CANTONA MÁ JASNO, TITUL VYHRAJÍ UNITED

26.01.2007, 14:44
Aktuality
Letošní ročník Premier League sice ještě zdaleka není u konce, Eric Cantona má ale už v tuto chvíli jasno, kdo zvedne nad hlavu vítězný pohár. Legenda francouzské kopané věří klubu, v němž strávil nejpodstatnější část své hráčské kariéry - Manchesteru United.

"Určitě budou šampiony. Je to nová éra, nová generace. Mají skvělý tým, ale i tak ještě mají co zlepšovat. United jsou výborní již od samého začátku a panuje tam dobrá atmosféra, v níž pracují s mladými hráči Jako Wayne Rooney a Cristiano Ronaldo," nešetří Cantona chválou na Manchester United.

Největší zásluhu na současné situaci na Old Trafford Cantona připisuje Siru Alexi Fergusonovi. Skotský manažer v klubu působí již přes dvacet let a stále umí poskládat tým tak, aby bojoval o mistrovský titul. "Ferguson je typem manažera, který dokáže pomoci nejenom velkým hráčům se spoustou zkušeností, ale rovněž těm mladým. Ne všichni manažeři tohle dokáží, on ano. Umí najít rovnováhu na hřišti a vytvořit skvělý tým," chválí Cantona svého bývalého kouče.

Velkou chválu Cantona pěje rovněž na adresu v současnosti zřejmě nejlepšího hráče "Rudých ďáblů" - Cristiana Ronalda. "Potřeboval získat zkušenosti a dávat branky - teď je má a je to hráč světové extratřídy." Nechybělo však mnoho a mohlo tomu být zcela jinak. Na světovém šampionátu v utkání Portugalska s Albionem Ronaldo "vyprotestoval" červenou kartu pro klubového spoluhráče Wayna Rooneyho a nenáviděla ho téměř celá Anglie. Jeho odchod z Old Trafford byl v jednu chvíli téměř hotovou věcí, Ronaldo se však nakonec rozhodl zůstat a tohoto rozhodnutí nyní nelituje ani on, ani Manchester United. "V jiném klubu by to bylo hodně obtížné, ale fanoušci United jsou věrní a stojí za vámi. Jsou nejlepší. Ronaldo hraje za Manchester a je jedním z členů velké rodiny," říká Cantona.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

... to byl player... ganja kung fu styl

Reagovat
HOST*mattci

Kez by mel pravdu ...

Reagovat
HOST*roman

ty francouskej parchante ty prase z prasat vyprasený manchester vyhraje jedině hovno,premier league vyhraje chelsea

Reagovat
Devil

hnupe!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele