"C'est fini." Vedení Marseille údajně odvolalo trenéra Gattusa

19.02., 13:25
Aktuality
Gennaro Gattuso (© AFP)

"C'est fini," píše francouzský deník L'Équipe o Gennarovi Gattusovi v roli manažera Marseille. Věhlasný Ital měl být před utkáním s Brestem ujištěn, že mu vyhazov nehrozí, situace se ale po nedělní prohře 0:1 změnila a francouzský klub ho propustil.

Sám 46letý Gattuso věšel po prohře hlavu. "Když se dostanete na dno, musíte na sebe vzít zodpovědnost," pronesl italský stratég na nedělní pozápasové tiskové konferenci. Možná i to vedlo vedení Marseille k rozhodnutí bývalého dlouholetého hráče AC Milán po necelém půlroce propustit. OM se nachází na devátém místě tabulky Ligue 1 se ziskem 30 bodů.

Klub z přístavního města odstartoval kalendářní rok nejhorší sérií od roku 1978. Formu na venkovních hřištích má navíc v aktuálním ročníku nejhorší ze všech týmů francouzské ligy.

Zvrátit nepříznivý vývoj sezony by se mohl pokusit Christophe Galtier. Marseille se o něj zajímala už před časem, kvůli obvinění z rasismu k jeho angažování ale nepřistoupila. V současné době už je ovšem kouč Al Duhail obvinění zbaven, je tak možné, že nyní už šanci dostane.

Pokud by příchod Galtiera nevyšel, má mít OM do konce sezony v záloze trenéra jménem Jean-Louis Gasset, který vedl Pobřeží slonoviny na začátku letošního Afrického poháru národů, ale ve skupinové fázi byl propuštěn.

Autor: Vladislav Frk / lequipe.fr

Komentáře (26)

Přidat komentář
cr7sux

vysvětlí mi někdo proč ho furt angažují trochu ambiciózní týmy?

Reagovat
Seydou Doumbia

Podobně jako u fotbalistů jde o jejich CV. U Origiho nebo Choupo Nothinga taky nikdo nechápe, jak se mohli držet v tak velkých týmech tak dlouho. Gatusso asi něčím zaujal a díky tomu získal angažmá v AC, potom Neapol si řekla že trenér z AC může být zajímavý a ted na své CV dokázal natahat i další týmy. Však vidíš i fotbalisty, kterým výjde jedná sezona a mají žijí z toho celou kariéru.

Reagovat
MoonKnight

Tak on Gattuso v AC vypadal nadějně jako trenér, nechápu co se mu stalo.

Reagovat
Seydou Doumbia

A každý další tým ted čeká že si vzpomene na začátky v AC a probere jejich tým a díky slušnému CV mu vždy někdo další dá práci.

Reagovat
MoonKnight

Přesně. Já si myslím, že Gattuso může být dobrý trenér pro velmi specifický tým ve velmi specifických podmínkách. Třeba uměl bych si ho představit v Atlético Madrid po Simeonem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jižní Amerika za mě

Reagovat
Svandik68

To zní tak specificky, že mu zbude jen specifické české prostředí.

Reagovat
Kiss Me Polka!

nevypadal

Reagovat
Nuno čomes

Ne.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Petrinho17

Nepochopiteľné že ho ešte stále zamestnajú popredné kluby

Úplne každý vedel ako to po pár mesiacoch dopadne ale vedenie Marseille asi verí v zázraky...

Reagovat
Kucka

takový Mourinho pro chudé, akorát jemu se to rozesere už za pár měsíců

Reagovat
Israha

Gattuso venku!

Jinak Galtiera bych nechal až na příští sezonu, on potřebuje dostat přípravu a zapracovat s kádrem, takhle by toho asi nic moc z fleku nezměnil a jen by si odsíral frustraci nespokojených fans. Do konce sezony bych tam dal nějakého interim kouče, který zabrání ostudě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Gasset?

Reagovat
Israha

Střed tabulky uhraje .

Reagovat
ACSeRw!n

13:11 - Gattuso měl být propuštěn

Ja myslel, ze sedel a on trenuje

Reagovat
ratusek

A to ještě "trénuje" dost kvalitní a ambiciozní týmy

Reagovat
ACSeRw!n

ta basa mi prisla realnejsi no

Reagovat
Mandanda_30

No moc to nevyšlo

Reagovat
Israha

Nejhorší trenér v OM od Míchela. Na hraně s Larguetem.

Reagovat
Moshe Dajan

Kruté jak okovanou botou přímo do howen

Reagovat
juveforever

celkom dlho tam vydržal

Reagovat
FiX

Samtájms mejbí gůd, somtájms mejbí šit. Tak asi zrovna šit.

Reagovat
Seydou Doumbia

legendární

Reagovat
shitcool

Reagovat
7kaka7

Zizou fakt proklel tuhle generaci hráčů jako trenéry a vybral všechny úspěchy? Je to až neuvěřitelný jak jdou od vyhazovu k vyhazovu ... Gattuso, Pirlo, Lampard, Gerard, Xavi, Shevchenko, Neville, Rooney....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele