Bývalý kapitán Atlética Madrid Gabi ukončil aktivní kariéru

30.11.2020, 12:16
Aktuality
Pro odchod do důchodu se rozhodl Gabi Fernández. Nyní už bývalý španělský záložník byl dlouhé roky kapitánem Atlética Madrid a předloni se uchýlil do katarské ligy, kde hájil barvy celku Al Sadd, ten zůstane jeho posledním zaměstnavatelem...

"Když jsem s fotbalem začínal, tak jsem ani nepomyslel na to, že by se mi splnilo tolik snů. Dnes nadešel den ukončit kariéru profesionálního fotbalisty," napsal na svém Instagramu.

"Chtěl bych poděkovat všem, s nimiž jsem se na své dlouhé cestě potkal - spoluhráčům, trenérům, zaměstnancům všech týmů a samozřejmě rodině a přátelům, kteří mě ani v nejtěžších chvílích nikdy nenechali dole," dodal 37letý Gabi.

Gabi je odchovancem Atlética a v průběhu kariéry z něj odešel hned třikrát. Nejprve si odskočil do Getafe, následně ho získala Zaragoza a v roce 2018 také Al Sadd. Za celek z hlavního města sehrál 417 zápasů a v tomto ohledu mu patří osmé místo historického pořadí klubu, s nímž získal jeden mistrovský titul a dvakrát s ním sahal po trofeji pro vítěze Ligy mistrů. Vedle toho má na svém kontě dva triumfy v Evropské lize a po jednom v Copa del Rey, španělském i evropském Superpoháru. V sezoně 2018/2019 svou sbírku doplnil i o katarský titul.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To byl spolehlivý hráč a moc rád bych ho viděl někdy někde jako trenéra.

Reagovat
Trand

Skvělej hráč, vždycky jsem ho měl hrozně rád.

Reagovat
CHONG

Gabiho jsem nikdy moc nemusel, zato současný kapitán Atletů je jedním z mých nejoblíbenějších hráčů vůbec...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalista průměrný ale dřel pro kádr

Reagovat
smazaný uživatel

Průměrný nebyl, ale lepší průměrný fotbalista hrající pro tým, než zběsilá, svéhlavá "hvězda". Současné tabulky v mnoha evropských soutěžích mi dávají za pravdu.

Reagovat
kbtk23

Král

Reagovat
Phillipinho

Velice nedoceneny hrac ve sve dobe. Jeden z piliru uspechu Atletica a vyborny kapitan. Pravdepodobne se stane asistentem Simeoneho

Reagovat
Israha

Vždy jsem ho vnímal jako hráče, co je důležitý více než samotnou herní kvalitou spíš vůdcovstvím, chytrostí a schopností dostat se protihráčům pod kůži tak, aby to bylo nenápadné a zároveň účinné. Neměl jsem ho rád . Ale pro Simeoneho fotbal zásadní osoba.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

slušný sběratel karet, průměr 15 za sezonu

Reagovat
ttopi

Kdo nesbírá karty ten nebrání

Reagovat
REPLIKATOR

Jeden ze symbolů zlaté éry Atlética

Reagovat
torcida

škoda tej lm. mal ju na dosah

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele