Cardiff do Evropy nepůjde

10.03.2008, 21:21
Aktuality
Fotbalisté Cardiffu, kteří překvapivě vyřadili ve čtvrtfinále FA Cupu prvoligové Middlesbrough si v příští sezóně evropské poháry nezahrají ani v případě, že by celou soutěž vyhráli. Cardiff totiž leží ve Walesu a anglická FA dnes potvrdila, že by velšský tým jako reprezentanta Anglie v evropských pohárech nenominovala.

"Funkcionáři Cardiffu věděli o těchto pravidlech, když se rozhodli vstoupit do evropských soutěží, teď jim nezbývá než se jim podřídit," řekl mluvčí FA. Šéf Cardiffu Peter Ridsdale doufal, že by FA mohla udělit jeho klubu výjimku, ale stanovisko anglického svazu je jasné: "Pravidla jsou stejná pro všechny velšské kluby, které hrají v anglických soutěžích. Neexistuje žádná šance, že by FA nominovala jako svého zástupce v Poháru UEFA Cardiff."

Snaha Cardiffu dostat se do pohárové Evropy rozvířila jedno polozapomenuté téma. Velšské kluby hrající v Anglii totiž nemají možnost zúčastnit se Velšského poháru, přes který by se do Evropy dostali. Pravidla totiž umožňují start v domácím poháru jen mužstvům, která hrají ligové soutěže ve stejně zemi. Dá se tedy očekávat, že si u UEFA budou snažit vymoci alespoň toto privilegium.

Do karet Velšanům hraje, že obdobná situce je i jinde v Evropě. Lichtenštejnský FC Vaduz hraje druhou švýcarskou ligu, ale má právo startu v Lichtenštejnském poháru, který každoročně vyhrává a má tak právo startovat v Poháru UEFA.

"S prezidentem UEFA Platinim bychom se v březnu měli sejít a věřím, že se nám podaří celou situaci vyřešit," řekl generální sekretář velšského svazu David Collins.

Autor: Jiří Fišara / sportinglife.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To by ten FA Cup este museli vyhrat ... verim West Brom

Reagovat
smazaný uživatel

celkem nespravedlivé ůůkdyz nehrají Velšský pohar ...

Reagovat
herbage

At Monaco hraje Monacký pohár, měli by kvaldu do Uefy jistou

Reagovat
smazaný uživatel

To je demence FA tohle .. nechápu, jednou ten pohár hrajou, tak ať mají možnost využít případnou výhru naplno, tj. včetně UEFY

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jo naprosto souhlasím, vždyt když může Lucemburský tým hrát švýcarskou ligu. A navíc je To celé Britanie, tudíž jeden stát, furt chtěli sjednocení, tak atspon dovoli malemu klubu s Cardiffu hrát kdyžtak UEFU, stejnak si Cardiff přetáhli z Velšské ligy pro prachy, pro utržení financí pro FA v Cardiffu.

Reagovat
smazaný uživatel

jaký tým s Lucemburska ..hraje3výcarskou ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo sorry Lichtenštejnský, moje blbost. A druhou švýcarskou, já vím.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sprosté.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hrozný bordel. Co když postoupí Do PL a budou hrát o evropské poháry, to taky nebude dořešené. To by potom neměli žádnou větší motivaci. A když už jednou hrají anglickou ligu, tak by mohli slíznou i smetanu. Ale všechno je to předčasné. Ale i tak. ALL YOU NEED IS LOVE

Reagovat
smazaný uživatel

Che a kdyz se hraje Wimbledon tak po celem Londyne slysis uz by to ten nas Murray mohl konecne vyhrat.V tomhle pripade,to ze je Skot nehraje zadnou roli.Bych vam tady napsal co si o nich myslim,bohuzel by to tady dlouho nevydrzelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ohledně Murraye je to trosku jinak, protože Anglie nemá v tenise vlastní repre, jako je to ve fotbale.. jinak ale taky souhlasím, že když je pustí do anligkých ligových souteží, mají mít stejné pravo i na postup z nich do evropy. ta vyjímka co má Vaduz se mi nelíbí, bud chci hrát lepsí ligu v jiný zemi, a tam pak i pohar s možností z nej postoupit, nebo budu hrat kam patřím geograficky..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pres penize to je Anglie spicka.Dostanes se do problemu lezis na zemi a snazis se vstat.Uz klecis na kolenou bac -15bodu a si v kaluzi krve.Hrat Levante v Anglii tak uz neni na fotbalove mape a do poctu tam rozhodne neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vůči Cardiff City velmi nefér !!! Ale zatím je to jen kdyby, ještě není v FA Cupu konec. Kdyby k tomu náhodou došlo, tal spláče FA nad výdělkem a utrhne si ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

co tady zase blijete za nesmysly? Pravidla jsou snad pevně stanovena, všem to vyhovuje - zvlášť tedy to vyhovuje Cardiffu - nemusí hrát tu jejich pralesní ligu a v soutěžích řízených FA si přijde na velmi slušné love, to že nejde do Evropy - s tím oni určitě počítají a FA má na toto rozhodnuti plné právo, osobně také nechápu proč by měl nějaký waleský klub zastupovat anglický fotbalový svaz v Evropě.....to jen pár českých pubescnenůt, kteří z toho nemají absolutně rozum, by chtělo měnit fotbalovou historii.... ....problém bych viděl jinde - ve Waleském fotbalovém svazu, který neumožní svým jediným 3 slušným klubům hrát jejich národní pohár....ale zase by to byla nuda - finále by bylo pořád jen Cardif - Swansea.....:-)

Reagovat
Devil

Reagovat
alias

možná občas ještě Wrexham.

Reagovat
PJ

Jo mas pravdu, jednou prijali nejaky pravidla, a ted kdyz se jim to hodi by je chteli menit. Ale ty pubescenty bez rozumu by sis mohl odpustit...

Reagovat
smazaný uživatel

Sem tam se s tvými názory dá souhlasit, ale i tak si to vždycky nějak z*urvíš...Viz v tomto článku přídavek o českých pubescentech. Pokud vím, článek není český, takže trošku

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak jsem vypustil tvou první větu.....Z toho chápu, že jde spíše o reakci na komentáře než na samotný článek. Tím pádem vypouštím větu poslední v mém komentu.

Reagovat
smazaný uživatel

Milý pane, to " ... zase blijete za nesmysly ?" bylo nechutné, jelikož má každý bez rozdílu právo na svůj subjektivní názor, to samé platí pro další Vaše "...párčeských pubescentů" ! Myslím, že se dá o fotbale normálně slušně diskutovat a přitom se nesnižovat k takovýmto výlevům. Ostatně valná většina přispívajícím na eurofotbal.cz to v pohodě dokáže. A co Vy ???

A k tématu. Napsal jsem, že je to nefér, protože když FA dokáže vzít do svých soutěží tým z jiné fotbalové asociace, tak je má přjmout se vším všudy, i s tou zmiňovanou možností. Ostatně Cardiff a případní další by to jistě uvítají. A také je tu právě problém se samotným Waleským fotbalovým svazem, že nedokáže vytvořit důstojnější podmínky.

Reagovat
satan_666

ale zajímalo by mě jestli by je nechali postoupit do PL,jestli by mohl Welšskej tým hrát Anglickou nejvyšší soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

když může hrát Championship, tak logicky může hrát i Premier League - obě soutěže zastřešuje stejný zřizovatel.....

Reagovat
satan_666

jasně ale že to by jim nevadilo,protože tam by taky mohl hrát o poháry teoreticky

Reagovat
smazaný uživatel

byla by to stejná situace. Ikdyby skončili na příčkách zaručujících poháry, tak by do nich nešli a šlo by mužstvo, ktereé se umístilo za nima. Je to vcelku bordel, ale je to tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele