Bundesliga - souhrn 3. kola: Leverkusen a Bayern bez ztráty

01.09.2023, 22:32, aktualizováno 03.09.2023, 19:28
Komentáře a souhrny

Leverkusen rozstřílel Darmstadt a po třech kolech zůstává stoprocentní, totéž platí ještě o Bayernu. Vysoké domácí výhry zapsaly také Brémy a Stuttgart, Hoffenheim si poradil s Wolfsburgem. Augsburg si rozdělil body s Bochumí. Dortmund v páteční předehrávce neudržel vedení nad Heidenheimem a výsledkem byla remíza 2:2...

Union Berlín - RB Lipsko 0:3

03.09.2023 17:30

Góly: 51. Xavi Simons, 85. Benjamin Šeško, 87. Benjamin Šeško

Fotbalisté Lipska porazili v závěrečném utkání třetího kola Bundesligy Union Berlín na jeho hřišti 3:0. V duelu dvou ofenzivně hrajících celků se na úvodní trefu čekalo až do druhé půle, kdy o vítězství Býků rozhodl parádní trefou Xavi Simons, jenž později přidal také asistenci na jeden z gólů Benjamina Šeška. Letní posila z PSG tak dala najevo, že její tři "kanadské" body z minulého duelu nebyly dílem náhody. Die Eisernen, za které od úvodních minut nastoupil český reprezentační záložník Alex Král, v novém ligovém ročníku zaznamenali první ztrátu.

V roce 2006 hrál Union až pátou nejvyšší německou soutěž, před čtyřmi lety postoupil poprvé v historii klubu do Bundesligy a před začátkem třetího kola se z pozice jejího lídra těšil na věhlasné soupeře v Lize mistrů. Pohádka týmu z východního Berlína nebrala konce, když v týdnu vedení oznámilo příchod mistra Evropy Leonarda Bonucciho. Duel s Lipskem tak možná byl soubojem největších vyzyvatelů Bayernu Mnichov o německý titul.

Diváci v Berlíně se prvního střeleckého zakončení dočkali až ve 13. minutě, kdy po rychlém protiútoku a nadýchaném centru Krále nebezpečně hlavičkoval Kevin Volland. S pokusem domácího útočníka si ale Janis Blaswich poradil, když jej vytěsnil pohotovým zákrokem na roh. O chvíli později byl v permanenci rovněž gólman Die Eisernen, kterého tvrdým projektilem z dálky prověřil Simons. Býci se i nadále tlačili do zakončení a ve 21. minutě byli blízko vedoucí trefě, když hlavička Williho Orbána po rohovém kopu zamířila jen těsně vedle. Ani jeden z celků na ofenzivní uragán z předchozích duelů nenavázal a v závěru úvodního dějství si další příležitosti k otevření skóre již nevytvořil.

Nedlouho po návratu na hrací plochu se ale již gólový stav utkání měnil, když parádním projektilem zpoza pokutového území poslal Lipsko do vedení Simons. Hosté se následně zaměřili na defenzivní činnost a Union do blízkosti Blaswichovy branky nepouštěli. Krátce po hodině hry navíc červenobílým cestu za vyrovnáním ztížil Volland, jenž po nebezpečném zákroku ve středu hřiště zamířil předčasně do sprch. V 76. minutě mohl vedení Býků navýšit ránou z hranice vápna Dani Olmo, naděje domácích ale udržel při životě skvělým zákrokem Frederik Rönnow. V 85. minutě ale již gólman Die Eisernen inkasoval, když vedení Lipska navýšil po rychlém protiútoku střelou o tyč Šeško. Slovinský mladík udeřil znovu o pouhé dvě minuty později, kdy gólový účet duelu uzavřel přesnou hlavičkou.

Lipsko tak na hřišti Unionu zvítězilo a připsalo si do tabulky tři body. Další duel Býky čeká 16. září proti Augsburgu, Berlíňané se ve stejný den střetnou s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 1:1

03.09.2023 15:30

Góly: 87. Niels Nkounkou - 43. Florian Kainz (pen.)

Fotbalisté Frankfurtu remizovali ve třetím kole Bundesligy na vlastním hřišti s Kolínem nad Rýnem 1:1. Klíčovým okamžikem první půle se stala penalta z 43. minuty. Tu s ledovým klidem proměnil kapitán a dlouholetá opora Kozlů Florian Kainz. Domácí nemohli dlouho najít na obranu Kozlů recept. Když už se zdálo, že tým z bankovní metropole Evropy padne, přispěchal s vyrovnávací trefou nově příchozí Niels Nkounkou.

Kolín nad Rýnem v úvodních dvou kolech nezískal po těsných prohrách s Dortmundem a Wolfsburgem ani bod. O poznání lépe na tom byl Eintracht, jenž po skalpu Darmstadtu zaznamenal remízu s Mohučí. V médiích se však místo formy Frankfurtu řešila situace kolem Randala Kolo Muaniho. Francouzský útočník se totiž snažil vynutit si přestup do PSG a odmítal s Orly dokonce i trénovat. Dotáhnout svůj přesun do Ligue 1 stihl 24letý útočník na poslední chvíli, a pro zápas s Kozly tak už nebyl domácím k dispozici.

V úvodní opatrné fázi byla na obou týmech znát snaha držet co nejvíce míč na svých kopačkách, ale žádné šance se ani na jedné straně nezrodily. V 17. minutě upadl v pokutovém území domácí Omar Marmoush, ani přes četné protesty však rozhodčí penaltu neodpískal. Na první střelu si fanoušci v Deutsche Bank Parku museli počkat až do 24. minuty, Junior Dina Ebimbe ovšem svým slabým pokusem Marvina Schwäbeho nezaskočil. Ve 42. minutě spadl v pokutovém území Eric Martel, kterého poslal k zemi Philipp Max, a Kozlové tak měli k dispozici penaltu. K té se postavil Florian Kainz a střelou do nahoru doprostřed se nemýlil.

Po změně stran se v 53. minutě dostali do šance Orli. Střela Marmoushe však byla zblokována na rohový kop. V 74. minutě se k hlavičce po rohovém kopu propracoval opět Marmoush, ale ani tentokrát se jeho pokus mezi tři tyče nevešel. Další rohový kop měli svěřenci Dina Toppmöllera k dispozici o tři minuty později. Po něm následovala střela Jessica Ngankama, jenže i ta byla sražena na rohový kop. V 87. minutě se již domácí příznivci radovat mohli. Nkounkou obdržel ve vápně přihrávku a poslal míč přesně na zadní tyč.

Frankfurt tak udržel neporazitelnost, získal však do tabulky pouze bod. V dalším kole jej 16. září čeká souboj s Bochumí, Kolín se ve stejný den střetne s Hoffenheimem.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:2

02.09.2023 18:30

Góly: 30. Ko Itakura - 58. Leroy Sané, 87. Mathys Tel

Fotbalisté Bayernu dokázali ve třetím kole Bundesligy udržet stoprocentní bilanci, když porazili Mönchengladbach na jeho půdě 2:1. Bavoři neměli utkání vůbec dobře rozehrané, jelikož už po půlhodině hry prohrávali. Po změně stran se však jejich výkon zlepšil, což vedlo v 58. minutě ke srovnání. Hrdinou hostů se nakonec stal 18letý Mathys Tel, jenž v 87. minutě vsítil vítězný gól. Zastoupil tak Harryho Kanea, který se poprvé v ligovém zápase za Bayern neprosadil. Tomáš Čvančara odehrál za domácí necelou hodinu.

Mönchengladbach po úvodní divoké remíze 4:4 s Augsburgem prohrál v minulém kole s Leverkusenem a na startu sezony se potřeboval konečně chytit. Ani v souboji s Bayernem se to ale příliš neočekávalo. Německý velikán, jenž v poslední den přestupů ostudně nestihl dotáhnout už víceméně jistý přestup Joaa Palhinhy, vlétl do nového ročníku podle předpokladů dvěma výhrami s celkovým skóre 7:1. Navíc jej motivoval fakt, že na stadionu Hříbat nevyhrál již pět duelů v řadě.

Menší převahou v úvodních minutách se mohli pyšnit Mnichovští. Množství centrů, které směřovaly do vápna Borussie, ale velké nebezpečí pro bránu Moritze Nicolase, jenž si odbýval první zápas v dresu Mönchengladbachu, neznamenalo. S přibývajícím časem tlak hostů sílil, avšak obrana Gladbachu byla neprostupná. První větší příležitost si tak vytvořili domácí. Ve 25. minutě po rozehrávce přímého kopu poslal balon hlavou do břevna Marvin Friedrich. O pět minut později už byl ale hlavičkující Ko Itakura neomylný, když po rohu umístil míč ke vzdálenější tyči. Krátce nato po dalším rohu pálil z okraje vápna Julian Weigl, gólman si však tentokrát jeho ostrý projektil pohlídal. Největší příležitost Bayernu v první půli přišla šest minut před poločasovým hvizdem, kdy z okraje brankoviště poslal dělovku na břevno Leroy Sané.

I po změně stran pokračovala převaha hostů, která ovšem opět dlouho k nebezpečí nevedla. Šanci měl v 54. minutě Leon Goretzka, když hlavičkou dorážel míč do brány, gólmana ale dobře zastoupil Itakura. Krátce nato pálil z otočky uvnitř šestnáctky Thomas Müller, mířil ovšem mimo. Avšak vyrovnání se hosté dočkaly záhy. Sané dostal balon za obranu a ač mu střela z hranice malého vápna nesedla ideálně, míč nakonec nasměroval za gólmanova záda. Dokonat obrat mohl krátce nato Serge Gnabry, proti jeho hlavičce ale perfektně zasáhl Nicolas. Nakonec se tak o zisk tří bodů musel postarat až v závěru utkání po šesti minutách na hřišti Tel, který si naběhl na centr z rohového kopu a skvěle umístěnou hlavičkou k tyči zařídil finální podobu skóre.

Bayern tak nedopustil žádné překvapení a došel si pro další tři body. V příštím kole vyzve 15. září doma Leverkusen, Mönchengladbach míří o dva dny později na hřiště nováčka z Darmstadtu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:1

02.09.2023 15:30

Góly: 45+2. John Brooks, 60. Maximilian Beier, 74. Robert Skov - 36. Tiago Tomás

Hoffenheim zvítězil ve třetím kole německé Bundesligy v domácím prostředí nad Wolfsburgem 3:1. Softwarovou firmou sponzorovaní modrobílí sice ve 36. minutě prohrávali, avšak do poločasu ještě stihl vyrovnat bývalý člen hostující vlčí smečky John Brooks. Ve druhé půli zazářil střídající Robert Skov, jenž na vítěznou branku nahrál a přidal pojistku v podobě třetího gólu sám. Václav Černý odehrál celé utkání, jeho spoluhráč Lukáš Ambros se do závěrečné nominace nevešel. Pavel Kadeřábek vynechal zápas kvůli zranění.

Wolfsburgu se první dvě kola vydařila na jedničku. Šest bodů měl na svém kontě především díky Jonasovi Windovi, jenž už střelecky takřka vyrovnal své sezonní bundesligové maximum. Hoffenheim získal svou úvodní výhru v předešlém zápase na hřišti Heidenheimu, který v poslední čtvrthodině promarnil dvoubrankový náskok. Jednu z tref zaznamenal také momentálně zraněný český bek Kadeřábek. Ten oslavil první soutěžní zásah od loňského podzimu.

Oliver Baumann navázal na výborné výkony hned v úvodu utkání, když vytáhl dalekonosnou ránu Maximiliana Arnolda těsně nad. Balon měli v moci častěji hráči v tmavě zelených dresech, domácí celek se naopak spoléhal na rychlé protiútoky. Ani skvělé počasí však nepomohlo k vytvoření většího množství šancí na jedné či druhé straně. Zajímavou možnost v podobě přímého kopu dostal ve 25. minutě Mattias Svanberg, nicméně jeho prudká rána se pouze odrazila od zdi. Ve 36. minutě se Die Wölfe přece jen dočkali. Zcela sám unikl obraně nový přírůstek smečky Tiago Tomás, který následně proti Baumannovi nechytatelně zakončil na bližší tyč. V závěru první půle však uklidil míč do prázdné brány bývalý hráč hostí Brooks, a do kabin tak šli s psychologickou výhodou modrobílí.

Domácí mohli jít krátce po pauze do vedení, jenže krásný pas za obranu nové posily z Fenerbahce Atilly Szalaie ve skluzu napálil Florian Grillitsch pouze do tyče. Pěkný protiútok na druhé straně jen o chvíli později zakončoval Černý, ale střela nakonec mířila vedle. Tím pádem to byli domácí, kteří se radoval z vedení, poněvadž si ve vápně našel míč mladičký Beier a uklidil ho do pravého dolního rohu, kam Koen Casteels neměl šanci dosáhnout. Wolfsburg následně definitivně pohřbil dánský reprezentant Robert Skov, jenž navíc u předchozí branky krátce po svém příchodu asistoval.

Hoffenheim tak oslavil druhou výhru v řadě. V příštím kole jej čeká 16. září souboj s Kolínem nad Rýnem, Wolfsburg se ve stejný den střetne s Unionem Berlín.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Freiburg 5:0

02.09.2023 15:30

Góly: 8. Chris Führich, 17. Serhou Guirassy, 19. Serhou Guirassy, 62. Chris Führich, 75. Enzo Millot

Stuttgart pokračoval v nevyrovnaných výkonech i ve třetím kole Bundesligy, když na vlastním hřišti porazil Freiburg 5:0. Domácí o osudu duelu rozhodli již v úvodních 20 minutách, kdy na tabuli se skóre svítilo u jejich kolonky číslo tři. Hlavními strůjci přesvědčivého vítězství byli Chris Führich a Serhou Guirassy, kteří se dokázali prosadit hned dvakrát. Tým z města automobilů tak potvrdil turbulentní start do sezony, v němž stihl dvakrát rozdat, ale i jednou inkasovat "bůra".

Zápasy Stuttgartu byly v úvodu sezony to nejzábavnější, co Bundesliga nabízela. V obou dosud odehraných duelech padlo minimálně pět branek, přičemž jednou z toho byla demolice Bochumi, následně však debakl obdrželi sami Švábové. Freiburg vsadil na poněkud pragmatičtější styl hry, v jeho případě ovšem účel světil prostředky, když vyhrál jak na půdě Hoffenheimu, tak doma proti Brémám, kde výborně chytajícího Jiřího Pavlenku překonal v závěru Maximilian Philipp.

Na úvodní trefu se čekalo pouze do osmé minuty a k radosti domácích fanoušků s ní přispěchali Švábové. Führich se pohotově uvolnil na středu pokutového území a střelou k tyči překonal Noaha Atubolu. Krátce po konci úvodní čtvrthodiny lovil gólman bádenského celku míč ze sítě podruhé, když se prosadil Guirassy. Guinejský útočník dokonal rozklad defenzivy Freiburgu v 19. minutě, kdy po přesném centru Hiroki Ita udeřil projektilem z voleje.

Hosté o sobě dali poprvé výrazněji vědět až po uplynutí úvodní půlhodiny, se střelou Rolanda Sallaie k tyči si ale Alexander Nübel bez větších problémů poradil. V závěru úvodního dějství si oba aktéři souboj zopakovali, Nübel ovšem pokus maďarského útočníka včasným vyběhnutím zneškodnil.

Ve vyrovnaném úvodu druhé půle se k zakončení propracovaly oba celky, Dan-Axel Zagadou ani na druhé straně hlavičkující Philipp však se svými pokusy neuspěli. V 55. minutě byli Švábi blízko navýšení vedení, pumelice Silase z hranice vápna ale pouze orazítkovala pravou tyč. Domácí se i přesto dočkali, když o sedm minut později využil průnikové přihrávky Führich a parádní individuální akcí se podruhé v utkání zapsal mezi střelce.

O chvíli později mohl útrapy hostů ještě více ztížit Waldemar Anton, z nadějné pozice ale vypálil těsně vedle. Děravá obrana bádenského celku přesto ještě jednou inkasovala, když při úniku dva na jednoho na sebe vzal zodpovědnost střídající Enzo Millot a hostujícího gólmana propálil ranou na zadní tyč.

Stuttgart tak opanoval vzájemný duel poprvé po více než pěti letech. V příštím kole se 16. září představí na půdě Mohuče, Freiburg tentýž den přivítá Dortmund.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Bochum 2:2

02.09.2023 15:30

Góly: 35. Dion Beljo, 62. Ermedin Demirović - 45+3. Takuma Asano, 64. Takuma Asano

Augsburg remizoval ve třetím kole Bundesligy s Bochumí 2:2 a prolomil třízápasovou domácí sérii proher s tímto soupeřem. Zasloužil se o to zejména mladý Dion Beljo, který jeden gól dal a měl prsty i v tom druhém. Nicméně v dresu Bochumi zářil aktivní Takuma Asano, který se blýskl dvěma trefami a prakticky sám zajistil VfL zisk bodu. Die Fuggerstädter tak pokračují ve své tristní bundesligové bilanci, jelikož z posledních 14 utkání nevyhráli již po třinácté a Bochum doma zatím ještě nikdy neporazili. Tomáš Koubek strávil celý zápas na lavičce.

Augsburg nevstoupil do nové sezony dobře. Po šokujícím vyřazení z německého poháru totiž z úvodních dvou ligových duelů vytěžil jen bod. Bochum ovšem byla papírově schůdnějším soupeřem než Gladbach nebo Bayern. Modrobílí ale po bídné přípravě a pokaženém utkání ve Stuttgartu vystrčili růžky v předešlém kole, kdy dokázali obrat o body Borussii Dortmund. Hosty navíc mohl motivovat fakt, že z Augsburgu nikdy VfL neodjelo bez výhry.

Tým z Porúří byl od počátku mnohem aktivnější. Obranu větral zejména Asano, nicméně k žádné větší šanci to nevedlo. Zato v 17. minutě si Phillip Tietz málem podal brzkou přihlášku na gól roku. Nejprve si přehodil bránícího hráče Bochumi a padající míč následně trefil v otočce z voleje. Střela však skončila pouze na spojnici břevna.

Velkou šanci na otevření skóre měl na druhé straně Matúš Bero, jehož ale senzačně vychytal Finn Dahmen. Stav se tak měnil až ve 35. minutě, kdy míč po perfektní přihrávce doklepl v poklidu do odkryté branky domácí Beljo. Těsně před pauzou ještě stihl vyrovnat aktivní Asano, k němuž se dostal odražený balon, který Japonec ve vápně uklidil do břevno. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Asano se na začátku první půle pokusil zakončit nůžkami. Jeho akrobatický pokus sice na bránu mířil, nicméně byl vychýlen jedním z bránících hráčů. Radovat se tak mohli domácí. Střelec Beljo vyslal sice míč nejprve do tyče, nicméně u dorážky byl první kapitán Ermedin Demirovič, který jednoduše spustil erupci emocí na tribunách. Vedení Augsburgu mělo však jepičí život. Matador Asano si naběhl do vápna na dlouhý balon a jediným dotekem ho poslal za Dahmenova záda. K dalšímu posunu skóre už ale ve zbytku utkání nedošlo.

Augsburg tak poprvé v historii na svém hřišti získal proti Bochumi alespoň bod. Další zápas jej čeká 16. září v Lipsku, modrobílí se ve stejný den střetnou s Frankfurtem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 4:0

02.09.2023 15:30

Góly: 3. Marvin Ducksch (pen.), 53. Jens Stage, 82. Leonardo Bittencourt, 83. Justin Njinmah

Brémy ve třetím kole Bundesligy porazily na domácím stadionu Mohuč 4:0. Vítěznou branku jednoznačného střetnutí si z pokutového kopu připsal už ve čtvrté minute Marvin Ducksch, jenž se tím zároveň postaral o premiérovou trefu Werderu v sezoně. Kromě toho Die Werderaner přerušili nelichotivou sérii tří domácích porážek ve vzájemných utkáních v řadě. U konce této šňůry již scházel obávaný kanonýr Niclas Füllkrug, jenž zamířil do Dortmundu, z brány naopak úspěch zelenobílých jistil český gólman Jiří Pavlenka.

Brémy ještě před startem Bundesligy nečekaně vypadly z poháru a úvodními dvěma zápasy nejvyšší německé soutěže prošly bez zisku bodu a s nulou na kontě vstřelených branek. Naposledy v souboji jinak ofenzivních mužstev dlouho držel bezgólovou remízu Pavlenka, jenž si dokonce vysloužil ocenění za nejlepší zákrok kola, nakonec ho však překonal Maximilian Philipp. Mohuč naposledy kráčela za vítězstvím, nedařilo se jí ale přidat druhou trefu, což v závěru Frankfurt potrestal vyrovnáním.

Nelichotivou nulu ve statistice vstřelených gólů dostali domácí možnost změnit nečekaně brzy. Už ve druhé minutě zatáhl Andreas Hanche-Olsen za záchrannou brzdu, když ve vápně podrazil dorážejícího protihráče. Z následné penalty si pak připsal první branku Brém v sezoně Ducksch. Český gólman na sebe musel poprvé více upozornit ve 26. minutě proti dělovce Leandra Barreira, střela ale mířila přesně do míst, kde se pohyboval.

Krátce nato měl navýšení vedení na kopačce Romano Schmid, jeho zakončení rychlého protiútoku však letělo vysoko nad bránu. Další obrovskou příležitost měl krátce před pauzou Nick Woltemade, který musel nahradit zraněného střelce prvního gólu Ducksche. Svůj samostatný únik ale po trestuhodném zakončení do gólmana v první bundesligovou branku neproměnil.

Po změně stran se začali drát dopředu hráči Mohuče, přes důslednou obranu domácích se však dlouho k většímu ohrožení Pavlenkovi brány nedostali. A tak druhou branku utkání přidaly Brémy, když Jens Stage perfektně umístěnou hlavičkou na zadní tyči zakončoval vysoký centr Mitchella Weisera. Finální podobu skóre pak určily dva slepené góly domácích v závěru. Nejdříve zakončoval do odkryté brány přízemní centr Leonardo Bittencourt, následně úspěšně proměnil samostatný únik Justin Njinmah, který si připsal první gól v Bundeslize.

Mohuč tak na tři po sobě jdoucí výhry z Weserstadionu nenavázala a tentokrát na něm nezískala ani bod. V příštím kole 16. září přivítá Stuttgart, Brémy se o den později představí v Heidenheimu.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 5:1

02.09.2023 15:30

Góly: 21. Victor Boniface, 49. Exequiel Palacios, 61. Victor Boniface, 67. Jonas Hofmann, 83. Adam Hložek - 25. Oscar Vilhelmsson

Leverkusen potvrdil ve třetím kole Bundesligy povedený vstup do sezony, když si poradili na vlastním hřišti s Darmstadtem 5:1. Hosté drželi s favoritem krok pouze v první půli, po změně stran však čtyřikrát inkasovali a zůstali bez bodu na chvostu tabulky. Adam Hložek s Matějem Kovářem duel začali na lavičce náhradníků, přičemž minimálně pro prvního z nich, který nakonec naskočil v 80. minutě a stihl jednou skórovat, bude cesta do základní sestavy velmi trnitá. Jeden z jeho konkurentů Victor Boniface totiž zazářil dvěma góly a asistencí. Patrik Schick naopak k vysoké výhře nepřispěl, jelikož stále bojoval se zraněním.

Darmstadtu úvodní dva duely nevyšly podle představ a po porážkách s Unionem a Frankfurtem figuroval bez zisku bodu na předposledním místě tabulky. Leverkusen naopak své zápasy vyhrál, když nejprve porazil sebevědomé Lipsko a rozdílem třídy skolil Gladbach. Český fanoušek však přesto mohl být po výhrách Bayeru mírně zklamán, jelikož z trojice reprezentantů naskočil do zmíněných duelů na pár minut pouze Hložek, přičemž výrazný zápis do statistik neudělal.

A jelikož Xabi Alonso neprovedl oproti poslednímu víkendovému zápasu žádné změny v sestavě, sledoval Hložek šance svých spoluhráčů opět jen z lavičky. Jednu takovou měl Alejandro Grimaldo, ale jeho střelu obětavě zblokoval skluzující Christoph Klarer. Ve 21. minutě se už Die Werkself radovali. Boniface pláchl po pravém křídle, položil si jednoho z bránících hráčů, obešel i stopera Christophera Zimmermanna a dloubáčkem rozvlnil síť.

Domácí defenziva se však nechala uspat a za pár minut přišla bleskurychlá odpověď. Klarer šikovně sklepl centrovaný míč na úroveň malého vápna, kde si nejdůrazněji počínal dřívější přestupový cíl Slavie Oscar Vilhelmsson a hlavou vyrovnal stav utkání.

Farmaceuti jednoznačnou ofenzivní dominanci zužitkovali krátce po změně stran. Výborně si na pravé straně počínal Jeremie Frimpong, který svou přihrávkou oslovil Exequiela Palaciose a ten s pomocí dvojnásobné teče dopravil míč na místo určení. Výbornou formu potvrdil po hodině hry znovu Boniface, jenž si naběhl mezi obránce na pas Floriana Wirtze a pohotově zakončil vedle gólmana Marcela Schuhena.

Následně si nigerijský útočník připsal i gólovou asistenci, když na hranici šestnáctky našel Jonasa Hofmanna. Nová letní posila Bayeru nabídnutou příležitostí nepohrdla a utaženou střelou poslala balon ke vzdálenější tyči. V 83. minutě zažil svou chvíli slávy i český reprezentant Hložek, který byl ve správný čas na správném místě a levačkou doklepl míč do poloodkryté branky.

Leverkusen udržel stoprocentní bilanci a zůstává v kontaktu se špičkou ligy. V dalším kole vyzve 15. září Bayern, Darmstadt se o dva dny později utká s Gladbachem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Heidenheim 2:2

01.09.2023 20:30

Góly: 7. Julian Brandt, 15. Emre Can (pen.) - 61. Eren Dinkci, 82. Tim Kleindienst (pen.)

Fotbalisté Dortmundu dali korunu svým rozporuplným výkonům z úvodu sezony, když ve třetím kole Bundesligy doma remizovali s Heidenheimem 2:2. Klub z Vestfálska měl skvělý vstup do utkání a díky dvěma gólům do čtvrthodiny to pro hosty vypadalo na první debakl mezi německou smetánkou. BVB se ovšem vedením nechalo ukolébat, čehož v 61. minutě využil ke snížení Eren Dinkci. Srovnat skóre se pak z pokutového kopu povedlo dlouholeté opoře klubu Timu Kleindienstovi, který se tak postaral o první bod hostů v historii nejvyšší německé soutěže.

Nováček z Heidenheimu odehrál v předchozím kole velmi zajímavý duel proti Hoffenheimu, se kterým navzdory dvougólovému náskoku a nabídnuté penaltě prohrál těsně 2:3, a bodu se tak opět nedočkal. Dortmund vstřelil dosud stejný počet branek jako hosté. Ze dvou gólů Donyella Malena ale vytěžil hned čtyři body, inkasoval totiž jen jednou při remíze s Bochumí. Mužstva se spolu na ligové úrovni ještě nepotkala.

Prakticky od úvodního výkopu uzamkli černožlutí soupeře na jeho polovině, kde jim stačilo pouhých sedm minut na to, aby rozjásali zaplněné ochozy první trefou. Ta přišla po šťastném odrazu míče k Julianu Brandtovi, který ho z otočky napálil do břevna, odkud se odrazil za gólmanova záda. Rychlý nástup Dortmundu pokračoval v 15. minutě, kdy si po ruce ve vápně postavil balon na penaltový puntík Emre Can a suverénně ho poslal do protipohybu brankáře. Blízko k navýšení vedení byl ve 26. minutě Marcel Sabitzer, když nasměroval přízemní centr Mariuse Wolfa těsně vedle vzdálenější tyče.

Krátce po změně stran o sobě dala vědět i ofenziva Heidenheimu. Kleindienst si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu, střela z první mu ale nesedla. Záhy se hosté mohli nakrátko těšit i z gólu, rozhodčí ho však kvůli předcházející ruce neuznal. V 56. minutě zakončoval z hranice vápna Malen, mířil ale do míst, kde stál gólman. Nakonec se tak z dalšího zásahu v utkání radovali přece jen hosté, když Dinkci v 61. minutě z druhého dotyku krásnou pumelicí na bližší tyč prostřelil Gregora Kobela. Katastrofa pro BVB přišla v 77. minutě, kdy ve vlastním vápně fauloval útočník Sébastien Haller a následný dlouho zkoumaný pokutový kop proměnil střelou doprostřed brány Kleindienst.

Dortmund tak dovolil nováčkovi poprvé v sezoně i v celé historii klubu bodovat v nejvyšší německé soutěži. V příštím kole odcestuje Borussia 16. září do Freiburgu. Heidenheim přivítá o den později Brémy.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
3
3
0
0
11 : 3
9
2
Bayern Mnichov
3
3
0
0
9 : 2
9
3
VfB Stuttgart
3
2
0
1
11 : 5
6
4
RB Lipsko
3
2
0
1
10 : 4
6
5
Union Berlín
3
2
0
1
8 : 5
6
6
TSG Hoffenheim
3
2
0
1
7 : 5
6
7
VfL Wolfsburg
3
2
0
1
5 : 4
6
8
SC Freiburg
3
2
0
1
3 : 6
6
9
Borussia Dortmund
3
1
2
0
4 : 3
5
10
Eintracht Frankfurt
3
1
2
0
3 : 2
5
11
Werder Brémy
3
1
0
2
4 : 5
3
12
FC Augsburg
3
0
2
1
7 : 9
2
13
VfL Bochum
3
0
2
1
3 : 8
2
14
1. FC Köln
3
0
1
2
2 : 4
1
15
1. FC Heidenheim
3
0
1
2
4 : 7
1
16
Borussia Mönchengladbach
3
0
1
2
5 : 9
1
17
1. FSV Mainz 05
3
0
1
2
2 : 9
1
18
SV Darmstadt
3
0
0
3
2 : 10
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (73)

Přidat komentář
Jason_

kôli ochrane môjho psychyckeho zdravia asi budem musieť prestať fandiť Dortmundu ale tych super fans mi je ľuto ....

Reagovat
Martin9719

Tak aspoň že to neni jak tady a stejně přijdou.

Reagovat
Gazdo

Je to strasna mentalita… mna to prestalo bavit uz nejaku dozadu. Obcas si pozriem nejaky zapas a vzdy v Europe ked vypadne Barca tak im drzim ale inak nejako to prezivat ani nema zmysel

Reagovat
Salfovic

Dortmund si už nechce zopakovat loňský hororový závěr sezony, tak to radši sere hned od začátku.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Rudnevs

Okej, nič iné som ani nečakal, Dortmund si dá tento rok takú chill sezónu, žiaden boj o titul, žiadna drama.. uhrať LM, dobiť baterky a pripraviť sa na boj o titul, ktorý možno ešte niekedy dojde o pár rokov.

Sprostý Heidenheim nech táhne niekam do prdele. Vôbec nie som na nich zvedavý v Bundeslige, no vyzerajú, že herne i výsledkovo budú taký druhý Union. Obávam sa, že tých sa len tak nezbavíme.

Reagovat
andrew96

Heidenheim nemůže za posrané životy fanoušků HSV.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
stas87

To si pleties, on uz na HSV rezignoval, ta frustracia je z toho, kde je Schalke.

Reagovat
Rudnevs

Aby si si ty do mna neprisiel kopnut…

Reagovat
stas87

Tak places opakovane, co ti na to mam napisat? Velke a tradicne kluby hazardovali dlhsi cas so svojou povestou, robili na prestupoch kraviny a rozhadzdali peniaze, tak proste padli dole. Heidenheim nemal co rozhadzat, spraval sa rozumne a na postup si pockal, ci spadnu alebo to udrzi, zivot sa nezruti fanusikom toho klubu. Kebyze hraju podobne ako Union, vadilo by to niekomu? Mne nie, lepsie ako pozerat tvoje trapne jesenne Schalke minulu sezonu ci zufalost Herthy minulu sezonu. Ak nebudu hrat ako pred rokmi Darmstadt, budem jedine rad.

Jo, Werder sa tiez spraval dementne na prestupovom poli, mal slabych hracov a este na rok to udrzal v barazi prave proti Heidenheimu ale uz vtedy mal spadnut, o rok by ten klub mohol napredovat. Nakoniec ich to nezrazilo dole, Baumann zacal robit dobre tahy, po zostupe udrzal celu obranu s brankarom po kope a to bol kluc k navratu. A ked si mal dvojicku Füllkrug-Ducksch, nemal by si sa bat o trapenie v koncovke. Uvidime co teraz, ci Kownacki dokaze aspon ciastocne zastupit goly Nicklasa. Nemam velke oci, ak by sa v marci vedelo, ze sa BL bude hrat aj o rok, stacilo by mi to.

Reagovat
MarcoBanco

Mna z toho celeho sere len ta atraktivita zapasov.. ked si uz najdem cas na nejaky zapas v bundeslige, omnoho racej si kuknem Schalke, Werder, Stuttg., ako nejaky Darmstad, Heidenheim a podobne. to ako nejaky klub vie/nevie hospodarit je samozrejme druha vec.. Rovnaka vec ma trapila aj v Ligue 1, kde sa vytratil Sochaux, Bordeaux, Saint Et. a polovica ligy su teamy ake su

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Martin9719

No pár zápasů musíš prostě vyřadit z výběru no. Páteční předehra tentokrát vypadala na 6:0, nakonec 2:2, nějakou objektivní atraktivitu to má, možná lepší než kdyby ty zápasy takhle opravdu všechny měli končit. Na druhou stranu i třeba Bochum hrála s BVB docela zajímavě. Příští rok už by HSV mělo snad být tak se to zlepší.

Reagovat
MarcoBanco

To ano, ja nehovorim ze tie menej zname/menej oblubene kluby hraju zle, alebo si tu prvu ligu nezasluzia.. ide proste o to meno klubu, zazemie.. ked pozeram co sa da v piatok pozriet a uvidim tam Bochum vs Darmstad tak to dam racej sipku do postele a idem spat

Reagovat
Martin9719

Tak v BL mám zrovna málo týmů na které bych se rád nepodíval. Ale pokud bych měl vybrat ty neoblíbený tak tam zmiňovaný adepti dost určitě budou.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
stas87

A kebyze hra Werder hnusnu sracku, v poli ma 1-2 futbalistov a zvysok len atletickych a subojovych typov, gol by dal max strelou z dialky ci po centroch, bol by si rad ze toto vidis? Ta atraktivita toho velkeho klubu je ti k nicomu, pokial v tom klube nemas koho sledovat, nemas tam hracov, ktori by mohli hrat vyssie a nestratili by sa v tej konkurencii.

Ako vieme, futbal je dnes primarne o peniazoch, cize klub ako Darmstadt musi obracat kazde euro a musi sa trafit do posil, pripadne do vyberu trenera. Ak sa to podari a ako bonus budu aspon v polke zapasov vyzerat zaujimavo, jedine dobre. Bochum, Arminia ci Union tie svoje prve sezony zvladli, nespadli a udrzali sa, Union to povysil daleko vyssie, no Arminia nie a Bochum dobre vie co ju caka a co jej ludia praju. Ja fandim Werderu, tradicnemu klubu s fanusikmi co patri v BL medzi to lepsie, ale ked hral Werder proste otrasne a mal spadnut, tak nech spadne a hra BL ten, kto si ju vybojuje a nebudem plakat ze moj Werder v BL nie je ale Darmstadt ci Heidenheim ano.

Zostup ludia vnimaju negativne prakticky vzdy, je to ale aj moznost k tomu, poriadne prehodnotit pohlad na vlastny kader, proste pozriet pravde do oci a povedat si, ze uz nebudem opakovat rovnake chyby. Ked Werder spadol, prial som si udrzat niektorych hracov ale chapal som, ze klub nutne potrebuje predavat aby zalepil stratu prijmov plus to, ze Werder si zobral pozicku od statu v casoch covidu a musel ju splacat. Ale Baumann nespanikaril, sice pod cenou co je vdaka zostupu logicke hracov predal, ale brankara a obranu si nechal, podpisal aj utconikov s kvalitou a otazka bola len jedina - zaloha. A samozrejme trener..okolnosti tomu priali, ze Anfang spravil kravinu a vyhodili ho, prisiel Werner a vysledok pozname. Od zosupu Baumann robi dobre kroky, aj ked som moc nepochopil Buchanana ale ked Werner preferuje skusenost pred vekom, tak ok. Jung si svoje este stale odkope.

Inak pozri na transfermarkte prichody a odchody Werderu od zostupovej sezony doteraz. Kupil Baumann akurat Stageho za 4 mega, inak podpisy zadarmo a odisiel Nawrocki a Beste, aktualne plus 20 mega vdaka Füllkrugovi hlavne a Gruevovi, dorazili dvaja hraci z Belgicka, v dobrom veku a ak budu hrat dobre, casom sa zo ziskom mozu predat. Ocenujem, ze nechceli tahat x hracov na hostovanie, po sezone by sa z nich väcsina aj tak vratila do materskych klubov a Werder by to musel cele skladat znovu. V sucasnosti to vyzera tak, ze ten tim by mal patrit kvalitou na nejake jedenaste ci dvanaste miesto ale s naskokom na zostup, tak cca rovnako daleko do poharov aj k zostupu, cize dobre polozeny start do dalsich rokov a uvidime co z toho bude casom, o nejake dve ci tri sezony. Co by za tuto poziciu dalo Schalke ci Hertha..

Reagovat
Martin9719

Werder sympatický klub a skvělí fans.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Amon

Reagovat
Rudnevs

Nejde mi ani o HSV, ale celkovo takéto provinčné moc neprospievajú atraktivite ligy. A pokiaľ sa nám tu po vzore Augsburgu (čo je ešte oproti Heidenheimu veľkomesto) na ďalších 10 rokov usadí aj Heidenheim, tak ma to moc neteší. Akože ano, je pravda, že by som to tu nemusel písať pod každým kolom, ale včera sa mi to tu nejak hodilo. Sorry ak to niekoho pohoršilo.

Reagovat
Stannis Baratheon

To je zase názor

Reagovat
andrew96

No, prostě je třeba se Heidenheimu zastat. Navzdory mnohem menšímu rozpočtu se dokázal etablovat ve 2. Bundeslize, dokonce se zvládl vydrápat ještě víc. Do toho příběh Schmidta.

Bundesliga není sekta jen pro tradiční, kdysi velké kluby. Ty měli svou šanci a řada z nich s ní naložila katastrofálně. Heidenheim se nahoru vydrápal postupně, v době, kdy se rozevírají nůžky mezi bohatými a chudšími kluby, by měl být jeho příběh spíš oceňován. Ano, asi bych se taky raději díval na zaplněný Volkspark nebo AufSchalke. Pokud by k tomu ale byla také nadstavba v podobě schopného managementu a pohledné hry na hřišti.

Nedělejme z Heidenheimu nepřítele Bundesligy. Stačí, že se bojuje s Werksvereine.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Rudnevs

Ja viem, že to vyzerá blbo, keď moji obľúbenci hrajú na úkor Heidenheimu druhú ligu, ale toto isté by som písal aj kebyže je Heidenheim v BL namiesto povedzme FC a Gladbachu. Je to proste neatraktívny tím, ešte menej atraktívny než všetky tie Werksvereine. Oveľa radšej pozerám na Leverkusen či Wolfsburg. Ja chápem, čo tým chceš povedať.. proste si vykopali postup = zaslúžia si to, tradičné kluby si minuli peniaze a holt to proste už raz tak je, tak to treba prežiť, ale aspoň dúfam, že sa nezdržia nadlho. Pretože veľa takýchto tímov na dlhú dobu nerobí lige dobre.

Budúci rok sa z tej tebou menovanej dvojice budeme dívať dúfam aspoň na zaplnený Volkspark, HSV zatiaľ vyzerá dobre a hlavná konkurencia sa zdá sa zničila sama. Medzi to patrí aj Schalke, kde sa začína uvažovať o vyhadzove Reisa, tam už je ten tím celý pod dekou.

Veľmi dobre vyzerá Magdeburg. Zložený na polku z bývalých mládežníckych hráčov HSV a Schalke. To nasere na jednu stranu, na druhú stranu celkom im držím palce.

Reagovat
andrew96

Taktéž ti rozumím a vím, že to u tebe není jen kvůli současné situaci HSV či Schalke.

Ohledně Werksvereine: dokážu pochopit přitažlivost Leverkusenu, přece jen je to už etablovaný klub s hezkým stadionem a i jejich ultras se dokáží přiblížit ostatním. Ale třeba Wolfsburg (Hoffenheim ještě víc) na mě působí chladně, vyprázdněně, kromě talentů tam pro mě není víceméně nic zajímavého. u Heidenheimu mě víc dokáže pohltit onen příběh malého klubu s poněkud zvláštním stadionem.

Reagovat
Rudnevs

Ten štadión Heidenheimu ma práve celkom irituje. Kebyže to je aspoň nejaky typický starý ovál, malo by to väčšie čaro. Toto je proste taká plechová skladačka bez nápadu, ktorá už na prvý pohľad pôsobí veľmi lacno, akoby to bol nejaky Hornbach alebo Baumax a nie futbalová aréna.

Pri Wolfsburgu podľa mňa záleží, aké majú zrovna obdobie a aký futbal hrajú. Tak 10-8 rokov dozadu som sa na ich zápasy vyslovene tešil, potom to tak nejak celé opadlo. Pri Hoffenheime defacto to isté, od Nagelsmanna to nie je úplne ono. Dovtedy hrali skoro vždy (aj pod Gisdolom, Rangnickom etc.) ofenzívny futbal, či už na tom boli dobre alebo zle. Odvtedy je to nuda.

Reagovat
Müllered

Žádnej chill, ale tvrdej boj o LM.

Reagovat
Martin9719

Myslíš za pár let až dojde další Bellingham?

Reagovat
Axelrose

Ale VAR včera taky slušná komedie. Být to u nás, tak toho rozhodčího odnesou , páč by ho nějaký hráč trefil.

Reagovat
Pablos

Hložek

Reagovat
Martin9719

Koukalo by se na tu tabulku hezky kdyby Gladbach dneska sebral body.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Heresy

Bayer hraje fakt paradne .. nejsem zvykly videt je hrat i fotbal .. letos jestli vydrzi forma aspirant na titul ..

Reagovat
Bayernista18

Už minulou sezónu hráli dobře, ale letos jsou ještě lepší, i když odešel Diaby.

Reagovat
Heresy

Diaby vubec nechybi .. boniface je zvire .. a wirtz to je general ..

Reagovat
andrew96

Zrovna Bayer je teda dlouhodobě na hřišti jeden z nejzábavnějších účastníků BL.

Reagovat
Heresy

To jo no ale byvalo to spis z jejich blbosti .. momentalne jejich fotbal dava i smysl ..

Reagovat
Bayernista18

Už i brání.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak snad to Bayern neotočí

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak snad to Bayern neotočí

Reagovat
Dirtyfoxx420

Otazka pro fanousky Bayernu.: Jak jste spokojeni s pokrytim brankarskeho postu na tuhle sezonu?

Reagovat
Jardman

Svenovi věřím. Když zaskoval Neura pár sezón zpět, tak byl více než kvalitní náhrada, až na tu chybu v semifinále LM

Reagovat
Jardman

Tu šanci si zaslouží, ani neměli vodit Sommera, on by to loni zvládl.

Reagovat
Dirtyfoxx420

A co Peretz?

Reagovat
Nickname 9

Tak Neuer by mohl hrát už příští zápas a kdyby něco pořád je tu Ulreich a Peretz. Takže za mě super.

Reagovat
Salfovic

Tak Neuer by mohl hrát už příští zápas

Reagovat
Salfovic

re:

Reagovat
Psy_cho

Ulreich je boží, nejenže zápasy neprohraje, ale chytne i něco navíc. Si viděl, jak se s klidem pustil do kombinace ve velkém vápně proti presujícím protihráčům. S prstem v nose.

Reagovat
vladino10

No...pravý obranca je vybavený, do zálohy ešte etablovať de ligta a do zimy možno prežijeme

Reagovat
Heresy

Rad bych jeste vyzdvihnul laimera ... Na tom pravym beku dnes hral lepe jak davies v levo ktery hral cely zapas ..

Reagovat
Gerd 13

Laimer fakt hodně dobrej výkon. A skvělej byl Sané, Kane tentokrát nic moc.

Reagovat
Jardman

Sane letos zatím dobrý, King zatím nic moc

Reagovat
Heresy

Sane mi prislo ze az na gol dost toho zazdil .. ale kane nemel zadny prostor , gladbach se dobre pripravil ..

Reagovat
Salfovic

Sane je naprosto fascinující hráč. Dokáže přejít přes dva hráče, ale zároveň kazit jednoduché přihrávky na pár metrů.

Reagovat
Heresy

To je fakt no ..

Reagovat
Psy_cho

Jenže Kane byl zdvojován osobní obranou, také se Gladbach speciálně připravoval a zúžil blok, prý si po stranách měl Bayern hrát co chtěl, takže neměl moc prostoru a nemohl dostávat balony, jaké potřebuje. Tím zdvojováním zase vznikaly díry pro oststní, to byla jeho pomoc, v jedné diskuzi ještě chválili, jak se zapojoval do obrany. Jasně, góla nedal, ale byl holt užitečný jinak, tak mu skládám hold.

Reagovat
Bayern +

On musí byť jednoznačne pravý obranca.

Reagovat
Psy_cho

Tuchel brečel, že Pavarda dali pryč bez toho, aby jim vyšla náhrada. To měla být podmínka odchodu Pavarda. Bohužel jim to v pátek na poslední chvíli nevyšlo. Dreesen je ale naštvaný, že tohle mele Tuchel veřejně. Tak mají variantu, zda se chytne Laimer jako pravý obránce.

Reagovat
Pablos

Koukám na livesportu Čvančara s přehledem nejhorší hodnocení ze všech zúčastněných. To byla taková tragédie jo ?

Reagovat
Salfovic

Tak ten na sebe upozornil jen když běžel s kopačkou v ruce. Ale vzhledem k tomu betonu, co hráli, moc prostoru neměl.

Reagovat
vladino10

Ani nie, tam proste boli všetci pár metrov od svojho vápna, keby tam je miesto neho defenzívny stredopoliar tak by to možno bolo ešte na prospech vzhľadom na to čo gladbach hral. Toto nebol zápas pre ofenzívneho hraca

Reagovat
Pablos

Ok, dík Nečekal jsem zázraky, i když zrovna Gladbach většinou s Bayernem umí zabodovat. Jen mě překvapilo, že tam má jedinej hodnocení pod 6.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tuchel génius

Reagovat
Salfovic

Tam snad vyhráli naposled s Pepkem.

Reagovat
Bayern +

Vám jebe? Stuttgart je nový Brighton rozpredajú opory za pálky a hrajú lepšie a lepšie.

Reagovat
Martin9719

Stále je tu Guirassy který to letos zdá se rozjel naplno. Pak je tu Silas, Führich, spolu s Woo tvoří zajímavou ofenzivu. A Stiller bude dost možná za chvíli další vývozní artikl. Vzadu tomu šéfuje Zagadou a Nubel napravil svoje hříchy z Lipska. Horní polovina tabulky by VFB minout nemusela.

Reagovat
andrew96

Krotil bych to teda, zatím se odehrála jen tři kola. A upřímně, snad kromě Millota v kádru nevidím hráče na levelu Enda, Mavropanose a Sosy. Teoreticky by jím mohl být Guirassy, Silasovi už tolik nevěřím, od své kauzy střídá lepší dny se slabšími. Führicha taky mám za hráče, který se sveze s formou než že by byl sám velkým tahounem. Zagadou jako šéf obrany musí být oxymóron, u něj se vždy čeká na pořádnou botu. To by spíš mohl být lídrem defenzivy Ito.

Reagovat
Martin9719

Jo jako jasně jsou to 3 kola, ale nebýt těch kiksů ve druhé půli na RB tak by to mělo Lipsko těžký to otáčet. V první půli je nepustili do ničeho, pak se to sesypalo. Na druhou stranu, Freiburg mohl klidně po 10 minutách taky vést 1-2:0. Každopádně dobrý start a mohlo by to vydržet.

Reagovat
Rudnevs

Asi tak. Zatiaľ sa darí nad očakávania dobre, ale všetci tí hráči, hoc majú potenciál, mi prídu celkom náladoví a nejake slabšie chvilky určite prídu. O prvej polovici tabuľky by som zatiaľ pomlčal, ale zas určite je na tom zatiaľ VfB lepšie než by som čakal. Aj to doplnili na záver leta celkom slušne, Stiller sa ukazuje ako super posila a ten Rouault z Toulouse má vraj tiež celkom potenciál.

Reagovat
Martin9719

Tak Eintracht jsem viděl až od 70. minuty ale i dle komentátora zatím nejlepší výkon. Marmoushem asi opravdu Kola nenahradí. Moc nechápu proč nehrál od začátku Ngankam, nějakého útočníka si vypěstovat musí když nekoupí typologickou náhradu. Možná by se jim hodil Füllkrug víc než BVB.

Kolaps Freiburgu nepochopitelný. Werder konečně za 3 body. Die Fohlen snad taky nezůstanou na dně tabulky. Výkon proti Bayernu neodpovídá postavení v tabulce. Nejpozitivnější pro mě zatím asi VFB.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele