CARLING CUP, 3. KOLO: CHELSEA KONČÍ

27.10.2005, 13:58
Aktuality
V úterý a ve středu bylo v Anglii odehráno všech šestnáct zápasů 3. kola Carling Cupu. Výsledky? Liverpool i sebevědomá Chelsea jsou venku, další favorité ale pokračují. V osmifinále bude hrát deset týmů z Premier League, pět z League Championship a jeden z League One.

Zajímavou podívanou nabízel zápas dvou vedoucích týmů League Championship - Readingu a Sheffieldu United. Reading v tomto zápase vyrovnal klubový rekord, když nebyl už posedmnácté v řadě poražen. Domácí zvítězili dvěma góly Davea Kitsona a postupují tak do osmifinále.

Liverpool, ač své utkání proti Crystal Palace nebral na lehkou váhu a nastoupil se sedmi hráči základní sestavy, nedokázal proměnit své šance a domácí Crystal Palace tak zvítězil brankami Dougieho Freedmena a Marca Reicha 2:1.

Ve středu se Newcastle ve vypjatém zápase natrápil s čtvrtoligovým Grimsby a vítězství 1:0 a postup do další fáze mu nakonec zajistila až trefa veterána Alana Shearera z 80. minuty.

O osudu utkání mezi Manchesterem United a čtvrtoligovým Barnetem bylo rozhodnuto už po 100 sekundách. Hostující brankář Flitney chytil míč do rukou kousek za pokutovým územím, dostal červenou kartu a v slzách odkráčel ze hřiště. Z následného volného přímého kopu dal Manchester gól a v už pohodě si došel pro konečnou výhru 4:1.

Chelsea a Charlton, dva vedoucí týmy Premier League, na sebe narazili už v tomto kole a bylo jasné, že do osmifinále může postoupit jen jeden. Jose Mourinho udělal od sobotního utkání s Evertonem sedm změn v sestavě. Po osm měsíců trvající pauze si zahrál obránce Wayne Bridge, Petr Čech, jak bývá v Carling Cupu zvykem, přenechal své místo náhradníkovi. Góly padaly na konci prvního poločasu. Nejprve se hlavou trefil obránce John Terry, ale ještě před přestávkou vyrovnal za Charlton Darren Bent. Dalších 75 minut ani jeden z týmů nedal branku, a tak musely na řadu přijít penalty. V nich se stal hrdinou hostující brankář Andersen, když v druhé sérii chytil pokutový kop Roberta Hutha. Charltonští ani jednou nezaváhali a mohou se tak radovat z dalšího povedeného zápasu.


Carling Cup - 3. kolo
Aston Villa - Burnley1:0
Crystal Palace - Liverpool2:1
Doncaster - Gillingham2:0
Fulham - West Bromwich2:3 po prodl.
Mansfield - Millwall2:3
Sunderland - Arsenal0:3
Wigan - Watford3:0 po prodl.
Blackburn - Leeds3:0
Reading - Sheffield United2:0
Birmingham - Norwich2:1
Cardiff - Leicester0:1
Chelsea - Charlton1:1, 4:5 pen.
Grimsby - Newcastle0:1
Bolton - West Ham1:0
Everton - Middlesbrough0:1
Manchester Utd. - Barnet4:1


Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*Barca

To jsem zvědavej co zase bude plácat Mourinho.

Reagovat
HOST*Rebel

Jeho prohlaseni sem tam nakonec nedal ale rekl: "Cely zapas jsme byli lepsim tymem, meli jsme lepsi sance, ale meli stesti a lepe branili"...no jo no svadet to na stesti to mu jde.

Reagovat
HOST*jampadampa

Takže prvním kdo v této sezoně pokořil Chalseu je můj Charlton. Kluci díky moc udělali jste mi velkou radost stejně jako celou tuto sezonu. Jen tak dál. A kdo to před sezonou čekal?

Reagovat
HOST*R!ck!m

Charlton jsou mrdky největší , byla to náhoda. A taky to bylo tim,že nechytal Péťa. CHELSEA !!!! MISTŘI !!!

Reagovat
HOST*paja

konečně ta přiblblá bublina Chelsea splaskla.....

Reagovat
HOST*jampadampa

Mám strach o Benta - s takovou fasonou u nás dlouho nepobude. Toť nevděčný osud chudších mužstev

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, tak po upřímné radosti ze včerejška přichází radost škodolibá

Reagovat
HOST*PUYOL

Parada,prasiva Chelsea prehr4ala.Jooooooo

Reagovat
antimadrista

To potěší

Reagovat
smazaný uživatel

vzdycky

Reagovat
smazaný uživatel

ted jde o to aby jestli nebude s pokracujici sezonou charlton bojovat o první pulku tabulky PREMIER LEAGUE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele