Bundesligové All-Stars 2015/2016

01.06.2016, 21:00
Aktuality
Zaujalo nás
Bundesliga již před časem uzavřela další ročník a nyní s menším zpožděním přichází oblíbené shrnutí. Jako obvykle jsme vybírali nejlepší jedenáctku, náhradníka do každé řady a samozřejmě nesmí chybět ani jméno trenéra. Tradicí už se staly doplňující kategorie...

Kromě členů bundesligové redakce, kterou opětovně doplnil její dlouholetý člen Jiří Vojík, jsme znovu vsadili i na hlasy z řad fanoušků. Williho Schröckingera, příznivce Bayernu Mnichov, jenž se All-Stars účastní již třetím rokem, podruhé doplnil další pravidelný divák a člen diskuzí Marián Homola, fanoušek Werderu Brémy.

Na německé scéně se počtvrté za sebou z mistrovského titulu radoval suverénní Bayern Mnichov, jenž má také po zásluze početnější zastoupení ve všech sestavách. Všech pět respondentů by si do své ideální jedenáctky vybralo mnichovské ofenzivní opory Douglase Costu a Roberta Lewandowskiho. Stejný počet hlasů dostal rovněž Thomas Müller, ten ovšem zůstal dvakrát (u Kovalčíka a Kordíka) pouze mezi náhradníky. Dvě nominace (Homola a Kordík) dostala mnichovská stálice na pravém kraji defenzivní čtveřice a kapitán Philipp Lahm, stejně jako spoluhráč Arturo Vidal, kterého by si do svého týmu zvolili Kovalčík s Kordíkem. Jediný hlas od posledně jmenovaného pak obdržel také Manuel Neuer.

Povedenou sezónu okořeněnou maximálním bodovým ziskem, který však stačil pouze na konečnou druhou příčku, má za sebou Borussia Dortmund. Také z vestfálského tábora se do nejlepších sestav protlačilo hned několik želízek. Shodně po pěti nominacích obdrželi Henrik Mchitarjan a Pierre-Emerick Aubameyang, gabonský expres se však u Kordíka vešel jen mezi náhradníky. Třikrát (Vojík, Homola a Schröckinger) by mezi nejlepší jedenáctkou figuroval Ilkay Gündogan, dvě nominace do základu a jednu na lavičku si zasloužil nyní již bývalý dortmundský kapitán Mats Hummels. Podle Vojíka s Homolou pak byl na levém kraji obrany nejlepší Marcel Schmelzer.

Své zástupce mezi nejlepšími mají také Leverkusen a Mönchengladbach, jež jako další němečtí zástupci půjdou do milionářské Ligy mistrů. Prvně jmenovaný celek ze zadních řad držel Jonathan Tah, kterému se dostalo dvou (Vojík a Schröckinger) nominací do ideální sestavy, rovněž dvakrát se pak na lavičku protlačili ofenzivní tahouni Bellarabi s Hernándezem. Ještě o něco skromnější zastoupení má mezi All-Stars čtvrtý Gladbach. Dvakrát do základu a jednou na lavičku by se podíval brazilský mág Raffael, Vojík pak mezi náhradníky nominoval jeden z objevů sezóny Mahmouda Dahouda, zatímco Kordíkovi se ve středu obrany líbil Andreas Christensen.

Oproti minulým ročníkům se do ideální jedenáctky, možná trochu překvapivě, nedostal jediný zástupce gelsenkirchenského Schalke, pouze Joël Matip zůstal na lavičce u Kovalčíka. Naopak šestý Mainz po většinu sezóny držel další z mladých německých brankářů, jenž už stihl přestoupit do Liverpoolu, Loris Karius. Tomu se dostalo rovnoměrně po dvou nominacích do základu a mezi náhradníky.

Bez povšimnutí logicky nezůstala ani skvělá sezóny Herthy BSC, která si nakonec po zásluze vybojovala místenku do Evropské ligy. Za to může berlínský celek mimo jiné vděčit i Mitchellu Weiserovi, který by se třikrát (Vojík, Schröckinger a Kovalčík) postavil na pravý kraj defenzivní čtveřice.

Hodně špatný ročník má za sebou Wolfsburg, jenž si nakonec pro nadcházející ročník vůbec nevybojoval vstupenku do pohárové Evropy, logicky se tak na zástupce koncernového mužstva nedostalo.

To už ale neplatí o devátém Kölnu. Ten jako tomu bylo i během uplynulých let ze zadních řad táhli brankář Timo Horn a obránce Jonas Hector, kteří by se vešli do Kovalčíkova týmu. Jednoho zástupce má mezi nejlepšími i Hamburk - Vojík by mezi třemi tyčemi vsadil na Reného Adlera, který odchytal 24 ligových zápasů a ve velké většině z nich dokázal Rothosen podržet.

Ze zbytku pelotonu se pak největší důvěře těšil Marvin Matip, opora Ingolstadtu. Ten má shodně po dvou nominacích do základu a na lavičku. Dvakrát se mezi nejlepšími objevil i stoper Aytaç Sulu z týmu druhého nováčka Darmstadtu, který má za sebou podobně jako bavorský celek velmi vydařenou sezónu zakončenou vcelku pohodlnou záchranou.

Mezi trenéry padlo dvakrát (Vojík a Kovalčík) jméno Ralpha Hasenhüttla, jenž dovedl Ingolstadt na konečnou jedenáctou příčku, čímž si talentovaný kouč následně vysloužil nabídku ambiciózního RB Lipsko. Homola by vsadil na lodivoda Dirka Schustera z Darmstadtu, zatímco Schröckinger sáhl po stálici Pepu Guardiolovi z mistrovského Bayernu. Kordík pro změnu volil Thomase Tuchela, jenž má za sebou povedenou první sezónu na lavičce Dortmundu.

Největším překvapením jasně dominuje skvělé tažení Herthy BSC za evropskými poháry, kam se berlínský celek vrací po dlouhých sedmi letech. Pozornosti neunikla ani záchrana obou nováčků a zaslouženého uznání se dočkalo veteránovi Claudiu Pizarrovi nebo dalším probuzeným kanonýrům Sandro Wagnerovi z Darmstadtu a Javieru Hernándezovi, jenž ve své první sezóně za Leverkusen nasázel 17 gólů. Homolu pak zaujaly výkony nováčků anebo odvaha Hoffenheimu se jmenováním kouče Juliana Nagelsmanna.

Zklamáním poté jasně vévodí sestupy Stuttgartu a Hannoveru, tedy dvou tradičních celků, které dříve reprezentovaly Německo na pohárové mapě. Nezapomnělo se ani na špatný start Borussie Mönchengladbachu, což následně přineslo rezignaci loni nejlepšího kouče sezóny Luciena Favreho. Bez povšimnutí nezůstaly také špatné výkony, zejména na venkovní půdě, Wolfsburgu nebo záchrana Hoffenheimu (Schröckinger). Toho rovněž zklamal souboj o konečnou čtvrtou příčku, zatímco Kovalčíka pro změnu nudil boj o titul. Homola rovněž poukázal na nefotbalové a nesportovní prvky v podání obou nováčků nebo na závislost Eintrachtu Frankfurt na kanonýrovi Alexanderu Meierovi.


Jiří Vojík

All-Stars (4-1-3-2): René Adler (Hamburk) - Mitchell Weiser (Hertha), Mats Hummels (Dortmund), Jonathan Tah (Leverkusen), Marcel Schmelzer - Ilaky Gündogan - Henrik Mchitarjan (všichni Dortmund), Thomas Müller, Douglas Costa (oba Bayern) - Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern)

Náhradníci: Loris Karius (Mainz) - Marvin Matip (Ingolstadt) - Mahmoud Dahoud (Mönchengladbach) - Javier Hernández (Leverkusen)

Trenér: Ralph Hasenhüttl (Ingolstadt)

Překvapení:
1. Suverénní tažení Herthy BSC za pohárovou Evropou
2. Záchrana Ingolstadtu a Darmstadtu
3. Jarní střelecké probuzení Claudia Pizarra

Zklamání:
1. Sestup Stuttgartu a Hannoveru
2. Rezignace Luciena Favreho po špatném startu Mönchengladbachu
3. Nepřesvědčivé výkony Wolfsburgu


Marián Homola

All-Stars (3-4-3): Marvin Hitz (Augsburg) - Philipp Lahm (Bayern), Marvin Matip (Ingolstadt), Marcel Schmelzer (Dortmund) - Douglas Costa (Bayern), Ilkay Gündogan (Dortmund), Thomas Müller (Bayern), Henrik Mchitarjan - Pierre-Emerick Aubameyang (oba Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern), Raffael (Mönchengladbach)

Náhradníci: Loris Karius (Mainz) - Mats Hummels (Dortmund) - Karim Bellarabi (Leverkusen) - Sandro Wagner (Darmstadt)

Trenér: Dirk Schuster (Darmstadt)

Překvapení:
1. Výkony mladíků Saného, Brandta, Sarenrena-Bazeeho a Dahouda
2. Povedená sezóna Herthy zakončená účastí v pohárové Evropě
3. Odvaha Hoffenheimu ve složité situaci vytáhnout mladého trenéra Juliana Nagelsmanna

Zklamání:
1. Mimo-fotbalové věci v podání nováčků - simulace a zákeřná hra
2. Tragické venkovní zápasy Wolfsburgu
3. Závislost Eintrachtu Frankfurt na Meierovi


Willi Schröckinger

All-Stars (4-1-3-2): Loris Karius (Mainz) - Mitchell Weiser (Hertha), Marvin Matip (Ingolstadt), Jonathan Tah (Leverkusen), Marcel Schmelzer - Ilkay Gündogan (oba Dortmund) - Thomas Müller (Bayern), Henrik Mchitarjan (Dortmund), Douglas Costa - Robert Lewandowski (oba Bayern), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)

Náhradníci: Marvin Hitz (Augsburg) - Mats Hummels (Dortmund) - Karim Bellarabi (Leverkusen) - Raffael (Mönchengladbach)

Trenér: Pep Guardiola (Bayern)

Překvapení:
1. Historická jízda BVB, která však nestačila na titul
2. Výkony Herthy BSC, která dlouho držela naději na Ligu mistrů
3. Sandro Wagner jako klíčová postava Darmstadtu

Zklamání:
1. Sestup Stuttgartu
2. Souboj o 4. příčku, u kterého se zdálo, že ji nikdo ani nechce...
3. Záchrana Hoffenheimu


Michal Kovalčík

All-Stars (4-4-2): Loris Karius (Mainz) - Mitchell Weiser (Hertha), Mats Hummels (Dortmund), Aytaç Sulu (Darmstadt), Jonas Hector (Köln) - Douglas Costa, Arturo Vidal (oba Bayern), Shinji Kagawa, Henrik Mchitarjan (oba Dortmund) - Robert Lewandowski (Bayern), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)

Náhradníci: Timo Horn (Köln) - Joël Matip (Schalke) - Thomas Müller (Bayern) - Javier Hernández (Leverkusen)

Trenér: Ralph Hasenhüttl (Ingolstadt)

Překvapení:
1. Znovuzrození Javiera Hernándeze
2. Hertha dlouho v boji o Ligu mistrů
3. Vzestup Mönchengladbachu po špatném startu

Zklamání:
1. Hrůzostrašný start Mönchengladbachu a rezignace Luciena Favreho
2. Nevydařená sezóna Wolfsburgu
3. Nudný souboj o titul


Tomáš Kordík

All-Stars (4-1-3-2): Manuel Neuer - Philipp Lahm (oba Bayern), Mats Hummels (Dortmund), Aytaç Sulu (Darmstadt), Marvin Matip (Ingolstadt) - Arturo Vidal - Douglas Costa (oba Bayern), Raffael (Mönchengladbach), Henrik Mchitarjan (Dortmund) - Robert Lewandowski (Bayern), Javier Hernández (Leverkusen)

Náhradníci: Loris Karius (Mainz) - Andreas Christensen (Mönchengladbach) - Thomas Müller (Bayern) - Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)

Trenér: Thomas Tuchel (Dortmund)

Překvapení:
1. Pět gólů Roberta Lewandowskiho proti Wolfsburgu
2. Podzimní výkony Herthy
3. Sandro Wagner

Zklamání:
1. Sestup Stuttgartu po 41 letech
2. Působení Thomase Schaafa na lavičce Hannoveru
3. Úvod sezóny Borussie Mönchengladbach

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (228)

Přidat komentář
db18

stas87 23.5. o možnosti zařazení Wagnera do all-stars:

"jeste to tak Emotikona grin takovyho blba...toho tam vubec nedam"

a bum - je tam

Reagovat
stas87

To najlepsie mam v zakladnej zostave, ignorovat uplne som ho nemohol.

Reagovat
bayern987

Ale mohl. A asi bys tím ode mne dostal hlas.

Reagovat
andrew96

Reagovat
fantomas

1. Mimo-fotbalové věci v podání nováčků - simulace a zákeřná hra

To se timhle fakt vyznačovali hlavně nováčci?

Reagovat
db18

Hlavně Darmstadt...

...FCI pak spíš zdržovalo

Reagovat
Rudnevs

... ano, ale myslím že trocha preháňajú

Reagovat
stas87

Vo väcsej miere Darmstadt. Predstav si situaciu, ked ti hraci supera nejdu do suboja, len cakaju na zapiskanie rozhodcu.. Ked spravi faul super, okamzite idu orodovat za zltu kartu. ked na druhej strane rozhodca odpiska, tak sa este hadaju. Laket v tvari pre niektorych normalka.

U FCI tieto veci boli len minimalne, skor len zdrziavali hru, take tie svinske momenty, ked tlacis a zrazu behom piatich minut postihnu dvoch hracov krce.. klasika. Hlavne odkopnut loptu co najdalej a vzdat sa pripadnej slubnej sance na brejk.

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Predovšetkým teda Darmstadt.

Reagovat
Ferguson6

Jasné, nikto tam nedá Pekaríka, pritom bez neho by Hertha bola ďaleko od Europy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už jsem psal po posledním kole:

Karius - Weiser, Matip, Sokratis, Hector - Weigl, Gündogan - Aubameyang, Mchitarjan, Müller - Lewandowski

a náhradníci : Hitz - Tah - Costa - Raffael

Překvapení

1. Úchvatný a sebejistý Weigl - z druhé ligy do základu BVB

2. Lewových pět gólů

3. Sympatické výkony Kimmicha na stoperu

Zklamání

1. VfB

2. Hra nováčků, především potom SV - když na to nemám fotbalově, honím si to válením a faulováním

3. Tuchelovo vypuštění boje o titul a béčko v derby

Reagovat
smazaný uživatel

Jo trenéra jsem zapomněl. Dám Pepa, přes všechnu kritiku a kecy fans dokázal vyhrát ligu před BVB s náskokem, i když měli lepší sezonu, než když slavili titul. To hovoří za všechno.

Reagovat
Rudnevs

Moje Allstars:

Neuer - Ginter, Toprak, Christensen, Schmelzer - Weigl - Micky, Coman - Müller, Lewandowski, Aubameyang

Náhradníci: Hitz, Hector, Weiser, Hummels, Gündogan, Chicharito, Finnbogason

Prekvapenia ( pozitívne ):

1. Nagelsmann a Stendel

2. Dobré výsledky Herthy a Mainzu + nezostup Darmstadtu a HSV

3. Alfred Finnbogason - zachránil FCA parádnymi výkonmi ( a zvýšil moje sympatie k FCA )

Sklamania:

1. Zostup VfB a Hannoveru

2. Výkony Wolfsburgu

3. Závislosť Frankfurtu na Meierovi

Tréner: Julian Nagelsmann ( 1899 Hoffenheim )

Reagovat
andrew96

Já to říkal, že FCA ještě budeš mít rád.

Reagovat
Rudnevs

už nie sú vyložene nesympatický. Hľadám si k ním cestu. Schuster je už na ceste.

Reagovat
smazaný uživatel

Allstars v mojom podaní (4-3-3) :

Horn - Weiser, Marvin Matip, Tah, Hector - Coman, Rafael, D. Costa - Reus, Aubameyang, Lewandovski

náhradníci: Karius, Sulu, Gundogan, Darida, Chicharito, Pizzaro

tréner: Thomas Tuchel

Reagovat
smazaný uživatel

+ (skoro som zabudol)

prekvapenia:

záchrana oboch nováčikov

účasť Herthy v pohárovej Európe

Nagelsmann a jeho úžasná jazda za záchranou

sklamania:

zostup Hannoveru a Stuttgartu

nechutná až zákerná hra Darmstadtu

Dortmund strieborný

Reagovat
Rudnevs

Dortmund si chcel nižšie čí vyššie ( asi to druhé )

Reagovat
Rudnevs

Bez Weigla. A trebárs Reus je blbosť ... a dvaja Kolínčania hehe.

Reagovat
cologneFC

Ja by som tal kludne dal aj Modesteho. Najlepsi strelec z priemernych muzstiev. A navyse Kolin dopredu nic moc nehral. Je zazrak, ze dal 15 golov.

Reagovat
Rudnevs

Čo kukám tak on je nakoniec piaty najlepší strelec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý postreh a aj od Rudnevsa, že je nakoniec 5.naj strelec BL.

Reagovat
smazaný uživatel

proc tak vsechny prekvapila herta? pro mne je o spis zklamani po tom co z poslednich 10 zapasu vyhrali tak 1

Reagovat
andrew96

27 kol to byla fakt překvapivá jízda, což je slušná porce.

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení:

1. Suverénní tažení Herthy BSC za pohárovou Evropou

WTF?

Reagovat
jv

Co se Ti na tom nelíbí? Pro mě to prostě bylo překvapení, rozhodně jsem nečekal, že jednu dobu budou hlavní adepti na čtvrtou příčku, přestože nakonec skončila Hertha sedmá, ale s minimálním odstupem na týmy před sebou. Nebýt pokaženého závěru, hrála by LM, navíc se do Evropy vrací po sedmi letech, což je samo o sobě úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim, ale pod slovem suverenni si predstavuju neco jinyho /treba dominanci bayernu/. zapasu jejich sem moc nevidel, ale co sem cetl a sledoval vysledky a statistiky tak ty zapasy vetsinou spis ubojovali a soupere nejak neprehravali. zadnou suverenitu v tom nespatruju

Reagovat
jv

Myslel jsem suverénní spíš tak, že si za tím prostě šli, dlouho útočili dokonce na LM.

Reagovat
Rudnevs

pre jv ( za toho Adlera )

Reagovat
jv

Nebudu lhát, že jsem nad tím postem docela váhal, nakonec jsem se ale rozhodl pro Reného, protože několikrát Hamburk fakt podržel a konečně naplno ukázal, že může být pro HSV opora.

Reagovat
Rudnevs

Adler a Baumann mali skvelé sezóny,akurát kvôli minulosti sú zafixovaný ako tragédi.

Reagovat
jv

Něco na tom bude, ale to René nikdy nebyl.

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím, proste išiel dole spolu s tímom a spolu s ním sa aj zdvíha. To že je považovaný za tragéda pravdepodobne podporuje aj fakt, že jeho konkurent je/bol Čech.

Reagovat
jv

To je pravda. Nebýt zranění, mohl být Adler dneska na místě Neuera, čistě kvalitativně by na to měl.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
bayern987

Karius - Lahm, Hummels, Sulu, Schmelzer - Weigl, Vidal - Mchitarjan, Müller, Auba, Lewa. Na posty nehleďte.

Náhradníci: Neuer, Weiser, Ginter, Gündogan, Chicharito

Reagovat
smazaný uživatel

No Vidal v all stars ani náhodou, pokud hodnotíme celou sezonu. Naopak teda nechápu absenci Weigla a moc nerozumím přítomnosti Shinjiho. Měl super úvod a závěr, ale na přelomu roku byl uplně bez formy a Tuchel ho několik týdnů ani nestavěl. Ale zas má ty přihrávky, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal mal ale tak úžasnú jar, že to predčilo celú jeho jeseň...navyše treba brať v úvahu, že bol v tíme nový. Weigl bol skvelý, ale skôr v zmysle, že nikto od neho nečakal, že bude hrať základ a bude hrať výborne. Ťažko porovnávať práve ich dvoch lebo sú to odlišné typy a hrajú inak, ale Vidal je pre mňa stále lepší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

dvě slova: chybí Raffael

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň tak

Reagovat
db18

Měl silnou konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Na 3 utocniky bych to dal..ale tak každý má to svoje, to je jasné

Reagovat
jv

Na ofenzivních postech byla fakt velká konkurence. Do základu to prostě dost dobře nešlo a na lavičku to nakonec u mě vyhrál Hernández. Ale je to těžký, minimálně tady by se dalo vybrat i několik dalších hráčů, třeba Bellarabi.

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi podľa mňa nie, formu mal tak maximálne v poslednej tretine sezóny, v jesennej časti to od neho bolo slabé a chytil sa až po tom raketovom vzostupe celého tímu po vypadnutí z EL. V súčte to bola zase dobrá sezóna z jeho strany, ale zachránil to niekoľkými zápasmi v posledných týždňoch, ináč by sa dalo hodnotiť naopak...

Reagovat
jv

Jo, ale to právě ani Raffael neměl úplně celou sezónu vydařenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlasoval jsem pro Williho, protoze ma nejvic cool jmeno, soude podle vysledku nejsem jedinej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A to sa tu snazil skryvat vymenenym nickom .

Reagovat
db18

Ne... Jen to nemusí být patrné na první pohled všem kolemjdoucím...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

on měl předtím jiný nick?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano: willi.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč si to změnil?

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

All-Stars (4-3-1-2): Adler (Hamburg)- Weiser (Hertha), Hummels (Dortmund), Tah (Leverkusen), Alaba (Bayern)- Mkhitaryan (Dortmund), Gundogan (Dortmund), Kampl (Leverkusen)- Muller (Bayern)- Lewandowski (Bayern), Aubameyang (Dortmund)

Náhradníci: Karius (Mainz)- Matip (Ingolstadt)- Weigl (Dortmund)- Raffael (BMG)

Tréner: Ralph Hasenhüttl (Ingolstadt)

Prekvapenia:

1. Suverénna záchrana oboch nováčikov

2. Skvelé výkony mladíkov Brandta, Weigla, Taha, Dahouda, Comana

3. Fantastický návrat a geniálne výkony Aranguiza po dlhotrvajúcom zranení

Sklamania:

1. Zostup Stuttgartu

2. Wolfsburg

3. Nulový boj o titul

Reagovat
Fabregas@ole

"1. Suverénna záchrana oboch nováčikov"

Reagovat
stas87

Darmstadt to v suchom trikotu teda nemal. Stacilo ak by Hertha dokazala v Berline vyhrat a boli by v tom az po usi. Ocenujem ale, ze si tu zachranu poctivo vydreli a vybojovali, trebars doma s Werderom boli cely zapas lepsi a otocili to a vyhrali. Maju minimalny rozpocet, zazemie otrasne.. niekto po ich postupe minuly rok dal foto, kde v AA maju luxusnu virivku a vsetko na profesionalnej urovni. Darmstadt? Hrdzava stara vana. Aj preto som dal trenera Schustera, z mnohych vytiahol maximum.

Ingolstadt naopak mal prepracovanu obranu, system hry presne usity na mieru hracom a spolahliveho exektura v podobe Hartmanna. Skratka z minima vytazili maximum. Jackpot pre nich bol v zime prichod Lezcana, ten sa okamzite chytil a bol dost platny. Tak ako u nas Yatabare.

Reagovat
stas87

Ja som si myslel, ze si to bol ty alebo LM. Ked nemam istotu, napisem radsej alibisticky niekto, prepac.

Reagovat
Fabregas@ole

To je horší než u nás v kabinách

Reagovat
Fabregas@ole

Děkuji za sympatické shrnutí výkonů nováčků pro okrajového fanouška bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to úplne v suchom tričku, ale vždy boli o krok vpred čo sa boja o záchranu týka, nikdy neboli v tak zlej situácii ako napríklad Hoffenheim či Frankfurt a zvládli to bez komplikácii.

Reagovat
Fabregas@ole

Každopádně adept číslo 1 na sestup bude Darmstadt, ja?

Reagovat
stas87

Jj, odidu opory a myslim si, ze ich uz nedokazu adekvatne nahradit. Pripocitaj si k tomu oboch novacikov, ti maju lepsie kadre uz teraz a zname pravidlo o druhej sezone. Dost mozno do toho spadneme aj my, tipujem zasa Eintracht, mozno pristav... a u Ingolstadtu bude podla mna najväcsi problem odchod Ralpha. Kauczinskiho robotu prilis nepoznam, tak snad to nebude od prvych kol jasne ale vzrusujuce az do konca.

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg myslíš že bude stabilní?

Reagovat
smazaný uživatel

sorry nečetl jsem větu o nováčikov

Reagovat
stas87

Tak minimalne utok maju lepsi ako Darmstadt uz teraz, V zalohe bude zalezat, ci udrzi Grifa, podpisali Buluta. V obrane maju supertalent. Torrejon aj Mujdza su uz starsi hraci, potrebovali by aspon jedneho hraca este priviest. Verim im na zachranu, snad to dopadne.

Reagovat
db18

+ by se měl vrátit Kerk Jenom doufám, že to zas nepřeplácají cizinci, už teď se mi ty posily moc nezamlouvají.

Reagovat
Rudnevs

Meffert z Leverkusenu je dobrá posila. Rovnako ako obranca z KSC, oni myslím sú známy dobrou obranou. Söyüncü je veľký talent ... až také zlé to.nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý méli zájem o Baránka, ale v Plzni řekli že v žádném případě.

Reagovat
Rudnevs

Ten supertalent, to je akože ten Söyüncü? Prišli ešte tri druholigové posily.

Reagovat
stas87

Kempf predsa.

Reagovat
Rudnevs

Aha ... na toho som už takmer zabudol.

Reagovat
Fabregas@ole

Kam má namířeno Wagner?

Reagovat
Rudnevs

League Champinoship/Augsburg

Reagovat
Rudnevs

Heuer Fernandes - Garics, Rajkovič, Sulu, Diaz - Gondorf, Niemeyer - Kempe, Heller, Rosenthal - Rudnevs ... ak to rátam s pravdepodobnými posilami tak to nevyzerá zle. Myslím, že sa zachránia v prípade že udržia Schustera.

Reagovat
jv

Zase tipujes HSV na boj o sestup?

Reagovat
Rudnevs

Ja už myslím, že nie ... HSV stúpa.

Reagovat
jv

To bylo jen takové rýpnutí do stase jako fanouška SVW (vždycky se takhle špičkujeme).

Reagovat
Rudnevs

... videl som pod Subotičom.

Reagovat
jv

Jo, bylo už na tohle téma několik diskuzí...

Reagovat
Rudnevs

To je celkom sranda čítať ( aj sa do toho zapojiť )

Reagovat
jv

Tak sranda musí být.

Reagovat
stas87

Zamotat sa do toho mozu, kvalita utocnikov je z mojho pohladu podpriemerna. Ktovie ci sa bude darit Müllerovi a Gregoristchovi, bez ich prispevu by ten tim tie potrebne body snad ani neuhral. Obrana hrozna, tam sa neposunulo k lepsiemu takmer nic, nakoniec mozu byt radi ze podpisal na dalsi rok Spahic. Djourou nikdy ziadny vodca ci sef nebude a ten druhy cernoch je dost tragicky. Ostrzolek sa rozohral, po tej prvej hroznej sezone siel hore, na druhom kraji hra majster stagnacie Diekmeier... ten dokaze krasne rozhadzovat rukami a tym jeho prispevok konci.. este dodam ze je to pekny simulant.

Holtby sa dvihol, vedla tych dvoch je to ich najlepsi hrac a konecne zacina naplnat to, s cim prisiel. Kvalitu maju aj v Huntovi, len ju musi ukazat viac hracov.

Takze si nemyslim ze v tom budu od prveho kola ale na cas do tych problemov pohode spadnut mozu, uvidime ci ich podrzi Adler ako tento rok.

Reagovat
Rudnevs

So stopérom máš pravdu. V útoku je Wood a Lasogga ... Miesto Diekmeiera bude Sakai.

Reagovat
jv

Tak je pravda, poslední roky má HSV pravidelně kvalitnější kádr než plno konkurentů a stejně nakonec hraje o záchranu, ale teď už fakt podle mě půjde jenom nahoru. Ten tým má kvalitu a teď vlastně nikdo z důležitých hráčů neodejde, spíš se to zase pročistí od nepotřebných a navíc dorazí posily.

Brankáři kvalitní, do obrany to chce stopera ke Spahičovi a hned to bude vypadat líp, záloha stačí doplnit, už takhle je hodně vysoko, akorát tam moc nejsou náhrady, když odejde Kačar a spol. Útok potom není rozhodně podprůměrný, navíc třeba Wood bude posila, přestože to tak možná nevypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ilkay nakonec za 20....tyvole, to je solidní výsměch.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jste všichni opomenuli Sokratise? Měl lepší sezonu než MH.

Reagovat
db18

https://www.youtube.com/watch?v=jyNSbMvMM6c

...normálně bych ho tam měl, ale nakonec jsem se rozhodl upřednostnit Matipa.

Reagovat
smazaný uživatel

A Kroos zas udělal megahrubku ve finále MS, a stejně byl jedním z nejlepších hráčů.

Reagovat
jv

Já osobně jsem mu prostě pořád nepřišel na chuť (jako fanoušek BVB, takže je to ode mě spíš subjektivní).

Reagovat
smazaný uživatel

Příště by neměl chybět mezi oslovenými Rudnevs :)

Reagovat
Rudnevs

To je iróna? Keď nie, tak ďakujem za uznanie.

Reagovat
Rudnevs

* irónia

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná ironie

Reagovat
Rudnevs

Aha. Ďakujem.

Reagovat
smazaný uživatel

willi a Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál ligu s desetibodovým náskokem před Dortmundem. Taky jsem na něm leccos kritizoval, ale tady není o čem.

Reagovat
stas87

To fakt pre vas nic neznamena praca Schustera alebo Hasenhüttla?

Reagovat
smazaný uživatel

Hassenhüttel je frajer, co s týmem dokázal, ale mám příliš velký odpor k Audi navíc ten jeho transfer k RB taky neni zrovna sympatickej. A Schuster v podstatě totéž v bledě modrým

Reagovat
stas87

Ja som sa nad to dokazal povzniest, ubulencov fakt nemam rad a aj nadalej tam bude averzia. Schuster ale s tymto materialom hral chvilami dost pohladny futbal a nakoniec ich zachranil aj ked mali najmensie sance pred startom sezony. Na to ake mali prostriedky a moznosti to zvladol fantasticky, to je u mna viac ako Guardiola a jeho moznosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jak píšu pod aktuální diskusi, konečné je v Dirk v týmu, kde mu budu fandit

Reagovat
db18

BVB mělo rekordní sezonu a stejně jim to bylo k hovnu... takže to moc jinak nešlo. (Hasenhüttl si to navíc posral odchodem k rakovině fotbalu)

Reagovat
andrew96

Celou dobu to jenom hrál.

Reagovat
stas87

Sa trosku rozpisem ku svojej zostave..

Hitza som zvolil preto, lebo zvladol odchytat BL+EL na vysokej urovni. FCA dokazal podrzat, ked bolo treba. Keby chytal len BL, dal by som asi Kariusa alebo kvoli rekordu Neuera.

Schmelzer x Hector rozhodol v prospech Marcela maly detail. Ak by Hector odohral vsetko na LV, mozno by som dal jeho. Lenze Stögerov tah a presunutie do stredu mu uskodilo, na beku vyrazny, na DM priemerny.

Matip... chcel som dat ineho hraca ako minuly rok. Kazdy by dal Boatenga ci Hummelsa a to som teraz nechcel. Len 42 inkasovanych golov je perfektne cislo na novacika a Matip bol konstatne dobry celu sezonu.

O Lahmovi som ani na sekundu nepochyboval, tu nebolo o com a mam taky pocit, ze snad ani nemal konkurenta. Weiser sa nevyhol chybam a koniec sezony zapadol do priemeru tak ako cela Hertha.

Ilkay taktiez jasna volba. Dahoud toho odohral prilis malo a Gündoganove vykony dali spomenut na predchadzajuce roky. Vidal sa na jesen hladal a ani omylom nenaplnil ocakavania. Kampl taktiez neodohral tolko zapasov a Ilkay ho aj tak zatienil.

A od postu DM si to hadam nemusim obhajovat.

Reagovat
db18

Musíš si obhájit absenci Raffaela...

A taky sem ještě hodím něco k mé sestavě (i když to většinou bude nicneříkající, ale bude tam i "širší výběr"):

TH: jako obvykle asi nejtěžší rozhodování - Karius, Hitz a ještě mne napadal Horn... hodně vyrovnaná trojice, ale nakonec padla volba na Kariuse, který trápil své soupeře asi nejvíce.

A: Nalevo rozhodování mezi Schmellem, Alabou a Hectorem, nicméně druzí dva jmenovaní naskakovali i na jiných postech a tím pak klesla i jejich výkonnost na primárním postu, když se pak na utkání/dvě vrátili na levý kraj, kdežto Schmelzer se dle mne držel pořád nahoře. Na stoperu jsem nejdříve váhal, jestli nezařadím i Boatenga, který ale velkou část sezony promarodil, a proto jsem dal přednost jiným - taky těžká volba, ale nakonec se do sestavy dostal Matip, Tah a Hummels aspoň na lavičku, jinak byli dále "ve hře" Toprak a Sulu. Na RB jsem pak měl jasno celou dobu.

MF: Do role "defenzivnějšího" hráče jsem obsadil Ilkaye, který se letos rozehrál do parádní formy, než se zase zranil... Nejdříve jsem přemýšlel, jestli na DM/CM zařadit zataženějšího tvůrce, nebo spíše bijce, nakonec padla volba na tvůrce, v druhém případě bych přemýšlel asi o Vidalovi, který měl ale poměrně otřesný podzim, i když pak na jaře po návštěvě turínských nočních klubů ožil... V trojici ofenzivních záložníků pak padla volba logicky na hráče, kteří byli nejvíce vidět: Douglas Costa, Miky a Thomas... na lavičce to pak bylo podstatně těžší - motor v záloze Herthy, Stindl, kterému se ovšem nevyvedl start sezony - ale pak hrál parádně, a nebo Karim Bellarabi, který i když párkrát zaskakoval na LB, tak zahrál parádně... nakonec vyhrál Karim, který by byl i kandidátem do základu (asi místo Costy, který měl taky pár slabších zápasů)

ST: Opět jasná volba - do základu se dostala dvojice, která si to až do posledních kol rozdávala o "Torschützenkanone" a při obsazování lavičky opět nastalo dilema: Hrášek? Raffael, kterého bych při slabší formě některého z dvou hvězdných útočníků zasadil i do základu? Nebo Wagner, který ač teatrálním, tak i silným výkonem pomohlu Darmstadtu k udržení? Wagnera jsem pak dal aspoň do překvapení sezony...

Trenér: Guardiola (i když ho nemam rád, tak to letos ani jinak nejde...)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak kdybych měl vyhlašovat 3 nejlepší hráče sezony, tak bych to vyhlásil

1. Lewa (5 gólů proti VW, historický počet gólů... prostě král. Jen to filmování mě na něm sere)

2. Miky (jak hrál loni příšerně, letos hrál úžasně. Skvělý jak na RW, tak uprostřed jako klasická desítka. Skvělé nápady, úžasné přihrávky a schopnost rozhodnout zápas, když se nikomu jinému nedaří - namátkou si vybavím zápas proti myslím Augsburgu, kde jinak hrálo BVB uplně strašně - než se do toho z před hranice vápna opřel Mchitarjan.

3. Váhám mezi Weiglem a Gündoganem, Ilkay táhl BVB na podzim, ale vzhledem k jeho častým zraněním dám Julka. Tykrávo, ve dvaceti letech ta jistota, ta spolehlivost, žádná alibistická rozehrávka ala Xabi a zasloužená první pozvánka do repre.

Reagovat
honziss

Jak je na tom TSV 1860? Nějaký náznaky, že by se konečně mohli začít zase posouvat nahoru nebo se dá čekat setrvačný sestup do 3. ligy?

Nějak mi přijde, že tam vždycky mluví o nějakých fajn plánech, ale stejně nakonec hrajou ještě hůř, než v předchozí sezóně.

Reagovat
Rudnevs

Udržali Möldersa, ten im neskutočne pomohol ( bol doteraz na hosťovaní ). Škoda, že nemôže ostať Bierofka, ten má kvality Nagelsmanna alebo Stendela ale nemá licenciu.

Reagovat
jv

Spíš teď ještě tak sezóna ve stejných kolejích a potom by se snad mohli postupně zvedat (na postup to ale výhledově moc nevypadá, navíc konkurence je i ve 2. BL každý rok větší a větší).

Reagovat
db18

On do toho vždycky začne kecat investor Ismaik a tím se všechno rozhází...

Sice teď měl injekci o 4,2 mil. € zajistit TSV licenci pro příští ročník, což je fajn, ale na druhé straně tak trochu sabotuje práci Kreuzera, který přestal hledat nového trenéra (liga skončila před cca 3 týdny a za další 3 týdny má začít příprava)...

...Kreuzer byl blízko k domluvě s Francem Fodou, ale Ismaik to stopnul (mj. mu taky Slomka není dostatečně dobrý a chce někoho s větším jménem), trenér má být tedy oznámen někdy během příštího týdne - ale do té doby klub ani nedomlouvá příchody posil, které ale potřebují...

Reagovat
db18

...teda kromě toho, že by na hostování měl přijít Marnon Busch z Werderu.

Reagovat
Rudnevs

Prišiel Mölders a možno ostane Aycicek, to sú kľúčový hráči.

A čo sa týka trénera, možno by stačilo, keby presvedčili Bierofku aby si urobil licenciu ( nie som odborník, neviem koľko to trvá ale myslím, že by nejaká výnimka byť mohla. )

Reagovat
db18

Ale pořád je to málo... a ta licence trvá poměrně dlouho a ty výjimky pro rychlokursy se už nedělají... (taky z nich moc dobrých trenérů nevylezlo... snad akorát Stanislawski)

Reagovat
smazaný uživatel

A este je otazne ako to doapdne so sponzorm. Teraz ich vela hladaju, neviem ci im skoncili stare zmluvy alebo co.

Reagovat
Rudnevs

VW (Think Blue) sa rozhodlo, že prestanú sponzorovať TSV a ešte jeden tím (Schalke?).

Reagovat
smazaný uživatel

Aa Jany. Nazdar.

Reagovat
Rudnevs

Nový tréner by mal byť Christian Gross.

Reagovat
jv

Nakonec to popřel.

Reagovat
Rudnevs

No áno.

Reagovat
honziss

Díky všem za odpovědi. :)

Reagovat
smazaný uživatel

V BL U19 s Hoffenheimom (3 sezóny po sebe finále U19) jednoznačne dominovali svojej skupine (sú 3 skupiny) v tejto sezóne a dostali sa do semifinále a dosť nešťastne vypadli s Dortmundom. Chcelo by to vyťažiť z tejto generácie a vytiahnuť ich postupne do Ačka.

Inak Ismaik rieši nový štadión pre Ačko a cieľom je čo najskôr sa presťhovať na svoj stánok. Ale od naplnenia tohto cieĽa je ešte podĽa mňa dosť ďaleko. Spočiatku boli dosť negatívne reakcie od fanúšikov Levov na neho ale v poslednom období sa to zlepšilo, on sa začal viac angažovať a bol nejaký nápis na tribúne na jeho podporu tuším priamo z kotla...aspoň on o tom hovoril v rozhovore >>> http://www.tsv1860.de/de/Aktuelles_News/2068.htm

Reagovat
andrew96

Pěkné zpracování. Co se počtu nominací do základní jedenáctky týče, tak u mě zvítězil Willi těsně před stasem a Jirkou.

Moje sestava: Neuer - Weiser, Boateng, M. Matip, Schmelzer - Gungogan - Mchitarjan, Muller, Costa - Lewandowski, Aubameyang

Náhradníci: Hitz - Tah - Dahoud - Hernandez, Raffael

Trenér: Tuchel

Překvapení: Hertha, nástup Naggelsmana a záchrana Hoffenheimu, rekord BVB

Zklamání: H96, Wolfsburg, opět (ne)boj o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Auba hráčem roku? Tyjo, tak já bych byl pro Lewu, ale když už někdo z BVB, tak za celou sezonu rozhodně Mchitarjan.

Reagovat
Spasitel

Tak Auba má aj lepšie štatistiky a to hral s menej hviezdnymi spoluhráčmi ale tiež by som skôr Mchitarjana volil mal skvelú sezón ktovie či ho udržia.

Reagovat
smazaný uživatel

podle hlasování hráčů to je Micky

Reagovat
smazaný uživatel

A německá hráčská asociace nejsou hráči?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je něco jiného. Já mluvil o té bleskovce tady na EF

Reagovat
smazaný uživatel

Miky odmítl prodloužení kontraktu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako znovu nebo je to pořád ta jedna zpráva?

Reagovat
smazaný uživatel

No psali to jako novou zprávu.

Reagovat
andrew96

To né

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud máš zdroj? Pokud je to tak musí pryč!!!!! Nepřekvapuje mne to. Sleduji i Serii A a vím, že Raiola je hnusné tlusté prase. Za Mikoho bych chtěl 50 mega a budu spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

dost aktuální bude to Juve. Oni o něj budou mít zájem..

o to větší smysl by dával ten Rode..

Reagovat
smazaný uživatel

Spekuluje se i o zájmu Arsenalu. Rode směrem k Mchitarjanovi ale nic neřeší. Pokud Miky odejde, tak BVB nekompromisně potřebuje přivést křídlo. Protože jestli bude Reus mimo až do října, tak tam bude hrát kdo, Pulišič a Dembele?

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal by Juve přeplatil. Pokud odejde Henrik a Reus zraněn, tak to chce náhradu. Vůbec bych se nebránil vykoupit Vlky a to Schürrle s Draxlerem. Druhý jmenovaný je sice odchovancem nejmenovaného klubu, ale dalo to by se dalo nějak možná i skousnout. Ještě bych uvažoval o Bellarabim nebo Calhangoglovi, to by byla taky super posily. Minimálně však 2 křídla to chtít bude.

Reagovat
Rudnevs

Bayer vie, že máte prachy. Za Calhanogla a Bellarabiho bude požadovať okolo 50 miliónov ... ako s Toprakom

Reagovat
smazaný uživatel

50 dohromady nebo za kus?

Reagovat
Rudnevs

Podľa toho, koľko chceli za Topraka tak za kus.

Reagovat
stas87

Je otazka, ci po predaji Mchitarjana dokaze Zorc zatlacit natolko silne VfB aby pustili Kostica. Ak by prisiel Kostic a Schürrle, zvladol by to Dortmund s prehladom.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo fajn, když si vemeš že je tam ještě Dembele.

Reagovat
stas87

Tak je to len moj nastrel buducnosti. Ja myslim ze minimalne o jednom z nich bude Watzke a Zorc uvazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já věřím tomu že ten André by fungoval. Je to skvělý plejer, akorát trochu lenoch, a Tuchel by na něj v tomto ohledu mohl fungovat. Akorát za toho Kostiče chtějí podle mě docela velké prachy, na to že toho letos tolik nepředvedl

Reagovat
Rudnevs

Schürrle pod Tuchelom "vyrastal". Určite ho bude chcieť.

Reagovat
stas87

Lenze oni vedia, ze Kostica mozu predat trebars do toho Anglicka, staci vypustit nejaku spravu do medii a niekto sa isto najde, tam u ceny nikto nepremysla, skratka vyplati 15 mega a maju Kostica. Dortmund by to ale nemal nechavat na polku ci koniec jula, cim skor vyriesi pripadne odchody aj prichody, tym lepsie.

Reagovat
db18

Navíc má Kostic smlouvu do roku 2019, takže ho VfB fakt nemusí prodávat...

Reagovat
Rudnevs

Na druhú ligu trocha luxus.

Reagovat
db18

Chtějí stejně hned postoupit, tak je to potřeba...

Reagovat
Rudnevs

Tak keby ostal bolo by to skvelé. Ešte presvedčiť Diého ...

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl jsi to ty, kdo říkal, že Kostic na to nemá?

Reagovat
stas87

Ano, ale v trosku inej suvislosti. Ja som ho kitizoval za vykony v jarnej casti, po konci ich vitaznej serie, tam tomu timu prakticky nepomohol. Takze ta kritika bola myslena v tomto zmysle, nie ze by nemal na lepsi klub.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Rudnevs

Willi spomínal: VfB chce 15 miliónov za Kostiča.

Reagovat
jv

To snad ne, ani jednoho z nich nechci, a doufám, že to tak vidí i vedení.

Reagovat
db18

Schürrle bude asi přáním Tuchela, když si ho vychoval (ale nedovedu si ho představit v žlutém dresu )

Reagovat
jv

Přesně tak, já právě taky ne, vůbec. Zase teda čistě kvalitativně by to posila byla, ale prostě ho u nás vidět nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Mats proti Ukrajině nebude Takže jak? Boa a Höwi? Boa a Mustafi? Boa a Rüdiger? Za sebe bych klidně řekl Höwiho a Rüdigera zkusit na pravém beku. A kdo ví jestli tam nakonec nebude figurovat Kimmich

Reagovat
bayern987

Ach jo.. je to jisté na 100%? Asi bych bral Hector-Boateng-Höwedes-Mustafi

Reagovat
jv

Boateng je bez debat a k němu buďto Mustafi (jeho výhodou je, že hrál pravidelně celou sezónu stopera) anebo Höwi, ale ten půjde spíš na beka si myslím. Každopádně Rüdiger je pro mě až tak čtvrtá volba na stopera a podobně to asi vidí i Jogi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych hlavně rád aby výběr druhého stopera a beka probíhal mezi těmahle třema a nefiguroval tam Can, což je myslim celkem pravděpodobný..

Reagovat
db18

Já zatím četl, že je Rüdiger nejpravděpodobnější - usuzuje se tak ale z toho, že v poslední době hrál všechny zápasy... na RB pak Höwi/Kimmich (a Can má figurovat jako alternativa na LB)

Reagovat
jv

Takže Mustafi až jako čtvrtá volba na stopera? A to vlastně je tam ještě Höwi, každopádně je to jedno, Jogi má na výběr a vyloženě vedle nesáhne, takže je to teď jenom na jeho rozhodnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

snáď Hector, Boateng, Mustafi a Howedes

Reagovat
Rudnevs

Tak a Baumannovi sa podarilo udržať Eggesteina. Kiyotake nejde nakoniec ani do Kolína a ani do Herthy ale do Sevilly.

Reagovat
db18

Hertha by tak na AM měla přivést Hakima Ziyecha z Twente

A Köln má brzy oznámit dva příchody - jeden ofenzivní hráč (buďto útočník, nebo ofenzivní záložník) a jedno DM (Salif Sané to nebude, i když ohledně něj má Schmadtke taky někdy jednat) a za Vogta nakonec Köln dostal cca. 2 mil. €

Jinak malé info k VfB: Za Kostiće chce VfB 15 mil. €, což mělo odradit španělské celky (Kostić pak sám požaduje 1,5 mil. € jako roční plat). Klub by taky brzy mohl opustit Rupp, o kterého má zájem Boro a Hoffenheim (od nich možná odejde Rudy, pokud odmítne prodloužit smlouvu).

Na stoperu pak zatím hledají vhodné hráče (chtějí přivést dva stopery), zatím je pravděpodobné, že se zaměří na Höhna z Freiburgu, který má smlouvu do konce příští sezony a na jaře ztratil místo v sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost, na to že nic extra letos nepředvedl.

Reagovat
Rudnevs

Ten Ziyech je mega talent. To bude riadne drahé.

Takže ani Kiyotake ani Sané. Ešte mi trošku uniklo ako sa rozhodol Schmiedebach, on vraj komunikoval s Kolínom ale musel si ešte premyslieť, čí neostane. Vie sa teoreticky o niekom, kto by prišiel?

O tých veciach ohľadne VfB som počul, nechce som dávať toľko OT ... Rudy asi cíti, že príchodom Vogta, uzdravením Pirmina a podpísaním Polanskeho už nemá tak istú pozíciu ... Höhn je podľa mňa skvelý stopér, bola by paráda keby ho získali.

Reagovat
db18

Ono to asi začalo už nějak dřív - Rudy má smlouvu jen do konce sezony 2017 a zatím se nejeví tak, že by v Hoffenheimu chtěl zůstat (nebo to aspoň nedal najevo, jako třeba Schwegler) a kdyby odešel Rudy, tak za něj právě asi ještě přijde Rupp.

Reagovat
stas87

A to su kvalitativne narovnako. Rudy pojde podla mna von, skusi to Anglicko.

Reagovat
db18

Hopp teď půjde po zisku, takže buď Anglie, nebo Wolfsburg

Reagovat
Rudnevs

Ten Wolfsburg ma nenapadol. Nedávno ho chcelo aj Schalke inak.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som bol za zotrvanie v BL, najmä by asi nemal hrávať beka.

Reagovat
Rudnevs

Ja som čakal, že Hoffe bude reprezentanta chcieť udržať. Ale kam s ním? Späť do VfB?

Inak za Ruppa asi nebudú chcieť málo.

A čo sa týka Saného: Schmadtke s ním už hovoril, ale Hannover požaduje 10 miliónov, čo je pre Kolín neakceptovateľné. Opačným smerom prestupuje Timo Hübers a zadarmo. Mladík Kolínu už v Hannoveri pôsobil.

Inak Würzburg získal dve posily po postupe: Prišiel Schröck ( nie ten z Fürthu, ale nejaký iný, menej známy ) a najmä veľký talent Patrick Weihrauch z Bayernu.

Reagovat
Rudnevs

Höhn vraj iba za 500 000.

Reagovat
db18

Carlo: Bayern už letos nikoho nového nepřivede.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to říká?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby zůstal Götze. Ať dostane novou smlouvu (s nižší mzdou pochopitelně), a dostane pod Carlem šanci, a když si kluci nesednou, tak z něj po sezoně aspoň něco vytřískáme

Reagovat
db18

Taky fajn, Götze, kteérmu končí smlouva chce zůsta a Lewa, který má smlouvu kdo ví do kdy, posílá své agenty křížem krážem po Evropě...

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa je kurvička. S tim musíme počítat. Je to dokonalý útočník a objektivně jsme tady takhle dobrého útočníka neměli léta, a to miluju Gomeze, Makaaye, Toniho i Pizzara. Ale v momentě kdy přijde nabídka od Realu, Barcy nebo třeba i toho zkurveného ManU a nabídnou mu balík peněz, tak bude chtít jít a stát se celebritou na plný úvazek, což se mu v BL nikdy nepodaří. Spíš mě sere, že za něj není na lavičce backup, takže pokud by se zranil, budeme tam topit Müllera s Götzem.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa je kurva... ale zase on je hodně ambiciozní a čistě o penězích fotbal pro něj není. Do United by nešel, pokud by nehráli na špici a neměli šanci bodovat v LM. celkově si myslím, že před Bayernem je pouze Real a Barca. Vidím to na ten Real.

Reagovat
Kaze

Vzdyt Real uz ma Benzemu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jediného hrota mimochodem..

Reagovat
Kaze

Tak jestli je Lewa ambiciozni tak se sotva spokoji s roli nahradnika.

Reagovat
smazaný uživatel

nemusí se hrát jen na jednoho útočníka..

Reagovat
Kaze

To jako Real bude hrat 442?

Reagovat
Kaze

Kdyz uz Ronaldo i tak prakticky hraje utocnika?

Reagovat
smazaný uživatel

prostě si myslím, že tam jednou přestoupí.. James taky nebyl potřebnej, ani Bale.. dříve ani Modrič..mimochodem.

Perez bude pořád tahat velký jména. Lewa tím jménem je.

Reagovat
smazaný uživatel

a v čom je Real pred Bayernom? ked zratam trofoje za poslednych 5-6 rokov tak daleko zaostavaju by ma zaujímalo v čom potom

Reagovat
smazaný uživatel

Real prostě víc je... Nicméně to už je puntičkaření.

Historicky nejslavnější, hráli tam vždy ti nejlepší hráči. Točí se tam ty největší prachy. A chovaj se jak ty největší debilové. Nejsem pro, ale je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne nepríde Sandro Wagner ufff Vraj vyhlásil, že nechce byť v tíme, kde bude robiť náhradníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup Torpaka prý padnul a nyní se zajímáme o Bartru

Reagovat
db18

těch 22 mil. € jim nakonec bylo málo, to se celkem divím.

A za Rodeho nakonec nabízíte 14 mil. €, což je taky pěkná sumička, čekal jsem, že půjde tak za 8 mil. €, zlepšujeme se.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň nevykúpia konkurenciu

Reagovat
smazaný uživatel

Rode za 14 mega by byla paráda. A přijde mi že to Werkself trochu přehání - jasně, je to příplatek za kvalitního stopera hned, ale kam až to chtějí šponovat?

Reagovat
Rudnevs

Chceli 25.

Reagovat
smazaný uživatel

poslal bych je doprdele..

Reagovat
smazaný uživatel

Batra za 8? tak radši to než 22 za Topraka.

Reagovat
Rudnevs

Bartra je fajn stopér ... ale Dragovič je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mkhitaryan mi dělá neskutečnou radost. Tady je krásně vidět, jak je sebevědomí a psychika důležitou vlastností pro fotbalistu. Ale hlavně zůstat v Dortmundu!

Reagovat
herbage

hm, Marián je asi spřízněná duše Když jsem v průběhu tohoto roku před spaním promýšlel, jaká by byla letos ideální sestava Bundesligy, nemohl jsem se rozhodnout, koho ze sedmera Miky, Gündogan, Raffael, Costa, Müller, Lewa a Auba vynechat, když si tam zaslouží být všichni. A tak mě napadlo rozestavení 3-4-3, čímž mě Marián příjemně překvapil, že ho to napadlo stejně Jen nemám tak nasledovaný týmy ze spodku tabulky, takže obranu bych volil ve složení Lahm, Hummels a Alaba, což jsou takové klasické držáky.

Jsem zvědavý na letošní přestupové léto. Velká škoda je, že BVB zřejmě rozprodá osu týmu, protože ač mám Bayern celkem rád a v Evropě mu přeju, tak v Bundeslize by to na čele chtělo už nějakou změnu a právě BVB, kdyby pokračovalo v letošních výkonech, tak by mělo určitě velkou šanci nadvládu FCB prolomit

Reagovat
stas87

Dik, nechcel som prave vynechat ani jedneho z tej sedmicky. Kazdy vycnieval a ignorovat ich neslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Před zhruba měsícem jsem tu psal svojí sestavu a myslím, že tvoje k ní má neblíže. Právě kvůli tomu rozestavení.. I když já měl myslím rozestavení 4-3-3.

Akorát z té sedmičky jsem teda tuším měl Weigla místo Ilkaye (jaro super, ale pak zranění a i tak už to úplně nebylo on - jen 25 zápasů) Jule byl celou sezonu konstantě dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě jednoznačně top sezony Nurberger..

Reagovat
smazaný uživatel

Majo

Reagovat
stas87

Paci sa?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/Cj99J83WgAQyV8H.jpg

Prvy zaujemca je tu, nema problem zlozit 15 mega a 1,5 plat Kosticovi.

Reagovat
db18

Podle Kickeru právě nebyl problém plat 1,5 mega, ale španělé couvli, když si vyslechli požadavky Stuttgartu. (Betis Sevilla + Valencia)

Reagovat
stas87

To sa dalo cakat, ze hned neprijmu poziadavky Stuttgartu. Mal slabu sezonu, klub spadol a Valencia sa snazi znizit cenu. Ak by siel trebars za 12, stale to pre VfB bude vynikajuci obchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co bude, Carletto? Prodej Lewu a podepiš Ibru!

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

a to by malo aký význam vymenit strelca v naj rokoch za starca?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim za jakýho starca bychom Ibru pak měnili..

Reagovat
smazaný uživatel

To myslíš vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnit 27letého který jako první po 40 letech nastřílel 30 branek za 34letého, u kterého vůbec nevíš, jak si sedne s týmem?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě je to myšleno, že pokud Lewa odejde..a pokud odejde, chtěl bych Ibru místo něj.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja nevim. Zlatana mam rad, ale asi bych ho nechtel. Kazdopadne bych Lewu za nic svete nepoustel, protoze adekvatni nahradu proste nesezeneme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele