Bundesligové All-Stars 2014/2015

27.05.2015, 19:28
Názory a komentáře
Další ročník německé Bundesligy je za námi a s ním přichází na řadu i oblíbené shrnutí. Jako obvykle jsme vybírali nejlepší jedenáctku, náhradníka do každé řady a samozřejmě nesmí chybět ani jméno trenéra. Tradicí už se staly doplňující kategorie...

Kromě členů bundesligové redakce, která během sezóny doznala určitých změn, jsme podobně jako před rokem vsadili i na hlas z řad fanoušků. Williho Schröckingera, příznivce Bayernu Mnichov, jenž se All-Stars zúčastnil již loni, doplnil další pravidelný divák a člen diskuzí Marián Homola, zapálený fanoušek Werderu Brémy.

Stejně jako během uplynulých dvou sezón se z mistrovského primátu radoval Bayern Mnichov, ovšem ani letos se do nejlepších jedenáctek tolik jeho zástupců neprotlačilo. Výjimku tvoří dvojice Jérôme Boateng a Arjen Robben, kteří se až na jednu výjimku (Boateng u Kovalčíka a Robben u Kordíka) vešli do ideálních sestav všech šesti respondentů. Třii nominace do základní sestavy a jednu na lavičku si vysloužil Robert Lewandowski, podobné důvěry se dostalo i jeho spoluhráči a ofenzivní spojce mnichovského velkoklubu Thomasi Müllerovi. Podle Kordíka mezi brankáři kraloval Manuel Neuer, Zezula si zase do své jedenáctky prosadil Rafinhu a Xabiho Alonsa. Nezapomnělo se ani na kapitána Philippa Lahma, který velkou část sezóny promarodil, přesto si ho Kovalčík vybral na pravý kraj defenzivy.

Hodně vydařenou sezónu má za sebou Wolfsburg, který pod vedením Dietera Heckinga předváděl skvělý fotbal, jenž nakonec "Vlky" donesl až na konečnou druhou příčku. Velkou zásluhu na tom má stoper Naldo, který by dostal šanci ve všech sestavách. Na levém kraji defenzivní čtveřice podobně jako loni naprosto jasně kraloval Ricardo Rodríguez, jehož jméno si mezi vyvolené nevybral pouze Kordík. Ten by naopak uprostřed zálohy vsadil na brazilského brouska Luize Gustava. Bez debat největší podíl na opětovném vzestupu automobilového celku má Kevin De Bruyne, který se nominoval do všech šesti základních sestav.

Zástupce mezi nejlepšími má pochopitelně také třetí Borussia Mönchengladbach. Z její sestavy boduje zejména brankář Yann Sommer, který okamžitě po svém příchodu nechal zapomenout na Andrého Ter Stegena, což bylo oceněno pěti nominacemi do základní jedenáctky. Stejné důvěře se těšil švýcarský reprezentant Granit Xhaka, jenž konečně naplno ukazuje svůj obrovský potenciál. Tři nominace (Vojík, Homola a Kordík) si zasloužil také brazilský šikula Raffael, kterému se pod vedením kouče Luciena Favreho zkrátka daří, což potvrdil čtrnácti ligovými góly. Nezapomnělo se ani na Tony Jantschkeho, který by u Vojíka zastával roli pravého obránce, přestože více prostoru dostává poslední dobou na stoperu.

Další ne úplně vydařený ročník odehrál Leverkusen, který si opět zajistil čtvrtou pozici, bude tak znovu bojovat v kvalifikaci o postup do Champions League. Ze sestavy farmaceutického klubu vyčníval, hlavně během první části soutěže, Karim Bellarabi, jenž se u Schröckingera a Kovalčíka objevil mezi jedenácti vyvolenými a Kordík by si do svého výběru vzal trochu náladového Turka Hakana Çalhanoğlua.

Druhou skvělou sezónu po sobě má za sebou Augsburg. Ze sestavy bavorsko-švábského celku však ani letos nikdo vyloženě nevyčníval, Schröckinger by však do svého týmu vzal spolehlivého beka Paula Verhaegha, zatímco u Zezuly by se alespoň na lavičku dostal další člen defenzivní vozby Abdul Rahman Baba.

Rok, na který by nejraději zapomněli, mají za sebou "Horníci" z Gelsenkirchenu. Tradiční celek pod vedením Roberta Di Mattea působil naprosto odevzdaným dojmem a je tak trochu s podivem, že i přesto si S04 zajistilo vstupenku do příštího ročníku evropských pohárů. Alespoň malou náplastí na špatné výkony byl často Ralf Fährmann, který se u Schröckingera dokonce vešel do základní sestavy.

O moc lépe na tom nebyl ani odvěký dortmundský konkurent. Ten si sice po vyloženě zpackané podzimní části, kdy se nacházel na samém dně pelotonu, sice ještě dokázal vybojovat evropské poháry, přesto je konečná sedmá příčka pro svěřence loučícího se kouče Jürgena Klopp velkým zklamáním. Oproti minulým rokům je tak i méně zástupců BVB mezi těmi nejlepšími. Tam se letos protlačil u Kovalčíka Mats Hummels a bilancí "2+1" se může chlubit gabonský expres Pierre-Emerick Aubameyang.

Zapomenout nesmíme ani na ostatní celky. Vojík by si do svého mužstva vzal kapitána Hannoveru, jenž byl jedním z hlavních strůjců záchrany 96tek, Larse Stindla. Homola s Kordíkem by na rozdíl od ostatních do "základu" nominovali frankfurtského ostrostřelce a nakonec i nejlepšího ligového kanonýra Alexandera Meiera. Kovalčík pak trochu překvapivě vsadil na neviditelného, ale o to víc spolehlivého pracanta Zlatka Junuzoviče z brémského Werderu.

Mezi trenéry naprosto jednoznačně kraloval Lucien Favre, který pokračuje s Mönchengladbachem ve skvělé práci, načež si příští sezónu s klubem z Dolního Porýní zcela po právu zahraje Champions League. Schröckinger by svůj výběr svěřil do rukou Markuse Weinzierla, který s Augsburgem navázal na vydařenou minulou sezónu a může se pro změnu těšit na Evropskou ligu.

Největším překvapením dominuje podobně jako loni až neuvěřitelné tažení Augsburgu za evropskými poháry. Bez povšimnutí nezůstaly ani střelecké manévry Alexandera Meiera, který se sice od začátku dubna na bundesligových trávnících neobjevil, přesto si s devatenácti góly vysloužil korunu pro krále střelců. Nezapomnělo se ani skvělé výkony Wolfsburgu, Mönchengladbachu nebo výrazné zlepšené Werderu Brémy po příchodu kouče Viktora Skripnika. Zasloužené pozornosti se dostalo i nováčkům.

Při pohledu na největší zklamání naprosto jasně vévodí rozčarování nad výkony Stuttgartu a Hamburku, který si nakonec zahraje baráž proti Karlsruhe. Úspěch logicky nesklidily ani Dortmund, Hannover a zejména Schalke s koučem Robertem Di Matteem, jenž po neuspokojivých výkonech nakonec sám rezignoval. Kordíka poté zklamalo i obnovené a rovněž neúspěšné působení Armina Veha na lavičce Stuttgartu.


Jiří Vojík

All-Stars (4-2-3-1): Yann Sommer - Tony Jantschke (oba Mönchengladbach), Jérôme Boateng (Bayern Mnichov), Naldo, Ricardo Rodríguez (oba Wolfsburg) - Granit Xhaka (Mönchengladbach), Lars Stindl (Hannover) - Arjen Robben (Bayern Mnichov), Kevin De Bruyne (Wolfsburg), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) - Raffael (Mönchengladbach)

Náhradníci: Roman Bürki (Freiburg) - Kevin Wimmer (Köln) - Max Kruse (Mönchengladbach) - Alexander Meier (Frankfurt)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach)

Překvapení:
1. Suverénní tažení Augsburgu za evropskými poháry
2. Střelecký apetit Alexandera Meiera
3. Zlepšené výkony Werderu Brémy

Zklamání:
1. Podzimní křeč Dortmundu
2. Pokračující špatné výkony Hamburku a Stuttgartu
3. Matné Schalke pod vedením Roberta Di Mattea


Marián Homola

All-Stars (3-1-4-2): Yann Sommer - Tony Jantschke (oba Mönchengladbach), Jérôme Boateng (Bayern Mnichov), Naldo (Wolfsburg) - Granit Xhaka (Mönchengladbach) - Kevin De Bruyne (Wolfsburg), Raffael (Mönchengladbach), Thomas Müller (Bayern Mnichov), Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) - Arjen Robben (Bayern Mnichov), Alexander Meier (Frankfurt)

Náhradníci: Manuel Neuer (Bayern Mnichov) - Ricardo Rodríguez (Wolfsburg) - Lars Stindl (Hannover) - Robert Lewandowski (Bayern Mnichov)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach)

Překvapení:
1. Trenéři: Viktor Skripnik, Pál Dárdai, Roger Schmidt
2. Jarní část Mönchengladbachu
3. Nováčkové

Zklamání:
1. Výkony Schalke podvedením Roberta Di Mattea
2. Jarní část Hannoveru a celosezónní trápení Hamburku
3. Závěry zápasů Freiburgu


Willi Schröckinger

All-Stars (4-1-4-1): Ralf Fährmann (Schalke) - Paul Verhaegh (Augsburg), Jérôme Boateng (Bayern Mnichov), Naldo, Ricardo Rodríguez (oba Wolfsburg) - Granit Xhaka (Mönchengladbach) - Arjen Robben (Bayern Mnichov), Kevin De Bruyne (Wolfsburg), Thomas Müller (Bayern Mnichov), Karim Bellarabi (Leverkusen) - Robert Lewandowski (Bayern Mnichov)

Náhradníci: Timo Horn (Köln) - Martin Stranzl - Christoph Kramer (oba Mönchengladbach) - Alexander Meier (Frankfurt)

Trenér: Markus Weinzierl (Augsburg)

Překvapení:
1. BVB podrželo Jürgena Klopp v době krize
2. Přímý postup FCA do skupin Evropské ligy
3. Alexander Meier nejlepším střelcem

Zklamání:
1. Záchrana Hannoveru
2. Příchod Roberta di Mattea
3. Philipp Lahm uhnízděný uprostřed zálohy


Michal Kovalčík

All-Stars (4-2-3-1): Yann Sommer (Mönchengladbach) - Philipp Lahm (Bayern Mnichov), Mats Hummels (Dortmund), Naldo, Ricardo Rodríguez (oba Wolfsburg) - Granit Xhaka (Mönchengladbach), Zlatko Junuzović (Brémy) - Arjen Robben (Bayern Mnichov), Alexander Meier (Frankfurt), Kevin De Bruyne (Wolfsburg) - Robert Lewandowski (Bayern Mnichov)

Náhradníci: Manuel Neuer (Bayern Mnichov) - Juan Bernat - Karim Bellarabi (Leverkusen) - Thomas Müller (oba Bayern Mnichov)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach)

Překvapení:
1. Skvělé výkony Mönchengladbachu
2. Nejlepší střelec - Alexander Meier
3. Postup Augsburgu do Evropské ligy

Zklamání:
1. Nudný (žádný) souboj o titul
2. Špatný podzim Dortmundu
3. Výkony Stuttgartu a Hamburku


Dominik Zezula

All-Stars (4-4-2): Yann Sommer (Mönchengladbach) - Rafinha, Jérôme Boateng (Bayern Mnichov), Naldo, Ricardo Rodríguez (oba Wolfsburg) - Arjen Robben, Xabi Alonso (oba Bayern Mnichov), Granit Xhaka (Mönchengladbach), Kevin De Bruyne (Wolfsburg) - Thomas Müller, Robert Lewandowski (oba Bayern Mnichov)

Náhradníci: Manuel Neuer (Bayern Mnichov) - Abdul Rahman Baba (Augsburg) - Roberto Firmino (Hoffenheim) - Alexander Meier (Frankfurt)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach

Překvapení:
1. Odvaha Dietera Heckinga a funkční "arkádový" fotbal Wolfsburgu
2. Podzim v Augsburgu
3. Brémy po nástupu Viktora Skripnika

Zklamání:
1. Roberto Di Matteo a stagnující Schalke
2. Slabý Dortmund a tudíž nulová konkurence pro Bayern
3. Neefektivita Freiburgu a jeho sestup na úkor HSV


Tomáš Kordík

All-Stars (4-1-3-2): Manuel Neuer (Bayern Mnichov) - Theodor Gebre Selassie (Brémy), Jérôme Boateng (Bayern Mnichov), Naldo (Wolfsburg), Wendell (Leverkusen) - Luiz Gustavo - Kevin De Bruyne (oba Wolfsburg), Raffael (Mönchengladbach), Hakan Çalhanoğlu (Leverkusen) - Alexander Meier (Frankfurt), Thomas Müller (Bayern Mnichov)

Náhradníci: Yann Sommer (Mönchengladbach) - Benedikt Höwedes (Schalke) - Max Kruse (Mönchengladbach) - Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach)

Překvapení:
1. Alexander Meier
2. Podzimní výkony Paderbornu
3. Davie Selke

Zklamání:
1. Jarní úpadek Paderbornu
2. Obnovené působení Armina Veha na lavičce Stuttgartu
3. Nepoučitelný Hamburk

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (207)

Přidat komentář
fantomas

To sem rád, že se oslovování EXPERTŮ z diskuze ujalo i v Bundeslize

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak: Gratulace JozkokozleJ k titulu v Kicktippu, zasloužené vítězství - byl jsi nedostižitelný

Reagovat
JozkokozleJ

Diky, az prekvapivo to vychadzalo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi v all stars jo?

Reagovat
smazaný uživatel

domingo snad koukal jen na část podzimu, jinak si nedovedu vysvětlit Xabiho v jeho jedenáctce ..ale jinak víceméně slušný hodnocení od všech u mě co se týče zklamání, tak je to BVB, Di Matteo (což bylo jasný snad každýmu kromě vedení Schalke, že je tragéd) a pak asi taky ta nuda na špici, že nás nikdo neprohnal..na druhou stranu, aspoň to byla klidná sezóna

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamání:

1. Záchrana Hannoveru

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som sa zasmial

Reagovat
db18

Počet sestav

A ještě si trochu dovolím komentář k mé sestavě:

Fährmann - hned první volba byla dost těžká, špičkových gólmanů letos chytalo dost (Sommer, Horn, až na pár výkyvů i Bürki), nakonec má volba ale stejně jako minulý rok padla na Fährmanna. Neuer byl vyhlášený nej brankářem ligy + udělal rekord, ale podle mne měl docela málo práce a v několika zápasech působil poněkud zakřiknutě (oproti MS)

Verhaegh - najít někoho na RB bylo dost těžké, nakonec jsem zvolil Verhaegha, protože je spolehlivým kapitánem a Augsburg se na něj může spolehnout i při penaltách.

Boateng - své výkyvy měl hlavně v jiných soutěžích, v BL je ale spolehlivým obráncem a jedním z nej na svém postu (rozhodoval jsem se ještě mezi Stranzlem a Toprakem, nakonec ale vyhrál Jerome).

Naldo - jasná volba.

R. Rodriguez - původně jsem se mu chtěl vyhnout, ale nešlo to, v obraně sice má nedostatky, ale ty v lize tolik nevyniknou a je velmi přínosný směrem dopředu (a konkurence nebyla velká - Alaba se zranil a stejně skoro nehrál na LB).

Xhaka - má za sebou svkělou sezonu, tady asi taky není o čem diskutovat.

Robben - odehrál sice jen malou porci zápasů, ale v nich se ukázal jako nejlepší Robben, který kdy hrál.

KdB - opět není o čem diskutovat.

Müller - občas na hřišti sice nebyl vidět, ale i tak je to nesmírně důležitý hráč pro Bayern, který odvede neskutečné množství práce (+ je druhý v kanadských bodech).

Bellarabi - měl úžasný start do ligy, vysloužil si i pozvánku do repre a i po zbytek soutěže si udržel vysokou výkonnost.

Lewa - taky těžká volba, rozmýšlel jsem se ještě mezi Meierem a Aubameyangem, nakonec jsem se kvůli herní stránce přiklonil k Lewandowskimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že toho Lewu ještě budeš muset vysvětlit nechtělo se mi věřit, že ho tam fakt máš

Reagovat
db18

Ale na jaře už se mi líbil hodně - do té doby než ho "zrmzačil" Mitch.

Reagovat
JozkokozleJ

Neuer sice nemal tolko prace ako ostatni, no mal najvyssiu percentualnu uspesnost zasahov medzi golmanmi.

Reagovat
db18

Fakt měl nejvíc? Já % úspěšnosti nenašel, akorát jsem se na swuawce pro orientaci kouknul na "saves per goal" - ale spíš jen orientačně, tam z toho nejlíp vyskočil Sommer s 3,52 (Fährmann 2,93 a Neuer 2,67)

Reagovat
JozkokozleJ

Mas pravdu Dlhu dobu bol v precentach najlepsi Neuer, ale v zavere sezony sa musel Sommer nejak vysvihnut. Inak 4. Bürki, 5. Horn. Traja najhorsi: Kruse, Weidenfeller, Zieler.

Reagovat
db18

Tak to mne dost překvapilo, Myslel jsem, že tam s Krusem bude ještě Wolf, Zielera jsem pak očekával spíše v lepším průměru...

...jinak Sommer myslím vytvořil nový rekord v "obdržených" gólech za jarní část BL

Reagovat
smazaný uživatel

Arne-c.core,trevor,willi,herbage-jv,davor,stas-dolar-slovanak,bayern±

Reagovat
smazaný uživatel

By me zajimalo, kdo je z tech dvou stoperu ten lamac nohou a druhej technik Jo a misto Dolara Klidu !!!

Reagovat
db18

(ale nejblíž mám k Noveskimu)

Reagovat
stas87

Akoze by si dokazal trhnut aj jeho rekord?

Reagovat
db18

To zase ne... na to jsem fotbal hrál jen krátce...

Reagovat
stas87

Zasa by si ale mal rozlucku pred plnym stadionom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Zklamání:

1. Výkony Schalke podvedením Roberta Di Mattea

Se mi líbí, jak to skoro dává smysl i bez tý mezery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
shitcool

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18
Reagovat
fantomas

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
aither

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

To bude pak naopak pro hráče Darmstadtu jak návštěva aquaparku, až přijedu do AA

Reagovat
bayern987

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
bayern987

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

bez arneho

Reagovat
Arne

Bylo už loni...

Reagovat
smazaný uživatel

Vytknul bych akorát absenci Herrmanna

Reagovat
jv

No jo, ale místo koho bys ho tam dal? Jak už píše Marián, Patrick měl dobrou hlavně jarní část sezóny, tím pádem by to byl trochu jednostranný pohled (právě jako u Bellarabiho, který měl zase o poznání lepší podzim).

Osobně jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem na levou stranu dal Aubu, který měl na naše výsledky velký vliv, i když teda hrál na hrotu, ale přišel mi prostě z těch tří jako nejlepší volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Aubu chválím.. Ten fakt táhl. Jenže Herrmann minimálně stejným podílem táhl zase svůj tým.

Neříkám, že bez diskuze patří do základu. Tam je to hodně těsné a každý upřednostňuje někoho jiného, ale na lavičku by se podle mě vejít měl...

Reagovat
jv

Pravda, Herrmann ale táhl Borussii až ke konci sezóny, jinak to byl spíš Raffael, Kruse a Xhaka, kdo to drželi. Herrmanna jsem tam nedal i kvůli tomu, že jsem tam měl Raffaela, ten mi přišel prostě ještě výraznější a místo si tam zasloužil.

Jinak ale mám Patricka rád, dlouhodobě ho spojují se zájmem Dortmundu, vůbec bych se nezlobil, kdyby nakonec přišel, konečně ukázal, že na to opravdu má. Spíš ale až za rok nebo dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba podle mě byl slabším zrovna tuto sezonu. ale je to věc názoru. vy to sledujete asi víc

Reagovat
jv

Vždyť kolikrát sám táhl celou ofenzivu, střílel důležitý branky, podle mě byl hodně důležitým hráčem, ale je to věc názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite, by som povedal Auba najlepší hráč sezóny, ale hlavne s Reusom na ihrisku. On potrebuje prihrávky a dostať sa do šprintov a dobrých pozícií, kde môže preukázať svoje danosti

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopili jsme se..

Auba současná sezona jeho nejlepší u nás (má 2 ). Překvapil mě převelice. Jasně nejlepší hráč BVB. Myslel jsem to tak, že prostě Herrmanna letos prostě řadím výš. LETOS!

Reagovat
jv

Dobře vím, že u nás Auba odehrál dvě sezóny, pro pořádek. Jinak ne, Auba měl podle mého lepší sezónu a i přínos pro tým byl od něho větší. Jen z Gladbachu bych mohl zmínit Xhaku a Raffaela, kteří pro ten tým byli důležitější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Top11: Leno - Verhaegh, Stranzl, Naldo, Wendell - Kramer, Thiago - Robben, De Bruyne, Herrmann - Meier

Náhradníci: Sommer - Langkamp - Castro - Aubameyang

Trenér: Favre

Překvapení: Meier, Augsburg, Thiago

Zklamání: Dortmund, Schalke, Xabi

Reagovat
smazaný uživatel

jasně nejlepší. Wendell a Herrmann mi tam chyběli

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi zklamal? Na podzim byl hlavním tahounem Bayernu, ne?

Reagovat
db18

A na jaře hlavní brzdou. (možná už od listopadu, ten pokles ale byl dost drastický)

Reagovat
smazaný uživatel

ale svoje si odehrál. chyba nebyla na jeho straně. on neměl být základní hybný kámen hry zálohy Bayernu. blázen, kdo od něho mohl v jeho věku čekat nějaký životní výkony..

Reagovat
smazaný uživatel

ktery thiago?

Reagovat
db18

Alcantara - tam jiný není, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, ja se radsi ujistil vzhledem k minutam, kolik odehral

Reagovat
Arne

Já to tam napsal hrozně narychlo, moc jsem si nad tím hlavu nelámal, takže třeba ten Thiago v základu (v překvapení určitě ne) se nechá brát s rezervou... Tak místo něj Castro a na lavičku se posunout Xhaka nebo Juno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, když hrál, tak byl kolikrát jedinej z Bayernu, na koho se dalo dívat

Reagovat
db18

zvládnout víc zápasů, tak ho mám vedle Xhaky a řeším, koho vyhodit z of. zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych to viděl na Thomase

Reagovat
smazaný uživatel

je to mozne, v LM jsem ho videl a tam byl skvelej, ale myslel jsem, ze minimalne arjen byl v lize jeste lepsi letos

Reagovat
db18

Spolu toho moc nenahráli no...

Reagovat
smazaný uživatel

a to si jeste vem, kdyby vic drzelo zdravicko alabovi...

Reagovat
db18

To by Pep ještě dneska přemýšlel, koho má nechat proti BVB sedět na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

boateng, xabi, benatia

rafinha, alaba, lahm, thiago, bernat

schweini, gotze

lewa

Reagovat
smazaný uživatel

jsem se tak nechal unest, az jsem vynechal neuera to pak thiago sednout, protoze jedinej hraje dobre posledni zapasy

Reagovat
db18

To je Španěl a Pepův miláček (aspoň jeden kvalitní... )Tak z tohodle asi dolů Basti a Mario a dovnítř Thomas nebo Arjen a asi by to tak bylo...

Reagovat
Arne

V BL je jediný... Ale vím, odehrál toho strašně málo. Ale i tak byl o kus nejlepším hráčem mistra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Ale aspoň na lavičku Boatenga.

Reagovat
stas87

Fakt Langkamp?

Reagovat
Arne

Jo, hrál fantasticky, škoda toho zdraví... Někde jsem četl poměr bodů a gólů v zápasech s ním a bez něj a je to docela rozdíl. Kdyby odehrál všechno a měl pořád takový průměr bodů, tak jsme v pohárech a ne jen o skóre před baráží.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím, že tragické výkony Dortmundu nejsou ve zklamání u všech..

Reagovat
jv

Nebude to tím, že nakonec ještě zvládl tragickou sezónu přetavit v postup do Evropské ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak.... když se člověk zamyslí, že po 18. kole jsme byli úplně poslední

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný kluci..

jen tam nikdo nemá Herrmanna. i když byla konkurence na jeho postu vysoká, objevit se tam měl..

Reagovat
Rudnevs

Horn - Verhaegh , Stranzl , Naldo , Rodriguez - Kramer , Stindl - Robben , De Bruyne - Meijer , Dost

Neuer

Wimmer

Hector

Hermann

Xhaka

Lewandowski

Reagovat
bayern987

Ale v některých sestavách chybí Müller, a Herrmann taky minimálně na lavičce.

Reagovat
stas87

Ze Zlatko v zakladnej..tomu odisla forma niekedy zaciatkom marca Odtedy nebol ten tahun ako na zaciatku jari.Ja som o nom ani neuvazoval,nevidel som ani v jednom hraci nasom potencial na zakladnu jedenastku.

Köln aj Paderborn ma nadchli.Obaja.U kozlov mozno sklamanie domace zapasy a vysledky 0:0 alebo 1:0.Tam je to ale dane kvalitou hracov.Verim,ze v lete o nieco viac posilni,nahradi Wimmera a Ujaha a znovu sa budu drzat v bezpecnom pasme.

Paderborn mal dobry uvod,presiel si krizou ako to byva u jo-jo timov bezne.No ku koncu sezony sa ich vykony dvihli.Trebars ich domaci zapas s nami bol z ich strany strhujuci.Z 10 standartiek za zapas bolo (8!) nebezpecnych a to tak,ze Casteels musel zasiahnut alebo to islo tesne nad.

Preco som nedal Hermanna?No preto,lebo jesen nemal tak dobru.Tam bol casto striedany,dost to tahal a nevychadzalo mu to.Jar uz bola ina pesnicka.To iste akurat v obratenom garde mal Bellarabi.Na RB som proste nenasiel kandidata,tak som dal troch CB.Na DM som vahal medzi Stindlom a Xhakom,tretia alternativa bol Gustavo.Statisticky na tom bol najlepsie Granit a tak som ho tam nechal osamoteneho.Stindl totiz odohral len 21 zapasov a to je skratka malo.Rovnaky pocet zapasov mal aj Arjen.Ten ale mal nadpozemsku sezonu.Najlepsie vykony v drese Bayernu.

Reagovat
Arne

Koho tam ale na levý křídlo dát? Nikdo lepší než Herrmann a Bellarabi mě nenapadá... Pravý bek byl taky docela otázkou, ale Verhaegh je takový spolehlivý typ co do defenzivy plus penalt, že si to podle mě zaslouží. Trochu mi připomíná poslední sezóny Pospěcha.

Reagovat
db18

dalo by se to vyřešit i Aubameyangem, ale třeba já se chtěl držet postů, na kterých hráči také nastupovali. (i když Karima jsem přesunout musel )

Reagovat
Arne

To jo, ale toho jsem chtěl nechat do útoku na náhradníka.

Reagovat
stas87

To bol druhy problematicky post.Snazil som sa dat taku zostavu,ktora by odrazala celu sezonu.Nie len jej zaver ci polovicu.A Herrmann mal fakt povedenu len jarnu cast,na jesen bol dost nevyrazny.Pospech podaval lepsie vykony.S tym ze hral za slabsi tim.Ten po sebe v BL zanechal fantasticku stopu.

Reagovat
Arne

V čem byl tehdejší Mainz slabší než tenhle Augsburg? Já vždycky váhám mezi tím, dát tam fakt ty nejlepší, a tím mít tu sestavu nějak funkční. Spíš teda tíhnu k tomu druhému, očividně.

Reagovat
stas87

Efektivita.Pomer sanci a strelenych golov.V tomto je FCA dalej.Pod Tuchelom hlavne doma boli trpezlivy,dokazali si sancu pripravit ale dost casto trafili zrd alebo brankar vytiahol skvely zakrok.Ja mam v zivej pamäti zapasy,kde dali prvy gol a dalej supera tlacili ale pojistka dlho neprichadzala..nakoniec tam ten druhy gol dotlacili alebo celkovo dali dva goly v zapase.

Rozdiel v goloch je 43 Augsburgu a 52 FSV.To je 8 golov a to uz je znat.

V tejto zostave nemam okrem Thomasa ziadneho vylozeneho oblubenca.Snazil som sa na to zamerit a brat v uvahu celu sezonu,nie jej len casti.Aj ten Rodriguez nemal uplne vsetky zapasy super.Povodne som tam chcel napisat aj Hectora.

Reagovat
db18

FCA a efektivita...

Reagovat
stas87

Oproti Mainzu to je pravda.

Reagovat
Arne

Pokud byl ale Augsburg efektivnější, tak to nepřímo znamená, že byl v ostatních ohledech horší... Ty góly taky nechápu, v čem tedy byl Mainz horší než současné FCA?

Reagovat
smazaný uživatel

S Hermannom súhlas úplne. On mal dokonca podľa mňa už aj lepšiu sezonu. V jeseni bol taký priemerný, v jari hlavne išla hore jeho produktivita, ale oveĽa dôležitejší bol Raffael či Xhaka čo sa týka vplyvu na hru. Tá šialená konkurencia na krídlach by mala tých hráčov posúvať vyššie, ale neviem. Hermann mal síce zo všetkých najstabilnejšiu pozíciu, ale možno som čakal ešte viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Abdul Rahman Baba

Reagovat
db18

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

Prve zapasy som si vravel ze co to je za kopyto...nastastie vcas pochopili vo Fürthe,ze z neho kridlo nebude.Casom vylepsil defenzivu a spravil z nej prednost. Vela hracov po svojej strane nepusti a lajnu zavrie.Len skoda,ze Greuther z neho viac peniazi neziskal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte tak roček potrebuje, určite pomôžu skúsenosti z EL. Za repre ma sklamal. V dobrom tíme sa vždy Ľahšie vyčnieva, ale skutočný prínos hráča vidíš keď sa nedarí alebo v slabšom mančafte, v tomto je vhodne si porovnávať výkony z klubu s výkonmi v repre.

Reagovat
stas87

Arnesen neuer Sportdirektor bei PAOK Saloniki

Jeho koniec tam nemusi byt tak pokojny ako v Hamburku.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Naldo je ve všech sestavách. A stejně ho Dunga nevezme na Copa America..Miranda s Naldem by byli (podle mě) daleko zajímavější defensivní dvojka než Luiz se Silvou..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako chápem, Silva, Luiz, Marquinhos, Miranda....Dante snáď už nie ale Naldo tam mal byť určite, to už je konečna nominacia inak?

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej je duvod, ze si tam dava svoji sestavu domingo, kdyz to evidentn absolutne nesleduje, viz Xabi Alonso, nebo Rafinha v all star sestave..?

Reagovat
db18

BL-redaktor

Reagovat
db18
Reagovat
bayern987

Heiko

Reagovat
smazaný uživatel

Docela hloupý do těch sestav psát hráče, co toho mají nahráno tak málo a že jich tam máte požehnaně.

Reagovat
stas87

Docela hloupý jsem psát,když tu ligu nesleduješ a zajimá tě jen počet minut a ne výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně nejhloupější je asi nařknou někoho, že ligu nesleduje, když o tom nemáš ani ánung.

Reagovat
stas87

Ok,napis svoju zostavu,nech mam porovnanie,kedze tvrdis ze zostavy su hlupe.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně máš problém s psaným textem, nepíšu že jsou ty sestavy špatný jako celek, ale jen ti hráči, co často nemají odehranou ani půlku zápasů, což je prostě fail. Nevidím důvod, proč sem psát svojí sestavu, tohodle uplně fanda nejsem a přesto můžu zhodnotit sestavy jiných.

Reagovat
stas87

Kto nema odohratu ani polku zapasov?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz ty all star sestavy delaji lide, co to absolutne nesleduji, tak to je mnohem zloupejsi, nez kdyz si tady v diskuzi jen tak nekdo neco zbleptne..

Reagovat
jv

Myslíš, že to Sado sleduje?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, nesleduju nic, jsem jenom hloupej Masopust.

Reagovat
jv

Tak teda napiš někoho, kdo toho odehrál tak málo, jak píšeš?

Reagovat
jv

Tak někoho z těch hráčů vypiš... Osobně jsem tam dal Stindla, ale toho si prostě obhájím. Za prvé odehrál 21 zápasů, což není tak málo a za druhé svými výkony dotáhl Hannover k záchraně. Navíc dal jako střední záložník deset gólů, čímž jen ukázal, že bude pro Gladbach další skvělou posilou.

Reagovat
Talker

Kevinek <3

Reagovat
smazaný uživatel

Beste Elf (4-4-2):

Sommer- Jantschke, Boateng, Naldo, Wendel- Robben, Xhaka, De Bruyne, Bellarabi- Muller, Aubameyang

Náhradníci: Leno- Verhaegh- Kruse- Meier

Tréner: Lucien Favre

Prekvapenia:

1. Skvelý Augsburg a stále lepší Weinzierl

2. Zábavný ofenzívny futbal v podaní Wolfsburgu, Hoffenheimu a Frankfurtu

3. Neskutočne našľapaný chvost tabuľky a vyvrcholenie súboja o záchranu

Sklamania:

1. Zas a znova HSV + VFB

2. Jesenná mizéria Dortmundu a jarná mizéria Schalke

3. Nulový boj o titul a účasť v LM

Reagovat
JozkokozleJ

Namiesto Jantschkeho, ktory odohral väcsinu zapasov uprostred obrany, by som dal Verhaega a Xhaku mozno vymenil za Kramera.

Beckova zostava by bola:

Neuer - Vierinha, Stranzl, Klavan, Rodriguez - Herrmann, Xhaka, Raffael, Firmono - Lewandowski, Meier (alebo Bobadilla);

Reagovat
jv

Schválně jsem na to koukal a měl to Tony skoro půl na půl (na stoperu odehrál asi o šest zápasů víc, to není zase tak velký rozdíl).

Reagovat
JozkokozleJ

Aha, ty si ho dal tiez Taky Vierinha je na to podobne (s RW) Na tom RB nik vylozene nehviezdil, a to ani minulu sezonu. Nukal sa mi tam Pekarik.

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo Gebre

Reagovat
jv

Vieirinhu jsem taky zvažoval, špatně tam nehrál prý ani Gebre Selassie, ale toho, podobně jako Pekaríka, nemám tolik nasledovaného, takže jsem ho nedal.

Reagovat
db18

Zítřejší Kicker má informovat o nabídkách Man. United na Bastiho ( ) a Danteho ( ) .... prosíííím!

Reagovat
smazaný uživatel

Danteho? To je podľa mňa úplna hlúposť. Načo by im bol priemerný stopér z úplne inej ligy, navyše po tridsiatke a výrazne za zenitom? Oni potrebujú špičkovú kvalitu do základu, niečo na spôsob Hummelsa, alebo Otamendi, ktorý už prehlásil, že chce odísť z Valencie. Vedľa neho kľudne môže hrať Smalling alebo Rojo, plus ako backup tam stále bude Jones, Evans a tí dvaja mladicí (McNair a ten druhý). To by som vážne nepochopil, keby kúpili Danteho, ale tak, prajem ti to

Basti mi príde už reálnejši, ten by im určite pomohol, ale keď ho Bayern naozaj pustí, tak začnem mať vážne pochybnosti o duševnom zdraví vedenia...

Reagovat
db18

Třeba chce mít každý post zdvojený - a za Roja by byl dalším kandidátem na LB právě Dante...

Reagovat
smazaný uživatel

Na LB majú Shawa za 30 mega, ktorý potrebuje hrávať, plus tam dokáže dobre zahrať práve Rojo, plus veľmi obstojne aj Blind

Neviem, fakt by mi ten prestup nedával žiadny zmysel, ale uvidíme

Reagovat
db18

*LCB jsem myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Dante by byl krok zpátky pro Man U

Reagovat
smazaný uživatel

a odchod Schweiniho by mohol byt realny?

Reagovat
db18

Mluvilo se o tom, ale doufám, že ne.

Reagovat
jv

Letos podle mého určitě ne, pořád má tomu týmu co nabídnout.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bayernu bude mít, co nabídnout i po 40ce. horší pak jestli bude moct Bastienovi co nabídnout Bayern..

Reagovat
Bayern +

Toho Rafinhu mi proste musíte zdôvodniť.

Reagovat
Dufan

Sommer - Jantschke, Naldo, Boateng, Rogriguez - Xhaka, de Bruyne - Auba, Robben, Hermann - Meier

Trenér: Favre

Reagovat
smazaný uživatel

Napište prosím nicky k těm jménům z článku, at si můžu ty názory propojit s diskusemi do budoucna, diky

Reagovat
smazaný uživatel

vím dominga a jirku vojíka

Reagovat
smazaný uživatel

Willi Schröckinger je db18

Reagovat
Rudnevs

Nie je to Willi iny fanusik bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Marián je stas87 a Dominik je domingo.

Reagovat
db18

A Kordík s Kovalčíkem tedy nepřispívají?

Reagovat
jv

Tomáš určitě ne a u Michala ani po pravdě nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nepřispívám

Reagovat
jv

Tak už aspoň vím, kdo jsi. Já poslední dobou už taky o hodně míň...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
C-M@ster

Trochu OT:

Pokud umíte německy a chcete se pobavit, tady je živá verze písničky Bayern od Toten Hosen, která je namířená proti tomuto velkoklubu a zpívají ji naživo v Mnichově.

Jedni pískají, druzí zpívají, další tam mávají vlajkama Bayernu a do toho upravený text, do kterýho je přidanej Götze a Lewandowski

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

A jo, to je z koncertu

Reagovat
smazaný uživatel

Genialni

Reagovat
smazaný uživatel

Tu pisnicku mam rad, stejne jako dTH, ale je uz silene stara

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Letos budou hrát na Nova Rocku, už se na ně těším... nejedete tam taky někdo náhodou?

Reagovat
Arne

Reagovat
Messier

Top: Koro1

Jungle: Clearlove

Mid: Faker

Adc: Deft

Support: Meiko

Reagovat
JarousFCB

OT: Zdravíčko... Nevíte někdo jestli bude na finále LM v Berlíně i nějaké velkoplošné promítání? chtěl bych tam kvůli atmosféry zajet.

Reagovat
db18

http://www.berlin.de/events/3794640-2229501-fanfest-zum-championsleaguefinale.html

Od 4. června bude nějaký doprovodný program, v den zápasu je ale vše ukončeno ve 20:00, takže veřejné promítání by být nemělo - ale v článku je zároveň odkaz na seznam sport-barů v Berlíně.

Reagovat
10

Dotaz na znalce - vyhraje dneska Hamburk nad Karlsruhe? Ten kurz mi přijde až moc super s ohledem na kvalitu toho kádru...

Reagovat
db18

Očekávám že jo, ale vypadá to, že oba týmy budou muset hrát bez nejlepších útočníků (HSV možná komplet bez útočníků Olić, Rudnevs a Beister mají nějaké menší zranění a Lasogga nevím, jestli se stihl vrátit po zápase se Schalke...) KSC by pak asi měl chybět Hennings

Reagovat
10

Díky, četl jsem, že Lasogga bude hrát, ale každopádně počkám na sestavy.

Reagovat
stas87

KSC vie hrat trpezlivo z obrany a domace zapasy HSV su jedna velka krc.Vonku teda KSC hra ofenzivnejsie ako doma ale to bolo sposobene tym,ze v 2.BL mancafty doma nehraju na obranu.Snazia sa tvorit,kombinovat a dat co najviac golov.Ak by si ale KSC priviezlo domov trebars 0:0.ich sanca podla mna dost stupne.Doma dostali len 7 golov a vysledky 1:0 ci 2:1 im nie su cudzie.Ako pise Willi,chybat budu strelci ale u Hamburku to asi ani nevadi.Cakaj na zostavy.

Uprimne tomu neverim,ze by KSC postupilo do 1.BL.HSV ma neskutocne stastie,vzdy ked im tecie do bot,zahraju nad ocakavanie dobre alebo jednotlivy hraci maju den.Je to dost frustrujuce.

Reagovat
10

30. minuta, Hamburk si zatím nedal 2 přihrávky za sebou, tolik zkažených míčů jsem dlouho neviděl, absolutně neví co hrát. Uff, to je tak tragickej tým.

Reagovat
popltak

Neuer overrated

Reagovat
El Campeon

Zajímavé rozestavení od pana Homoly

Reagovat
stas87

Vdaka,pane Jakube.

Reagovat
stas87

https://www.youtube.com/watch?v=UoAqJT905cg

Päticka hraca VfR naprosta bomba.

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Kramer to prostě chtěl, to není možný

Reagovat
stas87

Tak to je velka paradaaaaaaaaaaaaa Henningssssssss

Reagovat
10

tak špatnej tým jako je Hamburk jsem na týhle úrovni snad ještě neviděl

Reagovat
stas87

Vidis ich len dneska,oni sa takto prezentuju uz druhu sezonu po sebe. Len sa v BL nasli este o nieco viac spatne timy ako oni.Ja ti z hlavy napisem len dva zapasy-doma proti Hannoveru to bolo este o level horsie.Hralo sa na jednu branku,Hannover drvivo ovladal hru,nepustil ich vobec k nicomu.Potom niekto odcentroval,Marcelo do toho strcil nohu a po tej teci to preletelo Zielera a zapadlo to tam.Druhy gol?Strela kusok za vapnom,Marcelo do toho zasa strcil nohu a do protipohybu Zielera.To im zachranilo krk.Doma proti SCF vyrovnali v nadstavenom case..a to poslalo priamo dole Freiburg.

Reagovat
10

Pokud jsou v Bundeslize ještě horší týmy, je to celkem smutný. Ty hráči mají problém zpracovat míč, Diaz nebo Westermann mají pohyb jak nějaký dědci ve starý gardě, u Holtbyho naprosto sedí, že ho kupoval Tottenham. Tam dneska fakt není hráč, co by splňoval měřítka top ligy.

Reagovat
stas87

Bol tam Fürth a ten nemal potrebnu kvalitu smerom dozadu.Oni hrali stale len dopredu,ofenzivne a nedokazali udrzat vedenie.Fortuna mala sezonu podobnu ako Paderborn letos-jesen slusna,jar spatna.Braunschweig to mal naopak.Nürnberg za celu jesen nevyhral ci ako to bolo..a tu to mas,na ich ukor sa zachranil tento prehistoricky kolos.

Prejdi si ich prestupy a lacne zalezitosti to nie su..a to je na tom najviac smutne.Tie timy co som vypisal,sa s nimi porovnavat nemozu.Aj napriek tomuto handicapu az taku sracku naozaj nehrali.Trenerov snad mali 10 za 5 rokov..

V tomto time bol top hrac akurat Adler ale to uz je davno.Olic este ako tak zahra ale tym to konci.Bez prdele-Sassuolo by im dalo 4:0..a Parma by ich mozno tiez porazila.

Reagovat
10

jako Karlsruhe mohlo vést klidně 3:0, kdyby mělo trošku kvalitu...klidně si myslím, že by Hamburk porazila většina týmů z top10 Serie B

Reagovat
stas87

To neviem..ale ze az tak?Ako oni nehraju nic..neverim tomu ze by ich porazili druholigisti z Talianska.

Reagovat
10

já jo, tohle je výkon na úrovní 3. ligy

Reagovat
10

a nejvíc mě teda šokuje nepohyblivost a obecně atletický dispozice těch hráčů, to je samej pomalej dřevák

Reagovat
stas87

Suhlasim.Ved ked si zoberies len stoperov tak.. Jeden pomalsi ako druhy,obaja neohrabany..ja fandim Werderu a my mame podobny problem.Lenze dalsie posty u nas su obsadene atletickymi hracmi.A taky Franco je na svoju vysku pomerne rychly a ako drevak aboslutne neposobi.To Lasogga ano.

Dneska teda vobec nebehaju.Takto ich nepoznam,vsetko pomale,trva to dlho a sami si v tej krci prihravaju do tazkych pozicii.Pred poslednym zapasom proti Schalke som mal debatu s fanusikom HSV.Vraj ich hraci davaju spolocne fotky na plazi..a je im nejaka zachrana jedno.Jednim z nich by mal byt Holtby..

Reagovat
10

Je to vidět, ten Holtby je takovej jasnej prototyp frajírka, co to má úplně u prdele...

Reagovat
stas87

Ale tak HSV mu dobre zaplati..ja som teda nechapal ani Stiebera ci Müllera.Prachy su prachy,sportovo sa totalne zabrzdili.Mainz sa moze akurat tak smiat.

Holtby nebol marny v Schalke.Tam ale ti hraci hrali v neustalom pohybe a nabehoch.Toto tu nema a jeho individualne kvality su proste slabe.

Reagovat
smazaný uživatel

To si asi ešte nevidel nejaký ten šláger 3.nemeckej ligy, napríklad naposledy zápas o postup Duisburg - Kiel...Bundesligová úroveň

Reagovat
jv

Vždyť takhle to ale vůbec NEMŮŽEŠ porovnávat, achjo.

Reagovat
Coutinho10

ty 2 brevna

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele