Casilla dostal trest na osm zápasů. Rasistické urážky ale popírá

28.02.2020, 21:46
Aktuality
Brankář anglického Leedsu United Kiko Casilla dostal od fotbalové asociace trest na osm zápasů za to, že v zářijovém zápase proti Charltonu rasisticky urážel útočníka Jonathana Leka. Třiatřicetiletý gólman i nadále vinu popírá.

Fotbalová asociace zahájila vyšetřování v říjnu a nakonec uznala Casillu vinného z porušení pravidla E3.

Casilla po celou dobu vyšetřování popírá, že by Leka počastoval jakýmkoliv rasistickým komentářem.

Leeds vydal po vynesení verdiktu prohlášení, ve kterém stojí, že "klub netoleruje jakoukoliv formu diskriminačního chování". Zároveň však také dodal, že je "důležité si uvědomit, že Casilla po celou dobu odmítá, že by použil rasistický výrok." Stejně tak Leeds upozornil, že "rozhodnutí bylo vyneseno na základě domněnek, namísto pod vlivem nezpochybnitelných důkazů, což by se v takových případech rozhodně mělo dít."

Komise zveřejní oficiálně důvody svého rozhodnutí až příští týden.

Casilla, někdejší brankář Realu Madrid, chytá za Leeds od ledna 2019. Znovu do branky se postaví nejdříve 18. dubna v utkání proti Barnsley. Roli dvojky plnil zatím devatenáctiletý Illan Meslier, který za tým trenéra Marcela Bielsy odchytal zatím jen jeden zápas. Tradiční klub je momentálně v tabulce League Championship na druhém místě, které zaručuje přímý postup, s pětibodovým náskokem na třetí Fulham.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No pokud není důkaz, pak se zpochybňuje princip demokracie, presumpce neviny je jeden z nejzákladnějších pilířů.

Reagovat
Mass

Stačí říct španělsky "černý" a máte ban.

Reagovat
Mr.Dalby

V překladu..

Řekl jsem mu, že je kokot, protože je kokot. Ne protože je černej.

Reagovat
CHONG

You black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele