Byl to remízový zápas, smutnil po porážce Heynckes

20.11.2011, 11:50
Aktuality
Včerejší zápas proti Dortmundu se Bayernu opravdu vůbec nepovedl. Kromě porážky 0:1 předvedli Bavoři nevýrazný výkon, takže trenér Jupp Heynkes mnoho důvodů ke spokojenosti mít pochopitelně nemohl.

V letošním ročníku byl sice mnichovský velkoklub ve většině svých utkání jednoznačně lepší, ve včerejším šlágru už ale tvrdě narazil. Po gólu Maria Götzeho totiž prohrál ostře sledovaný duel a na čele tabulky má nyní už pouze dvoubodový náskok.

"Když hrajete proti Borussii, musíte si vytvořit mnohem větší tlak, než se povedlo nám. Po většinu zápasu jsme nevěděli, jak zrychlit tempo hry a vytvořit si gólové šance. Až v samotném závěru jsme měli dvě jednoznačné příležitosti," hodnotil zkušený Heynckes.

"V zápase jsem od svých hráčů postrádal tu správnou jiskru a výbušnost. Nebylo to jednoduché utkání, jelikož Borussia hrála opravdu velmi chytře. Každopádně ten gól byl hodně nešťastný, podle mě to byl typický bezgólový zápas," dodal Heynckes.

V podobném duchu hovořil také kapitán Philipp Lahm. "Sice jsme neodehráli zápas ve vrcholné formě, bod bychom si ale zasloužili. Takovéto duely rozhodují drobnosti a my jsme propásli skutečně velkou příležitost," prohlásil německý zadák.

To v táboře Dortmundu pochopitelně zavládlo velké nadšení. Vždyť Borussia vyplenila Allianz Arenu už podruhé v řadě. "Můj tým předvedl opravdu dobrý výkon. Bayernu jsme dovolili si vypracovat velmi málo šancí, zároveň jsme pak udeřili v ten správný čas. Byla to těžká práce, ale pokud chcete v Mnichově uspět, musíte do toho dát vždycky úplně všechno. Byl to perfektní den pro nás," jásal trenér Jürgen Klopp.

Mario Götze, hrdina celého duelu, pro změnu připustil, že jeho tým měl také notnou dávku štěstí. "Ano, zasloužili jsme vyhrát. Bayern si ale také dokázal vypracovat dobré šance a mohl dát gól, takže jsme měli i štěstí," dodal obletovaný mladík.

Autor: Tomáš Honajzer / fcbayern.telekom.de, goal.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

holt na ten Dortmund neumíme zahrát no...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
stas87

to ma heynckes pravdu,borussia nebol lepsia ako bayern ale proste ten gol dala,vvytiahovat rozhodcu je smiesne a dufam ze to nikdo neurobi

Reagovat
SaianSupaCrew

Rozhodčí byl otřesný, nutno ale dodat že na obě strany. Každopádně v druhém poločase BVB určitě lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Na rozhodčího se taky nikdo nevymlouval, ani já si nemyslel, že to byla vina rozhodčího, ale strašnej výkon podávaj v polovině zápasů a to mě štve

Reagovat
livefan

Doufám, že Borussia titul znovu obhájí .. Hrozně sympatický tým :-)

Reagovat
smazaný uživatel

ja doufám v gladbach pokud neprodají reuse tam na to mají

Reagovat
livefan

Nechci to zakřiknout, ale myslím si, že Gladbach si tu výkonost neudrží :-)

Reagovat
jv

Letos určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej Bayern.. :-)

Reagovat
Filip12

neviděl sem zápas ale podle všecho sme neměli svůj den Robben dlouho nehrál a tudiž nemohl excelovat jako v top formě jinak bysme asi bod brali za druhé kdyby měl k dispozici např. Usamiho tak ten by to místo Robbena mohl oživit ale když má na lavici def. založené Alaby a Tymoščuky tak se těžko dočká rozhejbání ofenzivy a za 3. Bastian chyběl více než mohl kdokoliv očekávat a jde vidět že potřebujeme náhradního tvůrce hry když se jeden z nich zraní

Reagovat
smazaný uživatel

Jak můžeš hodnotit zápas, který jsi neviděl?

Reagovat
smazaný uživatel

Markran chapu, ze je to Filip12 a jsi jeden z tech, co maji hned potrebu hledat v jeho komentu neco, za co by ho sundali.. zapas se da hodnotit i na zaklade statistik a tohoto clanku.. pokud vim nepise tam vylozene neco o prubehu zapasu ...

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

Že by normání komentář od Filipa?

Jo jinak se Schweinim je to pravda ten bude chybět

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoschuk jaksi ani na lavicce byt nemohl, jinak poprve souhlasim... ale to nemeni nic na tom, ze na tu remizu jsme dat mohli..

Reagovat
REPLIKATOR

Jak sis mohl nechat takový zápas ujít

Reagovat
Filip12

na internetu sem to nikde nenašel a když už tak mizerna kvalita nebo jednou se to pustilo 3 v jedom okně a ještě přesto reklama

Reagovat
RickNash

Robben zahrál solidně, ale nebyl ten hráč, co to sám posune někam dál, dal do toho málo svejch myšlenek. Na lávce byli ofenzivní Olić a Petersen. Tymoščuk byl vykartovanej, nebyl na lavičce. Bastian fakt chyběl, kolikrát si tam Bayern přihrával okolo středu tak dlouho, až přišel o míč...

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia Mönchengladbach na titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Od Heynckese velmi výstižná slova, chyběla jim jiskra, výbušnost a jak říká, nedostal ise do tempa. Dalo by se souhlasit i s tím, že to byl spíše remízový zápas, za výsledek jsem ale jen a jen rád.

Reagovat
Bayern +

Herne remízový zápas, v tomto má Jupp pravdu, ovšem hraje se na góly, BVB ho dali a podle mě vyhráli celkem zaslouženě, už jen z důvodu, že my jsme fatální chybu v defenzivě udělali a Dortmund ne. BVB opravdu výborní, na styl v BL fakt perfektní defenzivní výkon.

Trochu mě mrzí, že hrál Robben v základě, klidně tam mohl být Alaba, podobně jako v Augsburgu a také poslední střídání, tři hrotoví útočníci jsou prostě hloupost, pouze co posledních 15 minut odepsal Gomeze. Místo Petersena při 3-4-2-1 měl jednoznačně Van Buyten, navíc když neměli Subotiće.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo opravdu cítit, že tam na středu někdo chybí. Jenže to bohužel není poslední zápas bez Schweiniho, proto je třeba se s tím v dalších zápasech lépe vyrovnat. Bayern ale podle mě nehrál zase až tak špatně. Komentátoři na české verzi ES2 podle mě chtěli od Bayernu příliš a kdykoli si hráči začali dávat přihrávky vzadu po zemi, tak mleli o tom, jak hráči nemají nápad a podobně. Podle mě Bayern měl opět svou porci šancí, jenom se jim nepodařilo proměnit. Tu finální fázi zkrátka nezvládli...docela dobře to vystihovala situace, kdy šel Kroos s Gómezem na jednoho obránce a Kroos ten balon odevzdal právě tomu jediném soupeři. Dále pak neproměněná šance Francka, kdy se mu nepodařilo střelu zklopit...ale to holt není jednoduchá situace...ten balon šel zprava.

Docela zajímavou kapitolou byl rozhodčí. Nechci vůbec za neúspěch svalovat vinu na něj, ale rád bych tu vypíchnul pár zajímavých rozhodnutí, jako například, když odpískal jakousi neexistující ruku ve zdi, díky níž se Dortmund dostal k velmi slibné standardce nebo situace, kdy opět odpískal neexistující ruku (tentokráte Götzemu). Potom také dost zvláštně uděloval karty, dále neodpískal faul na Gómeze na hranici vápna. Jeho nejlepší číslo ale bylo "šalamounské" rozhodnutí v případě neudělení druhé žluté Gustavovi.

Myslím, že mělo přijít včasnější střídání...už dlouho jsem volal po příchodu Oliče. Trochu se mi také nezamlouvalo nasazení Robbena od začátku...ale s tím holt neudělám nic. Je třeba v příštím kole opět navázat na úspěšné výsledky.

Reagovat
Bayern +

Souhlas. Rozhodčí dělal chyby a místy byl totálně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že s BVB ve středu předvedeme toočo snad budou chtít hrát víc ofenzivně než včera,když potřebujou vyhrát

Reagovat
Filip12

jak dlouho může Bastian chybět ?

Reagovat
smazaný uživatel

asi až do konce roku

Reagovat
Filip12

no to už není tak moc dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia by mohla být ještě o tolik lepší, kdyby měli dobře obsazenou pozici druhého štítového záložníka. ( "sechser" ) Bender je výborný, ale Kehl není vůbec přínosem - Klopp ho staví asi jenom ptž. už je tam tak dlouho, je zkušený a nejstarší. Jinak fakt nevím, jak může hrát. Leitner je sice strašně mladý, ale v zápase s Wolfsburgem hrál fantasticky. Měl by hrát místo Kehla - můj názor... hodně by se Borussia ještě zlepšila.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas na tej pozicie hraje zvycajne Gundogan ale Klopp sa v Mnichove rozhodol hrat defenzivnejsie a preto tam isiel Kehl (navyse skusenosti) ale inak suhlasim Sahin tam chyba ale no co uz je v Madride na lavicke takze Leitner ho za rok plnohodnotne nahradi

Reagovat
smazaný uživatel

jasně. hrává tam většinou Gundogan, ale ten se zatím ještě moc neukázal. Leitner se mi tam líbil mnohem více. Opravdu škoda, že Sahin odešel. Doufám, že máš pravdu a že Leitner jednou bude plnohodnotná náhrada.

Reagovat
smazaný uživatel

no dufajme ze sa to tak stane + navyse Leitnera fanusikovia BVB "zeru", na rozdiel od Gundogana

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund! Bayern

Reagovat
Filip12

Bayern Dortmund ( za sympatický tým fans atd... a českou stopu Kollera s Rosou

Reagovat
Filipow

Nechceš dělat na csmweb.net deníky? Tvé dílo, bych si rád přečetl.

Reagovat
Filip12

to sem nikdy nechápal jak oni to píšou oni to píšou podle skutečnost to já bych si nepamatoval

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli alespoň remizovat, to bych potom v tipovačce porazil Petra Novotného...

Reagovat
jv

Ale takhle to bude zajímavější.

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem dosel dom,tak pojim a popremyslim a neco malo po 9h ti to poslu na mail nemusi to byt hned zitra,staci klidne i v utery

Reagovat
jv

Dobře, potom na to kouknu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele