Byl to výjimečný rok, radoval se po zisku titulu Deschamps

06.05.2010, 15:35
Aktuality
V Marseille včera skončilo jedno dlouhé osmnáctileté čekání, tamní Olympique se poprvé od roku 1992 stal mistrem Francie. Marseille tak potvrdila předsezonní roli největšího favorita a jedním z největších hrdinů se stal trenér Didier Deschamps...

V Ligue 1 se včera hrálo 36. kolo a jediným konkurentem Marseille v boji o titul bylo Auxerre, které prohrálo v Lyonu. Olympique tak věděl, že mu ke korunovaci stačí porazit Rennes a po poločasové remíze 1:1 se nakonec radoval z výhry 3:1.

"Je to neuvěřitelné, ale největší zásluhu na tom mají hráči. Bylo to krásné dobrodružství a velké vítězství pro klub a jeho zaměstnance. Je to výsledek devíti měsíců tvrdé práce. Jsem velmi pyšný," řekl po utkání Deschamps.

"Nejsem tím, kdo by začal tancovat na stole, nejsem moc dobrý tanečník. Jako hráč si vše užíváte jinak. Jako trenér to prožíváte klidněji, protože musíte myslet na všechny ostatní, na lékařský i na trenérský tým. Ale vyhrát titul znamená velkou satisfakci. Byl to výjimečný rok," dodal Deschamps.

Deschamps v sezoně 2003/2004 dovedl AS Monaco do finále Ligy mistrů, s Juventusem zase i přes bodový odečet dokázal po roce postoupit zpět do Serie A. Na svém kontě má i dva triumfy ve francouzském Ligovém poháru. "Měl jsem dostatek štěstí k tomu, že jsem dvakrát vyhrál Ligový pohár a s Juventusem Serii B. Byly to skvělé momenty, ale vyhrát titul je složitější, protož je to dlouhá cesta a potřeba je tvrdá práce. Je to odměna za dlouhodobou práci," porovnává Deschamps své trenérské úspěchy.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele