Cabaye cítí, že mu přestup do Newcastlu prospěl

07.10.2011, 17:51
Aktuality
Svůj letní přestup z Lille do Newcastlu si zatím záložník Yohan Cabaye nemůže vynachválit. Okamžitě se totiž prosadil do základní jedenáctky kouče Pardewa a zároveň věří, že si upevnil svou pozici také ve francouzské reprezentaci.

Cabaye mohl hrát v letošní sezóně s Lille Ligu mistrů, i přes tuto lákavou nabídku se ale nakonec rozhodl udělat ve své kariéře nový krok a zamířil právě k Magpies.

"V Newcastlu jsem musel začít od nuly. Vždyť někteří hráči ani nevěděli, že jsem ve Francii získal titul. I proto jsem se hned od začátku snažil předvést v tom nejlepším světle," prozradil Cabaye.

Příliš optimisticky se ale podle něj na jeho přestup do Newcastlu nedívali ani francouzští fanoušci. "Všichni se jenom podivovali. Mysleli si, že se tím pro mě uzavře brána do národního týmu," pokračoval Cabaye, který je ze svého nového angažmá stále velmi nadšený.

"Už po pouhých dvou měsících soutěže věřím, že jsem se dokázal zlepšit. V Anglii se musíte celých devadesát minut plně soustředit, během utkání si ani chvilku neodpočinete. I proto musí tedy ještě zapracovat na své fyzické kondici," dodal Cabaye.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele