, černoši ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

To jsem napsal k tématu že napsal slovo negr Cavani... Kdybych se tu měl rozepsat proč jsme ve sračkach... BLM, emsini povolenky, 3 pohlaví, me too... A další podobné sračky.... Ale necháme toho nemá to cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarade tak tady v USA rict slov negr tak jsi totalne v prdeli!!!!!!!!!!

Tady je to horsi nez,kdyby jsi plivl na Trumpa. A to nekecam!!!!!!

Co ti cerni obcane tady za ty roky dokazali je neskutecne. Osobne casto nechapu a "brecim".

Bud vratit Apartheid nebo jejich BLM je k pochcani.

Zlati Cikani v CR. Robit to nebude,stupidni jsou ,ze to nejde pochopit a jeste picujou.

Reagovat
Freedo

Nejhorší na tom je, že tohle je jenom munice pro starý konzervativce, kteří tvrdí, že hyperkorektnost bude zkáza pro naší společnost a neomarxisti ovládnou celej svět. A mezitím vymírají ekosystémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*Konzervatívcov a Liberálov (tých pravých, klasických )

Reagovat
Sandstorm

Nevím jestli neomarxisti, ale tihle levicový liberálové jsou pro svět stejná katastrofa jako zničené ekosystémy.

Reagovat
Freedo

Tak přesně tyhle názory jsem měl na mysli. Já tuhle hyperkorektnost taky nemusím a často mi to přijde na hlavu. Na druhou stranu ale nedovedu pochopit, když se z toho dělá největší problém dnešní doby a opomíjí se mnohem důležitější témata.

Reagovat
Rezan

souhlasím si tím, že se řeší akorát zbytečná témata (gendery, korektnost, sebeurčení .....) ale totálně se kašle na témata, které je potřeba řešit (protože si s tím nikdo neumí nebo nechce poradit).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Nejen ekosystémy, celý Západ vymírá a prožívá docela rychlou demografickou změnu.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
gazza62

Západ je v totálních sračkách .Za posledních 20 let kam se dostala tady USA a UK ,kde také občas zavítám je jedním slovem katastrofa.Jak za bolševika .Žádná svoboda slova ,ale jen pravda jedné strany .Hnus .Více k tomu není co dodávat .Tady se nakupují zbraně jak na běžícím pásu .Protože rabování zvýhodněné menšiny nezná mezí . Jen se samozřejmě o tom nesmí psát.

Reagovat
icemike

Nemůže to svést na dceru? Že si půjčila mobil a tak?

Reagovat
Sandstorm

Nebo na milenku.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel to bude chtít nejvyšší dostupný možný trest... nemůžu ho přece bránit jenom proto, že je hráčem United Rasismus je v Jižní Americe hluboce zakořeněn a bohužel pak tito lidé v civilizovaných zemích pobuřují společnost...

Reagovat
kvasha16

no este ty si tu chybal kazdopadne tvoj nazor neprekvapil

Reagovat
Rezan

3 zápasy za (z jejich pohledu) vtipnej pozdrav kámošovi. Rasismus se nevymýtí tím, že ho zakážeš a on zmizí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele