Bylo to strašně rychlé, říká Vácha o angažmá v Hradci. S Horejšem už se zná delší dobu

02.03., 13:53
Aktuality
Lukáš Vácha (© AC Sparta Praha)

Během podzimu se předčasně kvůli názorovým neshodám pakoval z pražské Sparty, kde fungoval u druholigové rezervy. Teď se ale Lukáš Vácha (34) dočkal nové výzvy, když jej jako asistenta trenéra Davida Horejše (46) angažoval Hradec Králové. Ten vystřídal na pozici hlavního kouče Václava Kotala (71), u nějž se trenérskému řemeslu "Vašon" v počátcích učil. "Pan Kotal je legendou klubu. Hodně věcí jsem se od něj naučil," složil bývalému kouči poklonu bývalý hráč Sparty.

Teď ale bude Vácha pod hradeckými "Lízátky" spolupracovat s trenérem Davidem Horejšem. "Bylo to strašně rychlé. Přesun byl skutečně bleskový. Ale známe se už delší dobu, takže dobře víme, v čem spočívají přednosti toho druhého. Pro nás oba je angažmá v Hradci obrovskou příležitostí, které si velice vážíme a jsme za ní opravdu rádi. Já jsem za ní hrozně vděčný," svěřil se nový asistent kouče hradeckého klubu webovým stránkám Votroků.

Vácha vnímá, že nyní již bývalý kouč Kotal je ikonou hradeckého klubu. "Je po právu legendou, měl jsem měl tu čest s ním spolupracovat, když jsem začínal trénovat jako mentor B-týmu Sparty. Spoustu věcí jsem se od něj naučil a jsem mu za to velice vděčný. Určitě chceme navázat na jeho práci a doufáme, že nás stejně jako jeho budou podporovat i hradečtí fanoušci. Chceme s nimi společně jít - za Hradec!" konstatoval trenér pro web FC Hradec Králové.

Přiznává, že řadu věcí pochytil od trenérů, které poznal během bohaté hráčské kariéry. Vše jen musí nyní zkusit aplikovat na hradecký tým. "Věřím, že týmu mohu pomoci například tím, že umím dobře spolupracovat s mladými hráči. Hradec má takových talentů opravdu hodně, spoustu jich znám již z B-týmu Sparty," uvedl s tím, že filozofie nového trenéra Horejše bude také brzy vidět na trávníku.

"Chceme mužstvo semknout, vytvořit prostředí, které bude pro všechny v týmu ryze domácí. Všichni budou hned vědět, co se děje, co chceme hrát, jakým způsobem se budeme prezentovat. Hodláme být opravdu velice kompaktní - nejen jako tým, zahrnuje to také fanoušky a vůbec celý Hradec jako město, protože dobře víme, jak těžký boj nás čeká," prohlásil před sobotním duelem v Jablonci.

Těší se ale pochopitelně i na domácí stadion a hradecké fanoušky. "Osobně mám hrozně moc rád podporu fanoušků. Tady v Hradci je velice kvalitní také díky nové aréně, která je opravdu nádherná. Vím, že město i zdejší příznivci na ni hodně dlouho čekali a o to víc si jí nyní vážíme i my. Je jasné, že s fanoušky chceme táhnout za jeden provaz, být jeden tým, jeden Hradec. Už jsem to prezentoval i na svém instagramovém profilu - teď jsme všichni Votroci!"

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (25)

Přidat komentář
Axelrose

Když už jim nepomůže fotbalově, budou mít alespoň hadry podle poslední mody.

Reagovat
eder

i kérky...

Reagovat
Salfovic

Co to tam má za couru ?

Reagovat
delfin

Bude na to stačit kterákoli, v souvislosti s těma kérkama?

Reagovat
kilobyte

Tak ta jeho kolekce už asi nebude podle poslední módy.

Reagovat
delfin

Jn, legíny už teď nezachrání. Pán vkusu sedí u TV.

Reagovat
Axelrose

Jsem myslel, že měl, po tom co skončil ve Spartě nějakou tu "styling" firmu, nebo jak se tomu teď říká.

Jsem to myslím viděl v nějakém medailonku o jeho osobě. I když mi doteď není jasné, proč jsme na to, jako Slávista koukal

Reagovat
delfin

To je ohromně zajimavý, a co v tý styling agentůře dělá zrovna on?

Reagovat
kilobyte

Udělal si kolekci a pak si udělal firmu, která radila lidem to nosit.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Trochu divné mít neshody když to ve Spartě teď funguje skvěle.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Spory je silný slovo....ale neměl se rád s Janouškem a chtěl mít v béčku víc hráčů z A týmu a to se asi Priskemu nehodilo. Za mne OK, za Béčko by měli hrát hráči z dorostu nebo čerstvé vylezlí, a když v 21-22 letech není šance na první tým tak papá

Reagovat
$$CaptainKokotko

Aha, tak to pak jo. Jinak mluví rozumně tak uvidíme jak mu to půjde

Reagovat
delfin

On už dohrál, nebo ještě bude?

Reagovat
Kucka

Reagovat
doshcz

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jo a kdo chce vědět více o fungování béčka, tak doporučuji včerejší podcast Sparťanské noviny s Loučkou

Reagovat
Uwe háže buly

Pak bude ale složitý udržet pravidelně druhou ligu. Což byla priorita vedení.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

A třeba to bude ještě rychlejší.

Reagovat
Čenda

That's what she said.

Reagovat
wjillm

Two pump chump

Reagovat
romeo351

Blb

Reagovat
Neri04

Jsem myslel, ze trener, ktery ma "pouze" UEFA B licenci, nesmi pusobit v profesionalnim fotbale na pozici asistenta trenera... Nebo jsou ta pravidla jen na oko a vlastne vsem pro smich?

Reagovat
Uwe háže buly

Na licence se nehraje ani co se týče hlavních trenérů..

Reagovat
Batatas

Tihleti zakomplexovaní trpaslíci se chytají každé příležitosti jak se uchytit. Jednou ve Slaví pak je z něj srdcervoucí sparťan a teď z designéra s licenci B bude trenér v první lize. Všem okolo leze do prdele a divím se agentovi Mullerovi že se s ním zahazuje když má v portfoliu třeba Trpišáka. No ale co, budeme sledovat a komentovat. Minule byl v TV a stál mezi redaktorem a dalším slávistou/sparťanem Erichem Brabcem a chudák točil hlavou na jednu a druhou stranu jako holub na báni a nevěděl komu vlézt do .......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele